Prošlapy u štěňat...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2008 09:03
eavy

XXX.XXX.80.249

Ahoj,
diskuse v tématu Daruji štěně - o prošlapech, mě celkem zaujala. Nikdy jsem se s nimi nesetkala a nikdy jsem je nemusela u našich psů řešit. Ale zajímalo by mě, jak se dají u štěněte odstranit, či alespoň zmírnit.

Takže, kdo k tomuto tématu máte co říct, směle do toho

A díky

21.12.2008 11:32
sabina

XXX.XXX.64.178

eavy napsal(a):
Ahoj,
diskuse v tématu Daruji štěně - o prošlapech, mě celkem zaujala. Nikdy jsem se s nimi nesetkala a nikdy jsem je nemusela u našich psů řešit. Ale zajímalo by mě, jak se dají u štěněte odstranit, či alespoň zmírnit.

A díky

Stává se to víceméně asi jen obřím plemenům.(štěňatům) Ale myslím, že to jde korigovat hlavně váhou stěněte, kl. výživou a vitamínem. Já přídávala v období přezubování Ca +C...a pes je ok.

22.12.2008 13:02
nokamila

XXX.XXX.88.2

eavy napsal(a):
Ahoj,

A díky

Jen pošlu fotku, štěně s PP, nový majitelé ho krmily převážně masem a takhle k nám přišlo s chovatelkou, která si štěndo vzala zpět. Přidal se vápník, upravila se krmná dávka a pes je teď už téměř dospělý a nožky se mu srovnaly.

22.12.2008 13:03
nokamila

XXX.XXX.88.2

nokamila napsal(a):
Jen pošlu fotku, štěně s PP, nový majitelé ho krmily převážně masem a takhle k nám přišlo s chovatelkou, která si štěndo vzala zpět. Přidal se vápník, upravila se krmná dávka a pes je teď už téměř dospělý a nožky se mu srovnaly.

Ještě jedna

22.12.2008 13:44
habibi

XXX.XXX.78.230

nokamila napsal(a):
Ještě jedna

Ježišimarja,tak takový prošlapy jsem v životě neviděla.

22.12.2008 13:49
nokamila

XXX.XXX.88.2

habibi napsal(a):
Ježišimarja,tak takový prošlapy jsem v životě neviděla.

Já taky ne, proto se to fotilo, ve skutečnosti to vypadalo ještě hůř.

22.12.2008 17:23
ipk

XXX.XXX.48.2

nokamila napsal(a):
Já taky ne, proto se to fotilo, ve skutečnosti to vypadalo ještě hůř.

krmíme také převážně masem, ale musí to vše být s rozumem a přidávat výživu - osvědčil se Alavis a není žádný problém a máme "obří" plemeno, Tohle je opravdu hrůza.

22.12.2008 17:37
pinoha

XXX.XXX.252.250

ipk napsal(a):
krmíme také převážně masem, ale musí to vše být s rozumem a přidávat výživu - osvědčil se Alavis a není žádný problém a máme "obří" plemeno, Tohle je opravdu hrůza.

Hlavní příčina prošlapů je údajně nedostatek vápníku, takže samotná kloubní výživa je neřeší! Při krmení přirozenou stravou by se měl podávat nějaký vitamíno-minerálový přípravek, který právě chybějící vápník dodá. (Štěňata po našem krycím psovi odcházela od chovatele taky s prošlapy - krmena byla nějakými průměrnými granulemi. A, bohužel, ne všem novým majitelům se podařilo je vyřešit!)
Ale v tom výše zmíněném tématu psala Maťa, že jsou podle ní prošlapy snadno řešitelné, tak doufám, že se objeví i tady a podělí se o svůj recept.
Lucie

22.12.2008 19:19
eavy

XXX.XXX.80.249

nokamila napsal(a):

nokamila (NoKamila) - ty fotky jsou strašné

Naše štěnda vyrostla na Acaně, až po odchodu k novým majitelům jsme převedly 2, co jsme si nechávali, na maso (maso, přílohy, Roboran, Alavis....). Nikdy nebyl problém...

