Ahoj! Nemáte náhodou někdo nějakého křížence těchto plemen? Jednomu pánovi se narodila štěňata. On má prý Německou boxerku (zlatou) a hlídal někomu z rodiny ohaře černé barvy (nevim, jestli nějaký takový ohař je) a holt je neuhlídali, takže mají štěňatka. Před chvíli mi volal přítel, takže info nic moc :-) . Ale mám radost, protože mi sám navrhl, že se na ně půjdeme podívat, ale až tak za měsíc, až budou starší no a já se teď snažim vykoumat, jak by takovy kříženec mohl vypadat. Takže jestli někdo máte takového křížence, dejte sem, prosím, fotku. Díky moc!
misha
napsal(a):
Ahoj! Nemáte náhodou někdo nějakého křížence těchto plemen? Jednomu pánovi se narodila štěňata. On má prý Německou boxerku (zlatou) a hlídal někomu z rodiny ohaře černé barvy (nevim, jestli nějaký takový ohař je) a holt je neuhlídali, takže mají štěňatka. Před chvíli mi volal přítel, takže info nic moc :-) . Ale mám radost, protože mi sám navrhl, že se na ně půjdeme podívat, ale až tak za měsíc, až budou starší no a já se teď snažim vykoumat, jak by takovy kříženec mohl vypadat. Takže jestli někdo máte takového křížence, dejte sem, prosím, fotku. Díky moc!
Já osobně mám "čistého" ohaře, ale křížence boxera a ohaře známe a je to moc hezkej pes, velkej jak boxer nebo ohař, ale ani jedno z těch plemen v něm nejde poznat... dlouho nás jeho majitel napínal, co je to zač, tipovali jsme všelicos, nejčastěji něm.ovčák x něco, ale boxer ani ohař nás nenapadnul... Hezkej je, ale to neznamená, že tyto štěňátka budou taky... bohužel... I když pravděpodobnost hezkých štěňat je veliká.
misha
napsal(a):
Měla by vás zajímat spíš povaha, ne? Nejspíš to budou pěkně hyperaktivní štěňata, budou jistě potřebovat vyběhávat každý den (kolem 20 km), to samozřejmě v dospělosti.
Četného ohaře tedy opravdu neznám, to možná bude taky spíš křížo.
andelaskoloudova
napsal(a):
Měla by vás zajímat spíš povaha, ne? Nejspíš to budou pěkně hyperaktivní štěňata, budou jistě potřebovat vyběhávat každý den (kolem 20 km), to samozřejmě v dospělosti.
No hyperaktivní budou každopádně... Ale to třeba slečně nevadí. Jinak třeba to byl čokoládovej německej ohař nebo nějakej tmavej pointr, ne?
katcha
napsal(a):
No hyperaktivní budou každopádně... Ale to třeba slečně nevadí. Jinak třeba to byl čokoládovej německej ohař nebo nějakej tmavej pointr, ne?
Já myslím, že by se mohl projevit heterózní efekt, což by znamenalo vitální životaschopný jedinec, což při dnešní zamořenosti čistokrevných chovů všelijakými chorobami by nemuselo být k zahození. No a pokud by šlo opravdu o dvouplemenné křížení, boxer i ohař jsou dobře cvičitelní a neagresivní. Já bych se toho nebála, pokud máte prostorové a časové podmínky.
alina
napsal(a):
Já myslím, že by se mohl projevit heterózní efekt, což by znamenalo vitální životaschopný jedinec, což při dnešní zamořenosti čistokrevných chovů všelijakými chorobami by nemuselo být k zahození. No a pokud by šlo opravdu o dvouplemenné křížení, boxer i ohař jsou dobře cvičitelní a neagresivní. Já bych se toho nebála, pokud máte prostorové a časové podmínky.
Vitální ohař a rapl boxer dohromady
Jestli máte hodně času, prostorové podmínky a jste hodně sportovně založení, tak do toho jděte..., časem prosíme fotky
dav
napsal(a):
Vitální ohař a rapl boxer dohromady
Jestli máte hodně času, prostorové podmínky a jste hodně sportovně založení, tak do toho jděte..., časem prosíme fotky
No černý ohař opravdu existuje, hodně těchto pejsku jsem viděla v chovných stanicích v Polsku, ale to asi není až tak důležité....V praxi jsem se setkala i s křížencem boxera a německého ohaře. Byl velice podobný ohaři, jen ten čumáček měl trošičku placatější...jinak povaha, jak už všichni správně napsali...byl to šílenec, neuvěřitelně veselej a mazlivej pejsek, bohužel po mamince ohařce trošku útěkář, ale to bylo dáno i podmínkama ve kterých žil....jinak naprosto neagresivní pes.
Takže pokud máte čas se pejskovi věnovatm, určitě bych do toho šla.....ale je pravda, že Monty je jediný pes těchto dvou plemen, kterého znám....taky se z toho může vyklubat i něco docela jiného
andelaskoloudova
napsal(a):
Buďte v klidu. Máme doma kříženku Jack russel X foxterier (v létě ji byly 4 roky), takže s aktivním psem počítám. Jinak jsme se před půl rokem nastěhovali do domku se zahradou, takže jsme o druhém větším pejskovi uvažovali a teď se naskytla tahle příležitost. Pořád jsme řešili rasu, ale já stejně každý den projíždím stránky útulků. Pro kžížence mám zkrátka slabost No a včera nám byl pán kouknout na střechu a když viděl Rózu, tak se přítele zeptal, jestli by nechtěl ještě jednoho většího pejska. Že se holt štěňata narodila a tak hledá budoucí majitele.....
Znám čistý boxery i čistý ohaře a všichni jsou pohodoví, nekonfliktní raplové, tak si právě myslím, že by tenhle mix mohl být zajímavý. No uvidíme, až se tam pojedeme podívat, tak je nafotim a dám sem fotky.