mrsniky
napsal(a):
Dobry den,
premyslim o porizeni tohoto plemene, proto prosim o vase zkusenosti (povaha, zdravi pod.). Jakou CHS, jake jsou orientacni ceny...
Predem moc dekuji!
Dobrý den,
chovatelské stanice radím abyste si sama projela a podívala se jak to ve které vypadá. Promluvte si s chovateli a sama uvidíte jaký mají k pejskům vztah a kde pejsci žijí. Já když se rozhodla pro tosu, objela jsem 4 chs. Někde jsem byla překvapená- levní psi, ale chovaní v kotcích. Je to důležité i proto, že zjistíte jakou mají rodiče štěňat povahu.. Někde vás přivítají, někde budou vrčet, někde vás pomazlí, někde si vás nevšimnou. A dá se očekávat, že štěňata povahu zdědí. Navíc každá tosa je jiná i vzhledem, takže se zas budete moci rozhodnout, kteří rodiče se vám líbí nejvíc, a zas se dá očekávat, že štěňata budou po nich. Dobré je také zajít na nějakou výstavu, tam budete mít velmi dobré porovnání jak který pes vypadá. Povahou by to měli být klidní vyrovnaní dominantní psi. Ne moc vítací, ale rozhodně by o vás měli projevit zájem. Co se týče zdraví, nejsou na tom tosy moc dobře. Hodně trpí na displazii, proto je dobré zjistit od chovatele jaké mají rodiče výsledky a vybrat si negativní rodiče. RTG na displazii je nyní už povinný, takže neberte odpověď, že pes nebyl na rtg-to by musel být starší snad 6ti let. Ale i když vyberete negativní rodiče, je možnost, že vaše štěně displazii mít bude. Důležité je štěně nepřetěžovat- žádné dlouhé procházky, běh u kola..tosy spí okolo 20ti hodin denně. A také krmit kvalitně.
Cena se pohybuje mezi 20 a 35tis, výjimečně může být nižší i vyšší..
Na fotce mimi 5 měsíců
mrsniky
napsal(a):
Dobry den,
premyslim o porizeni tohoto plemene, proto prosim o vase zkusenosti (povaha, zdravi pod.). Jakou CHS, jake jsou orientacni ceny...
Predem moc dekuji!
Naprosto souhlasím s Lucčiným příspěvkem, která Vám krásně shrnula všechno důležité
Jen bych ještě dodala, že pokud se rozhodnete pro pořízení tosy, musíte se za prvé připravit na velice inteligentní a svéráznou osobnost, kterou budete muset pečlivě a citlivě vychovávat. Tak citlivého a vnímavého psa, jako je naše sedmiměsíční tosí slečna, jsem ještě nepotkala, ale musím podotknout, že naše princezna je také velice tvrdohlavá a umíněná
Takže to chce pevné nervy a důsledný přístup ...výsledky jsou pak ale senzační
A za druhé je potřeba se připravit na hodně vysoké výdaje, pokud chcete dát tosičce všechno co potřebuje.
Kdyžtak se podívejte na tento odkaz:
http://www.baira.estranky.cz/ stranka/chovateske-stanice-a-kryci-psi-tosa-inu (pozor! 1mezera)
a projděte si všechny CHS a uvidíte, která Vás zaujme
My máme doma Gašširi Diamant severu
efi
napsal(a):
Naprosto souhlasím s Lucčiným příspěvkem, která Vám krásně shrnula všechno důležité
Jen bych ještě dodala, že pokud se rozhodnete pro pořízení tosy, musíte se za prvé připravit na velice inteligentní a svéráznou osobnost, kterou budete muset pečlivě a citlivě vychovávat. Tak citlivého a vnímavého psa, jako je naše sedmiměsíční tosí slečna, jsem ještě nepotkala, ale musím podotknout, že naše princezna je také velice tvrdohlavá a umíněná
Takže to chce pevné nervy a důsledný přístup ...výsledky jsou pak ale senzační
A za druhé je potřeba se připravit na hodně vysoké výdaje, pokud chcete dát tosičce všechno co potřebuje.
Kdyžtak se podívejte na tento odkaz:
http://www.baira.estranky.cz/ stranka/chovateske-stanice-a-kryci-psi-tosa-inu (pozor! 1mezera)
a projděte si všechny CHS a uvidíte, která Vás zaujme
My máme doma Gašširi Diamant severu
Bono zdraví Gaššinku
lucka88
napsal(a):
Bono zdraví Gaššinku
Jeee, mate nadherne pejsky!
Moc vam dekuji za odpovedi, je mi jasne, ze CHS musime prozkoumat vic. Dobrmana, co mame ted doma, jsme taky hledali dlouho. A od dobrmanu mame i zkusenosti s DKK... Myslela jsem spis jine nemoci, jestli maji neco dedicneho, na co si dat pozor. U dobrmanu o tech nemocech vim, ale o tosach vazne nic nevim a na netu jsem toho moc nenasla...
Jeste k tomu dobrmanovi. Co myslite, kdyz si k nemu poridim fenu, bude to v pohode? Z jeho strach nemam, on je OK, ale jde mi o to, jak moc jsou tosiny dominantni, aby ho neterorizovala To bych nerada, chtela bych, aby to byli kamosi.
mrsniky
napsal(a):
Moc vam dekuji za odpovedi, je mi jasne, ze CHS musime prozkoumat vic. Dobrmana, co mame ted doma, jsme taky hledali dlouho. A od dobrmanu mame i zkusenosti s DKK... Myslela jsem spis jine nemoci, jestli maji neco dedicneho, na co si dat pozor. U dobrmanu o tech nemocech vim, ale o tosach vazne nic nevim a na netu jsem toho moc nenasla...
Jeste k tomu dobrmanovi. Co myslite, kdyz si k nemu poridim fenu, bude to v pohode? Z jeho strach nemam, on je OK, ale jde mi o to, jak moc jsou tosiny dominantni, aby ho neterorizovala To bych nerada, chtela bych, aby to byli kamosi.
Moc děkuji za pochvalu
Co se zdravotních problémů týká, je jediný, ale zato veliký problém DKK a celkově náchylnost na problémy s klouby. Jinak se u tos, co já vím, žádné výrazné problémy nevyskytují. Vím o pár případech rakoviny, ale opravdu jen o pár. Je pravda, že tosy jsou dominantní, ale velice záleží na pánovi, je nutné, aby měl nad tosou navrch a měl naprosto jasné postavení (nad tosou). Potom není vůbec žádný problém s ostatními psy, pokud Vás tosa respektuje a nechá se od Vás koordinovat. Naše malá se krásně zžila s tříletým kokršpanělem mých rodičů a i s naší desetiletou boxeří babičkou, kterou měla nejprve tendence trápit, ale po té, co jsem jí jasně vysvětlila, že na ni musí opatrně a že jí musí nechávat v klidu, je všechno v naprostém pořádku. Jinak se o pelech dělí s našimi kočkami, ke kterým se chová s maximální opatrností - máme povel : "pozor,miminko!" který používáme jak při setkání s dětmi, malými psy, nebo kočkami a Gašška pak ví, že musí být opatrná .
Tosa se dá opravdu vychovat naprosto zázračně, ale chce to fůru trpělivosti a úsilí.
Za nás ale můžu říct, že je Gašška přátelská ke všemu živému a dominanci skoro vůbec neprojevuje, takže pokud si vyberete fenečku po povahově vyrovnaných rodičích a budete důsledná ve výchově a socializaci, bude určitě všechno v pořádku
(přidávám fotečku, jak byla Gašška malá a pásla koťata )
mrsniky
napsal(a):
Já bych ještě doplnila ty nemoci. Co jsem slyšela od chovatelů tak hodně tos prý jsou srdcaři. Proto je dobré nechat jim udělat všechna potřebná vyšetření než dostanou narkózu kvůli RTG. Jedné chovatelce takto zůstali na stole dva pejsci..
Souhlasím s Evou, že feny bývají méně dominantní, a proto bude lepší, ale i tak to chce dobře vybírat. S dobrmanem by to mělo být v pořádku, záleží na tom jak je starý, malá si určitě bude chtít hrát, v určitém věku mu bude chtít dominovat a vy to pak budete muset hlídat, aby ho moc neutiskovala, nebo naopak aby ji neubližoval on..přece jen už nebude jediný pes.. ale jak na to Vám poradí spíš Eva . My teď řešíme, že si malý začíná vyskakovat na nás a nevím jak by to vypadalo mít tu psi dva
.
efi
napsal(a):
Gašška a Samík zdraví Boníka
krásní pejsci ... taky jsem zvažovala pořídit si miminko tosinky, ale pak z toho sešlo, bohužel.
Po nějaké době jsem si pořádila nakonec RR, trochu jiný soudek, ale taky úžasný.
U nás potkáváme jednu fenečku Tosinky, se kterou si náš pesan hrával a ta dokázala být na něj hodně ostrá, ale spíš se nechala dobývat. Po čase si spolu začali hrát a dneska už ta fenečka je maminou a chodís ní ven i její synáček, který je božský, i když v jeho věku (tipuju kolem 7 měsíců) je velký jako můj zrzoun.
Ale opravdu vám přeju šťastnou ruku při výběru stanice, tak i miminka. :)
mrsniky
napsal(a):
Dobry den,
Predem moc dekuji!
opravdu si dejte největší bacha na zdraví ..máme známou,co si pořídila tosu z vyhlášené stanice, dodržovali vše co se výživy týče,i přesto,fena je už po 2 operacích kyčlí, nejsou jí ani 2 roky a neexistuje delší vycházka,schody,nic ..údajně její matka měla DKK 3/4 ,čemuž věřím,neboť tosy zatím nemají omezení do chovu bratr této feny má zas problémy s lokty ...taky si plánuji pořídít tosu,ale již pár let chodím po výstavách,sleduji odchovy atd a opravdu,lepší je se neunáhlit,jsou méně a více zodpovědní chovatelé a u takového obříka to není sranda ..M.
misa
napsal(a):
opravdu si dejte největší bacha na zdraví ..máme známou,co si pořídila tosu z vyhlášené stanice, dodržovali vše co se výživy týče,i přesto,fena je už po 2 operacích kyčlí, nejsou jí ani 2 roky a neexistuje delší vycházka,schody,nic ..údajně její matka měla DKK 3/4 ,čemuž věřím,neboť tosy zatím nemají omezení do chovu bratr této feny má zas problémy s lokty ...taky si plánuji pořídít tosu,ale již pár let chodím po výstavách,sleduji odchovy atd a opravdu,lepší je se neunáhlit,jsou méně a více zodpovědní chovatelé a u takového obříka to není sranda ..M.
To není pravda, tosy mají omezení do 3/3. I když-skoro jakoby to omezení ani nebylo.
Pište i, po kom kdo máte psy, prosím.
misa
napsal(a):
Míšo, mohu se zeptat z jaké vyhlášené chs má vaše známá štěně?
Pokud vzali štěně po feně, která má takovou displazii, byla to blbost. Ale pravda je taková, že stejně nemocné štěně může být i po negativních rodičích, toto bohužel nikdo neovlivní. Pokud si ho tedy sami nezničí špatnou výživou nebo nadměrným zatěžováním.. My třeba doma máme schody do baráku jen 3, ale když jsme byli u našich, tak jsme prcka minimálně do jeho 40ti kg nosili, pak už jsem ho neunesla, ale celkově to chce dělat vše pro to, aby se klouby nenamáhali..
A za těch pár let, už víte odkud si vezmete pejska nebo kterou chs byste doporučila?
Mucholabko, kde najdu to omezení? Já musím říct, že jsem se o to nikdy nezajímala, ptž rodiče co mají displazii byli pro mě tabu, ale stejně mám pocit, že se to liší podle klubu a že se sice nesmí chovat na čyřkových zvířatech, ale 3/4 nebo 4/3 ano..
Bono Beikubara- Beira Devoted friend x Baku Kalabousek
lucka88
napsal(a):
Pokud vzali štěně po feně, která má takovou displazii, byla to blbost. Ale pravda je taková, že stejně nemocné štěně může být i po negativních rodičích, toto bohužel nikdo neovlivní. Pokud si ho tedy sami nezničí špatnou výživou nebo nadměrným zatěžováním.. My třeba doma máme schody do baráku jen 3, ale když jsme byli u našich, tak jsme prcka minimálně do jeho 40ti kg nosili, pak už jsem ho neunesla, ale celkově to chce dělat vše pro to, aby se klouby nenamáhali..
A za těch pár let, už víte odkud si vezmete pejska nebo kterou chs byste doporučila?
Mucholabko, kde najdu to omezení? Já musím říct, že jsem se o to nikdy nezajímala, ptž rodiče co mají displazii byli pro mě tabu, ale stejně mám pocit, že se to liší podle klubu a že se sice nesmí chovat na čyřkových zvířatech, ale 3/4 nebo 4/3 ano..
Najdeš to ve stanovách klubu, nebo podmínkách pro uchovnění.
Máme Adashi Diamant Severu×Akanuke, bude mít 4 roky.
Jedete na NVP?
Tosa s mojí malou pitkou :-)
lucka88
napsal(a):
mají štěndo z Birenga.. jenže oni o tomhle problému s DKK vůbec nevěděli, a chovatelka jim PRÝ řekla,že to nic neznamená,že jejich fena neměla celý život problémy atd.,že je taková dysplazie v pohodě s dysplazií vím,že je to těžko,ale pořád je lepší brát po rodičích s lepší než s horší,ale to jim nikdo neřekl .. fenu krmili na doporučení Eukanubou, nosili atd. a přesto ..nevím,zda mi něco zatajili..ale každopádně výsledek je katastrofální,chudák pes :( a když prý kontaktovali klub (teď nevím jestli moloss nebo málopočetné,to mi neřekli) a tam jim prý řekli,že i takovou fenu může v pohodě uchovnit a chovat na ní ...což mě opravdu zarazilo :(
rozmýšlím se mezi Diamantem severu a Beikubarou :)
mucholabka
napsal(a):
To není pravda, tosy mají omezení do 3/3. I když-skoro jakoby to omezení ani nebylo.
Pište i, po kom kdo máte psy, prosím.
Tak já mám fenečku po Deilley Diamant severu x Cchintay Devoted friend
...jinak jestli se můžu přidat do diskuze ohledně DKK...je to noční můra každého zodpovědného člověka, který si pořídí tosičku. Nejhorší na tom všem je, že i když už si člověk zjistí DKK a DLK rodičů, nemůže si být až tak jistý objektivností výsledků. Např. pokud některý "chovatel" ví, že asi nebude výsledek nic moc, vydá se na Slovensko a šupty boty místo 3/3 je to najednou 2/2 ... mám tuto informaci ověřenou a celkem mě to děsí, že ať je člověk jak chce zodpovědný, stejně může být napálený a ještě ke všemu je to s DKK tak jak píše Lucka, že i když jsou rodiče s opravdu pěknými výsledky, může se stát, že štěňátko bude mít stejně DKK špatnou - ach ta genetika :( ...jinak asi tuším o které CHS je řeč...moje známá si od tamtud také pořídila pejska se kterým skončila u nás v ordinaci už v půl roce s problémy s klouby. Nakonec má pejsek 4/4 a "přežívá". Této CHS se týká i mé info ohledně rakoviny. Ale opravdu raději nebudu jmenovat, protože paní majitelka je schopna dělat lidem ze života peklo...
Takže je opravdu potřeba pečlivě vybírat, odkud si miminko pořídit! My jsme s naší Gaššinkou moc moc spokojení
misa
napsal(a):
mají štěndo z Birenga.. jenže oni o tomhle problému s DKK vůbec nevěděli, a chovatelka jim PRÝ řekla,že to nic neznamená,že jejich fena neměla celý život problémy atd.,že je taková dysplazie v pohodě s dysplazií vím,že je to těžko,ale pořád je lepší brát po rodičích s lepší než s horší,ale to jim nikdo neřekl .. fenu krmili na doporučení Eukanubou, nosili atd. a přesto ..nevím,zda mi něco zatajili..ale každopádně výsledek je katastrofální,chudák pes :( a když prý kontaktovali klub (teď nevím jestli moloss nebo málopočetné,to mi neřekli) a tam jim prý řekli,že i takovou fenu může v pohodě uchovnit a chovat na ní ...což mě opravdu zarazilo :(
rozmýšlím se mezi Diamantem severu a Beikubarou :)
Diamant i Beikubara je výborná volba! Oba majitelé jsou zodpovědní, perfektní mladí lidé a své psy mají opravdu rádi
Jejich chovní jedinci mají podobné krevní linie, takže to bude těžké rozhodování
...budete muset jít \"po čuchu\"
efi
napsal(a):
Diamant i Beikubara je výborná volba! Oba majitelé jsou zodpovědní, perfektní mladí lidé a své psy mají opravdu rádi
Jejich chovní jedinci mají podobné krevní linie, takže to bude těžké rozhodování
...budete muset jít \"po čuchu\"
děkuji, to jsem ráda snad pak budu mít šťastnou ruku,když Bůh dá a štěňátko se povede, ráda bych se taky věnovala chovu, plemeno jsem si naprosto zamilovala
mucholabka
napsal(a):
No, poohlížíme se po nějakém psíkovi ke krytí, a Diamantíků běhá po světě tolik! že si jeden nevybere :-(
My jedem také do Brna..oba dva dny. Doufám, že se pořádně s někým seznámíme. Byli jsme jen na jedné výstavě- v Praze, ale že by tam s námi chtěl někdo kamarádit, to se říct nedá..
efi
napsal(a):
Noo, to bude těžké vybírání...možná mrkněte i na nějaké zahraniční pejsky ...
Kontaktovala jsem se s nějakým Polákem, ale neodepsali, psík se mi líbil. Ale zkouším, zkouším, naštěstí ta moje má v sobě nějakýho Maďara, takže není úplně příbuzná, jen ta jedna polovička je. A nechci psa sice nepříbuzného, ale takového který pokryje vše co se v okolí hýbe, takoví ti Aki du Center apod.
misa
napsal(a):
děkuji, to jsem ráda snad pak budu mít šťastnou ruku,když Bůh dá a štěňátko se povede, ráda bych se taky věnovala chovu, plemeno jsem si naprosto zamilovala
To se Vám vůbec nedivím! Naše Gašška je to nejúžasnější stvoření, jaké jsem kdy poznala a vím, že tosa je moje konečná
(na fotečce je Gašširka s přítelem )
mucholabka
napsal(a):
Kontaktovala jsem se s nějakým Polákem, ale neodepsali, psík se mi líbil. Ale zkouším, zkouším, naštěstí ta moje má v sobě nějakýho Maďara, takže není úplně příbuzná, jen ta jedna polovička je. A nechci psa sice nepříbuzného, ale takového který pokryje vše co se v okolí hýbe, takoví ti Aki du Center apod.
Vidím, že na to máme stejný názor
efi
napsal(a):
To se Vám vůbec nedivím! Naše Gašška je to nejúžasnější stvoření, jaké jsem kdy poznala a vím, že tosa je moje konečná
(na fotečce je Gašširka s přítelem )
To já zas musím říct, že tosa není vyloženě pes pro mě. Tak jako tak zůstanu u svých piťáčků. Ale naši jsou nadšení.
A to jsem ještě nenapsala, jak jsem k té tose přišla :-)
mucholabka
napsal(a):
To já zas musím říct, že tosa není vyloženě pes pro mě. Tak jako tak zůstanu u svých piťáčků. Ale naši jsou nadšení.
A to jsem ještě nenapsala, jak jsem k té tose přišla :-)
pokud si dobře vzpomínám, nezachránila jste ji v nějakém podvyživeném stavu nebo tak něco? vím,že jste si ji nekoupila,ale přišla jste už k dospělému pejskovi,je to tak nějak? :)
lucka88
napsal(a):
jj, já se taky pamatuju. Dokonce mám pocit, že jsi s ní i chtěla složit nějaké zkoušky, ale jí že se moc nechtělo . Povedlo se nakonec?
S tosou jsem dělala ZZO dvakrát, ale nepodařilo se ani jednou. Naštěstí mi zvedlo náladu, že jsem ve stejný den dělala s pitkou ZVV1 a to se povedlo tosa fakt není na cvičení a kraviny.
mucholabka
napsal(a):
S tosou jsem dělala ZZO dvakrát, ale nepodařilo se ani jednou. Naštěstí mi zvedlo náladu, že jsem ve stejný den dělala s pitkou ZVV1 a to se povedlo tosa fakt není na cvičení a kraviny.
Z toho, že se Vám to nepodařilo si vůbec nic nedělejte Tosa opravdu není pes na zkoušky. Málokdo ví, že molossové mají reflexní oblouk 3 sekundy!!! Takže než jim to tou kebulkou projde, tak to opravdu chvíli trvá
Tosa je skvělý pes pro takové pohodářské flegmoše, jako jsem já
efi
napsal(a):
Z toho, že se Vám to nepodařilo si vůbec nic nedělejte Tosa opravdu není pes na zkoušky. Málokdo ví, že molossové mají reflexní oblouk 3 sekundy!!! Takže než jim to tou kebulkou projde, tak to opravdu chvíli trvá
Tosa je skvělý pes pro takové pohodářské flegmoše, jako jsem já
No, ale vysvětluj to rozhočímu s 3 sekundovým refl obloukem jak to není ráz naráz, tak to není výkon, i kdyby byl pes stokrát poslušnější, naž ta moje pitka
mrsniky
napsal(a):
Dobry den,
Predem moc dekuji!
Jedny čertsvě narozené miminka jsou tady www.abides.cz
mrsniky
napsal(a):
Dobry den,
Predem moc dekuji!
Už jste viděli tosu prosit?
Efi, asi jsem vás viděla. Mám vás taky vyfocené :-) Jak jste dopadli?
mucholabka
napsal(a):
Jestli máš nějaké tosí fotky tak sem s nima
My teda na výstavě nebyli, tak aspoň nějaká fotka z výletu..
mucholabka
napsal(a):
Ten pes má nadhernou barvu...vybarvuje se vám a krásnou hlavu.
Děkujem . On byl jako prcek tmavě červenej a pak se nám v létě na sluníčku vyšisoval
ale přes zimu zas ztmavl.
mucholabka
napsal(a):
Téééda, úžasná fotečka to ten náš mamut by se neuráčil k takovému pohybu
...škoda, že jste se ke mě nehlásili, já si vás vůbec nevybavuju (byla jsem zase nervní jako ...) Jinak Gaššinka dostala bohužel jenom V3 ... ale co, to je taky výborné ... kdyžtak mrkněte na www.tosenky.cz - dávám tam výsledky z výstav
efi
napsal(a):
Téééda, úžasná fotečka to ten náš mamut by se neuráčil k takovému pohybu
...škoda, že jste se ke mě nehlásili, já si vás vůbec nevybavuju (byla jsem zase nervní jako ...) Jinak Gaššinka dostala bohužel jenom V3 ... ale co, to je taky výborné ... kdyžtak mrkněte na www.tosenky.cz - dávám tam výsledky z výstav
Tak my se taky přidáme
misa
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, máte někdo zkušenost s přinesením tosí slečny ke staršímu pejskovi (skoro 11 let)? Nebo když už tosenky více znáte,myslíte že by to mohlo klapat? Pokud ano,za jakých předpokladů? Děkuju :)
tak už tosátko doma máme a zatím vše ok,žádná agresivita ze strany staršího,spíš teď ožil a dere se všude aby byl první
jinak malá je úžasná,už nechci nic jiného než tosu
takže všechny tosaře zdraví Indy Kinga Diamant severu
misa
napsal(a):
tak už tosátko doma máme a zatím vše ok,žádná agresivita ze strany staršího,spíš teď ožil a dere se všude aby byl první
jinak malá je úžasná,už nechci nic jiného než tosu
takže všechny tosaře zdraví Indy Kinga Diamant severu
Diamantík zdraví Diamantíka ...kdybyste si chtěla popovídat, klidně mi napište mejlíka
Wensdy

XXX.XXX.232.147
Dobrý den,
já měla Tosa Inu, dožila se 11 let, ale od 3 let byla nemocná - rakovina mléčné žlázy. Nejdřív jen jeden, dva cecíky, pak celá mléčná lišta musela jít pryč. Byli jsme cca na 6 operacích. Měla vrozenou dysplazii, takže jsme jí celý život dávali Alavis na klouby. V 9 letech měla operaci kolena - titanová náhrada (operace za dalších 20.000,-). Celkově jsem za těch 11 let utratila cca 100.000, - za operace. Co se týče povahy, byl to nejlepší pes, kterého jsem měla. Totálně věrný, závislák na páníčkovi, ale dost velký hlídač, absolutně nedůvěřivý k cizím lidem. Pár lidí i kousla. Když jí bylo 10 let, narodil se nám prcek a toho kousla taky. Umřela letos v březnu po několika epileptických záchvatech. Takže asi tak...
Wensdy
napsal(a):
Dobrý den,
já měla Tosa Inu, dožila se 11 let, ale od 3 let byla nemocná - rakovina mléčné žlázy. Nejdřív jen jeden, dva cecíky, pak celá mléčná lišta musela jít pryč. Byli jsme cca na 6 operacích. Měla vrozenou dysplazii, takže jsme jí celý život dávali Alavis na klouby. V 9 letech měla operaci kolena - titanová náhrada (operace za dalších 20.000,-). Celkově jsem za těch 11 let utratila cca 100.000, - za operace. Co se týče povahy, byl to nejlepší pes, kterého jsem měla. Totálně věrný, závislák na páníčkovi, ale dost velký hlídač, absolutně nedůvěřivý k cizím lidem. Pár lidí i kousla. Když jí bylo 10 let, narodil se nám prcek a toho kousla taky. Umřela letos v březnu po několika epileptických záchvatech. Takže asi tak...
Správne čítam,že pohrýzla vaše bábätko???