Dobrý den,
mám prosbu, jestli máte někdo zkušenosti. Sestře na cvičáku někdo ze členů otrávil fenku belgického ovčáka. Běháme neustále po vyšetřeních, zítra jde na sondu jak moc má napadená játra. Bojíme se, že ji budeme muset nechat utratit. Je to roční fenka.
Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak bojovat s bezohledným chováním předsedy a členů cvičáku. Je zcela evidentní, že to udělal někdo z nich. Sestře tam bylo vyhrožováno a nadáváno a dva dny nato má otráveného hafana. Samozřejmě už budeme podávat trestní oznámení co se týče organizace.
Děkuji moc za rady.
keliskalucka
napsal(a):
Dobrý den,
mám prosbu, jestli máte někdo zkušenosti. Sestře na cvičáku někdo ze členů otrávil fenku belgického ovčáka. Běháme neustále po vyšetřeních, zítra jde na sondu jak moc má napadená játra. Bojíme se, že ji budeme muset nechat utratit. Je to roční fenka.
Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak bojovat s bezohledným chováním předsedy a členů cvičáku. Je zcela evidentní, že to udělal někdo z nich. Sestře tam bylo vyhrožováno a nadáváno a dva dny nato má otráveného hafana. Samozřejmě už budeme podávat trestní oznámení co se týče organizace.
Děkuji moc za rady.
Na kterém cvičáku se to stalo? jinak ale nechápu proč jsou na vaši sestru tna cvičáku tak zlí - ona jim něco udělala?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na kterém cvičáku se to stalo? jinak ale nechápu proč jsou na vaši sestru tna cvičáku tak zlí - ona jim něco udělala?
Stalo se to v Chodově na cvičáku. Jsou v tom osobní spory s některými z členů. Přítel sestry byl figurantem na tomto cvičáku a jeho mamka předsedkyní. S příchodem nových členů se poměry změnily a tito lidé chtěli cvičák pro sebe a proto si tam dosadili své lidi. A od té doby se to všechno kazí...Nejhorší na tom je, že jí vyhrožoval člověk, který nás zná od malička a s jeho synama jsme vyrůstaly. Dali za vinu jejímu příteli, že špatně připravil jejich psa, který je naprosto nezvladatelný, na zkoušky. Navíc jejich syn je dobrý kamarád sestry, což jim vadilo a i to že se nevěnuje psům, které si oni cvičí.Od té doby na sestře nenechají nit suchou. Je zvláštní, že to odnesl jen její pes, žádnej jinej. A předseda jí řekl, že je to její problém. Tak ono se to stalo na cvičáku, pes byl v kotci a je to její vina...
keliskalucka
napsal(a):
Stalo se to v Chodově na cvičáku. Jsou v tom osobní spory s některými z členů. Přítel sestry byl figurantem na tomto cvičáku a jeho mamka předsedkyní. S příchodem nových členů se poměry změnily a tito lidé chtěli cvičák pro sebe a proto si tam dosadili své lidi. A od té doby se to všechno kazí...Nejhorší na tom je, že jí vyhrožoval člověk, který nás zná od malička a s jeho synama jsme vyrůstaly. Dali za vinu jejímu příteli, že špatně připravil jejich psa, který je naprosto nezvladatelný, na zkoušky. Navíc jejich syn je dobrý kamarád sestry, což jim vadilo a i to že se nevěnuje psům, které si oni cvičí.Od té doby na sestře nenechají nit suchou. Je zvláštní, že to odnesl jen její pes, žádnej jinej. A předseda jí řekl, že je to její problém. Tak ono se to stalo na cvičáku, pes byl v kotci a je to její vina...
Asi bych nedokázala chodit na cvičák, kde jsou takové poměry - psici přeju brzké uzdravení bez následků, a sestra ať si najde cvičák, kde bude normální kolektiv (tam kde je ji stejně nic dobrýho nečeká ani v budoucnu)
keliskalucka
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji moc za rady.
Pokud to byl jed na krysy (nebo hlodavce obecne), tak se musi okamzite vyvolat zvraceni a pak davky vitaminu K. Pokud se na to prijde s odstupem (jed ma odlozene pusobeni o zhruba dva dny) tak jedine masivni transfuze krve. Jed rozklada cervene krvinky a nasleduje vnitrni krvaceni. Takhle se nam otravil pesan a bohuzel to neprezil. Pokud jste to zachytili az kdyz se projevily priznaky, tak musi nasledovat opravdu masivni transfuze krve, spis kompletni vymena. Pokud ne, tak bych bohuzel doporucil utraceni rovnou, at se fenka netrapi.
slaimer
napsal(a):
Pokud to byl jed na krysy (nebo hlodavce obecne), tak se musi okamzite vyvolat zvraceni a pak davky vitaminu K. Pokud se na to prijde s odstupem (jed ma odlozene pusobeni o zhruba dva dny) tak jedine masivni transfuze krve. Jed rozklada cervene krvinky a nasleduje vnitrni krvaceni. Takhle se nam otravil pesan a bohuzel to neprezil. Pokud jste to zachytili az kdyz se projevily priznaky, tak musi nasledovat opravdu masivni transfuze krve, spis kompletni vymena. Pokud ne, tak bych bohuzel doporucil utraceni rovnou, at se fenka netrapi.
Děkuji za rady. Jed na krysy to zřejmě nebyl. Nic se nenašlo. Biginka byla operována, ale nic nezjistili. Bohužel začla svůj boj vzdávat a dnes jsme ji museli nechat utratit. Nikdo z nás nechtěl, aby se trápila. Bolí to hodně. Lidi jsou par....
Ale budeme na Biginku vzpomínat s láskou a pamatovat si jí takovou jaká byla. Chybíš nám. Věříme, že jsi teď na dobrém místě, kde ti nikdo nebude ubližovat. Zůstaneš s námi....
keliskalucka
napsal(a):
Děkuji za rady. Jed na krysy to zřejmě nebyl. Nic se nenašlo. Biginka byla operována, ale nic nezjistili. Bohužel začla svůj boj vzdávat a dnes jsme ji museli nechat utratit. Nikdo z nás nechtěl, aby se trápila. Bolí to hodně. Lidi jsou par....
Ale budeme na Biginku vzpomínat s láskou a pamatovat si jí takovou jaká byla. Chybíš nám. Věříme, že jsi teď na dobrém místě, kde ti nikdo nebude ubližovat. Zůstaneš s námi....
Vaší fenky mi je líto.Můžu se zeptat jestli to je Chodov u Karlových Varů.Tam to bylo kdysi fajn,jezdila jsem tam na závody.
keliskalucka
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji moc za rady.
Milí přátelé, V první řádě je nám líto, že musela být Biginka utracena. Tento cvičák navštěvujeme již dělší dobu a tak jsme zažili "oboje vedení" a se žádným členem jsme neměli nikdy žádné spory. Nechápem jak někdo může tvrdit, že někdo z členů jim otrávil psa. Mají k tomu snad nějaký důkaz? Někdo z vás snad tu fenku viděl, že to pozřela v kotci? Ne. Můžete se jen domnívat, ne sebejistě tvrdit. Fenka mohla pozřít cokoli jiného, na louce, na poli... Nevěříme, že by někdo s členů byl schopen takové ohavnosti a už 100% ne ten člověk o kterém tady bylo psáno. Jsme opačného názoru, než vy. Podle nás se na našem cvičáku nic nekazí, spíš jen stoupá koněčně na nějakou úroveň, výcviky jsou kvalitní a členi jsou spokojení. Máme skvělé výcvikáře, kteří dokážou poradit i povzbudit. Za to jim patří dík. Nikdy se nestalo, že by o nějakém psovi řekli, že je to ztráta času. (dříve nám bylo řečeno, že si máme pořídit "pořádnýho psa"). Stejně tak figuranti, nemusíme je přemlouvat, aby laskavě udělali kruhovku. Nemůžeme vyvrátit, že vaší sestru (i jejího přítele) nemá většina členů ráda. Nám připadá, že si za to můžou sami. Smát se někomu, když mu něco ve výcviku nejde (i když je to člověk, kterého nemám rád) nám přijde přinejmenšim hloupé. Nevychované je i neodpovídat na pozdravi, což svědčí o jisté aroganci. Se srdečnými pozdravy, sepsaly tři členky ZKO Chodov
kono2
napsal(a):
Milí přátelé, V první řádě je nám líto, že musela být Biginka utracena. Tento cvičák navštěvujeme již dělší dobu a tak jsme zažili "oboje vedení" a se žádným členem jsme neměli nikdy žádné spory. Nechápem jak někdo může tvrdit, že někdo z členů jim otrávil psa. Mají k tomu snad nějaký důkaz? Někdo z vás snad tu fenku viděl, že to pozřela v kotci? Ne. Můžete se jen domnívat, ne sebejistě tvrdit. Fenka mohla pozřít cokoli jiného, na louce, na poli... Nevěříme, že by někdo s členů byl schopen takové ohavnosti a už 100% ne ten člověk o kterém tady bylo psáno. Jsme opačného názoru, než vy. Podle nás se na našem cvičáku nic nekazí, spíš jen stoupá koněčně na nějakou úroveň, výcviky jsou kvalitní a členi jsou spokojení. Máme skvělé výcvikáře, kteří dokážou poradit i povzbudit. Za to jim patří dík. Nikdy se nestalo, že by o nějakém psovi řekli, že je to ztráta času. (dříve nám bylo řečeno, že si máme pořídit "pořádnýho psa"). Stejně tak figuranti, nemusíme je přemlouvat, aby laskavě udělali kruhovku. Nemůžeme vyvrátit, že vaší sestru (i jejího přítele) nemá většina členů ráda. Nám připadá, že si za to můžou sami. Smát se někomu, když mu něco ve výcviku nejde (i když je to člověk, kterého nemám rád) nám přijde přinejmenšim hloupé. Nevychované je i neodpovídat na pozdravi, což svědčí o jisté aroganci. Se srdečnými pozdravy, sepsaly tři členky ZKO Chodov
A fenka Vaší sestry není belgický ovčák, ale německý ovčák.
kono2
napsal(a):
Víte milé slečny.Nebylo by od věci se představit, ať víme s kým máme tu čest. Je s podivem jakou v sobě nacházíte drzost toto napsat. Najednou je všem líto, že musela být Biginka utracená. Nejdříve ste se ségře vysmáli do očí. Proč ne?! Vždyť je to celkem vtipné, hlavně pokud se nejedná o Vašeho psa, že?! Vaše arogance a sebejistota nebere mezí. Je mi z vás všech zle. Bohužel Biginka byla před svou otravou celé dva dny před svou otravou zavřená v kotci, jelikož měla nemocnou pacinku a paní veterinářka nám doporučila jí nenamáhat. A moje sestra je zodpovědná! Takže byla otrávená na cvičáku!!! A je zajímavé, že se má sestra pohádá s jedním z členů, který jí doslova vyhrožoval a najednou je Bigča otrávená.. Neviděla jste jí to pozdřít?! No bodeť jo. Když na cvičáku v jednom kuse nikdo není a někteří z vás, kteří si psa pořídili a nechali ho na cvičáku v kotci o něm ani NEVĚDÍ. Jestli pak ví slečna jak se jmenuje její labrador, který jí jako štěně tak moc bavil. Ale už vyrostl, co? To je už nuda. Radši za sebe posílají sourozence, aby psa nakrmili. A co vycházky???Ty vám taky nic neříkají. Nechápu, proč si takový lidé pořizují psy, když pak místo výcviku strčí psa někomu jinému a sami na terase kouří jak fabriky?? Jste nezodpovědné, slečny...
Opravdu jste mě pobavili, tím jak úroveň stoupá..To je vrchol. Jestli za vzestup považujete vyhrožování, otrávení psa a to že členové radši jezdí do Staré Chodovské, kde se jim věnují holky Hausrovi, tak to potom ano. Věřte mi, že Váš cvičák bych chtěla opravdu navštěvovat. Nejlepšího figuranta jste se zbavili a vzali za něj jinýho, který je pořád pryč. To se těm hafanům opravdu věnujete! Můžu říct a ne jen já, ale i lidé v Chodově, že za pana Bezděka se toto v životě nestalo. K němu měl každý respekt. To byl pro mě předseda jak se patří. A to sem na ten váš cvičák ani nemusela chodit. A věřte, že o Vašem chování na cvičáku ví už i předseda Českého kynologického svazu. Jsem zvědavá co řeknou vašemu obvinění z otravy Bigči zahrádkáři, které jste označili na schůzy.
Zeptali jste se někdy vašeho člena proč ho vlastně z toho předchozího cvičáku vyhodili. Proč je teď u Vás. Když mám ještě v živé paměti, jak tvrdil, že chodovský cvičák je ten nejhorší a že tam jeho psy nic nenaučí...Takovou k Vám měl důvěru a vy všichni podlejzáte...
Milé slečny, jste opravdu odvážné...Klobouk dolu. Nepodepíšete se. Máme tady plné papulky řečiček, viďte?! A co takhle to říct do očí? To už se vám nechce. Proč jste to neřikli mému tátovi, když přišel na schůzi a chtěl vysvětlení?!!! A teď tu vykládáte o aroganci. Tak se pojď me sejít a povězte to mě. Ráda se setkám s lidmi, kteří objevili pro ně "slovník cizích slov" a našli v něm slovo OHAVNOST.
Máte pocit, že jste neomylné, že. Přiznávám svou chybu. Ano napsala sem špatně, že se jedná o Belgického přitom je to Německý. Ale to jí život nevrátí. Těšim se na Vaší argumentaci. Nevěřim nikomu z vás, že je vám to líto. Nikomu!! JSte povrchní!!!!
kono2
napsal(a):
Za pana Bezděka byl vždy o víkendu cvičák narvaný a štěkot psů byl slyšet po Chodově. Jděte se tam podívat nyní. Byli jsme se tam podívat tuto neděli ráno. Pusto prázdno. Nikde nikdo....To nám ta úroveň stoupá.
Za co si sestra může sama? Za to že jim někdo z vás otrávil psa? Super. Odnese to nevinný pes. Je zajímavé, že Lukáše všichni vždy chválili a já si troufnu říct, že i nám pomohl s naším hafanem. Co se týče rad.
Teď mou sestru pomlouváte, ale vím, že jste se spolu i bavily. Že by jen lidská závist z vaší strany...
keliskalucka
napsal(a):
Za pana Bezděka byl vždy o víkendu cvičák narvaný a štěkot psů byl slyšet po Chodově. Jděte se tam podívat nyní. Byli jsme se tam podívat tuto neděli ráno. Pusto prázdno. Nikde nikdo....To nám ta úroveň stoupá.
Za co si sestra může sama? Za to že jim někdo z vás otrávil psa? Super. Odnese to nevinný pes. Je zajímavé, že Lukáše všichni vždy chválili a já si troufnu říct, že i nám pomohl s naším hafanem. Co se týče rad.
Teď mou sestru pomlouváte, ale vím, že jste se spolu i bavily. Že by jen lidská závist z vaší strany...
Mohla byste vložit fotku fenky? Já kvůli tomu NOxBO
andelaskoloudova
napsal(a):
Mohla byste vložit fotku fenky? Já kvůli tomu NOxBO
Bohužel žádnou její fotku nemám, jen sestra a navíc se vídáme jen někdy v týdnu..Ano je pravda, že jsem se spletla. Sestra má totiž ještě Belgickou ovčandu. Vím, jaký je mezi nimi rozdíl, ale v tom rozrušení jsem si ani nevšimla, že jsem napsala takovou kravinu. Když moje sestra má jak německé ovčáky tak belgickou ovčandu. Za to se omlouvám.
cobli

XXX.XXX.176.34
keliskalucka
napsal(a):
Bohužel žádnou její fotku nemám, jen sestra a navíc se vídáme jen někdy v týdnu..Ano je pravda, že jsem se spletla. Sestra má totiž ještě Belgickou ovčandu. Vím, jaký je mezi nimi rozdíl, ale v tom rozrušení jsem si ani nevšimla, že jsem napsala takovou kravinu. Když moje sestra má jak německé ovčáky tak belgickou ovčandu. Za to se omlouvám.
Pejska je mi moc líto,jestli ho někdo otrávil tak je to vážně ubohé,tenhle cvičák neznám,ale troofám si říct,že u nás - v Kolíně,jsme na tom podobně
cobli
napsal(a):
Pejska je mi moc líto,jestli ho někdo otrávil tak je to vážně ubohé,tenhle cvičák neznám,ale troofám si říct,že u nás - v Kolíně,jsme na tom podobně
Vážně, tak to vám taky nezávidim. Sestra zde prošla peklem, troufám si říct. Ale musím říct, že už se předseda rozhoupal a snad bude jednat. Nechci to zakřiknout. Tak Vám přeji ať to nikdy nedojde tak daleko jako u nás
keliskalucka
napsal(a):
Vážně, tak to vám taky nezávidim. Sestra zde prošla peklem, troufám si říct. Ale musím říct, že už se předseda rozhoupal a snad bude jednat. Nechci to zakřiknout. Tak Vám přeji ať to nikdy nedojde tak daleko jako u nás
při podezření na úmyslnou otravu psa je třeba provést pitvu, aby se zjistilo, jaký jed pes pozřel a podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Při oznámení je dobré také nahlásit, kterými lidmi bylo vyhrožováno, ideální je, pokud na to má svědky. Je sice velmi malá pravděpodobnost, že naše policejní orgány něco zjistí, ale za pokus to stojí.
Situaci u vás sice neznám, ale pokud se opravdu mezi psíčkaři našla taková svi.ě, která byla schopna ze vzteku nebo pomsty otrávit psa, tak by taková zrůda zasloužila nakopat do pr..ele.
Je mi zle z toho, když se v kynologii, která by měla lidi sdružovat řeší problémy pomluvami, podrazy a jinýma hnusárnama . Za chvíli se začneme střílet a celá kynologie může jít do ha..lu.
zezacha
napsal(a):
při podezření na úmyslnou otravu psa je třeba provést pitvu, aby se zjistilo, jaký jed pes pozřel a podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Při oznámení je dobré také nahlásit, kterými lidmi bylo vyhrožováno, ideální je, pokud na to má svědky. Je sice velmi malá pravděpodobnost, že naše policejní orgány něco zjistí, ale za pokus to stojí.
Situaci u vás sice neznám, ale pokud se opravdu mezi psíčkaři našla taková svi.ě, která byla schopna ze vzteku nebo pomsty otrávit psa, tak by taková zrůda zasloužila nakopat do pr..ele.
Je mi zle z toho, když se v kynologii, která by měla lidi sdružovat řeší problémy pomluvami, podrazy a jinýma hnusárnama . Za chvíli se začneme střílet a celá kynologie může jít do ha..lu.
Máte pravdu. Bezmoc je strašná věc, hlavně když se vám vysmívají a vy nemůžete nic udělat. Nechápu jak je to možné..Pro mě je cvičák organizace, kde se mají setkávat lidi, které psy baví...Chtěli jsme, aby nám na cvičáku pomohli, poradili, snažili se to řešit.Snad teď se začne něco řešit, pan předseda se chce vyjádřit.Tak čekáme
slaimer
napsal(a):
Při otravách antikoagulačními rodenticidy (jedy na hlodavce) k žádné hemolýze nedochází. Způsobují v těle reakce, které vedou k tomu, že se nesráží krev. Léčba se provádí podáváním vitamínu K nejméně po dobu 5 týdnů, při kritických případech lze provést transfuzi krve. Některé rodenticidy působí i za víc než 2 dny, některé mají účinek prodloužený i na 5 a víc dní.
keliskalucka
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji moc za rady.
Dobrý den,
v prvé řadě bych chtěla vyjádřit lítost nad sestřiným hafanem. Je to něco strašného. Musím říct, že ač nerada, musím s Vámi souhlasit. Nevím jak to dnes na chodovském cvičáku chodí, ale už když jsem tam chodila já, ty vztahy tam mě prostě donutily skončit. Tenkrát jsem byla malá holka, která si hrozně přála "mít velkýho psa a chodit s ním na cvičák". Náhoda tomu tenkrát chtěla a já po Vánocích našla zřejmě nechtěný vánoční dárek - malé štěňátko NO. Byla jsem šťastná, když bylo čubině půl roku začaly jsme docházet na cvičák do Chodova. Zaráželo mě tenkrát, že někteří tehdejší členové mého psa nazývali "vořechem, který nemá na cvičáku co dělat"... Malé holce tohle přijde hodně líto, dnes už bych to řešila jinak. Tohle jen jeden příklad, po čase jsem to prostě vzdala, neměla jsem žádnou motivaci. Se Sárou cvičím do dneška jen tak na zahradě, i když bych velmi ráda docházela do mé vysněné úžasné party kynolog. nadšenců... Dnes uvažuji o pořízení dalšího hafana, chtěla bych složit nějaké ty zkoušky a prostě se kynologii aktivně věnovat. Do Chodova však na 90% docházet nebudu, tenkrát mě to tam tak znechutilo... A je mi to velmi líto. O vašem případu jsem se dozvěděla z chodovského zpravodaje, sháněla jsem nějaký kontakt zřejmě teda na Vaši sestru a našla jsem tuto diskusi. Prosím vyřiďte mou soustrast a držte se.