Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2008 08:06
daya

XXX.XXX.220.12

Ahoj, chtěla bych slyšet Váš názor...

Chceme s přítelem bydlet konečně sami ale máme skoro ročního křížence vlčáka asi s labradorem. Ale velikostí spíš štíhlý labrador (cca 20kg). Hyperaktivní pes. Myslíte, že se to dá zvládnout, když bude celý den v bytě? Docela ráda kouše věci tak jestli má smysl se do toho pouštět....

Za každou radu jak psa naučit pobytu v bytě nebo názor moc děkuju

23.12.2008 08:19

daya napsal(a):

Chceme s přítelem bydlet konečně sami ale máme skoro ročního křížence vlčáka asi s labradorem. Ale velikostí spíš štíhlý labrador (cca 20kg). Hyperaktivní pes. Myslíte, že se to dá zvládnout, když bude celý den v bytě? Docela ráda kouše věci tak jestli má smysl se do toho pouštět....

Hodne hracek, kosti, piskatek A unavit a dlouhe prochazky.

23.12.2008 08:35
efka

XXX.XXX.131.253

daya napsal(a):

No já mám v bytě dvacetikilovou hyperaktivku a dá se to - za svoje divoké dětství skoro nic nezničila (1 bota a pelech) ale je pravda že teda má pořádné vyžití - děláme agility, záchranařinu a občas pro radost obrany (vedle toho teda taky potřebuju chodit do práce...). Doma je zlatíčko - magor s z ní stává až venku působením balónku nebo létajícího talíře... Pokud pejskovi poskytnete dostatek zábavy tak v tom nevidim problém. A když vám začne pejsek doma ničit, není lepšího léku než ho utahat tak že se bude domů chodit akorát vyspat

23.12.2008 09:07
daya

XXX.XXX.220.12

efka napsal(a):
No já mám v bytě dvacetikilovou hyperaktivku a dá se to - za svoje divoké dětství skoro nic nezničila (1 bota a pelech) ale je pravda že teda má pořádné vyžití - děláme agility, záchranařinu a občas pro radost obrany (vedle toho teda taky potřebuju chodit do práce...). Doma je zlatíčko - magor s z ní stává až venku působením balónku nebo létajícího talíře... Pokud pejskovi poskytnete dostatek zábavy tak v tom nevidim problém. A když vám začne pejsek doma ničit, není lepšího léku než ho utahat tak že se bude domů chodit akorát vyspat

právě přemýšlím jakou zábavu jí připravit aby se nenudila. Včera potenciální tchýni ztáhla prádlo ze šňůry tak byl řev.... tak jedině každé odpoledne hodně unavit a přes den připravit kopu hraček co

23.12.2008 10:45
misha

XXX.XXX.18.19

daya napsal(a):
právě přemýšlím jakou zábavu jí připravit aby se nenudila. Včera potenciální tchýni ztáhla prádlo ze šňůry tak byl řev.... tak jedině každé odpoledne hodně unavit a přes den připravit kopu hraček co

Ahoj Dayo, taky jsme si poridili do bytu hyperaktivku, sice ne tak velkou, ale myslim, ze v tomto pripade na velikosti az tak nezalezi , takze se pokusim poradit. (V byte jsme bydleli 4 roky)
Ze zacatku bych v pokoji, kde bude, moc veci na okousavani nenechavala, ale jak uz bylo receno, dala bych ji tam ruzne hracky apod. Ale nejdulezitejsi podle me opravdu je, rano a jakmile prijdete z prace, jit s hafanem ven a dat mu poradne do tela . Za chvili si na takovy denni rytmus zvykne a bude rad, ze si behem doby, kdy je doma sam bude moci schrupnout a nebude premyslet nad lumparnama. My jsme chodili na cvicak, jezdili na coursing, v pracovni dny jsme treba vyrazili hledat nejakou cashku (viz. geocashing) atd. a bylo to v pohode. Takze preji hodne stesti!

23.12.2008 11:11
lucka88

XXX.XXX.215.235

daya napsal(a):

Já tedy nemám hyperaktivního psa, ale řekla bych, že by možná bylo lepší třeba půl roku až rok počkat. Hyperaktivivta asi ne, ale to kousání by se mělo zlepšit až dospěje .. A jinak jak tu psali ostatní, pokud bude mít dost vyžití, bude spokojený i v bytě..

23.12.2008 11:19
hankaapes

XXX.XXX.101.77

lucka88 napsal(a):
Já tedy nemám hyperaktivního psa, ale řekla bych, že by možná bylo lepší třeba půl roku až rok počkat. Hyperaktivivta asi ne, ale to kousání by se mělo zlepšit až dospěje .. A jinak jak tu psali ostatní, pokud bude mít dost vyžití, bude spokojený i v bytě..

Mám velmi temperamentního skoro 40ti kilového psa a ač jako malý a mladý ničil zahradu jak jen to šlo, v baráku ( mohl a může do všech místností) nezničil vůbec nic. Ale je fakt, že každé ráno minimálně hod. běhal, cvičil a hrál si s ostatními psy, a totéž odpoledne, ale to už byly hodiny minimálně dvě. Velká výhoda u nás ale je, že pracujeme doma, takže je neustále s námi a pod kontrolou.

23.12.2008 15:38
shark5522

XXX.XXX.234.232

efka napsal(a):

Díky za podporu taky řeším podobný problém, hyperaktivní jsem a pes bude taky tak snad to taky zvládneme, myslím, že to asi fakt chce nebát se a něco proto obětovat protože pejsci nám to vynahradí milionkrát více...

23.12.2008 15:39
shark5522

XXX.XXX.234.232

daya napsal(a):

Tu běsnící tchýni bych chtěla vidět

dobrmanier

23.12.2008 16:42
dobrmanier

XXX.XXX.200.35

hankaapes napsal(a):
Mám velmi temperamentního skoro 40ti kilového psa a ač jako malý a mladý ničil zahradu jak jen to šlo, v baráku ( mohl a může do všech místností) nezničil vůbec nic. Ale je fakt, že každé ráno minimálně hod. běhal, cvičil a hrál si s ostatními psy, a totéž odpoledne, ale to už byly hodiny minimálně dvě. Velká výhoda u nás ale je, že pracujeme doma, takže je neustále s námi a pod kontrolou.

My mame v mensim byte dobrmana a jezevcika a krome toho, co neuklidime, neznici nic ale nedovedu si to predstavit bez denniho nekolikanasobneho vybehavani dobrmana. Takze jedine jak uz tu nekdo psal, poctive psa rano unavit, aspon trochu, protoze pes je po nekolikahodinovem spanku dost cily a pripraveny na celodenni zabavu A to same zopakovat jakmile je to mozne, napr.po navratu z prace

23.12.2008 17:52
rachel

XXX.XXX.135.234

daya napsal(a):

Ahoj. Myslím,že by to neměl být problém. Já mám v bytě 2+1 psa (35 Kg). Předtím, než jsme se přestěhovali, tak pes bydlel v RD a byl víceméně pořád na zahradě.
Není to nějaký hyperaktiv, ale zase to není nějaká líná pecka

V bytě se aklimatizoval asi tak za týden, max. dva.
pejsek si zvykne, že v bytě musí být v klidu a jakmile je venku, můžou s ním šít všichni čerti.
Ten náš je v bytě taky lenoch a kliďas, ale jakmile vidí vodítko a že si beru bundu, začne vyvádět a šílet radostí, že jdeme ven. Venku se vylítá se psíkama a doma je to zase jen ten "povaleč"

FOTO: A takhle pak doma odpočívá do další vycházky...
Kolikrát ho musím přemlouvat, aby se šel ven vyčůrat

26.12.2008 15:23
adriana

XXX.XXX.156.34

strnecka napsal(a):
Hodne hracek, kosti, piskatek A unavit a dlouhe prochazky.

Zkuste najít v okolí nějaký cvičák a chodit tam.Psa je potřeba unavit také psychicky,aporty,různé cviky a hry.

26.12.2008 18:10
ukulemba

XXX.XXX.23.239

rachel napsal(a):
Ahoj. Myslím,že by to neměl být problém. Já mám v bytě 2+1 psa (35 Kg). Předtím, než jsme se přestěhovali, tak pes bydlel v RD a byl víceméně pořád na zahradě.
Není to nějaký hyperaktiv, ale zase to není nějaká líná pecka

V bytě se aklimatizoval asi tak za týden, max. dva.
pejsek si zvykne, že v bytě musí být v klidu a jakmile je venku, můžou s ním šít všichni čerti.
Ten náš je v bytě taky lenoch a kliďas, ale jakmile vidí vodítko a že si beru bundu, začne vyvádět a šílet radostí, že jdeme ven. Venku se vylítá se psíkama a doma je to zase jen ten "povaleč"

FOTO: A takhle pak doma odpočívá do další vycházky...
Kolikrát ho musím přemlouvat, aby se šel ven vyčůrat

My mame Leonbergrici v byte uz 10 let a je velice spokojena..Je to postelovy "psík" miluje spani.Za mlada to ovsem bylo sileny strevo,doma nam znicila jen neco malo,nuda je hrozna vec..hih.Spise casto prekusovala kabel od televize nez aby hryzala boty..Kazdopadne prochazky dlouhe vyzadovala a pak byla spokojena..nyni uz jen tak vencime zlehka,zadny tury,je to uz starsi dama a nozky slouzi uz mnohem mene nez za mlada.Rada bych si poridila psika jeste dalsiho,stendo a navyknout ho na koniky..ta moje se jich totiz desne boji.

27.12.2008 09:46
hankamrkev

XXX.XXX.77.139

daya napsal(a):

Mám v bytě roční borderku, které jsou svojí hyperaktivitou a ničitelskými sklony pověstné. Pokud je doma, je schopná spát a spát, venku je z ní správná borderka-magor. Za celý štěněčí věk rozkousala jen jedny dvířka u botníku a to proto, že na ní vypadly. Doporučuju také hodně kousacích kostí, zvláště pak z buvolí kůže velikosti XXXXL-dlouho vydrží a psi po nich nemají průjem ani ve větším množství. My jsme také ze začátku balili hračky a pamlsky do papírových krabic (ideálně skládané, svorky by mohly psa zranit), které pak mohl pes vesele celý den cupovat a měl tak o zábavu postaráno. Doteď je to její oblíbená zábava. Ráno budete muset chodit asi na delší procházku, pes pak pochopí, že zůstává doma sám a po procházce si půjde rovnou spokojeně lehnout. Pokud ho ale budete nechávat víc jak deset hodin doma, musíte počítat s určitou nespokojeností z jeho strany. Chce to alespoň ze začátku odhadnout, za jak dlouho se pes doma začne nudit a chodit třeba nějakou dobu domů dřív. Přeju příjemné soužití v bytě a spokojeného psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík