Štěně středního pinče ,louže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2009 20:55
luda

XXX.XXX.102.187

Ahoj,pořídila jsem si štěně středního pinče,,byla už starší 4 měsíce.Vše o chvu a péči vím,sestra chová kokry a přítel má Pinče.Ale potřebovala bych poradit nějaký fígl na odnaučení loužiček a bobku až ve 4 měsíci,,,Trošku už nám to jde,mám ji týden a už ví co to je kde má místo,co je to fuj a nesmíš.....ale louči občas udělá a bobek taky jak na to,,,chdíme ven,jenže venku je zima i když máme obleček,klepe se jako ratlík

Děkuji všem Lucka

27.1.2009 22:45
zu

XXX.XXX.139.178

luda napsal(a):
Ahoj,pořídila jsem si štěně středního pinče,,byla už starší 4 měsíce.Vše o chvu a péči vím,sestra chová kokry a přítel má Pinče.Ale potřebovala bych poradit nějaký fígl na odnaučení loužiček a bobku až ve 4 měsíci,,,Trošku už nám to jde,mám ji týden a už ví co to je kde má místo,co je to fuj a nesmíš.....ale louči občas udělá a bobek taky jak na to,,,chdíme ven,jenže venku je zima i když máme obleček,klepe se jako ratlík

Děkuji všem Lucka

Takhle jsme to dělali s naším dobrmánkem: když jsme si ho v osmém týdnu přivezli, tak každou hodinku jsme šli ven (asi tak první týden), když se vyčůral doma, tak pokud chycen při činu, okřiknout, pokud nechycen, bez nadávek uklidit Platil režim po každém napití nebo napapání honem ven! Malé štěně to totiž neudrží a hned po těchto aktivách si potřebuje ulevit. Protože jsme to takhle vychytali a vždycky to vyšlo, že to udělal venku, naučil se, že se to dělá jen venku a je to jedna z věcí, kterou jsme ho naučili opravdu dobře a rychle. Podmínka ovšem je dát mu možnost to vůbec udělat venku, čili chodit s nim často, i když je to opruz. Pokud jsou malému 4 měsíce a pořád se mu stávají nehody, tak doporučuji 5-6krát denně. Jo a nedůležitější je chválit venku, když vykoná potřebu Hodně štěstí!

Přidejte reakci

Přidat smajlík