Prosím zkušené o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2009 15:11
cech

XXX.XXX.216.113

Dobrý den všem,
Máme doma fenečku 4 roky starou kříženku (M:černý Labrador O: černý NO). Bohužel letos se nám nepodařilo jí při hárání uhlídat ( ke krytí došlo 03.01.2009) a při venčení se nám zaběhla a našli jsem jí až když už bylo pozdě ! Byla spojená se psem plemene Kavkazský ovčák v barvě bílé kávy. Byl to obrovský a statný pes . Majitel ovšem byl cizinec asi Rakušák či Němec nevím to jsem v té chvíli opravdu nezžištoval . Každopádně fenka se asi čeká a mne by zajímalo pokud by jsme si jedno to štěně nechaly co z toho asi bude ? Myslím velikostně a povahou ? děkuji všem za rady!

8.1.2009 15:15
kitty2thorpe

XXX.XXX.97.178

cech napsal(a):
Dobrý den všem,
Máme doma fenečku 4 roky starou kříženku (M:černý Labrador O: černý NO). Bohužel letos se nám nepodařilo jí při hárání uhlídat ( ke krytí došlo 03.01.2009) a při venčení se nám zaběhla a našli jsem jí až když už bylo pozdě ! Byla spojená se psem plemene Kavkazský ovčák v barvě bílé kávy. Byl to obrovský a statný pes . Majitel ovšem byl cizinec asi Rakušák či Němec nevím to jsem v té chvíli opravdu nezžištoval . Každopádně fenka se asi čeká a mne by zajímalo pokud by jsme si jedno to štěně nechaly co z toho asi bude ? Myslím velikostně a povahou ? děkuji všem za rady!

tohle vam nikdo dopredu nerekne
ani se nechci ptat co bude s temi ostatnimi stenaty...

8.1.2009 15:22
kevin

XXX.XXX.80.235

kitty2thorpe napsal(a):
tohle vam nikdo dopredu nerekne
ani se nechci ptat co bude s temi ostatnimi stenaty...

mohou být ostřejší povahy, dobří hlídači a velcí.

8.1.2009 15:27
cech

XXX.XXX.216.113

kevin napsal(a):
mohou být ostřejší povahy, dobří hlídači a velcí.

No já osobně si myslím že by to hlídač mohl být dobrý . ale zase mi už spousta lidi řekla a´t to nezkouším že to bude zlé a agresivní! Jenže já tvrdím že pes je takový jaký je pán! no co bude se štěńaty ? Budu se je snažit udat zdarma co jiného by jsem taky měl dělat?

8.1.2009 15:34
kavkazaci

XXX.XXX.44.115

cech napsal(a):
Dobrý den všem,

Vážený pane,nechci Vám zde psát,že je to Vaše vinna,ale bohužel je.Přikřížit(i třeba náhodou)ke směsce(nic ve zlém) kavkazáka,to si říkáte o průser.Fenku nechte raději vykastrovat,kavkazák je specifické plemeno a Vy nevíte,jakou měl onen tatínek budoucích potomků povahu.Radím,neriskujte a potencionálním zájemcům a majitelům nepřidělávejte starosti.

8.1.2009 15:36
otce

XXX.XXX.169.34

cech napsal(a):
Dobrý den všem,

Nuz na sto percent Vam to nikto nepovie, ale stenata budu velke a mohutne. Co sa tyka povahy tak je velka pravdepodobnost, ze stenata budu vhodne na strazne ucely, mali by byt ostre, ale samozrejme velmi zalezi od vychovi. Aspon tolko z mojich skusenosti. Samozrejme, ze iny ludia Vam mozno poradia nieco ine, ale ak bol otec kavkazsky ovciak, taky ako ma byt tak stenata budu ostre.

8.1.2009 15:46
kevin

XXX.XXX.80.235

cech napsal(a):
No já osobně si myslím že by to hlídač mohl být dobrý . ale zase mi už spousta lidi řekla a´t to nezkouším že to bude zlé a agresivní! Jenže já tvrdím že pes je takový jaký je pán! no co bude se štěńaty ? Budu se je snažit udat zdarma co jiného by jsem taky měl dělat?

bydlíte v bytě? zlí ani agresivní být nemusí

8.1.2009 15:52
ilokal

XXX.XXX.73.54

cech napsal(a):
Dobrý den všem,

Mimo to vše,pokud byl ten pes hodně velký a byl tam velký rozdíl mezi vaší fenou a tím psem,tak fena může dost špatně rodit.Můžou se jí narodit velká štěňata,která sama neporodí,při porodu dávejte bacha a mějte případně veterináře k dispozici.

8.1.2009 16:03
juhaj

XXX.XXX.125.85

ilokal napsal(a):
Mimo to vše,pokud byl ten pes hodně velký a byl tam velký rozdíl mezi vaší fenou a tím psem,tak fena může dost špatně rodit.Můžou se jí narodit velká štěňata,která sama neporodí,při porodu dávejte bacha a mějte případně veterináře k dispozici.

Byla jsem v podobné situaci.Fenku,asi něco s NO,nevím,byla z útulku nakryl sousedův čuvač.Narodilo se 7 štěňat.Fenka byla černá,s malými bílými odznaky.Jedno štěndo bylo její přesná kopie,dvě po tatínkovi,akorát jedno z nich mělo kratší srst.Dvě byli černobílý,akorát barvou převráceně,fenka černobílá,jeden pejsek žíhaný.Už nikdy bych nechtěla,aby k něčemu podobnému došlo,ale je pravda,že když jsem je začla inzerovat ve 2 měsících začátkem června,tak byli do měsíce pryč a ještě by se udala další.Brali si je lidé k domku se zahradou,kteří jako argument uváděli,že chtějí většího psa,klidně křížence na hlídání,ale ne z útulku,od chovatele a štěně,aby si ho vychovali.Vím o jednom pejskovi,má se dobře.Co se týče povahy,zdálo se mi,že ti bílí po tátovi byli takoví samorosti,jako čuvač bývá.Ale to se dá v tomhle věku těžko poznat.Nechtěné krytí se stane,ti borci,kteří se nad tím tady pohoršují,jsou čestné vyjímky,kterým by se to stát samozřejmě nemohlo,ale nám,obyčejným smrtelníkům,se to stát může.Proto prosím,nenechte štěnda uspat,uvidíte,že zvláčtě na jaro jim domov seženete.Nám pomohlo rozhlásit to mezi známé a dát nabídku do útulku.Držím palce.Dana

8.1.2009 16:05
kavkazaci

XXX.XXX.44.115

juhaj napsal(a):
Byla jsem v podobné situaci.Fenku,asi něco s NO,nevím,byla z útulku nakryl sousedův čuvač.Narodilo se 7 štěňat.Fenka byla černá,s malými bílými odznaky.Jedno štěndo bylo její přesná kopie,dvě po tatínkovi,akorát jedno z nich mělo kratší srst.Dvě byli černobílý,akorát barvou převráceně,fenka černobílá,jeden pejsek žíhaný.Už nikdy bych nechtěla,aby k něčemu podobnému došlo,ale je pravda,že když jsem je začla inzerovat ve 2 měsících začátkem června,tak byli do měsíce pryč a ještě by se udala další.Brali si je lidé k domku se zahradou,kteří jako argument uváděli,že chtějí většího psa,klidně křížence na hlídání,ale ne z útulku,od chovatele a štěně,aby si ho vychovali.Vím o jednom pejskovi,má se dobře.Co se týče povahy,zdálo se mi,že ti bílí po tátovi byli takoví samorosti,jako čuvač bývá.Ale to se dá v tomhle věku těžko poznat.Nechtěné krytí se stane,ti borci,kteří se nad tím tady pohoršují,jsou čestné vyjímky,kterým by se to stát samozřejmě nemohlo,ale nám,obyčejným smrtelníkům,se to stát může.Proto prosím,nenechte štěnda uspat,uvidíte,že zvláčtě na jaro jim domov seženete.Nám pomohlo rozhlásit to mezi známé a dát nabídku do útulku.Držím palce.Dana

Dano,ale mezi čuvačem a kavkazákem je značný rozdíl

8.1.2009 16:08
juhaj

XXX.XXX.125.85

kavkazaci napsal(a):
Dano,ale mezi čuvačem a kavkazákem je značný rozdíl

To ano,nepopírám,ale i čuvač(měli jsme ho v rodině),je něco o dost jiného než třeba právě NO.Ale spíš jsem chtěla pána podpořit,že můžou z tohoto spojení být hezcí pejsci,kterým najde dobrý domov.Myslím,že moje situace byla podobná.Taky jsem se bála,ale bylo to s psíkama nakonec fajn.

8.1.2009 16:26
cech

XXX.XXX.216.113

juhaj napsal(a):
To ano,nepopírám,ale i čuvač(měli jsme ho v rodině),je něco o dost jiného než třeba právě NO.Ale spíš jsem chtěla pána podpořit,že můžou z tohoto spojení být hezcí pejsci,kterým najde dobrý domov.Myslím,že moje situace byla podobná.Taky jsem se bála,ale bylo to s psíkama nakonec fajn.

Děkuji všem za názor ! Ne my bydlíme v baráku se zahradou a máme takovou tu domácí havěť hlavně drůbež a králíky. Jedno štěně si opravdu nechám jelikož většina z vás mě utvrzuje v mém názoru. Vážená paní Krátká já vím že to byla vinna moje to nepopírám ! Že je Kavkazák něco jiného než NO a podobně to vím také ,ale ještě jsem nepotkal Kavkazáka který by byl zlý a zákeřný od přírody vždycky v tom měl prsty člověk! A až budu dávat inzerát na ty štěňata tak také uvedu z jakého to je křížení a nové majitele na to upozorním že to nebude pudlík na hraní ale hlídací pes! Takže asi máme vše vyřešeno! Jo a že fenka bude mít veterináře při tlapce na to vezměte jed! Takže ještě jednou všem děkuji!

8.1.2009 16:36
juhaj

XXX.XXX.125.85

cech napsal(a):
Děkuji všem za názor ! Ne my bydlíme v baráku se zahradou a máme takovou tu domácí havěť hlavně drůbež a králíky. Jedno štěně si opravdu nechám jelikož většina z vás mě utvrzuje v mém názoru. Vážená paní Krátká já vím že to byla vinna moje to nepopírám ! Že je Kavkazák něco jiného než NO a podobně to vím také ,ale ještě jsem nepotkal Kavkazáka který by byl zlý a zákeřný od přírody vždycky v tom měl prsty člověk! A až budu dávat inzerát na ty štěňata tak také uvedu z jakého to je křížení a nové majitele na to upozorním že to nebude pudlík na hraní ale hlídací pes! Takže asi máme vše vyřešeno! Jo a že fenka bude mít veterináře při tlapce na to vezměte jed! Takže ještě jednou všem děkuji!

Ještě bych dodala,že mé feně bylo ž 6,štěnda byla první,vážila 31 kg,pes nevím,ale byl mohutný(přes 50 jistě),vet byl na telefonu,ale fena porodila bez problémů.Dana

8.1.2009 17:34
nehezacka

XXX.XXX.71.55

juhaj napsal(a):
Ještě bych dodala,že mé feně bylo ž 6,štěnda byla první,vážila 31 kg,pes nevím,ale byl mohutný(přes 50 jistě),vet byl na telefonu,ale fena porodila bez problémů.Dana

není jisté,že je Vaše fenka nakryta.máme středoasiatku a mladého NO a taky jsme neuhlídaly.a dopadlo to dobře.fena březí není

8.1.2009 17:36
cech

XXX.XXX.216.113

nehezacka napsal(a):
není jisté,že je Vaše fenka nakryta.máme středoasiatku a mladého NO a taky jsme neuhlídaly.a dopadlo to dobře.fena březí není

to je ovšem taky možnost a řekl bych že ideální! uvidíme....

8.1.2009 18:39
lupus4

XXX.XXX.72.222

cech napsal(a):
to je ovšem taky možnost a řekl bych že ideální! uvidíme....

máte tyto možnosti... 1) po skončení hárání nechat fenu vykastrovat
2) jít kol 30 dne na sono, pak potratová injekce....
3) nechat jí 1 -2 štěňata, zbytek uspat
4) všechny uspat (před prvním napitím, aby se mamce nerozběhlo kojení...)
5) všechny nechat
jste dospělý/á a svéprávný/á tož konejte ....
antož,jde o X X já bych asi zvolil 1) popř. 3)
uspání novorozeněte pár minut po porodu není nic tragického (vnímá jen teploXchlad...)
3) je pro fenu asi nejšetrnější... a pro 1 či 2 štěnda by se mohlo podařit najít ROZUMNÉ páníky
pro 6 -12 je to téměř vyloučené...a než trávit život někde v kotci či na řetězu, to je lepší nebejt

8.1.2009 18:51
cech

XXX.XXX.216.113

lupus4 napsal(a):
máte tyto možnosti... 1) po skončení hárání nechat fenu vykastrovat
2) jít kol 30 dne na sono, pak potratová injekce....
3) nechat jí 1 -2 štěňata, zbytek uspat
4) všechny uspat (před prvním napitím, aby se mamce nerozběhlo kojení...)
5) všechny nechat
jste dospělý/á a svéprávný/á tož konejte ....
antož,jde o X X já bych asi zvolil 1) popř. 3)
uspání novorozeněte pár minut po porodu není nic tragického (vnímá jen teploXchlad...)
3) je pro fenu asi nejšetrnější... a pro 1 či 2 štěnda by se mohlo podařit najít ROZUMNÉ páníky
pro 6 -12 je to téměř vyloučené...a než trávit život někde v kotci či na řetězu, to je lepší nebejt

já se přikláním k 3 a násaledné kastraci. Už jsem to konzultoval s veterinářem. Ale to je jen pokud březí je. Pokud by neporodila jde stejně na kastraci. Ještě jednou děkuji!

8.1.2009 21:44
llucinkaa2

XXX.XXX.153.52

cech napsal(a):
Dobrý den všem,

Doufám,že se nam pak pošlete fota,ráda bych viděla jak vypadá NO-labrador X kavkazan....Jinak vzhled se určit vážně nedá...a povaha?no,to bude tady taky těžké,labrador,hodný pes,NO je něco mezi hodným a ostřejším a kavkazan je ostřejší...ale moje fena kavkazana je živý důkaz toho,že né všichni kavkazani jsou zabijáci a vyvraždí vše co jim příjde do cesty...je to dost o výchově

8.1.2009 23:19
irij

XXX.XXX.61.151

llucinkaa2 napsal(a):
Doufám,že se nam pak pošlete fota,ráda bych viděla jak vypadá NO-labrador X kavkazan....Jinak vzhled se určit vážně nedá...a povaha?no,to bude tady taky těžké,labrador,hodný pes,NO je něco mezi hodným a ostřejším a kavkazan je ostřejší...ale moje fena kavkazana je živý důkaz toho,že né všichni kavkazani jsou zabijáci a vyvraždí vše co jim příjde do cesty...je to dost o výchově

Mám několik KAO a pokud jde o povahu jsou sice každý jiný ale pro domácí všichni mazli. Mnohem klidnější než kříženec NO od sousedů . Je to určitě především na výchově , ale není třeba se jich bát. Přežívají tu stále některé pověry - spíš pohádky o tom jak jsou kavkazáci zlí . Není to pravda, nebojte se jich, je to zdravé a skvělé plemeno - samozřejmě, stejně jako i další pastevci ...

8.1.2009 23:22
llucinkaa2

XXX.XXX.153.52

irij napsal(a):
Mám několik KAO a pokud jde o povahu jsou sice každý jiný ale pro domácí všichni mazli. Mnohem klidnější než kříženec NO od sousedů . Je to určitě především na výchově , ale není třeba se jich bát. Přežívají tu stále některé pověry - spíš pohádky o tom jak jsou kavkazáci zlí . Není to pravda, nebojte se jich, je to zdravé a skvělé plemeno - samozřejmě, stejně jako i další pastevci ...

tak
Mám kavkazačku a jen projdu kolem nějákých lidí,kteří v ní poznají kavkaze,tak utíkají na druhý chodník....nechápu

8.1.2009 23:25
llucinkaa2

XXX.XXX.153.52

llucinkaa2 napsal(a):
tak
Mám kavkazačku a jen projdu kolem nějákých lidí,kteří v ní poznají kavkaze,tak utíkají na druhý chodník....nechápu

Kapitán Jack S. Erudit je Váš psík?Krasavec

9.1.2009 09:16
juhaj

XXX.XXX.125.85

llucinkaa2 napsal(a):

Taky se přikláním k fotce prcků.A napište,kolik štěňat jste nakonec nechali.Mi byli dohodnuti s vetem,pokud nebude potřeba zásahu u porodu,ráno přijedem utratit štěnda,necháme jen 1,maximálně 2.Ale když jsme viděli,jak jsou všechna každá jiná a všechna pěkně čilá,nějak jsme se neodhodlali k tomu říct to a to ato...Nakonec zůstala tedy všechna.A ještě,přetbíhám vývoj u vás,ale mi si každému zájemci o štěně řekli 350,-Kč za očkování a odčervení a nikdo neřekl ne,naopak,někdo dal i víc,s tím,že ví,že je s prcky práce a výdaje.Dana

9.1.2009 09:25
kavkazaci

XXX.XXX.44.115

cech napsal(a):
Dobrý den všem,

To,co tu píšete,je sice částečně pravdou,ale pán vůbec nechápe,do čeho se pouští.Kříženci kavkazáků bývají hodně nevyrovnaní.Kdo toto plemeno zná a respektuje,tak ví,co kavkazák dokáže a jaký má psychický potenciál.Není radno přikřižovat ke křížencům ještě kavkazáka.A ještě jedna věc,já Vás pane za nechtěné krytí neodsuzuji,i když jsou psů z nechtěných krytí plné útulky.Prostě se stane a nejde to vzít zpět.

9.1.2009 09:59
hankaapes

XXX.XXX.101.77

llucinkaa2 napsal(a):
tak

u nás na chalupě mají fenku kavkazanku, a utíká před ní každý. Jakmile se dostane ze zahrady, ohrožuje celé okolí. Je schopná se dobývat i do baráku, do oken (pokud tam někoho vidí), je úplně zběsilá. Doma je prý mazel, ale venku by zabila všechno živé, kromě slepic a kachen a ovcí. Teď si k ní chtějí pořídit ještě jednu, takže se všichni modlíme o přežití.

9.1.2009 10:32
kevin

XXX.XXX.80.235

juhaj napsal(a):

může to zvládnout a být to hezcí pejsci, ale dobře vybírejto nové majitele, aby takové psy zvládli ať pak neskončí špatně

9.1.2009 10:35
kevin

XXX.XXX.80.235

cech napsal(a):
já se přikláním k 3 a násaledné kastraci. Už jsem to konzultoval s veterinářem. Ale to je jen pokud březí je. Pokud by neporodila jde stejně na kastraci. Ještě jednou děkuji!

to se smí utrácet zdravá zvířata?

9.1.2009 10:36
kevin

XXX.XXX.80.235

llucinkaa2 napsal(a):

to že je vtom i labrador mi uniklo, tak to se opravdu nedá moc odhadnout

9.1.2009 10:42
irij

XXX.XXX.61.151

llucinkaa2 napsal(a):

Lucince - toho pejska majitelka vrátila - zbavila se ho - byl hodně "živý" a my jej nechtěli nechat utratit, tak tu u mě byl nějaký čas než se pro něj našel nový pán. Během týdne se tu naučil chodit v klidu na vodítku a za dva týdny se mazlil a hrál si s mýma vnučkama - Teď hlídá u Prostějova , dlouho jsem ho neviděl...

Přidejte reakci

Přidat smajlík