Zákon o pohybu psa venku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2009 12:50
harryz

XXX.XXX.128.211

Chtěla bych se zeptat, jak je to teda s tím zákonem ohledně chození psa na vodítku a náhubkem?
Všude píšou něco jiného, tak jsem z toho nějaká zmatená?
Pes musí mít vodítko i náhubek? Nebo stačí jen jedno? Když má náhubek tak nemusí mít vodítko? A je nějak omezena délka vodítka?

Víte někdo jak to teda je dopravdy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2009 12:55

harryz napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jak je to teda s tím zákonem ohledně chození psa na vodítku a náhubkem?
Pes musí mít vodítko i náhubek? Nebo stačí jen jedno? Když má náhubek tak nemusí mít vodítko? A je nějak omezena délka vodítka?

Žádný zákon který by jakkoliv upravoval pohyb psa neexistuje.

Jsou obecní vyhlášky, které se týkají pohybu psů na veřejných prostranstvích, které se ale týkají pouze té konkrétní obce. Jsou proto obce kde musí mít pes na určitých místech vodítko, jsou obce kde pes musí mít vodítko všude kromě určených výběhů, jsou obce kde pes musí mít vodítko nebo košík a jsou obce které takovou vyhlášku vůbec nemají a pes si může dělat co chce. Délka vodítka není omezená nikde.

Takže jestli potřebujete vědět jak je to v místě vašeho bydliště, obraťte se na místní obecní (nebo městský) úřad. To samé pokud jedete někam se psem, jestli nechcete mít žádné problémy musíte si zjistit jaká je vyhláška na tom konkrétním místě.

1.1.2009 13:00
evelin

XXX.XXX.14.198

harryz napsal(a):

To by mě taky zajímalo. Byl kolem toho velký humbuk, pak jsem slyšela, že návrh zákona prošel v parlamentu a čeká na schválení prezidentem a od té doby vše utichlo a není o tom slyšet.
Nevíte někdo na internetu adresu kde by byly k přečtení zákony co se psů týče???

1.1.2009 14:32
harryz

XXX.XXX.128.211

evelin napsal(a):
To by mě taky zajímalo. Byl kolem toho velký humbuk, pak jsem slyšela, že návrh zákona prošel v parlamentu a čeká na schválení prezidentem a od té doby vše utichlo a není o tom slyšet.
Nevíte někdo na internetu adresu kde by byly k přečtení zákony co se psů týče???

myslím, přesně tohle o čem píše evelin

1.1.2009 16:44

harryz napsal(a):
myslím, přesně tohle o čem píše evelin

Zákon, který máte na mysli je pravděpodobně novela zákona na ochranu zvířat proti týrání č.246/1992 Sb. Ta byla schválena. A jedna z věcí, která se měnila je maximální výška pokuty za nerespektování zákazu volného pohybu psů na veřejných prostranstvích tam, kde to místní vyhláška zakazuje, z 20 000,- na 50 000,- kč. To je všechno.

S volným pohybem psů se to má tak jak už jsem popisovala výše, dříve hrozila pokuta až 20 000,- teď hrozí pokuta až 50 000,- korun českých, ve správním řízení, samozřejmě. To je všechno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík