Čůrání doma v 6 měsících

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2008 13:51
eby

XXX.XXX.64.217

Mám takový problém. Mám v bytě dospělého psa a štěně velkého plemene 6 měsíců staré. Problém je v tom, že když jsem v práci tak pokaždé najdu doma louži. Přes noc vydrží - ráno po probuzení si hned říká že chce ven, přes den také vydrží. Když jsem s nima nikdy nic neudělá. Její sourozenci se doma už nepočůrávají, ale já vždy když přijdu domu z práce tak najdu kaluž. Nevím co s tím nebo myslíte že je eště malá a prostě to nevydrží? První fenka měla 100% čistotnost v 5 měsících. Uklidňuji se tím, že v mé nepřítomnosti si spolu třeba hrají a tak prostě jako všechna štěňátka se hned po hře vyčůrají. Občas je jde vyvenčit mamka a už po 4 hodinách mého odchodu je tam prý loužička. Co myslíte?

19.10.2008 21:57
ykiv

XXX.XXX.249.167

eby napsal(a):
Mám takový problém. Mám v bytě dospělého psa a štěně velkého plemene 6 měsíců staré. Problém je v tom, že když jsem v práci tak pokaždé najdu doma louži. Přes noc vydrží - ráno po probuzení si hned říká že chce ven, přes den také vydrží. Když jsem s nima nikdy nic neudělá. Její sourozenci se doma už nepočůrávají, ale já vždy když přijdu domu z práce tak najdu kaluž. Nevím co s tím nebo myslíte že je eště malá a prostě to nevydrží? První fenka měla 100% čistotnost v 5 měsících. Uklidňuji se tím, že v mé nepřítomnosti si spolu třeba hrají a tak prostě jako všechna štěňátka se hned po hře vyčůrají. Občas je jde vyvenčit mamka a už po 4 hodinách mého odchodu je tam prý loužička. Co myslíte?

Mám uplne stejny problem...mam skoro 8mi mesicni stene, a taky pres noc vydrzi v pohode 8-9h, je utahana a tvrde spi.Ale pres den jdu pryc treba jen na 2h a je tam louze, prestoze ji predtim vyvencim. Mam jeste dalsi 2 fenky a kavalirka od 5ti mesicu neudelala nic a boxerka jeste v roce obcas "ujela".Mam odpozorovany ze kdyz je vylitana a unavena tak spi a v poho vydrzi, ale kdyz jdu rano do prace ona je vyspinkana a odpocata hrajou si,tak udela louzi.Kdyz jdu na odpoledni ale predtim jsme cely dopoledne venku,ona je unavena,tak spi a kdyz se vratim po stejny dobe jako pri ranni, ale louze tam neni. Myslim si ze dobre chape ze se cura venku,kdyz sem doma tak si rekne.Taky by me zajimalo jestli je to jeste v tomhle veku v normalu??

maťa

19.10.2008 22:08
maťa

XXX.XXX.31.114

eby napsal(a):

Nemůžou to dělat z trucu? Někteří pesani jsou fikanci a dělají v dětství trucovatosti, dokud nevyrostou Samo pokud je vyloučen zdravotní problém a štěndo je opravdu zvyklé vydržet
Pár takových trucíků jsem znala

19.10.2008 22:53
lucka88

XXX.XXX.215.235

maťa napsal(a):
Nemůžou to dělat z trucu? Někteří pesani jsou fikanci a dělají v dětství trucovatosti, dokud nevyrostou Samo pokud je vyloučen zdravotní problém a štěndo je opravdu zvyklé vydržet
Pár takových trucíků jsem znala

Od max 6ti měsíců by štěně mělo vydržet, ale každý pejsek je jiný, takže řešit co je v normálu ..
Je možné, že to dělají z trucu, ale já bych spíš dala do souvislosti to, že obě máte více pejsků.. Přece jen přes noc pesani spí a proto vydrží nečůrat.. Jak se ale "rozpohybují", pak to prostě neudrží (teď mám na mysli hlavně malá štěňátka, ale prostě jsou asi výjimky..). Takže odejdete, pejsci se napijí, pak jsi jdou hrát s kamarádama a u toho jim to "ujede"..
Ještě mě napadlo, jestli jim starší kámoši nemůžou ubližovat, ale toho byste si určitě všimli kdyby se štěňátka bála starších, takže spíš si moc hrajou ..

20.10.2008 08:25
eby

XXX.XXX.73.143

lucka88 napsal(a):
Od max 6ti měsíců by štěně mělo vydržet, ale každý pejsek je jiný, takže řešit co je v normálu ..
Je možné, že to dělají z trucu, ale já bych spíš dala do souvislosti to, že obě máte více pejsků.. Přece jen přes noc pesani spí a proto vydrží nečůrat.. Jak se ale "rozpohybují", pak to prostě neudrží (teď mám na mysli hlavně malá štěňátka, ale prostě jsou asi výjimky..). Takže odejdete, pejsci se napijí, pak jsi jdou hrát s kamarádama a u toho jim to "ujede"..
Ještě mě napadlo, jestli jim starší kámoši nemůžou ubližovat, ale toho byste si určitě všimli kdyby se štěňátka bála starších, takže spíš si moc hrajou ..

určitě jí nikdo neubližuje Zkoušela jsem si i druhou fenku vžít do práce aby byla malá doma v klidu a taky byla loužička. Doufám si že jí to snad brzo přejde. Už se za to i stydím. Takhle nemůžu mít koberce a pořád vytírám jak po malém štěňátku. Třeba teď o víkendu nebyla ani jedna "nehoda" ale dneska až přijdu určitě jednu najdu:-(

21.10.2008 14:36
leny24

XXX.XXX.128.158

eby napsal(a):

urcite bych se s tim neznepokojovala. Mame taky velke plemeno a pokud si dobre pamatuji mela taky do takovch 10ti mesicu problem vydrzet kdyz jsme byli v praci nebo ve skole. Po tom uz vydrzela naprosto normalne. Jan kdyz mela jednou prujem tak to neudrzela a tak se stydela ze nas neprisla ani privitat a jen u toho sedela a cekala na hubovanou, takze bych se opravdu nestresovala kazdemu psu dojde ze to kde si cura je jeho domov a prirozene pudy ho casem i donuti to udrzet protoze je to proti jeho pudu si delat do pelechu ( v tomhle pripade je pro nej pelech cely byt) Hlavne to neprechazet a u louze vzdy vycinit ze se to nesmi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík