Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2008 20:53
leennyy

XXX.XXX.134.130

Ahoj
Doma máme křížence kokříka tak jsme si s přítelem mysleli, že si ho příští rok pořídíme do domečku. Náš původní vysněný pejsek byl Retrívr, ale jelikož je moc velký, rozhodli jsme se pro Kokra. Hledala jsem na internetu a narazila jsem na toto plemeno WSS. hned mě oslovilo. Milující děti, hodný, akční, to je to co hledáme. navíc vzhled je super. Proto bych chtěla poprosit někoho kdo toto plemeno vlastní či s ním má nějaké zkušenosti, aby se podělil a utvrdil mě nebo vyvrátil jeho vlastnosti popsané v popisu plemene.

13.10.2008 21:28
atika

XXX.XXX.213.155

leennyy napsal(a):
Ahoj
Doma máme křížence kokříka tak jsme si s přítelem mysleli, že si ho příští rok pořídíme do domečku. Náš původní vysněný pejsek byl Retrívr, ale jelikož je moc velký, rozhodli jsme se pro Kokra. Hledala jsem na internetu a narazila jsem na toto plemeno WSS. hned mě oslovilo. Milující děti, hodný, akční, to je to co hledáme. navíc vzhled je super. Proto bych chtěla poprosit někoho kdo toto plemeno vlastní či s ním má nějaké zkušenosti, aby se podělil a utvrdil mě nebo vyvrátil jeho vlastnosti popsané v popisu plemene.

Přidám zkušenost s pejskem rodičů - je přesně takový jak píšete, velikej dobrák jak k lidem, dětem, psům, doma kliďas, ale byl používaný jako lovecký a venku jak zavětří stopu, tak je hotovo. Dnes už je mu 11 let, ale ten lovecký pud je stále stejně silný. Jinak ten pejsek nemarodí, veta zná jen z očkování. Nevím jestli je to tak zdravé plemeno nebo měli naši štěstí, ale faktem je, že v 11 letech vypadá, běhá a chová se jak pětiletý pes. Je to asi dobrá volba, pokud jste smířeni se silným loveckým pudem psa.

13.10.2008 22:38
leennyy

XXX.XXX.134.130

atika napsal(a):
Přidám zkušenost s pejskem rodičů - je přesně takový jak píšete, velikej dobrák jak k lidem, dětem, psům, doma kliďas, ale byl používaný jako lovecký a venku jak zavětří stopu, tak je hotovo. Dnes už je mu 11 let, ale ten lovecký pud je stále stejně silný. Jinak ten pejsek nemarodí, veta zná jen z očkování. Nevím jestli je to tak zdravé plemeno nebo měli naši štěstí, ale faktem je, že v 11 letech vypadá, běhá a chová se jak pětiletý pes. Je to asi dobrá volba, pokud jste smířeni se silným loveckým pudem psa.

Děkuju za zkušenost. Jsem ráda, že popis nelhal. Naše Barunka má taky silně vyvinutý lovecký pud, takže s tím jsem smířena
Ráda bych chodila s pejskem na cvičák, možná rekreačně agility. jinak by byl právoplatný člen rodiny. chci pejska k dětem, ke kolu, do auta, na procházky, jako společníka ke koni. A ted jsem si skoro jista, že WSS je ta pravá volba.
Ale ráda uvítám další názory

14.10.2008 09:29
balumba

XXX.XXX.88.176

leennyy napsal(a):
Děkuju za zkušenost. Jsem ráda, že popis nelhal. Naše Barunka má taky silně vyvinutý lovecký pud, takže s tím jsem smířena
Ráda bych chodila s pejskem na cvičák, možná rekreačně agility. jinak by byl právoplatný člen rodiny. chci pejska k dětem, ke kolu, do auta, na procházky, jako společníka ke koni. A ted jsem si skoro jista, že WSS je ta pravá volba.

Rodiče mají prý křížence welshspringerspaniela, černou fenku a mohu říci, že je to dobrák, děti s ní mohly dělat co chtěly a neublížila jim, případně jen zavrčela. Také jsou v ní silné lovecké pudy, jinak velmi ráda aportuje a je učenlivá. Jediná věc je obrovská fixace na pánička, až žárlivá Stačí, aby se zvedl a někam zamířil, okamžetě je u něho, nedej, že se začne točit kolem auta. To nejradši nastoupí a vydrží v něm klidně hodiny, jen aby ji páníček neodjel.
Přeji příjemné vybírání.

14.10.2008 09:36
evinka01

XXX.XXX.57.45

leennyy napsal(a):

"společníka ke koni" to bych si asi netroufla, ten lovecký pud je opravdu dost silný na to, abyste se vracela z vyjížděk bez psa... pokud máte hodně času a natrénujete na 100% třeba zalehnutí na povel v jakékoliv vzdálenosti tak snad...
já osobně mám retrievra a ten je podle mě od zvěře odvolatelný spolehlivě (samozřejmě to nepřijde samo chce to natrénovat), tady by stačilo si pohlídat zdravého jedince bez DKK což v našem chovu je stále reálné) ke koni i k dětem se chová výborně a velikost mi taky nepřijde takový pro problém. pes je "skladný" nacpe se kamkoliv jen když může být s pánem, mám ho v bytě a velikost neřeším

Přidejte reakci

Přidat smajlík