Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2008 21:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, čubě budou v listopadu už dva roky a místo aby aspoň trochu mohutněla, pořád vypadá jak týraná hlady. Krmím Royal Caninem, žere ho, srst úžasná, ale kosti z ní lezou na všechny strany - no, po pročtení diskuzí mě napadlo, že bych jí začala vařit. No a výsledkem je spoustu otázek: Je pravda, že psi přibírají po hovězím, nebo je tohle jedno? A kdo vaříte, kolik toho psům dáváte? To rozmezí 30-60g/kg mi přijde strašně široké, vychází mi to 1-2 kg, dvě kila denně určo nesežere. A když potřebuju, aby nabrala, tak jí přece nemůžu dávat tu nižší dávku, ne? Další věc, co mě leží v hlavě, je jak se u vařeného řeší poměr Ca:P - musím dávat i kosti? A co přidáváte dál, stačí roboran? mořskou řasu? kvasnice? Dává se do domácího krmení sůl? (srny v lese taky olizujou)

Díky všem, kteří můžou odpovědět aspoň na některé z nich

11.9.2008 21:48
sabina

XXX.XXX.64.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím, čubě budou v listopadu už dva roky a místo aby aspoň trochu mohutněla, pořád vypadá jak týraná hlady. Krmím Royal Caninem, žere ho, srst úžasná, ale kosti z ní lezou na všechny strany - no, po pročtení diskuzí mě napadlo, že bych jí začala vařit. No a výsledkem je spoustu otázek: Je pravda, že psi přibírají po hovězím, nebo je tohle jedno? A kdo vaříte, kolik toho psům dáváte? To rozmezí 30-60g/kg mi přijde strašně široké, vychází mi to 1-2 kg, dvě kila denně určo nesežere. A když potřebuju, aby nabrala, tak jí přece nemůžu dávat tu nižší dávku, ne? Další věc, co mě leží v hlavě, je jak se u vařeného řeší poměr Ca:P - musím dávat i kosti? A co přidáváte dál, stačí roboran? mořskou řasu? kvasnice? Dává se do domácího krmení sůl? (srny v lese taky olizujou)

Ahoj...taky budu ráda za každou další zkušenost. Díky věčným problémům se srstí psa - a nekončící otázkou proč? Jsem přešla na vařenou stravu. jsme na ní cca 2 měsíce.

Kupujem pokud to jde tak maso rovnou z jatek. Je to složitější...já chci jen hovězí, ale dostáváme šlachovinu a křupky z prasete. Bereme i vnitřnosti, jako játra, plíce, srdce, slezinu, ledvinky, jazyk atd. Tohle všechno dávám v poměru k masu. Aby neměl jen vnitřnosti. kupujo to cca po 10kilech.Uvařím a nasáčkuju zhruba po 1,5kile. Aby se stačilo maso sníst a nekazit, až rozmrazím. Jinak bych ráda kupovala jen hovězí a to pořádnou svalovinu - což je občas problém a hlavně finančně je to dost náročné.

Přidáváme mořské řasy a pupalkový, nebo lososový olej. Nebo občas kapnu rostlinej.
Jinak zatím nemám vychytaný poměr vitamínů a celkovou jeho denní dávku. Ale na začátek nepřeháním, protože průjmoval.
Přidáváme petrželovou nať, mrkev - no prostě co uvaříš na polívku. Ob den mu do dávky přihodím plechovku kvalitního tuňáka ve vlastní šťávě, nebo rybu jako samotnou.
Přílohy dáváme rýži, těstoviny, ovesné vločky, občas taky přihodím rohlík.

Jinak se nebojím toho, že by dvě kila nesnědla..Pes by teď žral do selhání sanice.
Hrozně se těší, a ráno odmítá čůrat, protože ví, že potom jde žrát. Takže musím pořád řvát ,,jdi čůrat,,

11.9.2008 21:59
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
Ahoj...taky budu ráda za každou další zkušenost. Díky věčným problémům se srstí psa - a nekončící otázkou proč? Jsem přešla na vařenou stravu. jsme na ní cca 2 měsíce.

Kupujem pokud to jde tak maso rovnou z jatek. Je to složitější...já chci jen hovězí, ale dostáváme šlachovinu a křupky z prasete. Bereme i vnitřnosti, jako játra, plíce, srdce, slezinu, ledvinky, jazyk atd. Tohle všechno dávám v poměru k masu. Aby neměl jen vnitřnosti. kupujo to cca po 10kilech.Uvařím a nasáčkuju zhruba po 1,5kile. Aby se stačilo maso sníst a nekazit, až rozmrazím. Jinak bych ráda kupovala jen hovězí a to pořádnou svalovinu - což je občas problém a hlavně finančně je to dost náročné.

Přidáváme mořské řasy a pupalkový, nebo lososový olej. Nebo občas kapnu rostlinej.
Jinak zatím nemám vychytaný poměr vitamínů a celkovou jeho denní dávku. Ale na začátek nepřeháním, protože průjmoval.
Přidáváme petrželovou nať, mrkev - no prostě co uvaříš na polívku. Ob den mu do dávky přihodím plechovku kvalitního tuňáka ve vlastní šťávě, nebo rybu jako samotnou.
Přílohy dáváme rýži, těstoviny, ovesné vločky, občas taky přihodím rohlík.

Jinak se nebojím toho, že by dvě kila nesnědla..Pes by teď žral do selhání sanice.
Hrozně se těší, a ráno odmítá čůrat, protože ví, že potom jde žrát. Takže musím pořád řvát ,,jdi čůrat,,

Nevím jak u jiných, ale je dobré asi začínat pomaloučku. Já všechno hodně zbavovala omastku, a tuku. Aby se nepromastil a neposral.

11.9.2008 22:59
xverus

XXX.XXX.188.66

sabina napsal(a):
Nevím jak u jiných, ale je dobré asi začínat pomaloučku. Já všechno hodně zbavovala omastku, a tuku. Aby se nepromastil a neposral.

Taky krmím už jen masem, nemůžu si to vynachválit. Vyváženost nějak výrazněji neřeším, takže neporadím. Podle mně je nejlepší pestrá strava, pak by nemělo nic chybět. V podstatě dávám maso+přílohy+zeleninu, občas roboran, rosol z vepřových nožiček na klouby, jogurt, kozí mléko...

Vlastně píšu hlavně kvůli té soli - sůl ne. Srnky, koně, lidé a spousta dalších mají potní žlázy - těmi se sůl vylučuje. Pes potní žlázy nemá, ochlazuje se pouze dýcháním. Z toho jde odvodit jaké problémy může solené jídlo v těle psa způsobit..
Známí mají půlroční štěně, které krmili soleným a kořeněným jídlem - doteď je léčení stálo 30 tisíc, selhávají mu ledviny, játra...

12.9.2008 07:42
efka

XXX.XXX.131.253

Měla jsem s čubinkou podobný problém - je to hyperaktivka s metabolismem o rychlosti světla takže donedávna vypadala jak reklama na hlad. Někdy v květnu červnu jsem začala krmit masem a krásně se spravila. Po vařeném měla řídké bobky tak krmíme syrové. Maso beru z vetamixu drůbeží a hovězí (jsou v tom pomleté i kostičky, šlachy a tak). Protože hodně jezdíme pryč, tak jsem nechtěla přejít jen na maso (se to blbě nosí v báglu to syrový maso). Dávám teda maso s granulema - čubinka má necelých 20 kilo a dostává denně 200-300g granulí a k tomu čtvrt kila masa. Přidávám k tomu spařenou zeleninu (hlavně špenát a kořenovou), občas pangamin bifi s pupalkou, lososový olej...

12.9.2008 08:00
marky88

XXX.XXX.64.236

efka napsal(a):
Měla jsem s čubinkou podobný problém - je to hyperaktivka s metabolismem o rychlosti světla takže donedávna vypadala jak reklama na hlad. Někdy v květnu červnu jsem začala krmit masem a krásně se spravila. Po vařeném měla řídké bobky tak krmíme syrové. Maso beru z vetamixu drůbeží a hovězí (jsou v tom pomleté i kostičky, šlachy a tak). Protože hodně jezdíme pryč, tak jsem nechtěla přejít jen na maso (se to blbě nosí v báglu to syrový maso). Dávám teda maso s granulema - čubinka má necelých 20 kilo a dostává denně 200-300g granulí a k tomu čtvrt kila masa. Přidávám k tomu spařenou zeleninu (hlavně špenát a kořenovou), občas pangamin bifi s pupalkou, lososový olej...

Můj pes je na 13ti měsících taky jako kost a kůže, na doporučení jsem mu také chtěla dávat syrové maso z vetamixu, jenže prostě syrové nežere, takže ho vždycky musím nechat povařit. Nemáte někdo zkušenost už s vařeným masem od vetamixu? Protože mnohdy přijdu pozdě domů a nemám na vaření už čas :(

12.9.2008 08:48
impact

XXX.XXX.178.82

Taky krmím masem. Někdy vařené, někdy syrové, někdy maj jen grancle. Jak je čas a co je zrovna po ruce.

Poměr Ca:P neřeším. Snažím se hlavně o to, aby strava byla pestrá. Tže krmím kuřecí, hovězí, krůtí, vepřové, zeleninu bo ovoce, co zrovna je (aktuálně si ujíždějí na hroznech), sýry, jogurty sem tam i párek.

Ráda bych podotkla, že krmit čistou svalovinu je hloupost. Nejlepší je zkrmovat všechny možné části zvířátek.

12.9.2008 09:05
jindral

XXX.XXX.206.44

marky88 napsal(a):
Můj pes je na 13ti měsících taky jako kost a kůže, na doporučení jsem mu také chtěla dávat syrové maso z vetamixu, jenže prostě syrové nežere, takže ho vždycky musím nechat povařit. Nemáte někdo zkušenost už s vařeným masem od vetamixu? Protože mnohdy přijdu pozdě domů a nemám na vaření už čas :(

Sabi, jestli si myslíš, že hovězí svalovina je pro psa to nejlepší, tak Tě můžu uklidnit, že tedy není. Jestli není pes alergik, tak mu dávej všechny druhy masa, měkké kosti, hrtany, vnitřnosti, od hovězího po drůbeží a ryby. Snad jen s vepřovým bych byla opatrnější, je dost tučný. Ze zeleniny můžeš dávat cokoli, jako příloha je nejlepší mrkev, celer, petržel, červená řepa atd. Plus ty zelené natě.
Bodlinko, dávka 30-60g na kilo psa je jen orientační, každý si musí vyzkoušet, co vyhovuje jeho psovi, aby nehubl nebo nepřibíral. Jestli chceš, aby Ti fena přibrala, zkus začít tak na 1,5kg směsi a uvidíš. A možná by bylo lepší krmit ve dvou dávkách, ráno a večer. Je pravda, že v mase je velký přebytek fosforu nad vápníkem, ale u dvouletý fenky už bych ten poměr nijak extra neřešila, protože růst má za sebou. Když dostane kosti, celý kuře a nějaký roboran nebo něco podobného, bude to úplně stačit. Mořské řasy jsou bezva na srst a kůži. Kvasnicemi asi myslíš pangamin, že? Ten je taky super, obsahuje spoustu dobrého.
Od Vetamixu jsme měli na dovolený salámky - Mlsík a Speciál a oba byly výborný. V Mlsíku bylo víc zeleniny a ve Speciálu zase kusy masa. Ale jedlý byly oba.

12.9.2008 10:39
efka

XXX.XXX.131.253

marky88 napsal(a):

No mě ta moje příšerka taky původně syrové nežrala - když dostala odřezky z kuřete nebo krůty když jsem porcovala tak na to koukala jak kdybysme jí chtěli otrávit. Když jsem z vetamixu koupila maso s tim že jí to uvařim tak kolem toho kroužila celá divá tak jsem jí při krájení těch velkých balíčků na menší porce kus hodila aby zjjistila že to nežere a ona to kupodivu slupla a dožadovala se dalšího Ale když krájím kuřecí řízky pro nás a chci jí kus dát, tak to se div neotřepe hrůzou... Prostě maso z krámu syrový do huby nevezme ale po vetamixáckým by se utloukla

12.9.2008 18:35
bffb

XXX.XXX.116.58

impact napsal(a):
Taky krmím masem. Někdy vařené, někdy syrové, někdy maj jen grancle. Jak je čas a co je zrovna po ruce.

Poměr Ca:P neřeším. Snažím se hlavně o to, aby strava byla pestrá. Tže krmím kuřecí, hovězí, krůtí, vepřové, zeleninu bo ovoce, co zrovna je (aktuálně si ujíždějí na hroznech), sýry, jogurty sem tam i párek.

Ráda bych podotkla, že krmit čistou svalovinu je hloupost. Nejlepší je zkrmovat všechny možné části zvířátek.

..naše zkušenost na přechod na maso / dávám pouze syrové / je výborná......moje fenka má cca 45kg , z masa dostává nejvíce hovězí svalovinu , hovězí srdce , kuřecí skelety, kuřecí žaludky a srdce, kachní krky a sem-tam kousek hovězích jater , občas sardinky, tunák ve vl.št........+ jako příloha nejčastěji oves. vločky s klíčky /cenově srovnatelné s obyčejnými/,rýže,jáhly,kuskus a pohanka.....těstoviny jen občas hrst, ......ze zeleniný mrkev,celer,petržel,rajče bez slupky,květák, kedlub,špenát.....občas přihodím banán, jablko bez slupky a když mám tak borůvky.....do každého krmení přidávám nakrájené bylinky co zrovna je/ na zimu si nasuším /-kontryhel, pampelice,kopřivy,řebříček,jitrocel,jahod.listí , natě z mrkve ,kedlubu,medunku,bazalku a libeček/.......2xtýdně syrový žloutek, občas tvaroh, bílý jogurt, trochu medu....taky jsem začala přidávat mořské řasy na srst.....jinak fortiflex co-by prevence na klouby /dříve alavis a colafit / a na vyrovnání vápníku aj. dám do krmení pol.lžíci biocalu / na vyrovnání vápníku /....dávám ještě homeopatikum alfa-alfa /vojtěška / na přír. podporu osvalení/..., ob den kozí mléko /když není čerstvé dávám sučené /.......fenule mi shodila jalovou hmotu a má i víc energie, množství řeším dle potřeby , ale odhaduju 2:1 /maso:příloha/....tak snad sem na nic nezapoměla...každopádně je super dívat se jak pese chutná ...

12.9.2008 23:09
llucinkaa2

XXX.XXX.71.161

Tak já přidám svoji zkušenost s vykrmováním masem:
mám 60-ti kg kavkazana(22 měsíců) a 20-i kg křížence staforda(13 let)-vařím denně 2kg masa(někdy z prasete,ale většinou kuřecí maso)+ krmné těstoviny přímo pro psy a do toho přidávám granule(až nakonec,až je uvařeno a žrádlo je "studené")-to dávám večer a výjde to tak,že cca 1 a půl kg kavkazanovi a půl kg kříženci....
Ráno dávám jen granule,cca 1 - 1 a půl kg kavkazačce a cca půl - 1 kg kříženci.(podávám granule Chicopee pro obří plemena a jsem maximálně spokojená-psi to žerou,tloustnou po nich a mají krásnou srst-a to už jsme zkoušeli plno jiných značek a vždy jsme se vrátili k těm Chicopee)...jo,k těm kostem-dáváme kosti jen někdy a když už,tak prasečí packy-ty jim šmakují a je tam i kůže
Lucka

Přidejte reakci

Přidat smajlík