Zmenšování fotek - pomozte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2008 20:20
nova

XXX.XXX.59.173

Poraďte mi, prosím, jak zmenšit fotky, abych i já se mohla pochlubit se svým hafanem. Jsem starší ročník, s počítačem moc nekamarádím, tak nějaký jednoduchý způsob bych jen uvítala.Díky!

29.9.2008 20:26
nada

XXX.XXX.209.65

nova napsal(a):
Poraďte mi, prosím, jak zmenšit fotky, abych i já se mohla pochlubit se svým hafanem. Jsem starší ročník, s počítačem moc nekamarádím, tak nějaký jednoduchý způsob bych jen uvítala.Díky!

Klidně ji vložte velkou a ona se upraví automaticky , jen se bude déle načítat

29.9.2008 20:30
nova

XXX.XXX.59.173

nada napsal(a):
Klidně ji vložte velkou a ona se upraví automaticky , jen se bude déle načítat

Jsem připojená přes modem a včera jsem se pokoušela poslat s fotkou mail, po 5ti minutách načítání jsem to vzdala.

29.9.2008 21:30
assil

XXX.XXX.0.234

nova napsal(a):
Jsem připojená přes modem a včera jsem se pokoušela poslat s fotkou mail, po 5ti minutách načítání jsem to vzdala.

Musíte mít nějaký grafický program, já používám IrfanView nebo Zoner, tam si jen fotku otevřete, v menu dáte Obrázek - Změnit velikost, dáte šířku třeba 500 pixelů, zaškrtnete Zachovat poměr stran a fotka se vám zmenší. Pak už si jí jen uložíte.

30.9.2008 00:22
albona

XXX.XXX.8.6

assil napsal(a):
Musíte mít nějaký grafický program, já používám IrfanView nebo Zoner, tam si jen fotku otevřete, v menu dáte Obrázek - Změnit velikost, dáte šířku třeba 500 pixelů, zaškrtnete Zachovat poměr stran a fotka se vám zmenší. Pak už si jí jen uložíte.

nebo JPEG resampler.... zmenšuje to víc fotek naráz - třeba celou složku...navíc si tam můžete dát podle čeho chcete zmenšovat - velikost, rozlišení, procento z originálu atd.... přitom je to fakt jednoduchý prográmek...

30.9.2008 06:28
makki

XXX.XXX.15.50

nova napsal(a):

Vítejte do klubu. Zmenšovací program ovládá manžel, ale já posílám fotky nikoliv přes internet, tam to taky trvá, protože to chodí v plné verzi, ale přes Outlock a tam se mě to vždycky zeptá, jestli chci zmenšit, dám OK , udělá to fotku kolem 100 kb a je vymalováno. Pak už si to můžu uložit i zmenšené a jde to přikládat i sem.

30.9.2008 08:00
ambra

XXX.XXX.23.1

nova napsal(a):

Nebo pokud máte více fotek a chcete se s nimi pochlubit a nechcete je posílat pořád dokola. Tak je můžete nahrát na www.rajce.idnes.cz je to zdarma stačí se pouze zaregistrovat. Pak se vám v počítači objeví jednoduchý prográmek pro nahrání fotek na tento prohlížeč, kde se vám vytvoří váš účet a příslušné adrese, kterou pošlete známím si je můžou prohlednout např. www.jizerra.rajce.idnes.cz odkaz na moje alba s fotkama. Ještě musím dodat kapacita fotek tam není omezena a podobných portálů je víc.

30.9.2008 08:21

ambra napsal(a):
Nebo pokud máte více fotek a chcete se s nimi pochlubit a nechcete je posílat pořád dokola. Tak je můžete nahrát na www.rajce.idnes.cz je to zdarma stačí se pouze zaregistrovat. Pak se vám v počítači objeví jednoduchý prográmek pro nahrání fotek na tento prohlížeč, kde se vám vytvoří váš účet a příslušné adrese, kterou pošlete známím si je můžou prohlednout např. www.jizerra.rajce.idnes.cz odkaz na moje alba s fotkama. Ještě musím dodat kapacita fotek tam není omezena a podobných portálů je víc.

Muzete zmensit online zde: http://pixenate.com/

30.9.2008 08:26
renie

XXX.XXX.2.226

nova napsal(a):

Doporučila bych pro základní úpravy fotek program Photofiltre. Najedete na www.stahuj.cz, zadáte jméno do vyhledávače, najde vám to program, stáhne a instalace je velice jednoduchá. Nižší verze je i v češtině. Pro prohlížení fotek, správu a zmenšování samozřejmě nejlépe Zoner, každou chvíli jsou v nějakém časopise základní verze zdarma.

30.9.2008 11:33
haninka

XXX.XXX.239.147

nova napsal(a):

Když otevřete obrázek na počítači, podívejte se nahoře v modrém prohu, co je tam napsáno. Když tam bude Prohlížeč obrázků a faxů, tak ho zase zavřete. Pak na něj klepněte pravým tlačítkem myši, vyberte Otevřít v programu a tam byste měla mít Microsoft Office Picture Manager nebo nějaký Microsoft editor obrázků. Ten zvolte. Pak v nabídce Obrázek zvolte Změnit velikost a vpravo můžete dát např. vlastní šířku cca 1000, druhý rozměr se přizpůsobí. Nebo použijte zmenšení pomocí procent, např. 75. Pozor, raději přeuložte - Soubor-Uložit jako - a jiný název, ať Vám ten původní originál pro jistotu zůstane. Na zmenšení fotek nepotřebujete nic speciálního.

Přidejte reakci

Přidat smajlík