Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2006 18:51

Hezký den,
moc se mi líbí plemeno vipet a zajímalo by mně, zda by se s ním dalo dělat agility. Všeobecně jsou chrti považováni za ne zrovna snadno cvičitelné, ale třeba máte někdo jinou zkušenost. Děkuji.

5.4.2006 16:15

psinuska napsal(a):
Hezký den,
moc se mi líbí plemeno vipet a zajímalo by mně, zda by se s ním dalo dělat agility. Všeobecně jsou chrti považováni za ne zrovna snadno cvičitelné, ale třeba máte někdo jinou zkušenost. Děkuji.

Určitě to s vipetem jde. Většinou si vipeta lidi pořídí na dostihy, coursing, nebo výstavy. O některých vím, že doplňkově dělají i agility. Určitě jsou vhodnější rasy, ale s větší trpělivostí dokážeš agility i s vipetem.

6.4.2006 14:38

ind napsal(a):
Určitě to s vipetem jde. Většinou si vipeta lidi pořídí na dostihy, coursing, nebo výstavy. O některých vím, že doplňkově dělají i agility. Určitě jsou vhodnější rasy, ale s větší trpělivostí dokážeš agility i s vipetem.

vipet je určitě vhodný na agility, na to že je to chrt je podle mě hodně dobře cvičitelný.
http://www.odhnevina.com/ paní dělá agility s vipetem tak jí můžete napsat o rady

6.4.2006 14:43

psinuska napsal(a):
Hezký den,

Ahoj, taky si myslím, že by to s ním jít mohlo, ale řekla bych, že třeba na rovinkách budeš mít problémy mu stíhat.. Takový vipet je totiž hrozně rychlý, viděla jsem je na coursingu a rozhodně bych s ním běhat nechtěla.. Můj názor.

6.4.2006 15:48

wewerushka napsal(a):
Ahoj, taky si myslím, že by to s ním jít mohlo, ale řekla bych, že třeba na rovinkách budeš mít problémy mu stíhat.. Takový vipet je totiž hrozně rychlý, viděla jsem je na coursingu a rozhodně bych s ním běhat nechtěla.. Můj názor.

Rychlost není v agility vše, někdy může být i kontraproduktivní. Navíc rychlost jako na rovince nemá kde rozvinout. Díky výše položenému těžišti má naopak problémy při rychlé změně pohybu, čímž kompenzuje svou rychlost. Nicméně agility s ním dělat můžete a to dokonce vrcholově, viz A3 Easy Golo ze Springsbar. Pokud se někdo dostane do A3, tak to rozhodně nemůže být nevhodné plemeno. Jde tedy o to vybrat jedince, který se bude dobře učit a přizpůsobit mu výcvik, protože vipeti, co já vím, tak nesnášejí opakování věcí dokolečka. Q

Přidejte reakci

Přidat smajlík