Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2009 11:47
alishka

XXX.XXX.140.30

Mám doma borderáka, krmili jsme syrovym nebo varenym masem, jednou denne misku, ale docela nam pribral, pritom pohybu ma dost, vim, ze by mel vazit nejak 20 kg a ona ma 24 kg a je takovy zavalitejsi..
Kolik by mel toho masa dostavat? vim, ze na granulich je davkovani, ale nevim, kolik toho masa, aby netloustl.. ted na mesic nasadime dietni granule, ktere ma nase cuba zlataka, co hubne, aby teda neco dal dolu, ale pak bychom chteli zustat na mase....

30.1.2009 21:58
ircanka

XXX.XXX.25.121

alishka napsal(a):
Mám doma borderáka, krmili jsme syrovym nebo varenym masem, jednou denne misku, ale docela nam pribral, pritom pohybu ma dost, vim, ze by mel vazit nejak 20 kg a ona ma 24 kg a je takovy zavalitejsi..
Kolik by mel toho masa dostavat? vim, ze na granulich je davkovani, ale nevim, kolik toho masa, aby netloustl.. ted na mesic nasadime dietni granule, ktere ma nase cuba zlataka, co hubne, aby teda neco dal dolu, ale pak bychom chteli zustat na mase....

obecně se udává, že by pes měl dostávat masa 2%hmotnosti. Tedy u 20kg psa asi 400g masa denně plus asi 400g přílohy (řekněme 200g rýže a 200g zeleniny). Záleží na zátěži psa, na kondici a na druhu masa(na shubnutí dávat kuře, krůtu). Ale toto množství je myslím optimální.
Popř. pokud chcete aby shubnul tak malinko méně (350g).

Kolik jste dávali předtím?

30.1.2009 22:09
efka

XXX.XXX.20.66

alishka napsal(a):

Pokud vidím že mi pesan nabírá tak snížim dávku krmení pokud hubne přidám. Není potřeba nic vážit odměřovat - stačí sledovat kondici pejska - žebra musí být hmatná ale pokrytá vrstvou tuku a svalstva, při pohledu shora by mělo být zřetelné lehce vtažené bříško... já to takhle praktikuju pořád a nemám problém, ale chce to pejska sledovat průběžně a průběžně upravovat krmnou dávku než to vybalancujete akorát. Na granule bych ve vašem případě nepřecházela, dál dávejte maso jak jste zvyklí - samozřejmě s minimem tuku třeba libové kuřecí a jako přílohu zapomeňte na těstoviny a místo nich dejte rýži nebo spařené ovesné vločky a samozřejmě zeleninu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík