Uživatel s deaktivovaným účtem

scepancova
napsal(a):
Když už je tady téma o granulích, co říkáte na Royal canine?
ty bych taky už psovi nedala
sadzi saj

XXX.XXX.117.237
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
ty bych taky už psovi nedala
A co říkáte na Anku??
dobrmanier

XXX.XXX.219.132
rude
napsal(a):
Anka má strašně moc pšenice a šíleně bobtná. odešla jsem od ní, kvůli objemnému trusu, typickému pro pšenici v granulích.
O ANF slysim prvne, myslite, ze jsou lepsi nez Orijen?
arcol
napsal(a):
Z těchto je nejlepší jednoznačně ANF.
Mně teda ANF nepřijde o moc lepší jak K-9, která je cenově někde jinde (94 kč x 64 kč/kg - obojí kuřecí adultky). A nazývat něco chicken and rice, když hned za rýží je kukuřice a pšenice. Složení ANF: kuřecí maso, rýže, kukuřice, pšenice, kuřecí tuk, řepná dužnina, sušená celá vejce, rybí maso, lecitin, extrakt z Yuccy Schidigery. Složení K-9: moučka z kuřecího masa, kukuřice, pšenice, pšeničné klíčky, drůbeží tuk, drůbež a drůbeží produkty, kuřecí vnitřnosti, vitamíny a minerály.Takže já bych si vybrala K-9, ostatní bych za tu cenu psovi nedala (a některý ani zadarmo: Hills - kukuřice, sója, bílkovin ŽP to moc nevidělo, Eucanuba - kukuřice, pšenice, to samé bílkoviny ŽP, RC - na 1. místě kukuřice, BHT atd., PP - kukuřice, vedlejší živočišné výrobky, to samé bílkoviny; jak víme, maso je hlavně voda a něco do 10% moučky na 4-7. místě to nezachrání). Na cenové úrovni výše zmíněných krmiv by ještě šel Arden Grange (necelých 100 kč/kg), i když třeba taková Acana je možná i lepší (neobsahuje kukuřici) jak AG a kg stojí 55-70 kč. Pak jsou dobré Canidae (neobsahují kukuřici, pšenici ani vedlejší produkty živ. původu), dá se sehnat už od 83 kč/kg, Guabi natural (67 kč/kg). Mezi nejkvalitnější (a na podobné cenové úrovni jako Hills, PP atd.) patří Artemis (100-140 kč/kg), Orijen (110-130 kč/kg), Timberwolf (100-110 kč/kg), EP holistic (115-135 kč/kg, ty levnější úroveň Canidae). Jinak my krmíme granule (Acana, Orijen) i vařené.
dobrmanier

XXX.XXX.219.132
dejna
napsal(a):
To určitě ne, se podívej na složení.
tak to zustaneme u domaci stravy :) nijak draho me to nevyjde a pesan je v dobre koncici :) navic nemusime mit nekolik pytlu pro ruzne situace, at uz by to bylo obdobi velke zateze nebo hubnuti, kdyz nabere.
dobrmanier

XXX.XXX.219.131
usajka
napsal(a):
a co rikate na Pro Plan, Acanu a Anku?
a znate neco lepsiho nez je Orijen? Psi nam po tom dost casto chodi na velkou.. tak kdyby bylo neco slozenim aspon blizke ci lepsi, vyzkouseli bychom to... Mate nekdo tip?
dobrmanier
napsal(a):
a znate neco lepsiho nez je Orijen? Psi nam po tom dost casto chodi na velkou.. tak kdyby bylo neco slozenim aspon blizke ci lepsi, vyzkouseli bychom to... Mate nekdo tip?
Nevím jestli lepší, ale hodně dobře hodnotí Arden Grange, Timberwolf. Na stránkách www. ardengrange.cz (mezera za tečkou) je dobrá poradna, doporučuji pročíst zodpovězené dotazy.
cobli

XXX.XXX.176.34
kockamalvina
napsal(a):
A co Bento kronen? Krmím s nima, vypadá všechno v pořádku...
Co si myslíte o PROformance ? Krmím sním a jsem spokojený,jako konzervace je úváděna směs tokoferolů,nevím co si o tom mám myslet ? Dík za radu
tezy
napsal(a):
Ahoj, mám dotaz ohledně granulý, které prodáváme v našem veterinárním zverimexu. Ještě se v jejich kvalitě moc nevyznám. Můžete mi poradit, které granule jsou nejkvalitnější? Hill´s, Proplan, ANF, Eukanuba, Calibra a K-9. Díky
My krmíme momentálně veterinární dietu Purina, potřebujeme granulky se sníženým obsahem tuku, náš pes má nemocnou slinivku. Předtím jsme krmili Purinu Pro Plan Puppy Large Breed a ta se mi zdála dobrá, voněla skoro jako jídlo:-) a psovi chutnala, ale je fakt, že se ve složeních extra nevyznám - ve smyslu které potraviny jsou pro psa dobré a které ne, nejsem veterinář. ANF jsem předtím vůbec neznala, koukala jsem na jejich stránky a vypadá to dobře, hlavně se mi líbí, že konzervují přírodními látkami. Jak je na tom ANF s cenou?
zu
napsal(a):
My krmíme momentálně veterinární dietu Purina, potřebujeme granulky se sníženým obsahem tuku, náš pes má nemocnou slinivku. Předtím jsme krmili Purinu Pro Plan Puppy Large Breed a ta se mi zdála dobrá, voněla skoro jako jídlo:-) a psovi chutnala, ale je fakt, že se ve složeních extra nevyznám - ve smyslu které potraviny jsou pro psa dobré a které ne, nejsem veterinář. ANF jsem předtím vůbec neznala, koukala jsem na jejich stránky a vypadá to dobře, hlavně se mi líbí, že konzervují přírodními látkami. Jak je na tom ANF s cenou?
ja delam smes z:
Eminent
Anka
Friskies
Dog Chow
Excelent
K9
ProPlan
myslite ze je to dobry? nebo mam neco zmenit? dekuju za nazory
jezevcice
napsal(a):
Nevím jestli lepší, ale hodně dobře hodnotí Arden Grange, Timberwolf. Na stránkách www. ardengrange.cz (mezera za tečkou) je dobrá poradna, doporučuji pročíst zodpovězené dotazy.
Arden Grange je velice dobrá ....mámeji v plánu na změnu až dobereme pytel...ted máme First Mate a jsme moc spokojeni
usajka
napsal(a):
ja delam smes z:
Eminent
Anka
Friskies
Dog Chow
Excelent
K9
ProPlan
myslite ze je to dobry? nebo mam neco zmenit? dekuju za nazory
Já bych také určitě nemíchala. Jen by mě zajímalo podle čeho jsi sestavila seznam granulí..
Proč třeba Friskies?
Friskies Dry pes - Balance 15 kg 650-750,- - Složení:
obiloviny, vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a produkty živočišného původu (min. 4% kuřecího masa), rostlinné oleje a živočišné tuky, zelenina, minerální látky
ty bych nedala psovi ani kdyby mi za to platili..
Eminent vypadá trošku líp a je skoro levnější, Anka to samé,
Purina Dog Chow ADULT chicken 15kg 799,-
Suroviny: obiloviny (min. 4% rýže), maso a vedlejší produkty živočišného původu (kuřecí maso min.4%), vedlejší rostlinné produkty, oleje a tuky, zelenina (min. 0.5% čekanky), vitamíny a minerály
..obiloviny na prvním místě? fuj, vedlejší rostlinné produkty? fuj.. krom toho jak je u masa uvedeno "a vedlejší produkty" tak to taky není žádný zázrak..
Purina Dog Excellent vypadá podobně jako Eminent a Anka..aspoň je na prvním místě maso, i když pak následuje kukuřice, pšenice, rýže, kukuřičný lepek..takže obilovin je tam o moc víc než masa..
K9 a Proplan jsou zas o kategorii výš, ale řekla bych, že se dost platí značka..
Nejsem odborník, ale to tady asi většina , každopádně aspoň trochu bys složení řešit měla.. Zkus to na nemoderce..sice se tam strhne debata ale určo ti poradí kvalitnější granule ve tvé cenové kategorii.. Já bych minimálně vynechala Friskies a Dog chow..
lucka88
napsal(a):
Já bych také určitě nemíchala. Jen by mě zajímalo podle čeho jsi sestavila seznam granulí..
Proč třeba Friskies?
Friskies Dry pes - Balance 15 kg 650-750,- - Složení:
obiloviny, vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a produkty živočišného původu (min. 4% kuřecího masa), rostlinné oleje a živočišné tuky, zelenina, minerální látky
ty bych nedala psovi ani kdyby mi za to platili..
Eminent vypadá trošku líp a je skoro levnější, Anka to samé,
Purina Dog Chow ADULT chicken 15kg 799,-
Suroviny: obiloviny (min. 4% rýže), maso a vedlejší produkty živočišného původu (kuřecí maso min.4%), vedlejší rostlinné produkty, oleje a tuky, zelenina (min. 0.5% čekanky), vitamíny a minerály
..obiloviny na prvním místě? fuj, vedlejší rostlinné produkty? fuj.. krom toho jak je u masa uvedeno "a vedlejší produkty" tak to taky není žádný zázrak..
Purina Dog Excellent vypadá podobně jako Eminent a Anka..aspoň je na prvním místě maso, i když pak následuje kukuřice, pšenice, rýže, kukuřičný lepek..takže obilovin je tam o moc víc než masa..
K9 a Proplan jsou zas o kategorii výš, ale řekla bych, že se dost platí značka..
Nejsem odborník, ale to tady asi většina , každopádně aspoň trochu bys složení řešit měla.. Zkus to na nemoderce..sice se tam strhne debata ale určo ti poradí kvalitnější granule ve tvé cenové kategorii.. Já bych minimálně vynechala Friskies a Dog chow..
A z těch levnějších granulí (čili když vynecháme super prémium krmiva) byste mi někdo mohl poradit nějaké dobré?
zu
napsal(a):
Tak kolem 1000kc za 15 kg...
nová acana (ale pozor nová receptura ne stará).... mají ji třeba na www.acanashop.cz
zu
napsal(a):
Tak kolem 1000kc za 15 kg...
Ještě pro přítelova Retrievra jsme objednávali Belcando a po neustalých problemech a zdravotních obtízích mu hodne sedli ...máme DINNER tak se kdyztak mrkni třeba neco vyberes dle toho jak je psík zatížen ...
Jsou dostupne naodkazu www.macola.cz/firstmate
shark5522
napsal(a):
Ještě pro přítelova Retrievra jsme objednávali Belcando a po neustalých problemech a zdravotních obtízích mu hodne sedli ...máme DINNER tak se kdyztak mrkni třeba neco vyberes dle toho jak je psík zatížen ...
Jsou dostupne naodkazu www.macola.cz/firstmate
ja se ted rozhoduju mezi acanou novou recepturou, orijen a artemis
co myslite?
arcol
napsal(a):
S prvními 2 nemám zkušenost, Artemisem krmíme od června od štěňat po veterána, absolutní spokojenost. Ničím jiným už bych nekrmil.
Arden Grande - moc velká spokojenost a navíc můžete střídat různé druhy. Momentálně na něm odchovávám i 9 štěňat velkého plemene a můžu jen doporučit
barunka
napsal(a):
Arden Grande - moc velká spokojenost a navíc můžete střídat různé druhy. Momentálně na něm odchovávám i 9 štěňat velkého plemene a můžu jen doporučit
Taky přidám svou zkušenost... štěndo jsem krmila různými, ale nakonec jsem skončila u Platinum Puppy...velká spokojenost. A nyní jsme přešli již po několikáté spapali Brit care Activ nebo losos, obě spokojenst. Kamarádka bere Brit care puppy a taky skvělé.
Je cenově příjemný, chutná pesanům a je zde celkem malá spotřeba (akorát u Juniorek se dává víc).
ajina
napsal(a):
Taky přidám svou zkušenost... štěndo jsem krmila různými, ale nakonec jsem skončila u Platinum Puppy...velká spokojenost. A nyní jsme přešli již po několikáté spapali Brit care Activ nebo losos, obě spokojenst. Kamarádka bere Brit care puppy a taky skvělé.
Je cenově příjemný, chutná pesanům a je zde celkem malá spotřeba (akorát u Juniorek se dává víc).
Koupila jsem Eukanubu kokršpaněl (pro roční fenku), moc nechutná... štěně krmím Brit puppy (prémiovka), chutná a zdá se dobré. Uvidíme časem, zda u Brit zůstaneme.
ibiska
napsal(a):
Koupila jsem Eukanubu kokršpaněl (pro roční fenku), moc nechutná... štěně krmím Brit puppy (prémiovka), chutná a zdá se dobré. Uvidíme časem, zda u Brit zůstaneme.
já krmím Acanou Sport ME ( kvuli tomu ze muj pes ma docela kazdy den pohybu hodne) a strídam to se znackou Ontario (také kanadské receptury) ..a jsem spokojena, ale je fakt ze Acana mu chutná více ..ted chci zkusit nové - Harvest - nebo tak nejak..rozdíl je ve slozeni, opet velky obsah masa ale místo obilovin jsou obsazene ovoce, bylinky , repne rizky apod...