22.12.2008 19:21
rude

XXX.XXX.248.133

eavy napsal(a):

Naše štěnda vyrostla na Acaně, až po odchodu k novým majitelům jsme převedly 2, co jsme si nechávali, na maso (maso, přílohy, Roboran, Alavis....). Nikdy nebyl problém...

prosím, já začala přidávat roboran také k vařené stravě, mám velké plemeno 40 a 50kg, kolik toho roboranu dáváte a jak často?

24.12.2008 00:43
lucka88

XXX.XXX.215.235

eavy napsal(a):

Ježiš tak tohle jsou prošlapy? Já viděla psa v tramvaji, chudák měl na tom přední nohy hůř než tento, ale já myslela, že je měl asi dřív zlomené . A přitom nemohl mít víc jak 10kg. Myslela jsem, že prošlapy jsou takovéto rozjíždění prstíků tlapky. To jsme měli my, když jsme byli malí. Začali jsme dávat chassoton a už máme zas pevné tlapičky .

24.12.2008 09:50
eavy

XXX.XXX.80.249

rude napsal(a):
prosím, já začala přidávat roboran také k vařené stravě, mám velké plemeno 40 a 50kg, kolik toho roboranu dáváte a jak často?

Pro rude(Péťa),
pokud je otázka určená mě , tak já dávám Roboran denně, jelikož dávám maso, dobře se nechá do něj zamíchat.

Dávkování je ...
pes velký ( 45kg - rotvajler, novofunlandský pes ) 1 mírně plná lžička denně
pes střední ( 25kg - boxer, německý ovčák 1 rovná lžička denně
pes malý ( 9kg - jezevčík, střední pudl 1/3-1/2 lžičky denně

Ale já stabilně dávám každému zarovnané 2 lžičky.

Když byla fena po štěňatech a neměla moc pěknou srst, dobře se nám osvědčil i Roboran H.

24.12.2008 23:13
lev

XXX.XXX.97.65

lucka88 napsal(a):
Ježiš tak tohle jsou prošlapy? Já viděla psa v tramvaji, chudák měl na tom přední nohy hůř než tento, ale já myslela, že je měl asi dřív zlomené . A přitom nemohl mít víc jak 10kg. Myslela jsem, že prošlapy jsou takovéto rozjíždění prstíků tlapky. To jsme měli my, když jsme byli malí. Začali jsme dávat chassoton a už máme zas pevné tlapičky .

Nestačí dodávat jen vápník,ale s rozumem celý komplex vitamínů a minerálů,(vápník, fosfor, atd), dnes má několik firem hodně dobré přípravky v tabletové nebo práškové formě.určené k tomuto účelu. Ale pozor může se jednat i o přebytek některých látek. Samotný vápník bez dalších vitamínů se nevyužije. Nejlépe je začít dodávat při bouřlivém růstu štěněte(od 4 měsíce cca) a při výměně zubů, ale pozor vše je individuální, jeden z vrhu potřebuje a druhý skoro nic.

27.12.2008 20:20
evelin

XXX.XXX.14.198

lev napsal(a):
Nestačí dodávat jen vápník,ale s rozumem celý komplex vitamínů a minerálů,(vápník, fosfor, atd), dnes má několik firem hodně dobré přípravky v tabletové nebo práškové formě.určené k tomuto účelu. Ale pozor může se jednat i o přebytek některých látek. Samotný vápník bez dalších vitamínů se nevyužije. Nejlépe je začít dodávat při bouřlivém růstu štěněte(od 4 měsíce cca) a při výměně zubů, ale pozor vše je individuální, jeden z vrhu potřebuje a druhý skoro nic.

Tahle diskuse mě moc zaujala.
Jde u tohohle štěněte také o prošlapy?
Je jedné známé, už je dospělý dlouho jsem ho neviděla.

27.12.2008 20:23
evelin

XXX.XXX.14.198

evelin napsal(a):
Tahle diskuse mě moc zaujala.
Jde u tohohle štěněte také o prošlapy?
Je jedné známé, už je dospělý dlouho jsem ho neviděla.

Ještě z jiného pohledu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík