Kniha PES od M. Císařovského

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

maťa

18.12.2008 13:20
maťa

XXX.XXX.31.114

Jéža říkal, že jsem letos byla moooc hodná a nadělil mi tuhle super knihu!

Máte ji někdo taky? Jak se vám líbí?

Začala jsem ji teprve číst a jelikož má 900 stran, bude mi to chvíli trvat, ale už nyní ji úplně hltám a jsem paf, spousta nových poznatků, teorií, archivní fotky a záznamy, plemena zcela neznámá, ač uznaná FCI, plemena neuznaná, vymřelá, prostě kniha, která by neměla chybět žádnému milovníkovi psů, žádnému kynologickému nadšenci, a ani těm, kdo si myslí, že o psech znají, vědí a doma v podobě knih a časáků mají, vše podstatné. Nemají!

Svátky u mne budou v podobě vzdělávání, pokud mi to smečka dovolí

18.12.2008 13:41
kitty2thorpe

XXX.XXX.97.178

maťa napsal(a):

Začala jsem ji teprve číst a jelikož má 900 stran, bude mi to chvíli trvat, ale už nyní ji úplně hltám a jsem paf, spousta nových poznatků, teorií, archivní fotky a záznamy, plemena zcela neznámá, ač uznaná FCI, plemena neuznaná, vymřelá, prostě kniha, která by neměla chybět žádnému milovníkovi psů, žádnému kynologickému nadšenci, a ani těm, kdo si myslí, že o psech znají, vědí a doma v podobě knih a časáků mají, vše podstatné. Nemají!

teeda,..ted na to koukam a hned pisu jeziskovi vypada fakt suprove!

18.12.2008 14:22
misa

XXX.XXX.201.23

maťa napsal(a):

taky sem ji od Ježucha vyprosila ..takže už se těším,až ji 24. rozbalím a začnu studovat..pak dám dojmy ale už teď vím že to bude ten nej dárek

18.12.2008 14:35
klarazelenkova

XXX.XXX.33.214

misa napsal(a):
taky sem ji od Ježucha vyprosila ..takže už se těším,až ji 24. rozbalím a začnu studovat..pak dám dojmy ale už teď vím že to bude ten nej dárek

taky se mi jí podařilo vyloudit na Ježíškovi,zatím jsem jí jen rychle prohlídla a zabalila,ale už se na ní moc těším,vypadá moc hezky

18.12.2008 15:17
rude

XXX.XXX.248.133

klarazelenkova napsal(a):
taky se mi jí podařilo vyloudit na Ježíškovi,zatím jsem jí jen rychle prohlídla a zabalila,ale už se na ní moc těším,vypadá moc hezky

v únoru má vyjít druhá kniha od Ivo Eichlera, na tu se těším zase já

maťa

18.12.2008 15:26
maťa

XXX.XXX.31.114

maťa napsal(a):

I já, mám tu první a je dobrá

18.12.2008 19:33
atika

XXX.XXX.213.155

maťa napsal(a):
I já, mám tu první a je dobrá

Kdo má psa evidovaného u národního registru, tak nabízejí slevu 10% pro nákup knihy PES. Není to moc, ale lepší než drátem do oka.

19.12.2008 13:10
luckai

XXX.XXX.249.93

maťa napsal(a):

Maťo, Maťo, ještě nebyl Štědrý den a ty už ji čteš? Šup s ní zpátky do papíru a pod stromeček!!!!!

21.12.2008 12:10
jitka63

XXX.XXX.94.3

maťa napsal(a):

ráda bych se někde na tuhle knihu mrkla, ale bohužel nemůžu na ní nikde na netu najít odkaz - můžete poradit, kde ji sehnat či nějakou www.str ánku kde bych mohla pátrat? díky

maťa

21.12.2008 12:19
maťa

XXX.XXX.31.114

jitka63 napsal(a):
ráda bych se někde na tuhle knihu mrkla, ale bohužel nemůžu na ní nikde na netu najít odkaz - můžete poradit, kde ji sehnat či nějakou www.stránku kde bych mohla pátrat? díky

Jitko tady:

http://www.altercan.com/Knihy/

21.12.2008 16:07
jitka63

XXX.XXX.94.3

maťa napsal(a):
Jitko tady:

http://www.altercan.com/Knihy/

děkuju, koukla jsem tam a už jsem ji objednala. Teď už jen zbývá těšit se na opožděný vánoční dárek - přijde až po 5. lednu.

21.12.2008 16:27
brixie

XXX.XXX.208.70

jitka63 napsal(a):
děkuju, koukla jsem tam a už jsem ji objednala. Teď už jen zbývá těšit se na opožděný vánoční dárek - přijde až po 5. lednu.

Taky jsem si ji koupila, dostala a prohlídla Sice byla zatavená ve folii a říkala si, že ji šoupnu pod strom, ale nešlo to vydržet a že teda mrknu jen na molossy Jééénže...když jsem nalistovala caníky, které mám doma a chovám, čekalo mě parádní překvápko...nejenže je tam foto dědečka mých psů, ale z jedné fotky na mě čučí štěně, které je naprosto stejné s tím, co mám doma!!!

22.12.2008 19:13
batist

XXX.XXX.118.136

maťa napsal(a):

Ahoj, tak jsem celý den běhala po brněnských knihkupectvích, ale knížku nikde nemají. Vím, že nemá být běžně k dostání, ale do některých knihkupectví ji uvolnili. Nemáte někdo tip, kde by se ještě do vánoc dala sehnat. Já vím, je to šibeniční termín, trochu jsem to podcenila. Díky moc. Batist

23.12.2008 09:08

maťa napsal(a):

Kniha vypadá opravdu povedeně, taky jsme nevydrželi pod stromeček, páč tam máme člena naší psí smečky, to prostě nešlo vydržet

23.12.2008 09:15
androvamilada

XXX.XXX.6.15

rude napsal(a):
v únoru má vyjít druhá kniha od Ivo Eichlera, na tu se těším zase já

Jak se jmenují prosím ty od Eichlera?

23.12.2008 12:14
janiska

XXX.XXX.71.20

wolf napsal(a):
Kniha vypadá opravdu povedeně, taky jsme nevydrželi pod stromeček, páč tam máme člena naší psí smečky, to prostě nešlo vydržet

Bohužel,v NJ ji nikde neměli,kouknu po svátcích v Ostravě,až pojedu k našim..Ale i tak Vám všem a hlavně Mati přeju všechno nej do nového roku a atˇje nám všem i se zvířátky jen skvěle...

maťa

23.12.2008 12:59
maťa

XXX.XXX.31.114

maťa napsal(a):

Lucko - Janisko, moc děkuji , já Tobě totéž, doufám, že mé PF-ko Ti došlo?! Ty mejliska nějak haprujou

Milado, ta knížka od Eichlera se jmenuje Problémové chování psů, jak se bude jmenovat ta nová, netuším

Tak krásné svátky!

23.12.2008 16:25
mirabelka

XXX.XXX.46.114

batist napsal(a):
Ahoj, tak jsem celý den běhala po brněnských knihkupectvích, ale knížku nikde nemají. Vím, že nemá být běžně k dostání, ale do některých knihkupectví ji uvolnili. Nemáte někdo tip, kde by se ještě do vánoc dala sehnat. Já vím, je to šibeniční termín, trochu jsem to podcenila. Díky moc. Batist

Nejsem sice z Brna, ale objednávala jsem jí přes internet v knihkupectví Pozoruhodné knihy. Zkuste se podívat tam.

27.12.2008 10:11
canis

XXX.XXX.153.9

maťa napsal(a):
Lucko - Janisko, moc děkuji , já Tobě totéž, doufám, že mé PF-ko Ti došlo?! Ty mejliska nějak haprujou

Milado, ta knížka od Eichlera se jmenuje Problémové chování psů, jak se bude jmenovat ta nová, netuším

Tak krásné svátky!

Tak co už všichni čtete? Jak se Vám líbí? Uvažuji, že bych si ji pořídil předčasně k narozeninám a chtěl jsem se zeptat jestli ,,stojí za to'' ... V poslední době se totiž roztrhl pytel s podobnými knihami a opravdu nemusím vše - teda hlavně ten typ, kde každý pes je úžasný a skvěly a hodí se vlastně ke všem a vůbec nepotřebuje cvičit a nic...

27.12.2008 10:36
janiska

XXX.XXX.68.154

maťa napsal(a):

Tak krásné svátky!

Došlo,došlo,děkuji.Doufám,že se Vám všem svátky vydařily,ne jako mně,od včerejška mně zlobí žaludek a jiné....Mamina Jessika si neustál hraje,až máme strach,že mimča vyype omylem při hře.Čím víc se to blíží,tím víc se Kessy stěhuje do ústranní a závidí,je mi jí líto,bude to dlouho trvat než přijde na to,že svět není jen o rození štěnat,z rozčilení si kouše kůži,takže znovu oblíkám....a začala doslova pelichat,takže zase vitamíny na srst.....

maťa

27.12.2008 11:18
maťa

XXX.XXX.31.114

canis napsal(a):
Tak co už všichni čtete? Jak se Vám líbí? Uvažuji, že bych si ji pořídil předčasně k narozeninám a chtěl jsem se zeptat jestli ,,stojí za to'' ... V poslední době se totiž roztrhl pytel s podobnými knihami a opravdu nemusím vše - teda hlavně ten typ, kde každý pes je úžasný a skvěly a hodí se vlastně ke všem a vůbec nepotřebuje cvičit a nic...

Canis lupus

Není to typišn encyklopedie, je tam spíše více o vzniku jednotlivých plemen apod. Ne klasické kdáky, prostě kniha pro ty, kdož o psy opravdu zájem jeví, tedy o všechna plemena, ne jen o to svoje doma Kniha je super, nejsu schopna ji pustit z ruky

27.12.2008 13:05
mucholabka

XXX.XXX.96.229

maťa napsal(a):
Canis lupus

Není to typišn encyklopedie, je tam spíše více o vzniku jednotlivých plemen apod. Ne klasické kdáky, prostě kniha pro ty, kdož o psy opravdu zájem jeví, tedy o všechna plemena, ne jen o to svoje doma Kniha je super, nejsu schopna ji pustit z ruky

Dá se něco dovědět i o teriérech typu bull?

maťa

27.12.2008 14:05
maťa

XXX.XXX.31.114

mucholabka napsal(a):
Dá se něco dovědět i o teriérech typu bull?

Mucholabko, má to 900 stran!!! Jsou tam jak VŠECHNA známá plemena uznaná FCI, tak snad všechna plemena ještě neuznaná, dále plemena zcela neznámá, ale existující a také plemena již vymřelá Ta kniha nemá prostě chybu!
A není tam jen to, standardy jsou zkrácené, jsou tam hlavně informace, jak plemeno opravdu vzniklo, staré fotky atp. Dále spousta info o výzkumu vzniku psů, kdy se vlastně "spojili" s lidmi, z čeho vznikli - vlk jako takový je zastaralý názor - atd. atd. Opravdu doslova dokonalá a nejnovější učebnice plná faktů a archivních objevů apod.

Neměla by vážně chybět u nikoho, jak jsem psala ve svém úvodním příspěvku

28.12.2008 11:32
setrofil

XXX.XXX.50.158

janiska napsal(a):
Došlo,došlo,děkuji.Doufám,že se Vám všem svátky vydařily,ne jako mně,od včerejška mně zlobí žaludek a jiné....Mamina Jessika si neustál hraje,až máme strach,že mimča vyype omylem při hře.Čím víc se to blíží,tím víc se Kessy stěhuje do ústranní a závidí,je mi jí líto,bude to dlouho trvat než přijde na to,že svět není jen o rození štěnat,z rozčilení si kouše kůži,takže znovu oblíkám....a začala doslova pelichat,takže zase vitamíny na srst.....

No, tak knihu jsem si objednala jenom proto, že tam mám vyfoceného psa (fotili to na červnovém Intercanisu v Brně před 2 lety, takže je možné, že tam máte fotku i svého psa). Nám teda dal autor vědět mailem, že kniha už vyšla, ale ten, kdo tam má pouze 1 fotku svého psa, tak tuto informaci nedostal.
Obsahově je kniha dobrá, ale strašně mě zklamaly právě fotografie, jsou nekvalitní, tmavé, jednotvárné.... Má docela dost různých encyklopedií, ale tak špatné fotky jsem nikde neviděla.
Autor si musel docela dost dobře vydělat, protože se mi kniha zdá nepřiměřeně drahá a dokonce ji ani nenabízejí v knihkupectvích, stačí mu, když si ji koupí majitelé všech vyfocených psů....
V Ostravě ji nehledejte, nikde není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík