Žloutnutí srsti bílých psů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2009 18:42
lenocka

XXX.XXX.109.4

Ahoj, mám bílého psa a při výběru krmiva pořád hlídám obsah vit.A aby srst nerezla. Zajímalo by mě, jaké zkušenosti s granulemi a barvou srsti máte vy. Samozřejmě každý pes je individualita, ale třeba objevíme že po nějakých granulích srst rezne často...
Já krmila Acanu a K9, po těch mi zrezla lehce, ale kvalita srsti nic moc. Pak Bosch, ale nevyhovoval jinak, a ted Anku, připadá mi že lehce přibarvila do žluta. Všechno granule pro velké psy. Snažím se hlídat si hladinu vit.A do 18.000m.j.
A co vy?

5.2.2009 18:46

lenocka napsal(a):
Ahoj, mám bílého psa a při výběru krmiva pořád hlídám obsah vit.A aby srst nerezla. Zajímalo by mě, jaké zkušenosti s granulemi a barvou srsti máte vy. Samozřejmě každý pes je individualita, ale třeba objevíme že po nějakých granulích srst rezne často...
Já krmila Acanu a K9, po těch mi zrezla lehce, ale kvalita srsti nic moc. Pak Bosch, ale nevyhovoval jinak, a ted Anku, připadá mi že lehce přibarvila do žluta. Všechno granule pro velké psy. Snažím se hlídat si hladinu vit.A do 18.000m.j.
A co vy?

Krmila jsem Eukanubu a Acanu. Po Eukanubě zrezl hodně, po Acaně se to taky stihlo projevit, ale tu jsem hned po měsíci kvůli reznutí zavrhla. Krmím Gilpu, (vit. A 10.000) tři čtvrtě roku a v pohodě.

5.2.2009 20:52
anet

XXX.XXX.79.24

barbora19 napsal(a):
Krmila jsem Eukanubu a Acanu. Po Eukanubě zrezl hodně, po Acaně se to taky stihlo projevit, ale tu jsem hned po měsíci kvůli reznutí zavrhla. Krmím Gilpu, (vit. A 10.000) tři čtvrtě roku a v pohodě.

Krmim Acanou a nemam problem so srstou. Je pekna biela a aj v dobrej kvalite.

5.2.2009 22:48
ajina

XXX.XXX.228.246

lenocka napsal(a):
A co vy?

Já jsem slyšela, že po Acaně někteří reznou, ale já mám už tak rezavýho psa, tak to není poznat...krmili jsme jí jako štěndo a tam se barva navic hodne meni.

5.2.2009 22:51
rachel

XXX.XXX.123.205

ajina napsal(a):
Já jsem slyšela, že po Acaně někteří reznou, ale já mám už tak rezavýho psa, tak to není poznat...krmili jsme jí jako štěndo a tam se barva navic hodne meni.

Westík mojí tety tpo Acaně taky zreznul.
Já bych u svýho psa zreznutí uvítala, tak jí asi zkusím koupit a uvidím.

6.2.2009 00:00
lenocka

XXX.XXX.109.4

rachel napsal(a):
Westík mojí tety tpo Acaně taky zreznul.
Já bych u svýho psa zreznutí uvítala, tak jí asi zkusím koupit a uvidím.

To Anet: je to zvláštní, ale lidi, o kterých vím že tohle řeší, mají vždy čistě bílé psy. Jako by se to psů kteří mají tmavé skvrny netýkalo či co..

6.2.2009 08:16
anet

XXX.XXX.79.103

lenocka napsal(a):
To Anet: je to zvláštní, ale lidi, o kterých vím že tohle řeší, mají vždy čistě bílé psy. Jako by se to psů kteří mají tmavé skvrny netýkalo či co..

To Lenocka: to neviem posúdiť.

6.2.2009 08:16
pinoha

XXX.XXX.69.167

lenocka napsal(a):
A co vy?

Nerada bych tu byla za blbce, ale myslím, že problém není ve vitamínu A, ale v betakarotenu, což je provitamín A, z něhož vitamín teprve vzniká. (Docela bych uvítala, kdyby to tu někdo objasnil!)
Vitamín A je pro psí organismus nezbytný, ale netuším, jaká je minimální potřebná dávka.
Lucie

6.2.2009 08:29

pinoha napsal(a):
Nerada bych tu byla za blbce, ale myslím, že problém není ve vitamínu A, ale v betakarotenu, což je provitamín A, z něhož vitamín teprve vzniká. (Docela bych uvítala, kdyby to tu někdo objasnil!)
Vitamín A je pro psí organismus nezbytný, ale netuším, jaká je minimální potřebná dávka.
Lucie

Taky mám bílého psa, navíc s citlivým zažíváním. Po několikaměsíčním experimentování jsme skončili u Happy Dog Natur-Croq Lamm & Reis. Má snížený obsah mědi, ideální pro světlá plemena psů. Bruno sice není ani po něm sněhobílý, ale vyhovuje.

http://www.happydog.cz/cz/dog/ produkty/dog/medium/natur-adult/ produkt.html?SHL_KatalogID=12# detail_produktu
(odstranit mezery)

6.2.2009 12:32
lenocka

XXX.XXX.109.4

pinoha napsal(a):
Lucie

Lucie za blbce je tu minimálně půlka z nás Betakaroten je provitamin, tudíž neaktivní forma. Tělo si z něj syntetizuje formu aktivní a využitelnou = vlastní vit.A. Tím jsem si jistá. Ale nejsem si jistá, jetli provitamin jako neaktivní forma může způsobovat reznutí, podle mě by neaktivní forma neměla dělat vůbec nic. Jinak vit.A je nazýván "růstový vitamin" a pro veškeré organismy je absolutně nezbytný. Otázka je kolik je nezbytné a kolik nadměrné množství a zda opravdu způsobuje reznutí srsti..
Jinak o mědi jako možné příčině slyším prvně, zkusím k tomu něco dohledat..

Přidejte reakci

Přidat smajlík