Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2006 22:47

Jake mate plemeno a jakou pouzivate kosmetiku? Zajimaji me dlouhosrsta, ale piste i o kratkosrstych plemenech. Piste ruzne rady a posrehy, klidne i jake pouzivate kartace, jak ste s kosmetikou spokojeni nebo s cim ste byli nespokojeni. Myslim, ze to budou uzitecne rady pro vsechny, kteri se o kosmetiku zajimaji.

Ja mam jorksira, pouzivali sme kosmetiku KW a Bio-groom. KW mi celkem vyhovuje a stale pouzivam citronovy balzam. S Bio-groomem byli problemy, mel po tom lupy. Tedka sem presla na Lady Belle a s tim sem zatim velmi spokojena.
Ja osobne mam rada psy s dlouhou srsti a nelibi se mi, kdyz si nekdo poridi jorka a pak ho ostriha. Ja mu nechala dlouhou srst, ale mel roztrepeny konecky a celkove tak trochu znicenou, tak sem ho nechala ostrihat, ale tedka uz mu ji necham narust zase dlouhou.

2.4.2006 16:57

michelle napsal(a):
Jake mate plemeno a jakou pouzivate kosmetiku? Zajimaji me dlouhosrsta, ale piste i o kratkosrstych plemenech. Piste ruzne rady a posrehy, klidne i jake pouzivate kartace, jak ste s kosmetikou spokojeni nebo s cim ste byli nespokojeni. Myslim, ze to budou uzitecne rady pro vsechny, kteri se o kosmetiku zajimaji.

Ja mam jorksira, pouzivali sme kosmetiku KW a Bio-groom. KW mi celkem vyhovuje a stale pouzivam citronovy balzam. S Bio-groomem byli problemy, mel po tom lupy. Tedka sem presla na Lady Belle a s tim sem zatim velmi spokojena.
Ja osobne mam rada psy s dlouhou srsti a nelibi se mi, kdyz si nekdo poridi jorka a pak ho ostriha. Ja mu nechala dlouhou srst, ale mel roztrepeny konecky a celkove tak trochu znicenou, tak sem ho nechala ostrihat, ale tedka uz mu ji necham narust zase dlouhou.

já mám maltézáčka. kosmetiku nakupuji na profikosmetice. ted má 6měsíců a srst mu nechám narůst zaručeně dlouhou.
ale konkrétně -
denně vyčesávám (kartáčem od Vellusu-350kč) a asi obden použiji sprej Bea Vison-Norkový olej.
Používám pro něj nedráždivý šampon od 1Allsystems - Jemný šampon s kondicionérem. A také jsem již začala používat kondicionér - konkrétně Botanický kondicionér - 1Allsystems.
Denně zasypávám oči kukuřičným škrobem a čistím oční okolí Lotionem Oči od Iv san Bernard.
Aby neměl blechy a jiné parazity, používám každé 2 měs. preventivně přípravek Stronghold (k dostání u veterináře).
Pro péči o jeho ouška používám Lotion uši - Iv san Bernard. Asi každých 14dní mu kapnu pár kapek do ucha a ouško potom jemně masíruju. Ouška nám ale dělají velký problém - přesněji, vytrhávání chloupků z uší, dostala jsem typ na parfémovaný pudr od Iv san Bernard, ten mu jemně vsypu do ouška, nechám působit a po chvíli vytahuji chloupky prsty, jde to samo. Pozn. je to bezproblémové a nedráždivé.
Pro jeho perfektně upravený top knot používám Tvarovací gel - 1Allsystems.
kosmetiku používám teprve cca 4měsíce a zatím jsem spokojená,tak uvidíme do budoucna.
uvažuji ale také o vyzkoušení některých z produktů od KW.

2.4.2006 18:43

alenka napsal(a):
já mám maltézáčka. kosmetiku nakupuji na profikosmetice. ted má 6měsíců a srst mu nechám narůst zaručeně dlouhou.
ale konkrétně -
denně vyčesávám (kartáčem od Vellusu-350kč) a asi obden použiji sprej Bea Vison-Norkový olej.
Používám pro něj nedráždivý šampon od 1Allsystems - Jemný šampon s kondicionérem. A také jsem již začala používat kondicionér - konkrétně Botanický kondicionér - 1Allsystems.
Denně zasypávám oči kukuřičným škrobem a čistím oční okolí Lotionem Oči od Iv san Bernard.
Aby neměl blechy a jiné parazity, používám každé 2 měs. preventivně přípravek Stronghold (k dostání u veterináře).
Pro péči o jeho ouška používám Lotion uši - Iv san Bernard. Asi každých 14dní mu kapnu pár kapek do ucha a ouško potom jemně masíruju. Ouška nám ale dělají velký problém - přesněji, vytrhávání chloupků z uší, dostala jsem typ na parfémovaný pudr od Iv san Bernard, ten mu jemně vsypu do ouška, nechám působit a po chvíli vytahuji chloupky prsty, jde to samo. Pozn. je to bezproblémové a nedráždivé.
kosmetiku používám teprve cca 4měsíce a zatím jsem spokojená,tak uvidíme do budoucna.

Já mám tři jorky. Dva jsou ostříhaní. Jeden proto, že mu to daleko víc sluší, než když má dlouhou srst(má ji takovou kudrnatou) a druhý je babičky a ta jej nečeše. Proto ji raději ostříhám, než aby měla všude zacuchance a pak problémy s kůží. Třetí je fenka a ta má dlouhé chlupy. Než jsem si pořídila tu třetí fenku, tak jsem používala jemný šampón od All systems. Když měli po zimě chlupy takové vysušené, tak ještě jsem dělala olejové zábaly(prvosenkový olej od all systems). Když přišla třetí all systems naprosto zklamal. Měla po něm obrovské množství lupů. Koupila jsem šampón a balzám od Lady Belle a lupy se objevovali jen v malém množství. (Doslechla jsem se, že Lady Belle není moc vhodný, protože obsahuje silikony, ale na kudrnaté chlupy toho prvního je machr a nemůžu si na něj stěžovat). Nakonec jsem pro třetí fenku koupila KW šampón, balzám a rozčesávač s čajovníkovým olejem a zdá se že to na ty lupy zabralo. Ten rozčesávač Bea vision jsem měla taky, ale bylo poznat, že na těch chlupech je taková těžká vrstva(taky jsem se dozvěděla, že obsahuje silikony- ty prý způsobí že jorkovi srst zprovázkovatí, ale říkam, že s LB jsem spokojená). Ten čajovníkový rozčesávač byl lepší a navíc se jeho vůně docela rychle rozplynula a fenka se nechtěla válet v žádném bordelu a nesmrděla dva dny. Teď mi dochází, tak mám v plánu koupit rozčesávač Demelant Activ od Héry. Hodně si jej pochvalují. Uvažuju ještě o norkovém oleji od KW, protože s tím prvosenkovým taky tolik spokojená nejsem. Jinak všem psům dávám každý den tabletu pangaminu s pupálkovým olejem na krásnou srst. Používám jorky kartáč od KW a pak kovový hřeben.

2.4.2006 18:45

alenka napsal(a):
ale konkrétně -

Jinak ještě na ten botanický kondicionér od all systems slyším jenom chválu.

2.4.2006 20:26

lineta napsal(a):
Jinak ještě na ten botanický kondicionér od all systems slyším jenom chválu.

poradili byste mi někdo,jaký přípravek mám používat místo norkového spreje Bea vision? potřebuji aby to byl dobrý rozčesávač,s norkovým olejem a aby po něm byla srst lesklá.díky.

2.4.2006 21:02

alenka napsal(a):
poradili byste mi někdo,jaký přípravek mám používat místo norkového spreje Bea vision? potřebuji aby to byl dobrý rozčesávač,s norkovým olejem a aby po něm byla srst lesklá.díky.

Můžete zkusit rozčesávač od KW s norkovým olejem, nebo ten Demelant activ od Jean-Piére Héry. Sice je s rostlinými oleji, ale velmi si jej pochvalují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík