chibet
napsal(a):
Mám hovíka 10 měsíců.Ještě jsem jí košík nezkoušela dát.Cítím,že je už na čase.
Chtěla jem koupit kožený,ale na nemoderované diskuzi jsem se dočetla,že není dobrý.A ještě poradit jak na to .Náš hovíček je velmi citlivý.
Alena
Na nemoderovane diskusi je podle meho nazoru pekne popsano, jak zvykat problemoveho pejska na nahubek - nerikam, ze ten vas problemovy je, ale jak pisete, je citlivejsi. Kozeny nahubek je problematictejsi, protoze neni tak "prostorny" a pejsek nemuze poradne otevrit tlamu, aby se mohl chladit. Podle meho nazoru je nejlepsi nahubek kovovy potazeny plastem. Ale hodne zalezi k cemu nahubek chcete, jestli jen na obcasnou cestu MHD, tak by urcite sel i ten kozeny, ale fakt je, ze pul hodiny v lete, kdy pes nemuze poradne chladit, muze mit dost tragicke nasledky, obzvlaste u dlouhosrsteho plemene. Ja bych urcite jako zakladni kriterium vzala moznost otevreni tlamy.
sona janska
napsal(a):
Na nemoderovane diskusi je podle meho nazoru pekne popsano, jak zvykat problemoveho pejska na nahubek - nerikam, ze ten vas problemovy je, ale jak pisete, je citlivejsi. Kozeny nahubek je problematictejsi, protoze neni tak "prostorny" a pejsek nemuze poradne otevrit tlamu, aby se mohl chladit. Podle meho nazoru je nejlepsi nahubek kovovy potazeny plastem. Ale hodne zalezi k cemu nahubek chcete, jestli jen na obcasnou cestu MHD, tak by urcite sel i ten kozeny, ale fakt je, ze pul hodiny v lete, kdy pes nemuze poradne chladit, muze mit dost tragicke nasledky, obzvlaste u dlouhosrsteho plemene. Ja bych urcite jako zakladni kriterium vzala moznost otevreni tlamy.
Nemůžu si pomoct, ale ten kožený mi stejně pořád příjde lepší... Ale myslím tím kožený, z tenkých proužků kůže, o velikosti klasického kovového, aby pes mohl mít hubu otevřenou. Dokonce jsem už narazila na zverimex, kde mají celkem slušný výběr.
chibet
napsal(a):
Chtěla jem koupit kožený,ale na nemoderované diskuzi jsem se dočetla,že není dobrý.A ještě poradit jak na to .Náš hovíček je velmi citlivý.
Alena
Ja mam pro svoje hovice nahubky kovove. Jsou velice vzdusne omyvatelne a daji se lehce udrzovat v cistote. Ze zkusenosti mam vyzkousene, ze hovikum padnou nahubky - tedy fenam na dobrmana psa :-)
Kozeny nahubek je dle meho nazoru vhodny pro mala plemena ci plemena se zkracenou mordou. Ja sobne doporucuji kovovy ci plastovy.
POkud je fena citlivka postupujte velice postupne a opatrne a vzdy radne odmente. Dle meho nazoru ji kozenym nepomuzete, protoze nedrzi tvar a je vseobecne hustsi a fena ma pak mene prostoru. KOvove a dobre vyrobene plastove jsou pro psa pohodlne a jak jsem rikala velice vzusne a temer ho neomezuji.
chibet
napsal(a):
Alena
tady jsem objevila jednu firmu, co se specializuje na nahubky, treba tam najdes neco, co bude dost dobre i pro tveho hovika :-)
http://shop.chopo.cz/inshop/shop.asp
A co třeba trošku netradiční náhubek pro Vašeho pejska. :) Naší Amálce jsme se nakonec rozhodli pořídit náhubek "smile":https://www.elektro-obojky.cz/nahubky-pro-psy/
Koukněte, třeba se Vám také zalíbí a Vašemu pejskovy ho pořídíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
blairwitch
napsal(a):
A co třeba trošku netradiční náhubek pro Vašeho pejska. :) Naší Amálce jsme se nakonec rozhodli pořídit náhubek "smile":https://www.elektro-obojky.cz/nahubky-pro-psy/
Koukněte, třeba se Vám také zalíbí a Vašemu pejskovy ho pořídíte.
Reklama?
Já myslím, že po 11 letech už maj dávno košík vybraný, možná ani sám pes už nežije...