Prosím máte nějaké fotky nebo informace o tomhle kouzelném stvoření?
Díky za všechno!
pajam
napsal(a):
Díky za všechno!
Plavá beardie je opravdu kouzelná. Mám štěstí, že se nám v našich 2 vrzích pokaždé narodilo plavé štěně, fenka a pejsek.
Některým lidem se ale nelíbí kvůli světlým očím, které by měly být odstínem podobné barvě srsti.
vše o nich najdete na klubových stránkách
Tohle je fotka našeho pejska asi v šesti týdnech
destinka
napsal(a):
Fena na obrázku je z naší chovatelské stanice - je to Dlouhovláska od Emy Destinové. Doma mám její sestru Dušičku, ta je ovšem černá. Dlouhovláska bohužel uhynula na boreliozu v červnu 2004.
Na fotce jsem Dlouhovlásku nepoznala, je tady trochu rozostřená. Dlouhovláska je asi nejslavnější plavá BD české historie.
Tohle je její polosestra po otci a neteř po matce, Afrodita Emiel Regis, v 7 měsících.
emiel
napsal(a):
Na fotce jsem Dlouhovlásku nepoznala, je tady trochu rozostřená. Dlouhovláska je asi nejslavnější plavá BD české historie.
Tohle je její polosestra po otci a neteř po matce, Afrodita Emiel Regis, v 7 měsících.
Díky moc, jste skvělí!
Liší se třeba nějak povahově od ostatních barev? Nebo liší se v něčem barvy mezi sebou? Prosím prosím dejte sem ještě nějaké fotky, všechny barvy. Tohle je opravdu kouzelné plemeno!
pajam
napsal(a):
Díky moc, jste skvělí!
Liší se třeba nějak povahově od ostatních barev? Nebo liší se v něčem barvy mezi sebou? Prosím prosím dejte sem ještě nějaké fotky, všechny barvy. Tohle je opravdu kouzelné plemeno!
Povahově se určitě neliší. I když někdo říkal, že plavá je nejklidnější, ale mně to tak nepřijde. Barva je jen o osobním vkusu, každá je krásná. A navíc každá BD je jiná, tolik odstínů snad nemá žádné plemeno.
Přidávám modrou Azurku Emiel Regis v roce a půl.
pajam
napsal(a):
Díky moc, jste skvělí!
A černá fenka Citera od Emy Destinové..
pajam
napsal(a):
Díky moc, jste skvělí!
Hnědou mám jen štěně, ale třeba někdo přidá další fotky..
Berúthiel Emiel Regis s mámou Citerou
emiel
napsal(a):
Hnědou mám jen štěně, ale třeba někdo přidá další fotky..
Berúthiel Emiel Regis s mámou Citerou
Hnědá bez kabátku
pajam
napsal(a):
Díky za všechno!
Polobrácha po mamině Dlouhovlásky - hnědák s kabátkem:))
pajam
napsal(a):
Díky za všechno!
Pájo barva psa nedělá. Třeba v dospělosti často nenoreznáš světlejší břidlici (rozená černá) a modrou. Loni jsme měli unikát - světle hnědého psa. Co z něho vyroste vlastně ukáže až čas, zatím je krásný. beardedky jsou veselé, svéhlavé, umíněné, hravé, užvaněné, prostě dle nálady a situace. Každopádně jsou to prvotřídní herečky a dokáží si pánečka otočit okolo prstu.
pajam
napsal(a):
Díky za všechno!
Díky vám všem! Už brouzdám po netu jak blázen, medvídci mě úplně dostali. Opravdu je skvělé, jak je každý úplně jiný, jsou k popukání!
Takový technický dotaz: Čím to, že ti stojící jsou pokařdé focení ze stejné strany a to z levé? Má to někjaký význam, nebo je to náhoda?
pajam
napsal(a):
Díky vám všem! Už brouzdám po netu jak blázen, medvídci mě úplně dostali. Opravdu je skvělé, jak je každý úplně jiný, jsou k popukání!
Takový technický dotaz: Čím to, že ti stojící jsou pokařdé focení ze stejné strany a to z levé? Má to někjaký význam, nebo je to náhoda?
Taky máme dvě bearded collie, plavou Colettku a černou Šášu. Colettčiny fotky jsou na stránkách www.mujweb.cz/www/colette. Šáša na své stránky teprve čeká. A protože je vytváří páneček, tak si počká asi ještě hooodně dlouho.
pajam
napsal(a):
Jů, té nebo tomu to ale bez kabátku tak sluší!! Nebyla by pak někde i hnědá s kabátkem?
Úplná záplava fotek. To ani nevím, která barva je hezčí.
Tak povídejte, přehánějte, jaké jsou?
Bezkabátkový se domácky jmenuje Alvi - celým jménem Alvarado Brown Bohemia Harmony.
Je to ten nejlepší pes,kterého jsem kdy měla a asi budu mít.
Od malička poslušný,při správné motivaci velice dobře cvičitelný,doma andílek,venku třeštidlo .
Perfektně vychází s ostatními psy - jeden čas jich s námi žilo 9
Asi takové nebudou všechny BC,musíte trefit tu správnou chovatelskou stanici(jako já ),kde budou mít štěňata po povahově vyrovnaných rodičích a pak hodně záleží na Vás,zda správně socializujete a vychováte...
Nicméně BC vřele doporučuji
bilykvitek
napsal(a):
Taky máme dvě bearded collie, plavou Colettku a černou Šášu. Colettčiny fotky jsou na stránkách www.mujweb.cz/www/colette. Šáša na své stránky teprve čeká. A protože je vytváří páneček, tak si počká asi ještě hooodně dlouho.
Colletka je opravdu moc pěkná holka
Čím víc je zkoumám, tím víc bych jich chtěla nejmíň 10. Máte pravdu, každá barva je krásná.
Jste někdo od Brna nebo z Brna? Moc ráda bych je viděla i na živi, bohužel je moc často nepotkávám.
pajam
napsal(a):
Čím víc je zkoumám, tím víc bych jich chtěla nejmíň 10. Máte pravdu, každá barva je krásná.
Jste někdo od Brna nebo z Brna? Moc ráda bych je viděla i na živi, bohužel je moc často nepotkávám.
Colettka a Šáša bydlí kousek od Brna, v Zastávce. Jestli chceš, napiš mi na e-mail: kocilenka@volny.cz, mužeme se domluvit. Je k nám dobré spojení i vlakem nebo autobusem, takže není problém se sem dostat.
pajam
napsal(a):
A my jsme přes týden přímo v Brně, v Židenicích. Jen psi se trochu střídají. Mejl je pod jménem, klidně napiš.
Tohle je fotka našich mrňat z Bílé Hory.
pajam
napsal(a):
A my jsme přes týden přímo v Brně, v Židenicích. Jen psi se trochu střídají. Mejl je pod jménem, klidně napiš.
Tohle je fotka našich mrňat z Bílé Hory.
Fíha pajam, mně to tam skočilo pod tvým jménem, to nechápu.. No nic, příspěvek je ode mě a pro jistotu tu nechám mejl: emiel@post.cz
emiel
napsal(a):
Fíha pajam, mně to tam skočilo pod tvým jménem, to nechápu.. No nic, příspěvek je ode mě a pro jistotu tu nechám mejl: emiel@post.cz
No já jsem se právě snažila odpovědět bílému kvítku a pořád mi to tam nešlo dát. A pak kouknu a někdo píše za mě! Ale odpouštím:-) asi nedorozumnění. Zatím ležím se zlomenou nohou, ale výhledově bych vás moc ráda potkala, čím víc, tím líp.
pajam
napsal(a):
No já jsem se právě snažila odpovědět bílému kvítku a pořád mi to tam nešlo dát. A pak kouknu a někdo píše za mě! Ale odpouštím:-) asi nedorozumnění. Zatím ležím se zlomenou nohou, ale výhledově bych vás moc ráda potkala, čím víc, tím líp.
Bílý kvítku psala jsem e mail, ale nebyl doručen. Zkus mi prosím napsat na janinkajanka@post.cz
Díky, Jana
PS: Pája je jméno briarda
mirkam
napsal(a):
Mohli byste sem přidat další fotky tohohle zlatíčka?
A jakékoli informace, už na něj čekám přes rok.
Mirko, koukala jsem na váš příspěvek na klubových stránkách a znám vás ještě z telefonu jako zájemce o plavé štěně.
Plává je jedinečná, někdo ji nemusí a někoho naopak přitahuje.
Může se teoreticky narodit už v těchto dnech, nebo ještě dlouho nemusí.
Podívejte se na klubových stránkách na rubriku nakryté feny, v chov. st. z Kouzelné Pohádky,od Emy Destinové a ze SrdceŠumavy, by se plavé štěně mohlo narodit. Jen se to dost těžko odhaduje.
Ale jestli by nevyšlo plavé, hnědé štěně takymůže být požadovaného odstínu. Přidám fotky dvou sourozenců ve věku čtyř měsíců. První je plavý pejsek, druhá jeho hnědá sestra. Teď mají jen o něco rozdílnou barvu.
mirkam
napsal(a):
Mohli byste sem přidat další fotky tohohle zlatíčka?
A jakékoli informace, už na něj čekám přes rok.
A hnědá fenka..
emiel
napsal(a):
A hnědá fenka..
Já přidám moji Ladynku,ta je černá...A uvidíte,že je vlastně stříbrná,i když v necelých dvou letech ještě nemá dospělou srst.
vazdik
napsal(a):
Já přidám moji Ladynku,ta je černá...A uvidíte,že je vlastně stříbrná,i když v necelých dvou letech ještě nemá dospělou srst.
A Luka dnes černý,v roce byl také ještě stříbrný..
vazdik
napsal(a):
A Luka dnes černý,v roce byl také ještě stříbrný..
Dříve..
vazdik
napsal(a):
To je právě ono, beardie nejde zaškatulkovat, ani její barva. Černá je někdy k nerozeznání od modré a hnědá od plavé.
Z předchozího vrhu byla zase černá fenka jednu dobu světlejší (a to o dost) než její modrá sestra. Teď zas bude asi hnědá světlejší (na nějaký čas nebo na pořád?) než plavý bráška.
Jenže odstín barvy se u štěněte špatně odhaduje.
Tohle je černá fenka asi v roce a půl.
emiel
napsal(a):
To je právě ono, beardie nejde zaškatulkovat, ani její barva. Černá je někdy k nerozeznání od modré a hnědá od plavé.
Z předchozího vrhu byla zase černá fenka jednu dobu světlejší (a to o dost) než její modrá sestra. Teď zas bude asi hnědá světlejší (na nějaký čas nebo na pořád?) než plavý bráška.
Jenže odstín barvy se u štěněte špatně odhaduje.
Tohle je černá fenka asi v roce a půl.
A ve dvou letech..
Ale ještě se pořád vybarvuje.
emiel
napsal(a):
a Afrodita Emiel Regis alias Betty dnes David L.
decaleboy
napsal(a):
jako by se Bettynka smala..
Afrodita alias Betty když byla ostříhaná
decaleboy
napsal(a):
Afrodita alias Betty když byla ostříhaná
kazdopadne chloupky uz dorustaj a s Betkou se pripravujeme na vystavy.. (září 2006)
decaleboy
napsal(a):
kazdopadne chloupky uz dorustaj a s Betkou se pripravujeme na vystavy.. (září 2006)
jeste jedna na agilitach
decaleboy
napsal(a):
jeste jedna na agilitach
Vaše Betka je moc hezká,jsem na ní zvědavá na výstavách-ještě chci reagovat na jiné téma.Já se do Vás nenavážela,jen mě to zaujalo..Zrovna barva blue merle kterou zmiňujete sebou nese možnost závažných zdravotních problémů.Ale i mě se líbí,ovšem beardedky miluju i bez ní..
decaleboy
napsal(a):
a s panickem..se mnou David L.
Čau Davide! Moc vám to spolu sluší!
Tohle je Bety jako pidištěně:)
pajam
napsal(a):
Díky za všechno!
Afrodita Emiel Regis, alias Betty :-)
decaleboy
napsal(a):
Afrodita Emiel Regis, alias Betty :-)
Betty na prochazce..
decaleboy
napsal(a):
Betty na prochazce..
jeste jedna s kamaradem Bubou