Protože se často tady někdo ptá, jestli tu není někdo s tím a tím plemenem, napište, jaká jste kdy vlastnili či vlastníte plemena, tedy se kterými máte osobní "domácí" zkušenosti. Bereme i ty psy, kteří nejsou přímo vaši, ale sdílejí či sdíleli s vámi jednu domácnost.
Jen všechny moc prosím, vložte jen jednu fotografii za jednoho psa, protože při velkém počtu fotografií se to dlouho načítá.
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
malý venden.hrub.baset (2)
voříšek (2)
černý teriér
eva nohelova
napsal(a):
Protože se často tady někdo ptá, jestli tu není někdo s tím a tím plemenem, napište, jaká jste kdy vlastnili či vlastníte plemena, tedy se kterými máte osobní "domácí" zkušenosti. Bereme i ty psy, kteří nejsou přímo vaši, ale sdílejí či sdíleli s vámi jednu domácnost.
Jen všechny moc prosím, vložte jen jednu fotografii za jednoho psa, protože při velkém počtu fotografií se to dlouho načítá.
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tak začnu úplně od prvního psa:
německý krátkosrstý ohař(2)
boxer
anglický kokršpaněl
malý müsterlanský ohař
jezevčík drsnosrstý
foxteriér drsnosrstý
BO-terv.
německá doga(2)
svatobernardský pes(4)
foxteriér hladkosrstý
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tak já začala s NO, nyní již několik let zůstávám věrná kavkazanům
kaca
napsal(a):
Tak já začala s NO, nyní již několik let zůstávám věrná kavkazanům
Tak doma jsme měli dlouhosrstou jezevčici a mým prvním vlastním psem je taky dlouhosrstá jezevčice:o)))
(Na fotce jsou obě...rok byly spolu, ale Betynka nás v 11 a půl rocích opustila...)
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tak já taky:
velký knírač
rtw
kříženec
dobrman
pekinéz
hovawart
grifonek
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Puli - černý (2), bílý (1).
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tak jsem 100%příznivec boxerů,už mám třetího....
amlu
napsal(a):
ten je krááásnýýý!!! je hodnej nebo ostrej, takovej by se mi taky líbil...
tak já taky:
boxer/1/
nemecký ovčák/2/
německé dogy/3/
brazilská fila/2/
neapolský mastin/1/ a ted už jen středoasiati
boxer a neapolská mastinka umřeli na rakovinu. a n. doga- harlekýnka- na rakovinu kůža toto je moje holčička- odchov
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Voříšek
Zlatý retrívr
Bernský salašnický pes
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Šarpejové (3)
marky
napsal(a):
Voříšek
Zlatý retrívr
Bernský salašnický pes
Od našich psích počátků
Kavkazani - celkem 5- tři nás už opustili
a 3 border kolie.
Jsou a byli všichni super
Uživatel s deaktivovaným účtem

amlu
napsal(a):
Jezevčík (doma u rodičů),
kříženec boxera a českého fouska (pes se supr povahou, už není mezi námi, ale dožil se krásného věku )
rotvajler (sice tchánovo, ale bereme ho jako našeho)
bígl (původně pubertálního synovce, který se o něj přestal starat)
šarpej(2x-naši miláčci plyšáčci)
jana69
napsal(a):
Šarpejové (3)
1-kříženec jezevčíka
2-NO
3-boxer
4-briard /4/
5-kavkazák /2/
aktuální stav-2 kavkazáčci a jeden briard
jana69
napsal(a):
Šarpejové (3)
Tak se taky přidám: vyrůstala jsem s modrou německou dogou.
Krásný voříšek,
střední špic,
další krásný voříšek z útulku,
jagdteriér,
opět kříženeček,
momentální stav: dvě fenky NO, jeden Papillon a jeden kříženec retrívra s kokrem.
jana69
napsal(a):
Šarpejové (3)
tak já se taky přidám -
střední špic bílý - fenka Ťapka
drsnosrstý jezevčík - Baryk
voříšek - Míša
trpasličí stříbrná pudlice Lady
trpasličí stříbrná pudlice Lady 2 (nyní 11 let)
barzoj-ruský chrt Dante (v květnu mu budou 3 roky)
všichni kteří už jsou v psím nebi byli skvělí, všechny jsem milovala, ale teprve v barzojí nádherné (a krásně nad vše povznesené) povaze jsem se našla. Takže od teď už jen barzoj, barzoj, barzoj,...
P.S......když se s někým nově seznámím tak první co mě zajímá je, jestli je to milovník psů a zda má nějakýho doma
jana dante
napsal(a):
tak já se taky přidám -
voříšek - Míša
všichni kteří už jsou v psím nebi byli skvělí, všechny jsem milovala, ale teprve v barzojí nádherné (a krásně nad vše povznesené) povaze jsem se našla. Takže od teď už jen barzoj, barzoj, barzoj,...
P.S......když se s někým nově seznámím tak první co mě zajímá je, jestli je to milovník psů a zda má nějakýho doma
neidentifikovatený kříženec morčete a koštěte (ale štěkal)
NO
jezevčík
Barzoj
Brazilský fila
ale teď už navždy jen plemena
Moskevský strážný 3x a Středoasiatka 1x
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
pudlík trpasličí
pudlík toy
voříšek (střeďák)
NO
Hovawart
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Dlouhá léta... prakticky od narození jsme chovaly jen Německé ovčáky a Jezevčíky... Až před třemi lety jsem si pořídil Anatolského pasteveckého psa... no doslova jsem se do tohoto plemene zamiloval... Momentálně mám jednu fenku...Cari... a brzy čekáme štěněčí přírustky...

eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Úplně první v mém životě byl německý ovčák, který patřil kamarádovi mého dědečka. Měl policejní výcvik a byl stejně starý jak já. Jeho podzim života jsme strávili spolu. Chodila jsem s ním ven. V patnácti letech zemřel...
Další byl křížený německý ovčák, po něm střední knírač a pak už můj současný pejsek, samojed Balu Zimní legenda, kterému je dvanáct a půl roku.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Můj úplně první pes byla fenka shih-tzu Corinka,která bohužel loni zemřela na pravděpodobně rakovinu ( 12 let),další je pejsek shih-tzu Miki,kterého mám dodnes ( 10 let). Další je barzoj Dasty ( 6 let),vipet Dymbo(7let) a nejmladší je pyrenejský horský pes Monty ( 4),který se stal láskou mého života a další pes už bude jen pyrenejský horský pes.
sona1
napsal(a):
Můj úplně první pes byla fenka shih-tzu Corinka,která bohužel loni zemřela na pravděpodobně rakovinu ( 12 let),další je pejsek shih-tzu Miki,kterého mám dodnes ( 10 let). Další je barzoj Dasty ( 6 let),vipet Dymbo(7let) a nejmladší je pyrenejský horský pes Monty ( 4),který se stal láskou mého života a další pes už bude jen pyrenejský horský pes.
Já jsem měla Bernskýho salašnickýho psa, bohužel teď v lednu mi odešel do psího nebe. Byl to můj 1. pes. Abych zas byla happy, tak v červenci budu mít dalšího šmudlu a zase to bude berňáček
daniela
napsal(a):
Já jsem měla Bernskýho salašnickýho psa, bohužel teď v lednu mi odešel do psího nebe. Byl to můj 1. pes. Abych zas byla happy, tak v červenci budu mít dalšího šmudlu a zase to bude berňáček
První - pekingský palácový psík, pak NO fena, následně pudlové (5) a NO pes....
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Německá doga
Boxer 2x
Jezevčík
Rhodeský ridgeback
Velký knírač
Střední knírač
Malý knírač
wera
napsal(a):
Tak já přidám také: RTW a beagle - každý úplně jiný ať už to povahově, psychicky, citově i temperamentně , ale oba jsou to skvělí hoši!
Zlatý retrívr fenka 3 roky
Bernský salašnický pes 15 měsíců
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Jezevčík a Slovenský čuvač (obě feny). Ať žijí drzí gauneři, páni svého já . Co by se dalo pořídit s podobnými vlastnostmi?
stieberova
napsal(a):
Jezevčík a Slovenský čuvač (obě feny). Ať žijí drzí gauneři, páni svého já . Co by se dalo pořídit s podobnými vlastnostmi?
NO,Angl. kokšpaněl
Hovawart
Nynější:
Hovawart, Angl.kokršpaněl
sonet
napsal(a):
NO,Angl. kokšpaněl
Hovawart
Nynější:
Hovawart, Angl.kokršpaněl
Dalmatin "BACCARET" alias JACK a nyní Grufik"s ROXANA alias Roxule -american bulldog/nyní 10 měs.
bffb
napsal(a):
Dalmatin "BACCARET" alias JACK a nyní Grufik"s ROXANA alias Roxule -american bulldog/nyní 10 měs.
..a to je JACK , ale fotka je bohužel nekvalitní...byl to milášek...
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
nejdříve irská setřice
pak anglický špringršpaněl ...a ten mě vzal za srdce, takže :
nyní 2x anglický špringršpaněl
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Bearded collie: 3 naše + 2 v rodině
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
dlouhosrstý jezevčík Ferda
dl. jezevčík Ferda 2
kříženec krátkosrstého jezevčíka Šmudlina
kříženec boxera Max - po mém přestěhování zůstal u mamky
u přítelových rodičů - kříženec Lord
a kkch španěl Gita
a dá se říct, že i Don (je u nás přes týden) - kříženec NO a BO-T
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Moji psí kamarádi :
kříženec (matka foxteriér x jezevčík, otec neznámý) - pes
NO - pes
franc. buldoček 2x - fenky
boxer - fenka
brabantík - fenka
čivava 2x - fenky
trpasličí pinč - fenka
V příbuzenstvu a velmi blízkých rodinách dále :
jezevčíci trpasličí drsnosrstí
pudl střední
pudl toy
kokršpaněl
Ftoto přidám jen té momentálně doma nejmladší - torpédo pinčová.
conie
napsal(a):
Moji psí kamarádi :
kříženec (matka foxteriér x jezevčík, otec neznámý) - pes
NO - pes
franc. buldoček 2x - fenky
boxer - fenka
brabantík - fenka
čivava 2x - fenky
trpasličí pinč - fenka
V příbuzenstvu a velmi blízkých rodinách dále :
jezevčíci trpasličí drsnosrstí
pudl střední
pudl toy
kokršpaněl
Ftoto přidám jen té momentálně doma nejmladší - torpédo pinčová.
Tak já se taky přidám, od narození bydlím s afgánama, dohromady už jich u nás doma žilo a žije 14 (z toho 6 už je v psím nebíčku-dožili se vždy krásného věku)
A nynější stav - odstěhovala jsem se od rodičů s jedním afghánem a k němu jsem si pořídila čínského chocholatého psa
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Drive: NO 2x Conny a Rituska,sibirsky husky Akim,krasny vorisek Ferda.
Nyni: BŠO Bublina,amstaf Homer.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
NO -Rita a Alan,
kříženec křížence s křížencem Ayka,
šarplaninec Orlando Sackett,
kříženec knírače Nick,
chodský pes Ron,
čínský chocholatý pes Javellin Conny Pupo-Haichi
rubie
napsal(a):
NO -Rita a Alan,
kříženec křížence s křížencem Ayka,
šarplaninec Orlando Sackett,
kříženec knírače Nick,
chodský pes Ron,
čínský chocholatý pes Javellin Conny Pupo-Haichi
zlatý kokršpaňel (u rodičů)
novofundlandský pes (nalezenec)
hrubosrstá jezevčice (13 let máme se dobře)
německá ovčanda (sestřin u rodičů)
československý vlčák (s přítelem z útulku)
dále štěně některého českého plemene
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
hladkosrstý jezevčík
bearded kolie - můj "životní" pes,největší láska - nyní doma
jack russel teriér - nyní doma
jack russel x čivava /2/ - 1 nyní doma
RTW
labrador x pointer
kříženec /4/
NO
kanaďák /2/
Už nikdy nebudu bez psa,resp. minimálně dvou psů - ideálně kombinace malý + velký
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
U nás byl vždycky nějaký pes. Co si pamatuju, tak to byli vořeši Azor, Ťapka to byla mazlina kolie x NO, krásný zvířátko. Pak jsem si prosadila, nebo spíš mi naši pořídili vysněného němčoura Rexíka(dožil se 11 let), když měl pět let, tak jsem si k němu vzala dalšího tentokrát s PP Aránka, ten mi ve 12 letech umřel minulý pátek, po Rexíkově smrti jsme si pořídili plavého briarda Badíka, pak Kvída, Badík umřel na rakovinu ve čtyřech letech, tak nám chovatelka dala dalšího plaváčka Harkonena, pak přišel černý briard Nik, další pesan je hladký foxlík Žolík, hlídali jsme skoro rok vořešáka Pana Sádlo, a teď nám přibila 9 letá čubina Anastázie briardice. Takže aktuálně máme dva briardy psy, jednu briardici a foxlíka.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Pekingský palácový psík 4x
Belgický grifonek
Dobrman
Flanderský buvier
NO
Psi, ke kterým mám blízko:
Belgický ovčák malinois 2x
Zlatý retrívr 2x
NO 2x
Dalmatin 2x
Bernský salašnický pes
Rotvík 2x
Anglický kokršpaněl
Irský a anglický setr
Jork
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Voříšek Jeryk
Dobrman Lexa
RTWxNO Cir
Pitbulice Sára
Pit Mafián (jen 3 dny :-( )
Pit Mafián II.
jannah
napsal(a):
Belgický grifonek
Dobrman
Flanderský buvier
NO
Zlatý retrívr 2x
NO 2x
Dalmatin 2x
Bernský salašnický pes
Rotvík 2x
Anglický kokršpaněl
Irský a anglický setr
Jork
Kříženec něm. ovčáka a kolie / u rodičů ještě 2 voříšci /
Kokršpaněl
Boxer - fena, pes
Francouzský buldoček - 2 psi - u těch už asi zůstanu.Samo nikdy už bez psa, v životě jsem byla asi 1 měsíc a to jsem byla úplně mimo.
impact
napsal(a):
Voříšek Jeryk
Dobrman Lexa
RTWxNO Cir
Pitbulice Sára
Pit Mafián (jen 3 dny :-( )
Pit Mafián II.
Tak já mám zatím svého prvního psa, je to čtyřletý chodský pes. Okamžitě se ze mě stal naprostý choďácký maniak... Žádného jiného než choďáčka nechci, budu jim věrná celý život
darca
napsal(a):
Tak já mám zatím svého prvního psa, je to čtyřletý chodský pes. Okamžitě se ze mě stal naprostý choďácký maniak... Žádného jiného než choďáčka nechci, budu jim věrná celý život
Začínal jsem před revolucí a po ní klasicky se služebním plemenem 3 NO, potom 2 dobrmani, potom brazilská fila, bordeauxská doga, boxer. Dnes už necvičím, ale věnuji se chovu, takže v současné době další bordeauxská doga, 5 mopsů a 4 angličtí buldoci.

darca
napsal(a):
Dobrý den, Váš chod je nádherný. Můžete prozradit jeho celé jméno i s názvem chovatelské stanice?

eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Ještě přidám psy své maminky (nemá přístup na net, ale když k nám přijde, počte si ) - kdysi, když byla mladá, měla boxerku Belu, dnes má devítiletou kavkazanku Báru od Stříbrských rybníků, a šestiletou chodku, Ghizi od Majky (u toho jména si nejsem jistá, jestli je psáno správně, říkáme jí Bela). Obě jsou velice dobré hlídačky. A to nejen svěřeného území, ale i mé pětileté neteře, kterou obě bezmezně milují. Bohužel, nemám naskenované foto.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
německá doga (2)
velký knírač (2)
německý ovčák
dlouhosrstá kolie
americký kokršpaněl
anglický buldok
anglický špringršpaněl (2)
anglický kokršpaněl křížený
Ze všech jednoznačně preferuji špringršpaněla
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tak ty myj sme u babičky měli:
Dášeňka - kříženec jezevčíka a kokra, udatný hlídač, na což také zaplatila, zranil ji soused, který nemohl chodit krást na zahradu
Cikánka - kříženec jezevčíka a NO, zlaté zvíře
Cézar alias Fík - matka kokr, otec neznamí, když byl ostříhán, vypadl jako ohař
Betynka - jezevčice, tu má babi doteď
A po velkém loudění pořídili naši:
Bára - trpasličí pudl černý, bohužel jsme ji museli nechat v 1 roce uspat
Akim - trpasličí pudl černý, prožil s námi báječných 16 let
Mia - toy pudl černý, je jí rok a je to pěkná rampepurda
Na fotce je Mia, fotku s babiččinou Betynkou se mi nepodařilo najít.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
kolie x BO terv. (pes,10let) - nalezenec, úžasný pejsek (žije u maminky)
cane corso (fena, 3 roky) - (žije u tchýně)
basenji (pes, 5 let) - (žije se mnou), basenjiho už NIKDY!
stafordširský bullterier (fena, 16 měsíců) - (žije se mnou)
tomuto plemeni zůstanu věrná, pro mě má samá nej a splňuje vše, co od pejska očekávám
cathys
napsal(a):
Tak ty myj sme u babičky měli:
Dášeňka - kříženec jezevčíka a kokra, udatný hlídač, na což také zaplatila, zranil ji soused, který nemohl chodit krást na zahradu
Cikánka - kříženec jezevčíka a NO, zlaté zvíře
Cézar alias Fík - matka kokr, otec neznamí, když byl ostříhán, vypadl jako ohař
Betynka - jezevčice, tu má babi doteď
A po velkém loudění pořídili naši:
Bára - trpasličí pudl černý, bohužel jsme ji museli nechat v 1 roce uspat
Akim - trpasličí pudl černý, prožil s námi báječných 16 let
Mia - toy pudl černý, je jí rok a je to pěkná rampepurda
Na fotce je Mia, fotku s babiččinou Betynkou se mi nepodařilo najít.
Takže:
Rolf byl německý ovčák
Riki voříšek
Black kolie
Robin erdel
Káča erdel
Ajvík erdel
Drak kavkazák
Nastěnka kavkazák
Boomina kavkazák
Darlenka kavkazák
Eliška kavkazák
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
osobně:
jezevčík 2x
appenzellský salašnický pes
český strakatý pes
a dále šiřší rodina:
jezevčík 3x
český strakatý pes
maltézák 4x
malý müsterland
kříženec 2x
sofa
napsal(a):
kolie x BO terv. (pes,10let) - nalezenec, úžasný pejsek (žije u maminky)
cane corso (fena, 3 roky) - (žije u tchýně)
basenji (pes, 5 let) - (žije se mnou), basenjiho už NIKDY!
stafordširský bullterier (fena, 16 měsíců) - (žije se mnou)
tomuto plemeni zůstanu věrná, pro mě má samá nej a splňuje vše, co od pejska očekávám
Víte zajímalo by mě jak je to s basenji. Četla jsem o nich jak jsou úžasní, neštěkají apod. Ale když vyzpovídám jejich majitele. Tak nejsou zrovna nadšení. Prý si mysleli, že je to milý hodný pejsek, který má rád lidi a pejsky. A je to přesně naopak. Vím, že se dá hodně ovlivnit výchovou. Ale jak je to teda doopravdy?
sonka
napsal(a):
Víte zajímalo by mě jak je to s basenji. Četla jsem o nich jak jsou úžasní, neštěkají apod. Ale když vyzpovídám jejich majitele. Tak nejsou zrovna nadšení. Prý si mysleli, že je to milý hodný pejsek, který má rád lidi a pejsky. A je to přesně naopak. Vím, že se dá hodně ovlivnit výchovou. Ale jak je to teda doopravdy?
no já si myslím, že se do atlasu psů tohle zvíře dostalo jen náhodou, se psem nemá moc společného. Pokud vím tak všichni psi mají jako prapředka vlka, basenji šakala.
Existují lidé, kteří toto plemeno milují a obdivují. Pokud ho budete brát takového jaký je se všemi specifiky, budete s ním asi spokojená, je potřeba se na něj dívat opravdu jako na exota.
Těm, co píší atlasy bych ruce urazila za ty bludy, co píší. Chudáci jsou potom lidi i ti psi.
Ano výchovou se toho dá hodně olivnit, ale ani při nejlepší vůli z kočky psa neuděláte.
Samozřejmě se najdou i výjimky a feny jsou na tom o moc lépe - více lnou k lidem, méně se perou.
Celkem jsem vychovávala 3 psy - křížence kolie a ovčáka - naprosto bezproblémový "bezvodítkový" pes, stafbulka 100% spolehlivá, poslušná, věnuji se s ní sport. kynologii a má canisterapeutickou zkoušku. Basenji, i přes veškerou snahu katastrofa. Nyní je mu 5 let a já pomalu rezignuji, život s jím mě stojí spoustu úsilí a energie a výsledky se bohužel nedostavují. Bohužel zjišťuji, že náš vztah je čím dál horší. Když jsem si ho pořizovala, tak krom atlasu, kde jsem dočetla, že neštěká a nelíná a tím pádem je ideálním psem do bytu a města, nebyly žádné informace.
aktak
napsal(a):
osobně:
jezevčík 2x
appenzellský salašnický pes
český strakatý pes
a dále šiřší rodina:
jezevčík 3x
český strakatý pes
maltézák 4x
malý müsterland
kříženec 2x
Ta nejdříve pekingský palác.psík
pak: Německý ovčák
3x belgický ovčák Tervueren
1x trpasličí špic
1x cairn teriér
1x irský setr
1x SAO
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
tak teda NO a to hodně dlouho a stále jednu doma máme Rikynku už má 11 let ale úplně šíleně mě dostalo Plemeno AUSTRALSKÝ OVČAK zatím je doma jen jedem ale chceme se rozrůstat
napsal(a):
Dobrý den, Váš chod je nádherný. Můžete prozradit jeho celé jméno i s názvem chovatelské stanice?
Samozřejmě, jmenuje se Darri Stamo-Bud Je to můj milášek, agiliťák, šampion ČR a třeštidlo
Naše stránky jsou www.darri.xf.cz.
gil
napsal(a):
tak teda NO a to hodně dlouho a stále jednu doma máme Rikynku už má 11 let ale úplně šíleně mě dostalo Plemeno AUSTRALSKÝ OVČAK zatím je doma jen jedem ale chceme se rozrůstat
Tak za mého mládí to byl NO
potom kokršpaněl
a jak jsem se vdala, tak mám stále jezevčíka, jezevčíka, jezevčíka a zase jenom jezevčíka. Teď máme dvě mini a ta na fotce je Canni alias Fannynka.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
V dětství vždy německý ovčák a voříšek, v současné době:
francouzský buldoček (4)
NO
kříženec labradora a někoho
německý boxer
boloňský psík.
Sára
keg
napsal(a):
V dětství vždy německý ovčák a voříšek, v současné době:
francouzský buldoček (4)
NO
kříženec labradora a někoho
německý boxer
boloňský psík.
Sára
Já sám mám:
fenku zlatého retrívra
fenku bílého š.ovčáka
A v rodině máme:
brazilskou filu
jezevčíka
irského setra
Vše kromě mé GR a jezevčíka od strýce je s PP.
Moje prababička měla psy od roku 1932 až do roku 2000, pak už to nezvládala.Přesný počet mi není znám, ale jistě vím, že jich bylo přes 20.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
jak tak koukam na ty seznamy, tak se muzu jit zahrabat.... se svym druhym psem su proti vam totalni zacatecnik
1. Dusty (ratlik x spic) momentalne 13 let
2. Dinulka (gronsky pes) 3 roky
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
v psím nebíčku:
kříženka kokra a pudla
stř.kníračka černá
briard plavý
NO - pes
NO - fenka
nynější:
zlaťačka - rasou i povahou
rotvík
v.černý knírač
šarplaninec
šarplaninec trochu problémový,koupený v 8.měsících,špatně socializovaný
litanie
napsal(a):
v psím nebíčku:
kříženka kokra a pudla
stř.kníračka černá
briard plavý
NO - pes
NO - fenka
nynější:
zlaťačka - rasou i povahou
rotvík
v.černý knírač
šarplaninec
šarplaninec trochu problémový,koupený v 8.měsících,špatně socializovaný
jezevcik dlouhosrsty 2x, vorisek, nemecky ovcak, sibirsky hasky 11x
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
BO tervueren- dokonalý pan Pes z útulku
Nyní křížená slečna RTW/GR
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
měli jsme:
pudl
kokršpaněl
německá doga
ještě v rodině jsou s námi:
NO
pudl
jezevčík- dlouh.a dráták
černý ruský terier
sao

darca
napsal(a):
Samozřejmě, jmenuje se Darri Stamo-Bud Je to můj milášek, agiliťák, šampion ČR a třeštidlo
Naše stránky jsou www.darri.xf.cz.
Děkuji, je fakt moc krásný. Tak hodně štěstí a pěkných zážitků.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Já jsem taky začátečník, po drsnosrsté jezevčici mám labradora.
Ale už se těším, že to napravím...
nufinek 4
napsal(a):
tak ja se taky pridam
Briardi(4)
Boxer
Rtw
Slovensky cuvac(ted)
Westik(ted)
Tak tohle je můj první pejsek téměř 4-letý NKO Akim,ráda bych k němu ještě slečnu,ale to až časem,zatím je přítel proti
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
máme doma novoskotskou retrívřici Dejzy.Miláček rodiny......
benino
napsal(a):
máme doma novoskotskou retrívřici Dejzy.Miláček rodiny......
1) mix- vlčák na jezevčích nohou, asi o rok starší než já, v mých 17letech byl utracen. byl dost svůj a mám od něj dodnes v obličeji jizvy, jinak nenáročný a nezničitelný pes hlídač
2) kokr x ohař, jedním slovem lovec, ve 3letech skončil po přeskočení 210cm v. vrat za kočkou pod autem.
3)no fenka, úžasná hodná, nádherná, ve 4letech zástava srdce těsně před porodem.
4)špic nalezený, ostřejší, utikací, ale bezva společník i na tremp,je u rodičů ale poslouchá jen mě nyní věk 10.
5) briardka krásná hodná(jamajka z oříšku) přítelova, dobře hlídací, poslušná, (česání-děsný) zdravotní problémy- záněty v uších, nádory mléčných žláz 4x operace, v 9letech uspaná.
6) mix dobrmana 4roky, pěkný, zdravý, hodný
5) mix mini asi necelý rok starý, čerstvě nalezený hodný, hlídací
6)miminko kavkazáka, Joky-super!
saboro
napsal(a):
1) mix- vlčák na jezevčích nohou, asi o rok starší než já, v mých 17letech byl utracen. byl dost svůj a mám od něj dodnes v obličeji jizvy, jinak nenáročný a nezničitelný pes hlídač
2) kokr x ohař, jedním slovem lovec, ve 3letech skončil po přeskočení 210cm v. vrat za kočkou pod autem.
3)no fenka, úžasná hodná, nádherná, ve 4letech zástava srdce těsně před porodem.
4)špic nalezený, ostřejší, utikací, ale bezva společník i na tremp,je u rodičů ale poslouchá jen mě nyní věk 10.
5) briardka krásná hodná(jamajka z oříšku) přítelova, dobře hlídací, poslušná, (česání-děsný) zdravotní problémy- záněty v uších, nádory mléčných žláz 4x operace, v 9letech uspaná.
6) mix dobrmana 4roky, pěkný, zdravý, hodný
5) mix mini asi necelý rok starý, čerstvě nalezený hodný, hlídací
6)miminko kavkazáka, Joky-super!
1)novofundlák pes
pauza ze žalu (vetnamské prase)
2)novofundlák fena
3)něm.ovčák fena
4)labradorský retr. pes
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tak začnu od mládí:
1/ Punťa - voříšek, co vypadal fenotypově jako německý ovčák (matka) a velikostí se spíš blížil otci, neurčité rase s převahou pudla.
2/ Minťuch - kocour velikosti středního plemene psa - vážil kolem 12 kg, v kohoutku přes 30 cm
3/ Dan - kavkazan - to už v dospělosti - odrůstající dccera si někde namluvila kluka i se psem. Přitahla oba do baráku, a když jsme jí se ženou tvrdili, že to asi nebude ten pravý, dělala scény že jí nemáme rádi. Pak přijeli policajti, kluka odvezli a pes nám zůstal. Naštěstí jsem si dokázal zjednat respekt i u tchýně, tak jsem se s Danem taky domluvil. Měli jsme tehdy na druhém konci vsi hospodu a pořád nám tam lezli nějací noční návštěvníci. Tak tam Daneček začal chodit spinkat pod pípu a byl klid.
4/ Punťa a Čert - dva malincí, staří voříšci z útulku v Olomouci. To už jsme se přestěhovali na Moravu a pořídili si poslední dcerku a k ní dva kamarády. Běhali po dvorku s dvouletou holčičkou a vlastně si tak užili posledních pár let života. Měli za sebou hodně malérů, Punťu dokonce přinesli do útulku lidi, že ho přejel autobus a měl zkřivenou celou páteř, byl u nás jenom chvilku ale byl zlatý.
5/ Ben - briard, ten už se staral o stádo, ale byl to moula. Pořád koukal, co po něm chci. A já ho zkoušel naučit vyhnat ovečky, zahnat ovečky, zaštěkat na vetřelce a furt nic. Jednou se mu podařilo stádo zahnat domů a já ho pochválil. Probudila se v něm náhlá inteligence a od té doby jen číhal, kdy stádo vypustím, aby vyrazil a okamžitě ho zahnal domů. Tak tím výcvik skončil, musel jít hlídat barák, jinak by zvířata nežrala.
6/ Skot dlouhosrstá kolie s krásným bílým límcem a k němu později do páru Diana. Oba jsme dostali od lidí, co se jich chtěli zbavit. Skot ve městě na dvorečku jako dlaň hrabal a vyl, u nás má několik hektarů pastviny, teď už jí ani nepřeběhne, stařeček. Ale původní majitelé nás dodnes navštěvují a vozí mu něco na zub. O Dianě jsme už někde psal. "Chovatelka" na ní sekala štěňata a pak jí dala pryč. A musela dobře vědět, že ta fena je slepá. Já jsem několik týdnů pořád nemohl přijít na to, proč je chuděra tak nejistá a bázlivá, až když jsem jednou zapoměl uprostřed dvora prázdné kolečko a ona na zavolání běžela po hlasu ke mě a chuděra se o něj málem přizabila, tak mi to docvaklo.
7/ Andy - borderka ke stádu ovcí, hyperaktivní workoholik, bez nutnosti dalšího komentáře.
8/ Bar - šarplaninec o velikosti půlročního býčka. Mazlík, který nás ráno když jdeme do práce všechny olíže, až z toho holky májí ekzém na tvářích. Když má žízeň, dojde si do chlíva, odstrčí šestimetrákovou krávu od napaječky a napije se. Když mu jde někdo k jeho ovečkám, zavětří a rozhlédne se. Když to nestačí tak párkrát štěkne. Teda spíš zaburácí. Okna v okolních domech se zatřesou. Víc zatím nebylo potřeba.....
Tady je i se Skotem, to byl půlroční šťendo...
farmar
napsal(a):
Tak začnu od mládí:
1/ Punťa - voříšek, co vypadal fenotypově jako německý ovčák (matka) a velikostí se spíš blížil otci, neurčité rase s převahou pudla.
2/ Minťuch - kocour velikosti středního plemene psa - vážil kolem 12 kg, v kohoutku přes 30 cm
3/ Dan - kavkazan - to už v dospělosti - odrůstající dccera si někde namluvila kluka i se psem. Přitahla oba do baráku, a když jsme jí se ženou tvrdili, že to asi nebude ten pravý, dělala scény že jí nemáme rádi. Pak přijeli policajti, kluka odvezli a pes nám zůstal. Naštěstí jsem si dokázal zjednat respekt i u tchýně, tak jsem se s Danem taky domluvil. Měli jsme tehdy na druhém konci vsi hospodu a pořád nám tam lezli nějací noční návštěvníci. Tak tam Daneček začal chodit spinkat pod pípu a byl klid.
4/ Punťa a Čert - dva malincí, staří voříšci z útulku v Olomouci. To už jsme se přestěhovali na Moravu a pořídili si poslední dcerku a k ní dva kamarády. Běhali po dvorku s dvouletou holčičkou a vlastně si tak užili posledních pár let života. Měli za sebou hodně malérů, Punťu dokonce přinesli do útulku lidi, že ho přejel autobus a měl zkřivenou celou páteř, byl u nás jenom chvilku ale byl zlatý.
5/ Ben - briard, ten už se staral o stádo, ale byl to moula. Pořád koukal, co po něm chci. A já ho zkoušel naučit vyhnat ovečky, zahnat ovečky, zaštěkat na vetřelce a furt nic. Jednou se mu podařilo stádo zahnat domů a já ho pochválil. Probudila se v něm náhlá inteligence a od té doby jen číhal, kdy stádo vypustím, aby vyrazil a okamžitě ho zahnal domů. Tak tím výcvik skončil, musel jít hlídat barák, jinak by zvířata nežrala.
6/ Skot dlouhosrstá kolie s krásným bílým límcem a k němu později do páru Diana. Oba jsme dostali od lidí, co se jich chtěli zbavit. Skot ve městě na dvorečku jako dlaň hrabal a vyl, u nás má několik hektarů pastviny, teď už jí ani nepřeběhne, stařeček. Ale původní majitelé nás dodnes navštěvují a vozí mu něco na zub. O Dianě jsme už někde psal. "Chovatelka" na ní sekala štěňata a pak jí dala pryč. A musela dobře vědět, že ta fena je slepá. Já jsem několik týdnů pořád nemohl přijít na to, proč je chuděra tak nejistá a bázlivá, až když jsem jednou zapoměl uprostřed dvora prázdné kolečko a ona na zavolání běžela po hlasu ke mě a chuděra se o něj málem přizabila, tak mi to docvaklo.
7/ Andy - borderka ke stádu ovcí, hyperaktivní workoholik, bez nutnosti dalšího komentáře.
8/ Bar - šarplaninec o velikosti půlročního býčka. Mazlík, který nás ráno když jdeme do práce všechny olíže, až z toho holky májí ekzém na tvářích. Když má žízeň, dojde si do chlíva, odstrčí šestimetrákovou krávu od napaječky a napije se. Když mu jde někdo k jeho ovečkám, zavětří a rozhlédne se. Když to nestačí tak párkrát štěkne. Teda spíš zaburácí. Okna v okolních domech se zatřesou. Víc zatím nebylo potřeba.....
Tady je i se Skotem, to byl půlroční šťendo...
Jo, jo, skleróza funguje. Než jsem dopsal, ztratili se mi dva psi. Dobrmani, prý, prý čistokrevní, ha ha. Bratři, jako by si z oka vypadli a povahově oheň a voda. Koupil jsem je jako přerostlá štěnata z čisté nutnosti od náhodného kolemjdoucího, který mi je po pětistovce prodal, udal adresu, kde si je mám vyzvednout, číslo na mobil, aby tam někdo byl, tam mi je předal úplně jiný člověk a číslo telefonu přestalo fungovat. Peníze jsem hodil v obálce do schránky v opuštěném domě brr... kdybych už v životě nezažil lecos, tak bych docela i tušil čertovinu. Bylo to, jako kdyby mi ty psy někdo poslal.
Ale já měl tehdy jen Skota, ten by se nechal ukrást od každého, kdy by byl ochoten mu házet klacíček. A já jsem kupoval velký statek a stěhoval celou farmu a potřeboval hlídače. Tak napřed byli na novém, než vypuklo stěhování a pak na starém, než se sehnal kupec. Mezitím dostali nějaký základní výcvik, povyrostli a úkol plnili s nadšením. Spal jsem klidně. Jmenovali se Blesk a Hrom. A taky se tak chovali. Když se někde něco šustlo, zabiják Blesk letěl jako blesk, tiše, s čumákem u země a s mordou pootevřenou, připravený skočit a chytit, za ním upaloval mazlík Hrom, skákal při tom metr vysoko a rámusil jako když padá lešení. Když už jsem hlídání opuštěného domu nepotřeboval, najednou mi zazvonil u domu cizí člověk, že potřebuje hlídacího psa. Chtěl jsem mu dát oba, ale trval na tom, že jenom Bleska. S těžkým srdcem jsem je rozdělil. Druhý den mi volala známá z Prahy, co jsem dva roky neviděl, že musela dát uspat starého dobrmana. A další den si pro Hroma přijela. Asi to někdo naplánoval a já jsem měl jen za úkol ty psyvycvičit a pohlídat, než příjde jejich čas.
farmar
napsal(a):
Jo, jo, skleróza funguje. Než jsem dopsal, ztratili se mi dva psi. Dobrmani, prý, prý čistokrevní, ha ha. Bratři, jako by si z oka vypadli a povahově oheň a voda. Koupil jsem je jako přerostlá štěnata z čisté nutnosti od náhodného kolemjdoucího, který mi je po pětistovce prodal, udal adresu, kde si je mám vyzvednout, číslo na mobil, aby tam někdo byl, tam mi je předal úplně jiný člověk a číslo telefonu přestalo fungovat. Peníze jsem hodil v obálce do schránky v opuštěném domě brr... kdybych už v životě nezažil lecos, tak bych docela i tušil čertovinu. Bylo to, jako kdyby mi ty psy někdo poslal.
Ale já měl tehdy jen Skota, ten by se nechal ukrást od každého, kdy by byl ochoten mu házet klacíček. A já jsem kupoval velký statek a stěhoval celou farmu a potřeboval hlídače. Tak napřed byli na novém, než vypuklo stěhování a pak na starém, než se sehnal kupec. Mezitím dostali nějaký základní výcvik, povyrostli a úkol plnili s nadšením. Spal jsem klidně. Jmenovali se Blesk a Hrom. A taky se tak chovali. Když se někde něco šustlo, zabiják Blesk letěl jako blesk, tiše, s čumákem u země a s mordou pootevřenou, připravený skočit a chytit, za ním upaloval mazlík Hrom, skákal při tom metr vysoko a rámusil jako když padá lešení. Když už jsem hlídání opuštěného domu nepotřeboval, najednou mi zazvonil u domu cizí člověk, že potřebuje hlídacího psa. Chtěl jsem mu dát oba, ale trval na tom, že jenom Bleska. S těžkým srdcem jsem je rozdělil. Druhý den mi volala známá z Prahy, co jsem dva roky neviděl, že musela dát uspat starého dobrmana. A další den si pro Hroma přijela. Asi to někdo naplánoval a já jsem měl jen za úkol ty psyvycvičit a pohlídat, než příjde jejich čas.
Tak já jelikož nejsem zas tak stará a nikdo u nás není tak střelený do psů, jak já tak pouze od malička kokřice angl. x amer. dožila se krásných 14let a pak jsme ji museli nechat uspat a nyní RR. U příbuzných - myslivci - český fousek, hladkosrstý jezevčík, německý ohař a braka.
Určitě brzo přibude tak za rok až dva zase nějaký mimčo až RR trochu přejde puberta.
farmar
napsal(a):
Ne jen tihle dva, ale ještě další 2 psi se mi na chvíli vykouřili z hlavy.
Lojzova Asta - fena německého ovčáka. Když jsme měli hospodu, chodil k nám pravidelně starý muž. Lojza. Příjmení neznal snad nikdo. Odkud pocházel? Snad z Prahy. Údajně tam bydlel v bytě na sídlišti a jezdil k nám na vesnici, ne maličkou chatku, co měl v zahrádkářské osadě na vršku. Napřed o víkendech, pak na celé léto, pak na pořád. Dcera ho z bytu vyhnala. Prý. Dokud jezdil z Prahy, jezdil v malinkém fiátku a Asta s ním. Seděla vedle něj na sedadle. A sešlá věkem byla stejně jako on. V hospodě kam s ním chodila byla vážený zákazník. Já jsem dal Lojzovi pivo a Astě misku s vodou. Místní násoskové jí na střídačku objednávali buřta nebo tatranku. Bodejť ne, byla to v hospodě jediná ženská.
Když jel Lojza do Prahy, Asta hlídala chatku. Ale Lojza se jednou nevrátil. Prý mrtvička, Motol napřed nemocnice, pak krematorium. Astu přivedli děti do hospody, kam taky. Žila ještě asi dva roky. Pak šla hledat Lojzu někam nahoru.
A Jessika von Banhoff. Toulavý pes z nedalekého nádraží. Kde přišla ke jménu neví nikdo. Měla už své zkušenosti, věk a byla opatrná. Běhala po kraji silnice a vždycky se rozhlédla, když chtěla přejít. Ale jeden malý, nevychovaný spratek se nerozhlédl a vběhl pod auto. Řidič strhl volat, brzdy zakvílely a auto se z vypětím sil udrželo na silnici. Děcko uskočilo, ale Jesika, co stála na krajnici ne. Vzal jsem jí ke známému, veterináři. Dala se na nějaký čas dohromady, ale už to nebyl ten pes, kterému patřilo nádraží a půl městečka. Dožila u nás. A vlastně si ani přesně nepamatuju, jak vypadala. Ale byla to něco jako zchudlá šlechtična. Jessika von Banhoff.
Vlastně Andy a Bar jsou jediní dva pejsci, které jsem si pořídil jako štěňata a proto, že jsem je chtěl. Ostatní prostě přišli a pak odešli. Měli svůj osud a ten se setkal s mým. Dan, Blesk a Hrom měli chytit a zahnat svého zloděje, Punťa, Čert, Asta a Jesika měli strávit pár posledních let v láskyplném prostředí, slepá Diana se měla dostat ze spárů "chovatelky"....
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Černý kříženec asikokra Štefan
Velký knírač Pascal
Dlouhsrstá kolie Norsy (Houně)
Bílý švýcarský ovčák Faro
Královský pudl Adámek
Kříženec zlatého retrivra a špice Arnošt
Labradoří slečny Kiki a Sisi
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Když všichni přidáváte i jména, nedá mi to, abych také nedoplnila. Tak tady jsou:
rotvajler Sorbon a Cido
německý ovčák Baby, Viki, Elza, Deny, Brit a Clea
kavalír Nela a Brusinka
šeltie Centy a nyní nově i Bertík
velký knírač Don
BO-malinois Ascha
maltezák Dean
malý venden.hrub.baset Ivora a Gatsby
voříšek Melinda a Čert
černý teriér Merlin
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Boxer Benn
Boxerka Eny
Oba už tady nejsou, Eny umřela jako roční. Ben byl neuvěřitelný pes, takže jen díky němu jsem sebrala odvahu a šla do toho znova.
Kolliák Jim
Ema
ema
napsal(a):
Boxer Benn
Boxerka Eny
Oba už tady nejsou, Eny umřela jako roční. Ben byl neuvěřitelný pes, takže jen díky němu jsem sebrala odvahu a šla do toho znova.
Kolliák Jim
Ema
Tak já se taky připojím, i když proti většině tady jsme opravdu začátečníci.
Vyrůstala jsem s krásnou německou dogou, potom dva kříženci - máma a syn.
Teď máme s přítelem NO - Briks 3 roky a ČSV - Amor Sokolí oko 2 roky. Letos by měla naši smečku rozšířit fenečka ČSV.
A abych nezapomněla - u rodičů je šeltie - Little Bear (chovatelskou stanici si nepamatuju) skoro 3 roky.
wolf
napsal(a):
Tak já se taky připojím, i když proti většině tady jsme opravdu začátečníci.
Vyrůstala jsem s krásnou německou dogou, potom dva kříženci - máma a syn.
Teď máme s přítelem NO - Briks 3 roky a ČSV - Amor Sokolí oko 2 roky. Letos by měla naši smečku rozšířit fenečka ČSV.
A abych nezapomněla - u rodičů je šeltie - Little Bear (chovatelskou stanici si nepamatuju) skoro 3 roky.
tak já se taky přidám
1 boxerka Laura ( říkali jsme jí Torri)
2 boxerka Flavia ( říkáme jí Laura )
janaj
napsal(a):
tak já se taky přidám
1 boxerka Laura ( říkali jsme jí Torri)
2 boxerka Flavia ( říkáme jí Laura )
a nejnovější přírůstek - Fláviin vnuk Orry
jannah
napsal(a):
Belgický grifonek
Dobrman
Flanderský buvier
NO
Zlatý retrívr 2x
NO 2x
Dalmatin 2x
Bernský salašnický pes
Rotvík 2x
Anglický kokršpaněl
Irský a anglický setr
Jork
Tak tady to je "poslední" pekiňák Jimi
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tohle je naše milovaná rodinka.
blankpapilio
napsal(a):
Tohle je naše milovaná rodinka.
Pro farmáře: člověče Vy byste měl vydat knížku. Jestli jste teda dosud nic nevydal (skoro bych řekla že jo, takový dar psavce nemůže jen tak zapadnout)
Jestli něco zknižníte budu to číst dcerce za dlouhých večerů. Vaše vyprávění je laskavé, vtipné i smutné s kusem životní moudrosti- sepište to
Děkuju
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Ja sem zatim měl :
voříška -Bessi pěkný lumpík a paličák
jzevčíka kratkosrstého-nepřežil nám ani jeden holub
a mám:
jagdteriera Agostýna
labladora Endyho
a moji největší lásku Cony- Chesapeake bay retrivra fotku určitě dodám ted su ve škole
lerry
napsal(a):
Přesně. Taky se mi vyprávění farmáře moc líbilo- příjemně zajímavé počteníčko
Anouk můžu se zeptat, co je zač ten rezavý hafák? To je nějaká "odnož" od těch bílých ovčáků?
Ahoj Lerry. Je to jeden ze staroněmeckých pastev. ovčáků. Není to uznané plemeno, ale němci jsou na ně pyšní. Je to naše zlatíčko. Tohle plemeno vyniká svým temperamentem, ale za svého pána by položili život. Není to pes pro každého, vyžaduje nadmíru pohybu a nových nápadů, jinak se z něj stává likvidátor majetku a nervák. Je úplně jiná než Bílý ovčák.
blankpapilio
napsal(a):
Ahoj Lerry. Je to jeden ze staroněmeckých pastev. ovčáků. Není to uznané plemeno, ale němci jsou na ně pyšní. Je to naše zlatíčko. Tohle plemeno vyniká svým temperamentem, ale za svého pána by položili život. Není to pes pro každého, vyžaduje nadmíru pohybu a nových nápadů, jinak se z něj stává likvidátor majetku a nervák. Je úplně jiná než Bílý ovčák.
Díky moc za odpověď. O tomto plemeni jsem vůbec nevěděla. Anouk je moc pěkná (teď mne napadlo kouknout i na Vaše stránky). Ty fotky (nejen :) s liškou jsou parádní
sssara
napsal(a):
Pro farmáře: člověče Vy byste měl vydat knížku. Jestli jste teda dosud nic nevydal (skoro bych řekla že jo, takový dar psavce nemůže jen tak zapadnout)
Jestli něco zknižníte budu to číst dcerce za dlouhých večerů. Vaše vyprávění je laskavé, vtipné i smutné s kusem životní moudrosti- sepište to
Děkuju
Zdravím Sáro, teď jste mi nasadila broučka do hlavy. Moje drahá dostává pořád doporučení, aby sepsala naše příběhy, já jsem zatím napsal jen nějakou povídku do časopisu, asi si to necháme až na období, kdy už neudržíme vidle . Popravdě řečeno, stihli jsme toho s mou drahou ( a nejen s ní
) tolik, že by to jiným stačilo možná na 3 životy a ještě si lecos plánujeme a byla by možná škoda, kdyby jednou naše zážitky zmizely ze světa s námi. Tak jednou přijde čas i na to sepsání, určitě.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
my ted momentálně máme půl ročního maltézáčka a skoro 12ti letou setřici
alenka
napsal(a):
my ted momentálně máme půl ročního maltézáčka a skoro 12ti letou setřici
Tak to je náš miláček Nero tady mu je 5.5 měsíce a už váží 40kg..Je to štěňátko bullmastifa má klidnou a vyrovnanou povahu.Úplně jsem se do tohoto plemena zamilovala.
zuziross
napsal(a):
Tak to je náš miláček Nero tady mu je 5.5 měsíce a už váží 40kg..Je to štěňátko bullmastifa má klidnou a vyrovnanou povahu.Úplně jsem se do tohoto plemena zamilovala.
A tady je zase Nero ale už mu je 14 měsiců a váží 65kg.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Ahojky, ja mam zatial iba druheho psika. Tym prvym bola dlhosrsta kolia (odisla nam pred 2 mesiacmi vo veku 14 rokov) a teraz mame 7 tyzdnove steniatko australaka.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Zatím jsem měla jen 2 pejsky. První pejsek i tento jsou voříšci.
Na obrázku je moje Míša. V dubnu jí budou už 4 roky, ale dovádí jako štěňátko.
Byla bych ráda, kdybyste mi i něco napsali.
Moje web. stránky: www.svetzvirat.unas.cz
aira
napsal(a):
voříšek nevoříšek-je moc pěkná
tak já to vezmu od začátku:
Naši psi:
border kolie -Shelly
německý ovčák 2 -Ron,Ben
brazilská fila -Aron
bernský salašnický pes -Alex
krátkosrstý jezevčík-Lump
bígl -Akim
americký kokr -Niki
Moji hafani:
jorkšírský terier -Mates 1 zabil se když prolítl schodama o tři patra níž :(
jorkšírský terier -Mates 2
labrador -Nord
anglický kokr -Šarlota
a plánujem buď šarpejíka, amerického kokra nebo něco menšího-třeba bišonka nebo silky teriera
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Hm, tak u mě to není tak pestré jako u ostatních
Jsou to:
- kříženci (jezevčíků, dobrmanů, kníračů a kdoví čeho ještě)
- jezevčíci dlouhosrstí trpasličí/králičí
... Počty neuvedu. Asi bych je dala dohromady, ale nechce se mi přemýšlet S kříženci jsem byla v kontaktu od narození do cca 15 let. Od 15ti let mám jezevčíky. Rukama mi prošli jednak moji psi, jednak moje odchovy a jednak několik psů na výcvik.
- 1x katalánský ovčák (holce je půl roku a je to jediný KTO, kterého znám osobně , takže se rozhodně nemůžu počítat mezi znalce tohoto plemene)
zet
napsal(a):
Hm, tak u mě to není tak pestré jako u ostatních
Jsou to:
- kříženci (jezevčíků, dobrmanů, kníračů a kdoví čeho ještě)
- jezevčíci dlouhosrstí trpasličí/králičí
... Počty neuvedu. Asi bych je dala dohromady, ale nechce se mi přemýšlet S kříženci jsem byla v kontaktu od narození do cca 15 let. Od 15ti let mám jezevčíky. Rukama mi prošli jednak moji psi, jednak moje odchovy a jednak několik psů na výcvik.
- 1x katalánský ovčák (holce je půl roku a je to jediný KTO, kterého znám osobně , takže se rozhodně nemůžu počítat mezi znalce tohoto plemene)
Když jsem se narodila, tak měli naši kolii - Car se jmenoval.Pak ho někdo otrávil a my měli kokra Aksana. Toho přejelo auto. Dlouho jsme žádného psa neměli a pak to byl kříženec kokrxjezevčík Alina.To bylo zlatíčko.K ní jsme měli čistokrevnou kníračku. Pak jsem si já koupila za tvrdě vydřené peníze NO a cvičila psy. Pak jsem se vdala a psa prodala policii. Před 14ti lety jsme si koupili černou kokřici Anetku a něco přes rok mám německou dogu. Za šest týdnů by měla přibýt ještě jedna doga.
dora
napsal(a):
Když jsem se narodila, tak měli naši kolii - Car se jmenoval.Pak ho někdo otrávil a my měli kokra Aksana. Toho přejelo auto. Dlouho jsme žádného psa neměli a pak to byl kříženec kokrxjezevčík Alina.To bylo zlatíčko.K ní jsme měli čistokrevnou kníračku. Pak jsem si já koupila za tvrdě vydřené peníze NO a cvičila psy. Pak jsem se vdala a psa prodala policii. Před 14ti lety jsme si koupili černou kokřici Anetku a něco přes rok mám německou dogu. Za šest týdnů by měla přibýt ještě jedna doga.
také něco přidám
tak nejrve ty kteří už nejsou mezi náma
několik kříženců jako dítě
Alm + Don NO
Dyga Boxer
Ester Pudlík
Dina Ratlík
Dolfi RTW
Atilla Kavkazák
Axa Kavkazák
ty které těd máme
Aura Kavkazák
Berenis Kavkazák
Barhat Kavkazák
marie m
napsal(a):
také něco přidám
tak nejrve ty kteří už nejsou mezi náma
několik kříženců jako dítě
Alm + Don NO
Dyga Boxer
Ester Pudlík
Dina Ratlík
Dolfi RTW
Atilla Kavkazák
Axa Kavkazák
ty které těd máme
Aura Kavkazák
Berenis Kavkazák
Barhat Kavkazák
já jsem začátečník, teda skoro, už jsem dřív "napůl" měla psa-labradora , ale teď mám poprpvé úplně svýho. A vybrala jsem si Emmu, bruselskýho grifonka. Je super.
gremlin
napsal(a):
já jsem začátečník, teda skoro, už jsem dřív "napůl" měla psa-labradora , ale teď mám poprpvé úplně svýho. A vybrala jsem si Emmu, bruselskýho grifonka. Je super.
japan chin bez PP - Tabík
tibetský španěl s PP - Ishica od Cidlinských pramenů
- Chaty od Cidlinských pramenů
havanský psík s PP - Chessie Creme Bohemie Vampirelli
šeltie s PP - Izabela Želečské vrchy
Momentálně máme Ishicu, Chaty, Chessie a Izabelu
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
TAk já přidávám moje zlatíška
Border kolie Conny
velšteriér Alt
romíík

aranka
napsal(a):
Tak začnu úplně od prvního psa:
německý krátkosrstý ohař(2)
boxer
anglický kokršpaněl
malý müsterlanský ohař
jezevčík drsnosrstý
foxteriér drsnosrstý
BO-terv.
německá doga(2)
svatobernardský pes(4)
foxteriér hladkosrstý
Taky se přidám
Tak první pejsek byl:
německý ovčák - fena moli,ale ta už není mezi náma
Pak dlouho nic a dnes máme mamka má
australského silk teriera psa 5 l.
Já mněla
Bernského salašníka - fenu - Jessi ta už není u nás
A mém do dnes
Novofundlandský pes - fena - 10.m. Megg
Svatobernardský pes (bernardýn) - fena 2.5.r.Jekie
Achci se zeptat aranka (páca) máte ještě bernardýna ?
jana dante
napsal(a):
tak já se taky přidám -
voříšek - Míša
Do patnácti voříška,od patnácti barzoj.Už 33.Let.K barzojům průběžně vipet,grey,omylem afgán(nevhodný svatební dar - nevěsta si bez mého vědomí koupila jeho sestru)Azavak - zachráněný.A teď už zas jen barzoji na věčné časy a nikdy jinak
kelly
napsal(a):
Dříve u nás v rodině:
kříženec NO
greyhound
vipet
NKO
Momentálně v rodině:
krysařík
Momentálně moji psi:
kříženec -jezevčík x anglický kokr
leonberger
u nás vede damatin když sem se rozhodovala pro psa,nemohlo to dopadnout ani jinak,protože trávím veškerý čas u koní a dalmatin byl na to přímo šlechtěnej,aby doprovázel kočáry a jezdce na koních,takže proto u mě vyhrál dalmatin
stárá fenka už neni bohužel mezi náma a protože bez psa bejt nedokážu a rodiče tvrdili,že už dalmatina nechtěj,dojela sem si pro pejska dalmatina.a jak to dopadlo?Matýsek byl sám jen 14 dní a pak si rodiče pořídili fenku
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
U nás
oříšek - ťapka
4x německý ovčák - Dyn, Betty, Bella, Arex
švýcarská bílý ovčanda - Mia
romíík
napsal(a):
Taky se přidám
Tak první pejsek byl:
německý ovčák - fena moli,ale ta už není mezi náma
Pak dlouho nic a dnes máme mamka má
australského silk teriera psa 5 l.
Já mněla
Bernského salašníka - fenu - Jessi ta už není u nás
A mém do dnes
Novofundlandský pes - fena - 10.m. Megg
Svatobernardský pes (bernardýn) - fena 2.5.r.Jekie
Achci se zeptat aranka (páca) máte ještě bernardýna ?
Ano mám ještě bernardýna , a né jen jednoho. Letos nový přírůstek do naší smečky fenečka Dixie.
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
jezevčík hladkosrstý trpasličí(3)
knírač malý(2)
čivava(2)
franc.buldoček(1)
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Pesani mýho tatíka
Zuza - jeden šílený kříženec kdo ví čeho +
Zuzana - hladkosrstý jezevčík černá s pálením bez PP +
Arko - černý labrador s PP +
Aťka - drsnosrstý jezevčík barva divočák teď pětiměsíční třestidlo
A moji
Zuzka - kříženec hladkosrstého jezevčíka černá s pálením
Chilli - cane corso s PP - láska na první pohled a u tohohle plemene už asi zůstanu i když ... ???
Časem možná Welsch corgi pembroke
A kdo ví - je to závislost ale léčit se nebudu
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Dříve:
Jezevčík dlouhosrstý
Jezevčík drsnosrstý
Kolie dlouhosrstá tricolor
Nyní:
Já - Beagle třicolor 3x
máma - Pudl toy apricot
evina
napsal(a):
Dříve:
Jezevčík dlouhosrstý
Jezevčík drsnosrstý
Kolie dlouhosrstá tricolor
Nyní:
Já - Beagle třicolor 3x
máma - Pudl toy apricot
První byl kříženec kokr-jezevčík (u babičky), následoval náš první dalmatin Dan, oba už jsou v psím nebi,
pak druhý dalmatin Arny, po něm westík Čenda, dalmatinka Cindy, westice Babeta, dalmatin Lasko (westíci jsou mámy)
do toho ještě teď už bývalého přítele kříženci špice Kazan, Kessy, dalmatin Rony a kříženka Bobina
a na dřívější občasné hlídání bíglice Delta a Perlinka
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
Tak u nás si pamatuju jako prvního psa Luce (kříženec asi pudla a knírače, ale inteligentnějšího psa už asi jen tak nepotkám)...dožil se 15 let
Dále kříženec novofundlanďáka Brita ...dožila se taky 15 let
Pak erdelka Dixi , bohužel zemřela na svoje druhé narozdeniny na infarkt :-(
Pak fenka zlatého retrívra Rína ...museli jsme ji nechat uspat v 5 letech (rakovina slinivky).
Ted máme zltého retrívra Santíka a kerníka Tobiho..Jop a přítel ještě RR
eva nohelova
napsal(a):
Začnu:
rotvajler (2)
německý ovčák (3+3)
kavalír (2)
šeltie
velký knírač
BO-malinois
maltezák
voříšek (2)
černý teriér
kokršpaněl, německý ovčák, chodský pes, howavart,novofundlandský pes, a teď máme křížence novofundland x leonberger a jeho syna maminka fundlandka
verug
napsal(a):
Tak u nás si pamatuju jako prvního psa Luce (kříženec asi pudla a knírače, ale inteligentnějšího psa už asi jen tak nepotkám)...dožil se 15 let
Dále kříženec novofundlanďáka Brita ...dožila se taky 15 let
Pak erdelka Dixi , bohužel zemřela na svoje druhé narozdeniny na infarkt :-(
Pak fenka zlatého retrívra Rína ...museli jsme ji nechat uspat v 5 letech (rakovina slinivky).
Ted máme zltého retrívra Santíka a kerníka Tobiho..Jop a přítel ještě RR
A ještě jsem zapomněla na kříženého briarda z útulku Bena, neuplatného hlídače
michalasin
napsal(a):
kokršpaněl, německý ovčák, chodský pes, howavart,novofundlandský pes, a teď máme křížence novofundland x leonberger a jeho syna maminka fundlandka
kříženec ovčáka
pekiňák
kolie
kříženec a ovčáka
a teď labrador x staf
tak u nás to byl jezevčík,pak nějaký oříšek a od mých 6-ti let je to výmáráček. Ale kam dál? Táhne mě kavkazák,ale svého prvního psa zvolím asi menšího
První můj pes byl anglický špringršpaněl Ben - strašně hodný a poslušný zlatíčko, dožil se 12 let,
druhá fenka velššpringršpanělka s PP Corinka - moc hodná, ale hodně nemocná fenečka dožila se necelých 8 let,
třetí bišonka Nelly, bude mít 3 roky, krátce prošel mým životem velššpringršpaněl Beny,velký mazel, ale i velký divoch.
