Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2006 10:21

Chtěla bych se čistě ze zvědavosti zeptat, jaké barevné variety dobrmanů se vyskytují v ČR. Určitě černá s pálením a hnědá s pálením, ale jsou tu i FCI neuznaní modří s pálením, isabely nebo albíni?? Díky

11.3.2005 15:03

lenca napsal(a):
Chtěla bych se čistě ze zvědavosti zeptat, jaké barevné variety dobrmanů se vyskytují v ČR. Určitě černá s pálením a hnědá s pálením, ale jsou tu i FCI neuznaní modří s pálením, isabely nebo albíni?? Díky

Vím, že se tu vyskytují modří dobrmani, jak je to s isabelou a albinem nevim.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2005 23:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

hortova napsal(a):
Vím, že se tu vyskytují modří dobrmani, jak je to s isabelou a albinem nevim.

Mozna je to hloupa otazka, ale jak vypada isabela?

12.3.2005 01:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mozna je to hloupa otazka, ale jak vypada isabela?

Mohli by jste sem dát od těch neznámých barev nějakou fotku? To jsem ani nevěděla, že existují i jiné než černá a hnědá s pálením. Díky, ráda se přiučím

romanka

12.3.2005 10:00
romanka

lerry napsal(a):
Mohli by jste sem dát od těch neznámých barev nějakou fotku? To jsem ani nevěděla, že existují i jiné než černá a hnědá s pálením. Díky, ráda se přiučím

isabela je takový bílý,trochu do béžova.

12.3.2005 10:42

lerry napsal(a):

No tak já sem dávám odkaz, kde jsem to našla
http://www.volny.cz/martinam/d-barvy.htm
Na fotce je zbarveni

ISABELA

12.3.2005 10:42

lerry napsal(a):

MODRÝ S PÁLENÍM

12.3.2005 10:43

lerry napsal(a):

ALBÍN

12.3.2005 11:12

lerry napsal(a):

Nějaké fotky jsou třeba i zde - http://www.dobermann.cz/FCI_standard.htm

12.3.2005 20:11

lenca napsal(a):
ALBÍN

Pěkní pejsci! škoda že žádný takový u nás nechodí!

18.2.2006 09:01

lenca napsal(a):
ALBÍN

Co já vím bílí dobrmani jen v Austrálii, pochází fotka odtamtud? Či už jsou dovezeni do Evropy?

18.2.2006 09:15

lenca napsal(a):

U Hradce Králove je chovatelská stanice dobrmanů a je to asi dva roky co se jim ve vrhu objevili dvě štěňata světlé barvy,ale teď přesně nevím zda to byli albíni nebo bílí,uváděla to ve zprávách televize Nova a mluvil o této raritě i poradce chovu.,pro chov dobrmanů.

18.2.2006 16:17

lenca napsal(a):
ALBÍN

no ja nevim,ale tohohle nekde potkat tak se leknu a zdrham pryc. Ten modry je podobny vymarovi,ale to dela asi jen ta barva

18.2.2006 19:12

aranka napsal(a):
U Hradce Králove je chovatelská stanice dobrmanů a je to asi dva roky co se jim ve vrhu objevili dvě štěňata světlé barvy,ale teď přesně nevím zda to byli albíni nebo bílí,uváděla to ve zprávách televize Nova a mluvil o této raritě i poradce chovu.,pro chov dobrmanů.

nemáte náhodou někdo fotku dobrmana s ocáskem?

18.2.2006 20:41

janka napsal(a):
nemáte náhodou někdo fotku dobrmana s ocáskem?

Pokud stačí i ten klasicky zbarvený.... tady je (foto je staženo ze stránek útulku MP Brno)

18.2.2006 20:46

lerry napsal(a):
Pokud stačí i ten klasicky zbarvený.... tady je (foto je staženo ze stránek útulku MP Brno)

moc děkuju

18.2.2006 21:38

lerry napsal(a):

nematou-li mne mé oči, ten dobrouš šilhá tak to je gól, moje fenka dobrmana šilhala také

18.2.2006 22:56

aira napsal(a):
nematou-li mne mé oči, ten dobrouš šilhá tak to je gól, moje fenka dobrmana šilhala také

ahoja, tenhle dobrmánek je i s ocáskem, i s extra barvičkou, jen teda tatínek byl vlčák hihi. ten modrookej vypadá fantasticky!!!

18.2.2006 23:04

laskominka napsal(a):
ahoja, tenhle dobrmánek je i s ocáskem, i s extra barvičkou, jen teda tatínek byl vlčák hihi. ten modrookej vypadá fantasticky!!!

krásnej, jenom ten chvostik není moc vidět. ale má krásný kšandičky

19.2.2006 12:00

laskominka napsal(a):

tak tady je to mávátko už vidět lí

19.2.2006 12:21

laskominka napsal(a):
tak tady je to mávátko už vidět lí

Strašnej paskvil to už s dobrmanama nemá nic společného.

19.2.2006 22:09

oldin napsal(a):
Strašnej paskvil to už s dobrmanama nemá nic společného.

Já ti taky necpu že je to čistý dobrman, ale nemáš pravdu, není to vžádném případě paskvil a nemáš pravdu, že nemá s dobrmanem nic společného, jeho matka je dobrmanka sPP, jenže její majitel ji nehlídal. A je z toho náš Eda, kteý je moc pěkný ale především povahově nepřekonatelný, což je pro mě přední.
Jinak, také tě zdravím!

19.2.2006 22:42

laskominka napsal(a):
Já ti taky necpu že je to čistý dobrman, ale nemáš pravdu, není to vžádném případě paskvil a nemáš pravdu, že nemá s dobrmanem nic společného, jeho matka je dobrmanka sPP, jenže její majitel ji nehlídal. A je z toho náš Eda, kteý je moc pěkný ale především povahově nepřekonatelný, což je pro mě přední.
Jinak, také tě zdravím!

Eda je moc krásný pes
Určitě má jen to nejlepší z obou plemen

20.2.2006 08:36

mikka napsal(a):
Eda je moc krásný pes
Určitě má jen to nejlepší z obou plemen

U toho Hradce se narodil z hnědé matky a černého otce čtyřbarevný vrh. Vedle běžných černých a hnědých i modří a izabely. U nás jsou ale dle standardu FCI chovní jen černí a hnědí dobrmani, ostatní mají v PP uvedeno nechovní. Oni totiž modří a izabely mívají v dospělosti problémy s vypadáváním a řídnutím srsti. Bohužel nemám scanner, jinak bych sem vložila fotky, co jsem nafotila.

20.2.2006 08:46

jindral napsal(a):
U toho Hradce se narodil z hnědé matky a černého otce čtyřbarevný vrh. Vedle běžných černých a hnědých i modří a izabely. U nás jsou ale dle standardu FCI chovní jen černí a hnědí dobrmani, ostatní mají v PP uvedeno nechovní. Oni totiž modří a izabely mívají v dospělosti problémy s vypadáváním a řídnutím srsti. Bohužel nemám scanner, jinak bych sem vložila fotky, co jsem nafotila.

Znám jednoho křížence NO a DR a má skvělou povahu. Dobře se učí a k rodině je neuvěřitelně hodný. Má však jeden zlozvyk - honí se dokolečka za svým ocasem. To ale nemá nic společného s křížením, či s jmenovanými plemeny.
K izabelám a albínům - ty jsou u nás rozhodně nechovní, ale s těmi modrými - možná jsou v dnešní době také nechovní, ale vím, že v jednu dobu chovní byli, i když vím, že to mělo nějaké "pravidla a papírové problémy". Možná se to poté změnilo, ale na cvičák nám chodila jedna paní, chová DR přes 30 let, tak v jednu dobu měla i modré dobrmany a bez p.p.či nechovní rozhodně nebyli. Je to velmi stará dáma, ale až budu mít na ni štěstí, zeptám se ji, jak je to a jak to bylo s modroušama...

22.2.2006 09:56

eva nohelova napsal(a):
Znám jednoho křížence NO a DR a má skvělou povahu. Dobře se učí a k rodině je neuvěřitelně hodný. Má však jeden zlozvyk - honí se dokolečka za svým ocasem. To ale nemá nic společného s křížením, či s jmenovanými plemeny.
K izabelám a albínům - ty jsou u nás rozhodně nechovní, ale s těmi modrými - možná jsou v dnešní době také nechovní, ale vím, že v jednu dobu chovní byli, i když vím, že to mělo nějaké "pravidla a papírové problémy". Možná se to poté změnilo, ale na cvičák nám chodila jedna paní, chová DR přes 30 let, tak v jednu dobu měla i modré dobrmany a bez p.p.či nechovní rozhodně nebyli. Je to velmi stará dáma, ale až budu mít na ni štěstí, zeptám se ji, jak je to a jak to bylo s modroušama...

http://www.dobermann.sk/farby.htm - Ahojky, tohle je odkaz na slovenské dobrmaní stránky, kde jsou myslím nejlépe popsány barvy dobrmanů i s pěknými fotkami.

22.2.2006 10:17

jindral napsal(a):
http://www.dobermann.sk/farby.htm - Ahojky, tohle je odkaz na slovenské dobrmaní stránky, kde jsou myslím nejlépe popsány barvy dobrmanů i s pěknými fotkami.

taky bych se chtěla pochlubit svým dobrmanem,je sice bez PP ale je to skvělý mazel a můj miláček

22.2.2006 10:18

jindral napsal(a):

Tady je ještě odkaz na moc pěkné fotky modré Albínky od Sopečné Hory - http://www.webpark.cz/doberman/. J.

22.2.2006 10:21

jindral napsal(a):
Tady je ještě odkaz na moc pěkné fotky modré Albínky od Sopečné Hory - http://www.webpark.cz/doberman/. J.

Chybička se vloudila, už snad správný odkaz je http://dobrman.wz.cz/

Přidejte reakci

Přidat smajlík