Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2008 15:09
tezy

XXX.XXX.11.44

Ahoj, mám dotaz ohledně granulý, které prodáváme v našem veterinárním zverimexu. Ještě se v jejich kvalitě moc nevyznám. Můžete mi poradit, které granule jsou nejkvalitnější? Hill´s, Proplan, ANF, Eukanuba, Calibra a K-9. Díky

4.11.2008 19:19
kosticka

XXX.XXX.201.228

tezy napsal(a):
Ahoj, mám dotaz ohledně granulý, které prodáváme v našem veterinárním zverimexu. Ještě se v jejich kvalitě moc nevyznám. Můžete mi poradit, které granule jsou nejkvalitnější? Hill´s, Proplan, ANF, Eukanuba, Calibra a K-9. Díky

Jednoznačně ANF

4.11.2008 19:46
arcol

XXX.XXX.116.219

tezy napsal(a):

Z těchto je nejlepší jednoznačně ANF.

4.11.2008 20:04
scepancova

XXX.XXX.2.247

arcol napsal(a):

Když už je tady téma o granulích, co říkáte na Royal canine?

4.11.2008 20:39
arcol

XXX.XXX.116.219

scepancova napsal(a):

Říkám, že bych to psovi nikdy nedal. Způsob konzervace: BHA, propylgalát, sorban draselný. A ta cena, to si snad dělají srandu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2008 21:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

scepancova napsal(a):

ty bych taky už psovi nedala

sadzi saj

5.11.2008 09:39
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ty bych taky už psovi nedala

A co říkáte na Anku??

5.11.2008 10:34
rachel

XXX.XXX.236.185

tezy napsal(a):

Přikláním se taky k ANF

5.11.2008 10:37
rude

XXX.XXX.248.133

rachel napsal(a):

Přikláním se taky k ANF

Anka má strašně moc pšenice a šíleně bobtná. odešla jsem od ní, kvůli objemnému trusu, typickému pro pšenici v granulích.

dobrmanier

5.11.2008 10:41
dobrmanier

XXX.XXX.219.132

rude napsal(a):
Anka má strašně moc pšenice a šíleně bobtná. odešla jsem od ní, kvůli objemnému trusu, typickému pro pšenici v granulích.

O ANF slysim prvne, myslite, ze jsou lepsi nez Orijen?

5.11.2008 10:48
dejna

XXX.XXX.2.9

arcol napsal(a):

Mně teda ANF nepřijde o moc lepší jak K-9, která je cenově někde jinde (94 kč x 64 kč/kg - obojí kuřecí adultky). A nazývat něco chicken and rice, když hned za rýží je kukuřice a pšenice. Složení ANF: kuřecí maso, rýže, kukuřice, pšenice, kuřecí tuk, řepná dužnina, sušená celá vejce, rybí maso, lecitin, extrakt z Yuccy Schidigery. Složení K-9: moučka z kuřecího masa, kukuřice, pšenice, pšeničné klíčky, drůbeží tuk, drůbež a drůbeží produkty, kuřecí vnitřnosti, vitamíny a minerály.Takže já bych si vybrala K-9, ostatní bych za tu cenu psovi nedala (a některý ani zadarmo: Hills - kukuřice, sója, bílkovin ŽP to moc nevidělo, Eucanuba - kukuřice, pšenice, to samé bílkoviny ŽP, RC - na 1. místě kukuřice, BHT atd., PP - kukuřice, vedlejší živočišné výrobky, to samé bílkoviny; jak víme, maso je hlavně voda a něco do 10% moučky na 4-7. místě to nezachrání). Na cenové úrovni výše zmíněných krmiv by ještě šel Arden Grange (necelých 100 kč/kg), i když třeba taková Acana je možná i lepší (neobsahuje kukuřici) jak AG a kg stojí 55-70 kč. Pak jsou dobré Canidae (neobsahují kukuřici, pšenici ani vedlejší produkty živ. původu), dá se sehnat už od 83 kč/kg, Guabi natural (67 kč/kg). Mezi nejkvalitnější (a na podobné cenové úrovni jako Hills, PP atd.) patří Artemis (100-140 kč/kg), Orijen (110-130 kč/kg), Timberwolf (100-110 kč/kg), EP holistic (115-135 kč/kg, ty levnější úroveň Canidae). Jinak my krmíme granule (Acana, Orijen) i vařené.

5.11.2008 10:52
dejna

XXX.XXX.2.9

sadzi saj napsal(a):
A co říkáte na Anku??

Anka To už je 10 x lepší Acana Premium, kg stojí kolem 55 kč.

5.11.2008 10:55
dejna

XXX.XXX.2.9

dobrmanier napsal(a):
O ANF slysim prvne, myslite, ze jsou lepsi nez Orijen?

To určitě ne, se podívej na složení.

dobrmanier

5.11.2008 11:05
dobrmanier

XXX.XXX.219.132

dejna napsal(a):
To určitě ne, se podívej na složení.

tak to zustaneme u domaci stravy :) nijak draho me to nevyjde a pesan je v dobre koncici :) navic nemusime mit nekolik pytlu pro ruzne situace, at uz by to bylo obdobi velke zateze nebo hubnuti, kdyz nabere.

5.11.2008 18:55
usajka

XXX.XXX.3.189

dobrmanier napsal(a):
tak to zustaneme u domaci stravy :) nijak draho me to nevyjde a pesan je v dobre koncici :) navic nemusime mit nekolik pytlu pro ruzne situace, at uz by to bylo obdobi velke zateze nebo hubnuti, kdyz nabere.

a acana?

5.11.2008 19:52
dejna

XXX.XXX.2.11

usajka napsal(a):
a acana?

Dle mě to jsou dobré granule za dobrou cenu, neobsahují pšenici, kukuřici ani sóju. Nevýhodou může být to, že po něm někteří psi reznou, ale i to je inviduální.

5.11.2008 21:32
sabina

XXX.XXX.64.178

dejna napsal(a):
Dle mě to jsou dobré granule za dobrou cenu, neobsahují pšenici, kukuřici ani sóju. Nevýhodou může být to, že po něm někteří psi reznou, ale i to je inviduální.

My berem ANF a spokojenost největší

7.11.2008 18:49
m arky

XXX.XXX.70.130

sabina napsal(a):
My berem ANF a spokojenost největší

co říkáte na Sportmix??

9.11.2008 10:24
usajka

XXX.XXX.3.189

m arky napsal(a):
co říkáte na Sportmix??

a co rikate na Pro Plan, Acanu a Anku?

dobrmanier

14.1.2009 10:58
dobrmanier

XXX.XXX.219.131

usajka napsal(a):
a co rikate na Pro Plan, Acanu a Anku?

a znate neco lepsiho nez je Orijen? Psi nam po tom dost casto chodi na velkou.. tak kdyby bylo neco slozenim aspon blizke ci lepsi, vyzkouseli bychom to... Mate nekdo tip?

14.1.2009 12:51

dobrmanier napsal(a):
a znate neco lepsiho nez je Orijen? Psi nam po tom dost casto chodi na velkou.. tak kdyby bylo neco slozenim aspon blizke ci lepsi, vyzkouseli bychom to... Mate nekdo tip?

Nevím jestli lepší, ale hodně dobře hodnotí Arden Grange, Timberwolf. Na stránkách www. ardengrange.cz (mezera za tečkou) je dobrá poradna, doporučuji pročíst zodpovězené dotazy.

14.1.2009 12:54
kockamalvina

XXX.XXX.161.123

jezevcice napsal(a):
Nevím jestli lepší, ale hodně dobře hodnotí Arden Grange, Timberwolf. Na stránkách www. ardengrange.cz (mezera za tečkou) je dobrá poradna, doporučuji pročíst zodpovězené dotazy.

A co Bento kronen? Krmím s nima, vypadá všechno v pořádku...

cobli

18.1.2009 10:34
cobli

XXX.XXX.176.34

kockamalvina napsal(a):
A co Bento kronen? Krmím s nima, vypadá všechno v pořádku...

Co si myslíte o PROformance ? Krmím sním a jsem spokojený,jako konzervace je úváděna směs tokoferolů,nevím co si o tom mám myslet ? Dík za radu

18.1.2009 11:19
zu

XXX.XXX.42.23

tezy napsal(a):

My krmíme momentálně veterinární dietu Purina, potřebujeme granulky se sníženým obsahem tuku, náš pes má nemocnou slinivku. Předtím jsme krmili Purinu Pro Plan Puppy Large Breed a ta se mi zdála dobrá, voněla skoro jako jídlo:-) a psovi chutnala, ale je fakt, že se ve složeních extra nevyznám - ve smyslu které potraviny jsou pro psa dobré a které ne, nejsem veterinář. ANF jsem předtím vůbec neznala, koukala jsem na jejich stránky a vypadá to dobře, hlavně se mi líbí, že konzervují přírodními látkami. Jak je na tom ANF s cenou?

19.1.2009 20:10
usajka

XXX.XXX.3.189

zu napsal(a):
My krmíme momentálně veterinární dietu Purina, potřebujeme granulky se sníženým obsahem tuku, náš pes má nemocnou slinivku. Předtím jsme krmili Purinu Pro Plan Puppy Large Breed a ta se mi zdála dobrá, voněla skoro jako jídlo:-) a psovi chutnala, ale je fakt, že se ve složeních extra nevyznám - ve smyslu které potraviny jsou pro psa dobré a které ne, nejsem veterinář. ANF jsem předtím vůbec neznala, koukala jsem na jejich stránky a vypadá to dobře, hlavně se mi líbí, že konzervují přírodními látkami. Jak je na tom ANF s cenou?

ja delam smes z:
Eminent
Anka
Friskies
Dog Chow
Excelent
K9
ProPlan

myslite ze je to dobry? nebo mam neco zmenit? dekuju za nazory

20.1.2009 17:41
usajka

XXX.XXX.3.189

usajka napsal(a):
ja delam smes z:
Eminent
Anka
Friskies
Dog Chow
Excelent
K9
ProPlan

tak co?

23.1.2009 22:30
zu

XXX.XXX.139.178

usajka napsal(a):
tak co?

Já bych asi nedělala směsi, krmila bych jen jedněma granulema.

24.1.2009 15:57
shark5522

XXX.XXX.188.38

jezevcice napsal(a):

Arden Grange je velice dobrá ....mámeji v plánu na změnu až dobereme pytel...ted máme First Mate a jsme moc spokojeni

24.1.2009 16:18
shark5522

XXX.XXX.188.38

zu napsal(a):
Já bych asi nedělala směsi, krmila bych jen jedněma granulema.

Já bych taky nemíchala....max jiný druh jako pamlsek... ale míchat ne

24.1.2009 17:05
lucka88

XXX.XXX.215.235

usajka napsal(a):
ja delam smes z:
Eminent
Anka
Friskies
Dog Chow
Excelent
K9
ProPlan

Já bych také určitě nemíchala. Jen by mě zajímalo podle čeho jsi sestavila seznam granulí..
Proč třeba Friskies?
Friskies Dry pes - Balance 15 kg 650-750,- - Složení:
obiloviny, vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a produkty živočišného původu (min. 4% kuřecího masa), rostlinné oleje a živočišné tuky, zelenina, minerální látky
ty bych nedala psovi ani kdyby mi za to platili..
Eminent vypadá trošku líp a je skoro levnější, Anka to samé,
Purina Dog Chow ADULT chicken 15kg 799,-
Suroviny: obiloviny (min. 4% rýže), maso a vedlejší produkty živočišného původu (kuřecí maso min.4%), vedlejší rostlinné produkty, oleje a tuky, zelenina (min. 0.5% čekanky), vitamíny a minerály
..obiloviny na prvním místě? fuj, vedlejší rostlinné produkty? fuj.. krom toho jak je u masa uvedeno "a vedlejší produkty" tak to taky není žádný zázrak..
Purina Dog Excellent vypadá podobně jako Eminent a Anka..aspoň je na prvním místě maso, i když pak následuje kukuřice, pšenice, rýže, kukuřičný lepek..takže obilovin je tam o moc víc než masa..
K9 a Proplan jsou zas o kategorii výš, ale řekla bych, že se dost platí značka..
Nejsem odborník, ale to tady asi většina , každopádně aspoň trochu bys složení řešit měla.. Zkus to na nemoderce..sice se tam strhne debata ale určo ti poradí kvalitnější granule ve tvé cenové kategorii.. Já bych minimálně vynechala Friskies a Dog chow..

25.1.2009 15:03
zu

XXX.XXX.112.89

lucka88 napsal(a):
Já bych také určitě nemíchala. Jen by mě zajímalo podle čeho jsi sestavila seznam granulí..
Proč třeba Friskies?
Friskies Dry pes - Balance 15 kg 650-750,- - Složení:
obiloviny, vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a produkty živočišného původu (min. 4% kuřecího masa), rostlinné oleje a živočišné tuky, zelenina, minerální látky
ty bych nedala psovi ani kdyby mi za to platili..
Eminent vypadá trošku líp a je skoro levnější, Anka to samé,
Purina Dog Chow ADULT chicken 15kg 799,-
Suroviny: obiloviny (min. 4% rýže), maso a vedlejší produkty živočišného původu (kuřecí maso min.4%), vedlejší rostlinné produkty, oleje a tuky, zelenina (min. 0.5% čekanky), vitamíny a minerály
..obiloviny na prvním místě? fuj, vedlejší rostlinné produkty? fuj.. krom toho jak je u masa uvedeno "a vedlejší produkty" tak to taky není žádný zázrak..
Purina Dog Excellent vypadá podobně jako Eminent a Anka..aspoň je na prvním místě maso, i když pak následuje kukuřice, pšenice, rýže, kukuřičný lepek..takže obilovin je tam o moc víc než masa..
K9 a Proplan jsou zas o kategorii výš, ale řekla bych, že se dost platí značka..
Nejsem odborník, ale to tady asi většina , každopádně aspoň trochu bys složení řešit měla.. Zkus to na nemoderce..sice se tam strhne debata ale určo ti poradí kvalitnější granule ve tvé cenové kategorii.. Já bych minimálně vynechala Friskies a Dog chow..

A z těch levnějších granulí (čili když vynecháme super prémium krmiva) byste mi někdo mohl poradit nějaké dobré?

25.1.2009 18:05
shark5522

XXX.XXX.188.38

zu napsal(a):
A z těch levnějších granulí (čili když vynecháme super prémium krmiva) byste mi někdo mohl poradit nějaké dobré?

Do kolika peněz ?

25.1.2009 20:08
zu

XXX.XXX.139.178

shark5522 napsal(a):
Do kolika peněz ?

Tak kolem 1000kc za 15 kg...

25.1.2009 21:59
astlolita

XXX.XXX.68.51

zu napsal(a):

nová acana (ale pozor nová receptura ne stará).... mají ji třeba na www.acanashop.cz

26.1.2009 07:53
shark5522

XXX.XXX.188.38

zu napsal(a):

Ještě pro přítelova Retrievra jsme objednávali Belcando a po neustalých problemech a zdravotních obtízích mu hodne sedli ...máme DINNER tak se kdyztak mrkni třeba neco vyberes dle toho jak je psík zatížen ...

Jsou dostupne naodkazu www.macola.cz/firstmate

26.1.2009 10:08
zu

XXX.XXX.139.178

astlolita napsal(a):
nová acana (ale pozor nová receptura ne stará).... mají ji třeba na www.acanashop.cz

Díky moc. Ještě zkusím otázku :
nevíte, která Acana má méně tuku? (Pro psy s citlivým zažíváním).

26.1.2009 14:05
usajka

XXX.XXX.3.189

shark5522 napsal(a):
Ještě pro přítelova Retrievra jsme objednávali Belcando a po neustalých problemech a zdravotních obtízích mu hodne sedli ...máme DINNER tak se kdyztak mrkni třeba neco vyberes dle toho jak je psík zatížen ...

Jsou dostupne naodkazu www.macola.cz/firstmate

ja se ted rozhoduju mezi acanou novou recepturou, orijen a artemis

co myslite?

26.1.2009 19:36
arcol

XXX.XXX.116.219

usajka napsal(a):
ja se ted rozhoduju mezi acanou novou recepturou, orijen a artemis

co myslite?

S prvními 2 nemám zkušenost, Artemisem krmíme od června od štěňat po veterána, absolutní spokojenost. Ničím jiným už bych nekrmil.

27.1.2009 10:15
barunka

XXX.XXX.84.250

arcol napsal(a):
S prvními 2 nemám zkušenost, Artemisem krmíme od června od štěňat po veterána, absolutní spokojenost. Ničím jiným už bych nekrmil.

Arden Grande - moc velká spokojenost a navíc můžete střídat různé druhy. Momentálně na něm odchovávám i 9 štěňat velkého plemene a můžu jen doporučit

27.1.2009 19:39
ajina

XXX.XXX.228.246

barunka napsal(a):
Arden Grande - moc velká spokojenost a navíc můžete střídat různé druhy. Momentálně na něm odchovávám i 9 štěňat velkého plemene a můžu jen doporučit

Taky přidám svou zkušenost... štěndo jsem krmila různými, ale nakonec jsem skončila u Platinum Puppy...velká spokojenost. A nyní jsme přešli již po několikáté spapali Brit care Activ nebo losos, obě spokojenst. Kamarádka bere Brit care puppy a taky skvělé.
Je cenově příjemný, chutná pesanům a je zde celkem malá spotřeba (akorát u Juniorek se dává víc).

14.4.2009 11:10
ibiska

XXX.XXX.143.142

ajina napsal(a):
Taky přidám svou zkušenost... štěndo jsem krmila různými, ale nakonec jsem skončila u Platinum Puppy...velká spokojenost. A nyní jsme přešli již po několikáté spapali Brit care Activ nebo losos, obě spokojenst. Kamarádka bere Brit care puppy a taky skvělé.
Je cenově příjemný, chutná pesanům a je zde celkem malá spotřeba (akorát u Juniorek se dává víc).

Koupila jsem Eukanubu kokršpaněl (pro roční fenku), moc nechutná... štěně krmím Brit puppy (prémiovka), chutná a zdá se dobré. Uvidíme časem, zda u Brit zůstaneme.

15.4.2009 08:52
hattatitla

XXX.XXX.160.2

ibiska napsal(a):
Koupila jsem Eukanubu kokršpaněl (pro roční fenku), moc nechutná... štěně krmím Brit puppy (prémiovka), chutná a zdá se dobré. Uvidíme časem, zda u Brit zůstaneme.

já krmím Acanou Sport ME ( kvuli tomu ze muj pes ma docela kazdy den pohybu hodne) a strídam to se znackou Ontario (také kanadské receptury) ..a jsem spokojena, ale je fakt ze Acana mu chutná více ..ted chci zkusit nové - Harvest - nebo tak nejak..rozdíl je ve slozeni, opet velky obsah masa ale místo obilovin jsou obsazene ovoce, bylinky , repne rizky apod...

Přidejte reakci

Přidat smajlík