Jednoznačně preferuji jako psa velššpringršpaněla, toto plemeno je opravdu mou srdeční záležitostí.
Od dětství Brazilská fila, Toy pudl, Kříženka a Kříženka ( obě na obrázku ).
Do budoucna bych ráda viděla po mém boku Irského vlkodava, Německou dogu, znovu Brazilskou filu a snad Rotvíka. Ale nejpravděpodobnější je nějaký hafuša z útulku. :)
ještě jsem zapomněla na naše dvě a půl velšteriérky Dvě a půl proto,že jsem ty dvě vychovala sama-byly babičky a ta půl,protože ta už bydlí u strýce.
Tak u nas v detstvi nejaky vorisek jmenem ASTA,SARYK a Tapka
u babicky NO Dana a nalezena doga Harlekynka
potom v 18let.jsem dostala uplne 1.psa krizenec NO+jezevcik
pote to byla nechtena fenka nevime ceho dali nam ji plnou klistat na to zemrela jmenem Lucka dale Vorisek Misa z Brnenskeho utulku k nemu Nemeckeho hladkosrsteho pince jmenem Teddy toho jsem zachranila od smrti.Misu nam zabili kvuli tomu ze utekl za fenou mrchy
dalsi byla Lucka z Brnenskeho utulku zablesena a spinava a ten smrad co z ni cpel ale jinak moc zlata fenka umrela na rakovinu byla to krizenka nevim ceho pak Jorksirku od rozmnozovatelky zemrela taktez na rakovinu vloni ma nejvetsi laska
babicka pak Hasky krizence a nakonec ma krizenku Bigla a vorecha hotova vterka nehne se od nohy
a ja mam krizenneho asi munderlandskeho ohare pul roku fenku divosku a malou Jorksirku Jessinku zachranenou
Takze jsem ulitla ale vyhral JORKSIREK je to uzasny pejsek maleho vzrustu a moc sladky deti ji zboznuji a ja uplne
tak u mně začala:
fenka NO
velký knírač
pes NO
kříženec,
2x skotský teriér a už to tak zůstane napořád
narodila jsem se do rodiny, kde moravská větev měla NO a skoťáky a pražská větev boxery. Pak dlouho nic a nakonec shitzu, aby se ho manžel nebál.. Byla to fantastická fenka se stoickým pohledem na svět a s postojem - jenom žádné důvěrnosti.. Nevěděla, že je pes a asi do svých desíti si myslela, že je kočka. Až až na venkově zjistila, že existují kočky, a navíc k ní přibylo štěně skoťáka. Tu nesnášela. "Jak jste mi to mohli udělat? Takové trdlo bez špetky vychování! " Už není mezi námi, a tak přibyl další skotˇák - pes. A skoťačka ve středním věku nahodila moresy šicky. Už nikdy jen jednoho psa. Chtěla bych něco velkého a opravdu hlídacího. Snad tibetská doga, snad šarplaninec.............syn mne neustále zrazuje.....kdo to bude sbírat? A jména? Dona, Siki,Cita, Jenny, Sára, Rex. Jo a jeden strýc měl vždy dva kokry - jeden byl Dromigo a druhý taky podle nějakého sluhy.....strýc pracoval v Národním. A když mu odešel jeden ze psů, doplnil štěnětem a převzal jméno toho předvodního.

u prarodicu NO Bojar
pote vlastni NO Buck
pak u pritele krizenecka Neli
a nyni erdelterier Iggy :)
Tak můj první a zatím jediný psík je Zlatý retrívr, ale skoro všichni ho tipujou na čuvače...no chápete to??
Tak u sebe mám 7letého bišonka Teddyho a u rodičů 2letého jorkšíra Kimiho
Sice staré téma, ale taky se přidám.
Zlatý retrívr-já
Německý pinč-babička
Střední pudl-teta
Výmarský ohař-já
Kříženec labradora a akita inu-bratranec.
Během dětství nějaké ty oříšky(nikdy jsem rodiče nepřesvědčil k investici do nějakého plemene)
německý ovčák
pitbull
kříženec jezevčíka
aljašský malamut
poslední dva mám aktuálně.
Za 30 let to bylo 6 psů 4 různých plemen:
1. Irský vodní španěl Vampír z Nového parku
2. Whippet Dark Moon Nearco (Slovensko)
3. Whippet Cid od Pařezové chaloupky
4. Irský vlkodav Fram Daskerwill
5. Irský vlkodav Bold Fellow od Nutstown (Irsko)
6. Čínský chocholatý pes Damian Malý To.
balisek
napsal(a):
A foto?

Za 35let 7 psů pokud nepočítám psy u mých rodičů.Měla jsem bulteriera s pp pak různé křížence-knírače, špice, jezevčíka, čaučau s loveckým a ovčáka bez pp, teť ovčáka s pp.
balisek
napsal(a):
Jaký byl (povahově) ten IWS ? V současné době jich je tak málo, u nás jsou téměř nesehnatelní a informace kromě standardu také žádné.
Rhodéský ridgeback- naše úplně první fenka díky které jsem se strašně moc zamilovala do kynologie

Aki :-)
napsal(a):
Rhodéský ridgeback- naše úplně první fenka díky které jsem se strašně moc zamilovala do kynologie
Ostříhejte jí drápky, má je přerostlé.
Já z dob bydlení u rodičů tři kříženečky a co žiju sama tak dvě kavalírky a australáček:).
Dlouhosrstý jezevčík - nejhravější, nejzábavnější a největší tulák
rhodéský ridgeback - nejoddanější, nejempatičtější a nejspolehlivější
2x whippet - nejelegantnější, nejrychlejší, nejcharismatičtější a nejkomplikovanější
2x griffonek - nejmazlivější, nejzávislejší a nejvtipnější
co bude jednou dál... uvidíme... pudl, knírač..., krátkosrstá kolie.. (agility).
U rodičů pamatuju tři psiska:
- černý střední pudlík, úžasný kámoš, jen bohužel odešel brzy kvůli nemoci
- od babičky zděděný nějaký rezavý teriér střední velikosti, kámoš na hraní, vždycky byl tam, kde já
A teď z fotek:
- kříženec nejspíš NO x možná labík, nalezeneček, nejvěrnější, nejúžasnější pes a troufnu si ho označit za psa mého života budiž mu země lehká, dožil nádherných 16,5 roku
- dvě maltézačky, povaleči a praví gaučáci
- "takybordera", vychytralý hyperaktivista a můj první vlastní čtyřnohý parťák, ale neměnila bych.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.32
Mým životem mě doprovází a doprovázelo mnoho psů...
Briard, Něměčtí Ohaři, Maďarští Ohaři, Výmarští Ohaři, Čeští fousci, Grifonci, malá Kníračka, Anglická kokřice, Německý ovčák, Čuvač,2 Labradoři, ČSV, Kavkazan. Momentálně mě na mým cestě životem doprovází Šarplaninec a 2 Berňáci a za 3 měsíce i Bílý švýcarský ovčák.
Tak to vezmu od detstvi krizenec Dan, labrador Bard pak pristehovalec Karel (asi jezevcik, nejaky terier a kdovico jeste ), irsky vlkodav Gaja - sestry. A mi milacci velky svycar Max a nyni hl. foxterieri Fox a Nella - ti nej psi na svete
Mým úplně prvním psem byla fena šarplaninského pasteveckého psa (+ 14 let), po třech letech k ní i pes (byli z původní linie) (+14,5 roků). Byli to nejlepší psi, co jsem měla. Pak pes šarplaninec (medová linie) (+9 let) - už šarplanince nechci Pak havaňák - katastrofa, čivavy - super (+8 a 14 let), boloňský psík - pohoda (+13 let), jorkšr, středoasiatka - absolutně "nehlídací" fena Rok u mě také byl rotvajler - úžasný "pan pes" a často jsem hlídala choďandu - velice temperamentní. Jednou bych chtěla irského vlkodava, ale až na něj bude dost financí - slyšela jsem, že je hodně náročný na výživu.
Taky se mi vždycky líbil irský vlkodav (kor při mých 150cm bychom byli skvělé duo), líbí se mi jací jsou to dobráci.
Akorát mě odrazují jejich srdeční problémy a vysoká úmrtnost na infarkt a mrzelo by mě, kdyby se nedožil ani deseti let, takže radši volím pejsky, pro které nebudu tak často muset plakat.
Anna Kačmaříková

XXX.XXX.186.89
Takže: Slovenský vlčák-kastrovaný
Zlatý retrívr-kastrovaný
Krátkosrstá čivava-kastrovaný
Labrador (máme tušení že je to kříženec s pitbulem)-nekastrovaný
Já byla nejvíce spokojena se zlatým retrívrem který, ale byl už odmalička cvičený.
Ale především jde o povahu. Takže nespoléhejte na rasu.