Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2009 16:04
m arky

XXX.XXX.70.130

Máte někdo zkušenosti stimto obojkem?
Doma mám ročního pejska který posloucha ale jen když poplíž nejsou lidi to mohu volat ale on vubec nereaguje.Tak sem přemyšlela o o tomto obojku.

19.2.2009 16:24
hillary

XXX.XXX.1.235

m arky napsal(a):
Doma mám ročního pejska který posloucha ale jen když poplíž nejsou lidi to mohu volat ale on vubec nereaguje.Tak sem přemyšlela o o tomto obojku.

Dobrý den a nepřemýšlela jste spíš o výchově?Roční pes se stále dá celkem dobře vychovat a na cvičáku vám jistě i rádi poradí,jak na něj...Elektrický obojek je podle mne v tomto případě zbytečné stresování psa..Důležitá je vaše autorita a pejskova poslušnost,která se opravdu dá naučit..

20.2.2009 03:12
marcha

XXX.XXX.166.72

m arky napsal(a):

Jsem přesvědčená, že tato pomůcka patří do rukou jen zkušenému výcvikáři. Jinak naděláte víc škody než užitku. Použít rovnou tohle na rozjívené štěně je nesmysl. Pracujte na výchově a vzájemném vztahu, motivujte pozitivně - hra, pamlsky... je v pubertě a zajímá ho všechno kolem, to je přirozené!

20.2.2009 11:44
luucka

XXX.XXX.200.115

marcha napsal(a):
Jsem přesvědčená, že tato pomůcka patří do rukou jen zkušenému výcvikáři. Jinak naděláte víc škody než užitku. Použít rovnou tohle na rozjívené štěně je nesmysl. Pracujte na výchově a vzájemném vztahu, motivujte pozitivně - hra, pamlsky... je v pubertě a zajímá ho všechno kolem, to je přirozené!

Přesně tak, souhlasím s výše napasanými příspěvky. Použití elektric. obojku je v tomhle případě úplně zbytečné.
V tomto věku je jen málo psů, kteří mají 100% přivolání. Zkuste vyhledávat situace, o kterých víte, že pes neposlouchá a trénujte přivolání na stopovačce.

21.3.2012 22:45
xxxmitschxxx

XXX.XXX.254.26

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo nějakou skušenost s elektronickými výcvikovými obojkami. Hledal jsem na netu a všechny jsou dost drahý. Našel jsem ale na www.elektronickeobojkypropsy.cz obojek, který je o dost levnější než ostatní značky. Jmenuje se LCD 100LV. Nemáte náhodou někdo s tímto obojkem skušenost?Nerad bych koupil zajíce v pytli.Díky za odpověď

21.3.2012 23:09
memmory

XXX.XXX.252.42

xxxmitschxxx napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo nějakou skušenost s elektronickými výcvikovými obojkami. Hledal jsem na netu a všechny jsou dost drahý. Našel jsem ale na www.elektronickeobojkypropsy.cz obojek, který je o dost levnější než ostatní značky. Jmenuje se LCD 100LV. Nemáte náhodou někdo s tímto obojkem skušenost?Nerad bych koupil zajíce v pytli.Díky za odpověď

Pokud potřebujete EO nikdy nebude fungovat pokud nebude opradu drahý, zkoušela jsem na fenu NO 3 druhy levnějších a jediný který opravdu funguje je DOGTRACE .. ten doporučím na jekéhokoliv psa :-)

21.3.2012 23:11
memmory

XXX.XXX.252.42

xxxmitschxxx napsal(a):

Doporučuji tento :
http://www.equisboy.cz/elektronicke-vycvikove-obojky/vycvikovy-obojek-d-control-400

21.3.2012 23:13
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
Doporučuji tento :
http://www.equisboy.cz/elektronicke-vycvikove-obojky/vycvikovy-obojek-d-control-400

Omlouvá se špatný odkaz ... tady ten je OK .. a dobrá cena teď
http://www.svetzviratek.cz/index.php?route=product/product&product_id=3901

22.3.2012 16:46
xxxmitschxxx

XXX.XXX.254.26

A včem je mezi nimi rozdíl?ten z www.elektronickeobojkypropsy.cz má umět zvukový signál na obojku psa, dosah má 300m to mi stačí a el.impulz má taky dost nastavitelnej, navíc oproti tomu dcontrolu má vibrace.. Chápu že asi dílenské zpracování bude horší, ale zajímal by mě spíš právě ten rozdíl jak tady píšete proč nebude levnej účinkovat oproti dražšímu.

23.3.2012 16:47
memmory

XXX.XXX.252.42

xxxmitschxxx napsal(a):
A včem je mezi nimi rozdíl?ten z www.elektronickeobojkypropsy.cz má umět zvukový signál na obojku psa, dosah má 300m to mi stačí a el.impulz má taky dost nastavitelnej, navíc oproti tomu dcontrolu má vibrace.. Chápu že asi dílenské zpracování bude horší, ale zajímal by mě spíš právě ten rozdíl jak tady píšete proč nebude levnej účinkovat oproti dražšímu.

No hlavně v tom že ten levný nefunguje vůbec ... je tam nastavení 1-100 a i když pes dostane impulz 100 nic necítí - nereaguje .... a není to jen můj pes .. koupila si ho kamarádka a poslala ho ihned na reklamaci prý funguje tak ho opět zkoušela a i na jiných psech a snad jen možná malej pes krátkostrstej no ten asi cítil lechtání za krkem :) Koupil se znovu jiný a opět to samé ..

24.3.2012 19:51
vitacit

XXX.XXX.144.71

Taky ho plánuju pořídit. Mám seniora a začíná mít problémy se sluchem.

25.3.2012 13:19
kulisek

XXX.XXX.58.254

El. obojek je pro takového mladého psa zbytečnost. Já sama ho používám, ale kupovala jsem ho až ve věku 3 let své křížence stafbulíka.. Poslouchá, ale někdy se prostě zapomene a párkrát mi ji málem přejelo auto, v lese když uteče za zvěří jsem o ní měla strach.. Sice se do 10 min vracela, ale kdo mi zaručí, že během té doby ji nikdo nezastřelí? takže teď už má 2. rokem el. obojek od dogtrace a jsme spokojené obě. Většinou na ní platí jen ten zvukový signál.

Jinak u vašeho pejska bych venku začala používat 5 metrovou stopovačku, nosila při sobě pytel odměn a přihlásila se na cvičák ;)

4.4.2012 19:14
dudis

XXX.XXX.227.246

No, my chodíme na cvičák, máme na procházkách pytel odměn a kde je zvěř chodíme na stopovačce. Ale stejně to nepomáhá a když je pes na volno, tak stejně za zvěří letí jak šílenej a v tu chvíli se můžu třeba stavět na hlavu a na přivolání neslyší. Jinak od psů a od lidí se odvolat dá spolehlivě. Tak jsme taky objednali dnes Dogtrace d-control 400.

4.4.2012 20:11
memmory

XXX.XXX.252.42

dudis napsal(a):
No, my chodíme na cvičák, máme na procházkách pytel odměn a kde je zvěř chodíme na stopovačce. Ale stejně to nepomáhá a když je pes na volno, tak stejně za zvěří letí jak šílenej a v tu chvíli se můžu třeba stavět na hlavu a na přivolání neslyší. Jinak od psů a od lidí se odvolat dá spolehlivě. Tak jsme taky objednali dnes Dogtrace d-control 400.

Uleví se Vám a vy i váš pes budete spokojení a budete spolu dobře vycházet :-)

5.4.2012 16:25
mrsniky

XXX.XXX.95.5

Také bych na tak mladého psa EO nepoužívala. Zkusila bych klasické věci jako je šňůra, míček, hodit po něm něčím, co ho zaujme (klidně flák syrového masa) apod...
My jsme podobný případ jako byl popsán výše - EO zakoupený ve 3 letech.
Máme dogtrace d-control 600 a jsme spokojení. Do těch levných bych nešla, přečetla jsem desítky diskusí a vždycky lidé nakonec skončili u těch dražších variant.
A ještě bych ráda dodala, že EO není ani tak o praxi a zkušenostech, ale hlavně o citu a používání selského rozumu. Je to pomůcka jako každá jiná, a když ji používáte s rozmyslem a znáte svého psa, zkazíte toho určitě míň, než člověk sice s praxí, ale bez mozku :-)

5.4.2012 20:08
dudis

XXX.XXX.191.135

Kdyz jsem nasaval informace pred porizenim EO, nekde jsem cetl, ze ho nekteri zkuseni profi cvicitele pouzivaji i na psech od 6 mesicu. Nemuzu ale najit kde to bylo. Takze si myslim, ze kdyz na rocniho psa bude EO pouzivan s citem a rozmyslem, tak se nic nezkazi. Pri spravnem pouziti pes dostane pouze par ran a pote uz funguje pouze na zvuk.

6.4.2012 19:46
mrsniky

XXX.XXX.95.5

dudis napsal(a):
Kdyz jsem nasaval informace pred porizenim EO, nekde jsem cetl, ze ho nekteri zkuseni profi cvicitele pouzivaji i na psech od 6 mesicu. Nemuzu ale najit kde to bylo. Takze si myslim, ze kdyz na rocniho psa bude EO pouzivan s citem a rozmyslem, tak se nic nezkazi. Pri spravnem pouziti pes dostane pouze par ran a pote uz funguje pouze na zvuk.

Promiňte, ale člověk, který nasadí EO půlročnímu štěněti, není nejlepším příkladem. Je to způsob, jak rychle donutit psa dělat to, co chceme, ale za jakou cenu?
Samozřejmě při správném použití u psa, který přesně ví, co po něm chcete, nic nezkazíte, jen tu padaly názory, že u takového mlaďocha se dají zkoušet jiné věci.
Já bych EO nenasadila, kdyby to nebylo nevyhnutelné. Vždy je lepší navázat si psa na sebe a tím se s ním "propojit", než používat jakékoli donucovací prostředky. U nás už to nešlo, tak ho máme, ale považuji to za svou osobní prohru a důkaz o tom, že jsem stále ještě kynologický začátečník :-)

14.9.2012 09:10
xxxmitschxxx

XXX.XXX.251.134

Tak jsem na Vás nakonec nedal, obojek pořídil a konkrétně tento levný typ http://www.elektronickeobojkypropsy.cz/product/elektronicke-vycvikove-obojky/elektronicky-obojek-lcd-100lv--wate/11 a jsem s ním maximálně spokojený. Funguje fakt dobře. Používám ho pravidelně na procházkách. Psovi jsem dal za celou dobu ránu aci 3x-5x a to na druhý nejnižší stupeň. Jak tu někdo psal že to nefunguje ani na nejvyšší, tak to alespoň u mého obojku neplatí. Nyní psa maximálně upozorním zvukem nebo vibrací, a reaguje suprově. Já jsem za sebe maximálně spokojen. A nemyslím že by to bylo nějaké týrání.

14.9.2012 12:32
scylla

XXX.XXX.147.86

xxxmitschxxx napsal(a):
Tak jsem na Vás nakonec nedal, obojek pořídil a konkrétně tento levný typ http://www.elektronickeobojkypropsy.cz/product/elektronicke-vycvikove-obojky/elektronicky-obojek-lcd-100lv--wate/11 a jsem s ním maximálně spokojený. Funguje fakt dobře. Používám ho pravidelně na procházkách. Psovi jsem dal za celou dobu ránu aci 3x-5x a to na druhý nejnižší stupeň. Jak tu někdo psal že to nefunguje ani na nejvyšší, tak to alespoň u mého obojku neplatí. Nyní psa maximálně upozorním zvukem nebo vibrací, a reaguje suprově. Já jsem za sebe maximálně spokojen. A nemyslím že by to bylo nějaké týrání.

Takže pes na dálkové ovládání znamená vaši spokojenost? Bude to nosit do konce života? Raději bych psa naučila přivolání než tohle.

14.9.2012 14:19
xxxmitschxxx

XXX.XXX.251.134

Ano znamená.A klidně ho budu nosit do konce života. Na přivolání reaguje dobře, pokud ho něco hodně nezaujme.

14.9.2012 14:41
scylla

XXX.XXX.147.86

xxxmitschxxx napsal(a):
Ano znamená.A klidně ho budu nosit do konce života. Na přivolání reaguje dobře, pokud ho něco hodně nezaujme.

Aha, takže přivolání nemá a bez obojku to najde. Hlavně, když jste spokojen vy.

18.9.2012 08:32
vandisue

XXX.XXX.125.1

marcha napsal(a):

smajlík Taky to tak vidím :) Elektrický obojek jen do rukou zkušeného... A i ten to někdy může pěkně zbabrat....

18.9.2012 09:06
vandisue

XXX.XXX.125.1

Mám 3letou fenku NO, když je na volno reaguje na mě, jak já říkám přes pamlsky nejdál dojdeš :D Ona ví, že mám stále něco dobrého u sebe a tak se mě drží (ovšem podmínkou je to, aby měl pes stále chuť jíst, tzn. aby nebyl přežraný = menší krmná dávka a tu ještě dělím do 2 ráno a večer.)
Vše je v pohodě dokuď nevidí kočku, nebo nějakou zvěř. Ten pud něco honit je silnější než cokoliv jiného, i když je to i vášnivá aportérka v ten moment nereaguje na nic. A nevím co s tím, je jak pominutá, i když jí mám na vodítku tak se může strhat a já na ni volám - NIC! Můžu jí mávat aportem před obličejem, nebo kusem masa... Je jí to jedno, i když je na vodítku.

Nejsem zastáncem ostnatých obojků, ba zastáncem elektrických, aby se docílilo rychleji nebo přesněji výcviku.
Na psa zásadně neřvu, zásadně ji nemlátím. A tak jsme si vybudovali cestičku k sobě....
O elektrickém obojku přemýšlím jen z důvodu jejího silného loveckého pudu. Ale ze zkušeností s elektrikou vím, že každý pes na ni reaguje jinak a né každému vyhovuje.
Jenže nechci, aby mi ji nějaký myslivec zastřelil. A tak fakt nevím jestli ji nepouštět z vodítka vůbec a nebo si pořídit el.obojek...
Poraďte, co si o tom myslíte...smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2012 11:28

Dobrý den,
měla jsem úplně stejný problém jako vy. Ještě možná o něco horší, protože mám fenku loveckého plemene a utíkala i když žádnou zvěř neviděla a necítila, prostě si běžela nějakou najít a za chvíli jsem jí slyšela jak hlasí. Sice se vždy spolehlivě vracela, ale také jsem se bála toho, že mi ji nějaký myslivec zastřelí nebo se jí něco stane. To že bych jí měla celý život na vodítku, i když třeba dluhém- stopovačce, jsem si nedokázala představit. Je neuvěřitelně živá, takže by to bylo týrání.
Moje fenka je neskutečně žravá. Proto je velmi snadno namotivovatelná. Jako běžnou odměnu jí dávám i obyčejné granule, když cvičíme něco více ,,spešl" tak třeba sýr. I když mám jen granule tak je vždycky plně soustředěná na mě. Když jí ale napadlo zdrhnout tak prostě zdrhla a nepomohlo by ani kdybych u sebe měla pytel buřtů. Dělala to proto, že honit zvěř pro ni byla větší odměna než jídlo a to i přesto, že za normální situace pro pamlsek udělá téměř vše.
Největší problém v utíkání za zvěří je to, že jakmile se to jednou pejskovi povede, bude to opakovat. Jsou to stále šelmi a lovci, někteří více, jiné to třeba za celý život ani nenapadne. Jakmile zjistí, že když jsou bez vodítka a začnou utíkat, tak vy už na ně nemůžete protože jsou samozřejmně mnohem rychlejší, je velmi težké je to odnaučit.
Zkoušela jsem všechno možné. Na stopovačce mě poslechla, i když viděla zvěř (v tom u vás vidím trošku mezery). Jakmile ale poznala, že je navolno (nebo stačilo i to, že jsem stopovačku nedržela v ruce a ona ji jen táhla za sebou), tak byla v trapu.
EO funguje v podstatě jako prodloužené vodítko. Máte psa pod kontrolou i když je navolno a o to jde. Jakmile pes zjistí, že ho dokážete potrestat, i když jste daleko a není na vodítku začne poslouchat. Mám EO, kde je asi 15 stupňu intenzity. Používám stupeň 3. Bohatě stačil. Zkoušela jsem ho na sobě. Není to bolestivé, ale nepříjemné. Psa to nebolí, ale lekne se.
Co ale musíte udělat nejdříve je to, že s fenkou vypilujete poslušnost na vodítku/stopovačce. EO může fungovat jen na takového psa, který bezpečně ví, co po něm chcete a daný povel na vodítku bez problémů zvládne. Jde o to, psovi ukázat, že na něj můžete i když je třeba 100 metrů daleko. Pokud byste postupoval tak, že byste koupil EO vypustil fenku na zazajícovaném poli a hned do ní začal ládovat šoky, je to dost pravděpodobné, že byste za chvíli měl ustrašené zvíře a váš vztah s ním by byl dost narušený.
Moje rada: Choďte s fenkou co nejvíce do lesa a na pole, kde víte, že se vyskytuje zvěř a cvičte na stopovačce klid před zvěří. Chcete to začít od nejnižšího levelu. Např. zajíce fenka uvidí jen v dálce-> posadíte si jí, a pokaždé když se na vás na zavolání jejího jména podívá, tak jí pořádně prokrmíte a to něčím pořádně lákavým. A postupně zvyšovat náročnost, dokud vás fenka nebude schopna na vodítku pořádně vnímat. Je dost možné, že když zvládnete tohle nebudete EO ani potřebovat.
Hodně se mi vyplatilo naučit svého psa povel down-> na dlouhé písknutí, popřípadně slovní povel zalehne i když je třeba 300 metrů ode mě. Pokud pejsek tenhle povel perfektně ovládá, je mnohem lepší využívat ve zvěři povel down než povel ke mě. Pro psa je totiž mnohem snažší jen si lehnout a mít zvěř stále na očích, než otočit se k ní zády a běžet k pánovi.

Hezký den,
Lucka

18.9.2012 11:56
scylla

XXX.XXX.147.86

vandisue napsal(a):
Mám 3letou fenku NO, když je na volno reaguje na mě, jak já říkám přes pamlsky nejdál dojdeš :D Ona ví, že mám stále něco dobrého u sebe a tak se mě drží (ovšem podmínkou je to, aby měl pes stále chuť jíst, tzn. aby nebyl přežraný = menší krmná dávka a tu ještě dělím do 2 ráno a večer.)
Vše je v pohodě dokuď nevidí kočku, nebo nějakou zvěř. Ten pud něco honit je silnější než cokoliv jiného, i když je to i vášnivá aportérka v ten moment nereaguje na nic. A nevím co s tím, je jak pominutá, i když jí mám na vodítku tak se může strhat a já na ni volám - NIC! Můžu jí mávat aportem před obličejem, nebo kusem masa... Je jí to jedno, i když je na vodítku.

Nejsem zastáncem ostnatých obojků, ba zastáncem elektrických, aby se docílilo rychleji nebo přesněji výcviku.
Na psa zásadně neřvu, zásadně ji nemlátím. A tak jsme si vybudovali cestičku k sobě....
O elektrickém obojku přemýšlím jen z důvodu jejího silného loveckého pudu. Ale ze zkušeností s elektrikou vím, že každý pes na ni reaguje jinak a né každému vyhovuje.
Jenže nechci, aby mi ji nějaký myslivec zastřelil. A tak fakt nevím jestli ji nepouštět z vodítka vůbec a nebo si pořídit el.obojek...
Poraďte, co si o tom myslíte...smajlík

Tady je to o vašem vztahu, o respektu. Mávat jí můžete čím chcete, protože když ona vyhodnotí tu zvěř jako zajímavější než pamlsek nebo hračku, vykašle se logicky na to málo zajímavé a dá přednost zvěři. Na takové psy nefunguje krmení nebo hračka, tam je nutné je trpělivě a důsledně naučit přivolání, pracovat se stopovačkou, přesně a citlivě, přesně vědět, kdy odměnit, kdy upozornit, že neplní to, co vy chcete. Je to tom, jak jí znáte, o tom, jak pracujete s reflexním obloukem. a tak dál. Nezlobte se, ale pes se vám šílí na vodítku a vy máváte aportem? Nedivím se, že NIC.

18.9.2012 13:06
vandisue

XXX.XXX.125.1

scylla napsal(a):
Tady je to o vašem vztahu, o respektu. Mávat jí můžete čím chcete, protože když ona vyhodnotí tu zvěř jako zajímavější než pamlsek nebo hračku, vykašle se logicky na to málo zajímavé a dá přednost zvěři. Na takové psy nefunguje krmení nebo hračka, tam je nutné je trpělivě a důsledně naučit přivolání, pracovat se stopovačkou, přesně a citlivě, přesně vědět, kdy odměnit, kdy upozornit, že neplní to, co vy chcete. Je to tom, jak jí znáte, o tom, jak pracujete s reflexním obloukem. a tak dál. Nezlobte se, ale pes se vám šílí na vodítku a vy máváte aportem? Nedivím se, že NIC.

To mávání aportem jsem myslela obrazně...:-) Pro aport a pamlsky dělá kotrmelce, vše, co mi na očích vidí. Jde o to, že ona jak vidí zvěř, nechce jí spustit z očí, částečně mě sice vnímá většinou jí dávám povel sedni a klid. Sedne si, ale když jí chci odměnit za to, že si sedla nevezme si pamlsek (zkoušela jsem i maso). Prostě jí v tu chvíli nezajímá nic jiného než běžící zvíře. Když se postaví povel opakuju a ona si sedne. Až je zvíře v nedohlednu a ona trochu uklidněná pokračujeme v procházce. Chvilku na vodítku táhne a šmejdi a čuchá, ale už je při smyslech a zcela mě vnímá.
Bydlíme u lesa, takže těch zvířat je tu opravdu hodně. Utekla mi celkem 4krát a né pokaždé když byla bez vodítka, ze začátku jsem ji dokázala vždy odvolat, i když už se za něčím rozběhla. Jenže teď jako by to zesílilo. Když utekla pokaždé je do 10min. zpět u mě. Ale těch 10minut stačí na to, aby mi ji někdo zastřelil.

18.9.2012 13:23
vandisue

XXX.XXX.125.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
měla jsem úplně stejný problém jako vy. Ještě možná o něco horší, protože mám fenku loveckého plemene a utíkala i když žádnou zvěř neviděla a necítila, prostě si běžela nějakou najít a za chvíli jsem jí slyšela jak hlasí. Sice se vždy spolehlivě vracela, ale také jsem se bála toho, že mi ji nějaký myslivec zastřelí nebo se jí něco stane. To že bych jí měla celý život na vodítku, i když třeba dluhém- stopovačce, jsem si nedokázala představit. Je neuvěřitelně živá, takže by to bylo týrání.
Moje fenka je neskutečně žravá. Proto je velmi snadno namotivovatelná. Jako běžnou odměnu jí dávám i obyčejné granule, když cvičíme něco více ,,spešl" tak třeba sýr. I když mám jen granule tak je vždycky plně soustředěná na mě. Když jí ale napadlo zdrhnout tak prostě zdrhla a nepomohlo by ani kdybych u sebe měla pytel buřtů. Dělala to proto, že honit zvěř pro ni byla větší odměna než jídlo a to i přesto, že za normální situace pro pamlsek udělá téměř vše.
Největší problém v utíkání za zvěří je to, že jakmile se to jednou pejskovi povede, bude to opakovat. Jsou to stále šelmi a lovci, někteří více, jiné to třeba za celý život ani nenapadne. Jakmile zjistí, že když jsou bez vodítka a začnou utíkat, tak vy už na ně nemůžete protože jsou samozřejmně mnohem rychlejší, je velmi težké je to odnaučit.
Zkoušela jsem všechno možné. Na stopovačce mě poslechla, i když viděla zvěř (v tom u vás vidím trošku mezery). Jakmile ale poznala, že je navolno (nebo stačilo i to, že jsem stopovačku nedržela v ruce a ona ji jen táhla za sebou), tak byla v trapu.
EO funguje v podstatě jako prodloužené vodítko. Máte psa pod kontrolou i když je navolno a o to jde. Jakmile pes zjistí, že ho dokážete potrestat, i když jste daleko a není na vodítku začne poslouchat. Mám EO, kde je asi 15 stupňu intenzity. Používám stupeň 3. Bohatě stačil. Zkoušela jsem ho na sobě. Není to bolestivé, ale nepříjemné. Psa to nebolí, ale lekne se.
Co ale musíte udělat nejdříve je to, že s fenkou vypilujete poslušnost na vodítku/stopovačce. EO může fungovat jen na takového psa, který bezpečně ví, co po něm chcete a daný povel na vodítku bez problémů zvládne. Jde o to, psovi ukázat, že na něj můžete i když je třeba 100 metrů daleko. Pokud byste postupoval tak, že byste koupil EO vypustil fenku na zazajícovaném poli a hned do ní začal ládovat šoky, je to dost pravděpodobné, že byste za chvíli měl ustrašené zvíře a váš vztah s ním by byl dost narušený.
Moje rada: Choďte s fenkou co nejvíce do lesa a na pole, kde víte, že se vyskytuje zvěř a cvičte na stopovačce klid před zvěří. Chcete to začít od nejnižšího levelu. Např. zajíce fenka uvidí jen v dálce-> posadíte si jí, a pokaždé když se na vás na zavolání jejího jména podívá, tak jí pořádně prokrmíte a to něčím pořádně lákavým. A postupně zvyšovat náročnost, dokud vás fenka nebude schopna na vodítku pořádně vnímat. Je dost možné, že když zvládnete tohle nebudete EO ani potřebovat.
Hodně se mi vyplatilo naučit svého psa povel down-> na dlouhé písknutí, popřípadně slovní povel zalehne i když je třeba 300 metrů ode mě. Pokud pejsek tenhle povel perfektně ovládá, je mnohem lepší využívat ve zvěři povel down než povel ke mě. Pro psa je totiž mnohem snažší jen si lehnout a mít zvěř stále na očích, než otočit se k ní zády a běžet k pánovi.

Hezký den,
Lucka

Děkuji za obsáhlou odpověď:-). EO jsem zkoušela na sobě také, protože mě to zajímalo a bylo to v pohodě, nebolelo to. :) Zkoušela jsem konkrétně Dog Trace. Ona ho má kámoška, které měla s fenkou taky problém, že lovila. Jenže ona lovila, i když nic neviděla. Začuchala se a už nevnímala.... Nyní je fenka plně ovladatelná bez vodítka, ale jakmile nemá EO je panička nervózní a pes to samozřejmě vycítí... Takže je asi odsouzená k doživotnímu nošení.

Chodit s fenkou do lesa a na pole není problém, bydlíme totiž u lesa :D... Není problém večer vidět srnky u hnoje a nebo divočáka na cestě... Takže pachů a zvířat je tam až až. Občas chodím se fenkou na procházku i kolem ovcí a ani když je viděla poprvé, neměla potřebu je honit, ani když od ní stádo utíkalo pryč. A když je nějaká náhodou u plotu, tak jí olízne čumák a pase se stejně jako ovce... (říkám tomu že si hraje na ovci:-))). No tak nevím čím to je, že ovce jí nechávají klidnou.
To co radíš, zkouším více méně tak měsíc... Ale zatím žádný výsledek.
Asi mám praštěnýho psa:-). Jinak etologii psa mám docela zmáknutou aspoň teoreticky (měla jsem ji jako předmět na škole)...
Ale jak já říkám, víc hlav víc ví... Tak ještě jednou děkuju...:-)

18.9.2012 14:08
scylla

XXX.XXX.147.86

vandisue napsal(a):
To mávání aportem jsem myslela obrazně...:-) Pro aport a pamlsky dělá kotrmelce, vše, co mi na očích vidí. Jde o to, že ona jak vidí zvěř, nechce jí spustit z očí, částečně mě sice vnímá většinou jí dávám povel sedni a klid. Sedne si, ale když jí chci odměnit za to, že si sedla nevezme si pamlsek (zkoušela jsem i maso). Prostě jí v tu chvíli nezajímá nic jiného než běžící zvíře. Když se postaví povel opakuju a ona si sedne. Až je zvíře v nedohlednu a ona trochu uklidněná pokračujeme v procházce. Chvilku na vodítku táhne a šmejdi a čuchá, ale už je při smyslech a zcela mě vnímá.
Bydlíme u lesa, takže těch zvířat je tu opravdu hodně. Utekla mi celkem 4krát a né pokaždé když byla bez vodítka, ze začátku jsem ji dokázala vždy odvolat, i když už se za něčím rozběhla. Jenže teď jako by to zesílilo. Když utekla pokaždé je do 10min. zpět u mě. Ale těch 10minut stačí na to, aby mi ji někdo zastřelil.

Opověděla jste si sama - pro aport a pro pamlsky udělá kotrmelce. Co udělá pro vás? O tom to totiž celé je.

18.9.2012 15:53
vandisue

XXX.XXX.125.1

scylla napsal(a):
Opověděla jste si sama - pro aport a pro pamlsky udělá kotrmelce. Co udělá pro vás? O tom to totiž celé je.

Nikdo nepracuje zadarmo... Tak proč by měl pes? "Když v práci dostanu prémie, tak se mi hned pracuje lépe..."(TOMU SE ŘÍKÁ MOTIVACE!)
To je řečeno obrazně, doufám, že to chápete. Když cvičím psa chci, aby bylo vidět, že ho to baví a aby měl projev. Ať už to dělá za cokoliv... Nechci psa, který mě sice poslechne, ale už to neudělá s radostí... vrtění ocasu - to je pro mě výhra!

Ano samozřejmě se někdy stane, že u sebe nemám nic za odměnu. Ona poslechne i tak, ale není v tom ta jiskra...

Pěkný den

18.9.2012 15:59
scylla

XXX.XXX.147.86

vandisue napsal(a):
Nikdo nepracuje zadarmo... Tak proč by měl pes? "Když v práci dostanu prémie, tak se mi hned pracuje lépe..."(TOMU SE ŘÍKÁ MOTIVACE!)
To je řečeno obrazně, doufám, že to chápete. Když cvičím psa chci, aby bylo vidět, že ho to baví a aby měl projev. Ať už to dělá za cokoliv... Nechci psa, který mě sice poslechne, ale už to neudělá s radostí... vrtění ocasu - to je pro mě výhra!

Ano samozřejmě se někdy stane, že u sebe nemám nic za odměnu. Ona poslechne i tak, ale není v tom ta jiskra...

Pěkný den

Když cvičíš psa na projev, můžeš takto postupovat. Když vychováváš psa na spolehlivou ovladatelnost, je vidět z tvých příspěvků, že takto postupovat nemůžeš, jak sama vidíš. Moji psi přivolání mají od čehokoli a všichni moji psi měli. Vrtění ocasu nám také neschází. Nemám takový ten šaškovský projev, ale mám spolehlivou ovladatelnost. Což mi připadá praktičtější než projev bez spolehlivosti, kde se pak uvažuje o použití EO.

18.9.2012 16:09
xxxmitschxxx

XXX.XXX.254.27

No začínám tu být trošku znechucen všemi místními rádci. Všichni všechno dělají blbě, jenom oni mají patent na rozum. Chtěl bych vidět ty Vaše perfektní psy, kteří kdykoliv poslechnou, jen co se na ně kouknete. Už se těším jak se do mě pustíte.

18.9.2012 16:14
scylla

XXX.XXX.147.86

xxxmitschxxx napsal(a):
No začínám tu být trošku znechucen všemi místními rádci. Všichni všechno dělají blbě, jenom oni mají patent na rozum. Chtěl bych vidět ty Vaše perfektní psy, kteří kdykoliv poslechnou, jen co se na ně kouknete. Už se těším jak se do mě pustíte.

Proč bych to dělala? K vidění občas jsou a byli, chodím v přírodě bez vodítek a místní myslivci mě chrání před svými hosty s tím, že mám psy perfektně zvladatelné. Nic na tom není, jen to chce navázat psa na sebe a přesvědčit ho, že spolupracovat nejen musí, ale také chce. Pak se mi nestane to, že mi pes nepříjde, když zjistí, že nemám pamlsek nebo hračku. Nic na tom fakt není. Učí to mnoho dobrých vychovatelů, je fakt, že ne výcvikářů. Jestli někdo dává přednost projevu a následně EO, nic proti, jeho volba. (jde o to, co by volil pes). Já dávám přednost spolehlivosti před projevem a EO nepotřebuju, za pár desítek let s pejskem nikdy nepotřebovala a můžu se zaručit, že ho ani do ruky nevezmu. Prostě si vážím svého psa i svého úsudku, tak budu vymýšlet postup pro jednoho konkrétního psa, nebudu to nahrazovat EO. Je to každého volba. Moje je spolehlivost.

22.9.2012 10:28
snoopi

XXX.XXX.18.38

Mám doma lovecké plemeno a to 100 % :-)) Nezajímá ho nic jiného než lov. Vyzkoušela jsem všechno, ale jakmile byl pesan vypuštěň v lese, na poli atd. nebyl po 5 minutách 3 hodiny a déle vidět, max. slyšet :-)). Po všemožných debatách, zkoušení a zkoumání jsem nakonec pořídila EO, psíčko sice poslouchat začal, ale bylo to bez toho vašeho vrtění ocáskem. Nakonec ve mně bouchli saze, vrhli jsme se oba dva na myslivost a dnes nám nechybí nic. Přivolání 100 % i bez EO, radost maximální a ocásek si může ukroutit. A myslivci na mě nemůžou, protože tenhle pes jim dohledává špatně střelené kusy :-) Takže nám pomohla myslivost a EO leží doma a jen se na něj práší.
Taková moje zkušenost s EO a s loveckým plemenem.

29.6.2015 13:23
elektroobojkycz

XXX.XXX.52.18

Pro odpůrce i zastánce EO doporučuji přečíst tento článek XXXXXXXXX

Upraveno Adminem 30.6.2015 v 10:38 - reklamní odkaz

29.6.2015 15:35
scylla

XXX.XXX.150.32

1. lidé používají EO i k týrání psů - měla jsem takového psa na léčbu.
2. používáním EO se pes může stát nervní a nejistý.
3. že nedojde k útěku nebo napadení je blbost - pomáhala jsem hledat psa, který po impulzu v panice utekl a hledali jsme ho přes tři hodiny.
4. může zabít psa? Ano, i to se stalo.
5. může poškodit psovi zdraví - ano, dělala jsem půl roku takovému psovi bowenky.

Závěrem - kdo umí, ten ho nepotřebuje, kdo neumí, neměl by ho brát do ruky.

Neregistrovaný uživatel

29.6.2015 16:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Každá mince má dvě strany...

Každá výcviková pomůcka může udělat v rukou laika paseku, týká se to EO, ostnáče, ale i blbého stahováku!
Vždyť blbě jde používat i samotné vodítko...

29.6.2015 16:56
scylla

XXX.XXX.150.32

To je sice fakt, ale čím větší zesilovač podnětů, tím větší možnost průšvihu. A ten článek je napsán podle mého názoru velmi špatně a neodborně.

29.6.2015 16:57
elektroobojkycz

XXX.XXX.133.159

1. Když jsou lidé idioti a chtějí týrat své psy, nepotřebují k tomu ani EO :)
2. Ano v některých případech se to může stát, samozřejmě záleží na výcviku.. ale to se může stát i při výcviku bez EO.
3. Je samozřejmostí, že při prvním použití by měl být pes vždy na vodítku, viz naše tipy k výcviku, které zákazníkům dáváme.
4. Ukažte mi tento případ. Nikomu z našich zákazníků pes po použití EO nezemřel. Pokud má pes problémy např. se srdcem apod. použití EO nedoporučujeme. Maximálně po konzultaci s veterinářem.
5. Jste si jistá, že to způsobil EO? A ano, opět jsme u toho stejného, pokud člověk chce svého psa týrat, nepotřebujeme k tomu EO. Navíc s tímto případem jsme se také nikdy nesetkali a to máme od každého zákazníka zpětnou vazbu. Vždy své zákazníky zpětně kontaktujeme, jak jsou s EO spokojený, jak jim jde výcvik atd..

Závěrem - kdo je proti EO, vždy bude hledat důvody proč ho nepoužít. Přesně jak píše wulfina, každá mince má dvě strany a každý člověk na to nahlíží jinak.
.

29.6.2015 17:01
elektroobojkycz

XXX.XXX.133.159

Scylla: ten článek ale neměl být odborný pouze ukazuje 2 různé názory na použití EO. Mohu vám zde dát stovky případů, kde profesionální kynologové EO využívají. Ať už ve světe nebo u nás. A také stovky případů, kde to lidé odsuzují.

29.6.2015 17:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Článek jednoznačně propaguje EO a jsou v něm uváděny nepravdivé informace. Výchova psa založená na trestech je sama o sobě dost zcestná, nevím, ale mně tak připadá. Navíc - lidé používají EO k týrání psů - měla jsem v léčbě westíka, kterého panička chtěla nenosit to vodítko, jak v článku uvádíte. Výsledkem byla podehnisaná spálenina na krku psa, kterou bylo nutné léčit několik týdnů. Osobně jsem poznala několik psů, kteří byli pomocí EO doslova zlomeni. Poznala jsem psy, kteří utíkali v panice nebo proběhli impuls a zmizeli za zvěří. Další pes uhynul po nasazení EO proti štěkání, jednalo se o tříletého psa BOC, york měl po nasazení EO mrtvici, ale po půlroční léčbě se rozhýbal. Když budete smažit psa, který je agresivní k cizím psům pomocí EO, rvačka bude o to horší. To jsou skutečnosti, které tam jaksi neuvádíte nebo je popíráte a přitom se staly v mém okolí. Takže - buď pište pravdu nebo si to svoje "zboží" navěste možná na sebe.
Profesionální kynologové to používají jako urychlovač, aby toho víc stihli a co si budeme povídat, profesionální kynologové většinou z výšky kašlou na psa a jeho wellfare, ale hledí v první řadě na pověst a na zisk. Mohla bych sem dát pár příkladů takových výcvikářů.

29.6.2015 17:08
Clayton

XXX.XXX.104.9

elektroobojkycz napsal(a):
2. Ano v některých případech se to může stát, samozřejmě záleží na výcviku.. ale to se může stát i při výcviku bez EO.
3. Je samozřejmostí, že při prvním použití by měl být pes vždy na vodítku, viz naše tipy k výcviku, které zákazníkům dáváme.
4. Ukažte mi tento případ. Nikomu z našich zákazníků pes po použití EO nezemřel. Pokud má pes problémy např. se srdcem apod. použití EO nedoporučujeme. Maximálně po konzultaci s veterinářem.
5. Jste si jistá, že to způsobil EO? A ano, opět jsme u toho stejného, pokud člověk chce svého psa týrat, nepotřebujeme k tomu EO. Navíc s tímto případem jsme se také nikdy nesetkali a to máme od každého zákazníka zpětnou vazbu. Vždy své zákazníky zpětně kontaktujeme, jak jsou s EO spokojený, jak jim jde výcvik atd..

Závěrem - kdo je proti EO, vždy bude hledat důvody proč ho nepoužít. Přesně jak píše wulfina, každá mince má dvě strany a každý člověk na to nahlíží jinak.
.

Donedávna jsem si myslela, že EO je vcelku spolehlivá pomůcka.OMYL!Šla jsem po polní cestě u nás na chatě s fenou v začátku hárání, ale měla jsem ji pro jistotu na vodítku.Z dálky k nám běžel nějaký foxteriér s EO na krku s křičícím pánečkem v závěsu.Páneček mačkal ovladač co to jen šlo, pes kňučel bolestí, ale stejně běžel za námi.Hrozný zážitek...

29.6.2015 17:25
Žaneta kocková

XXX.XXX.167.32

Pro odpůrce i zastánce EO doporučuji přečíst tento článek XXXXXXXXX

Upraveno Adminem 30.6.2015 v 10:38 - reklamní odkaz

Mám za to, že do diskuze reklamní příspěvky nepatří. Běžte si laskavě inzerovat do inzerce.

29.6.2015 17:32
scylla

XXX.XXX.150.32

.

Kdo to chce použít, měl by mít ucelené informace a měli byste mluvit pravdu, ne psát takovéhle jednostranné články, které pak pobízejí lidi k tomu, aby místo používání hlavy mačkali tlačítko a smažili psa a pak to dopadá tak, jak jsem popsala. V tom je právě ten problém.

9.11.2015 19:39
Manon

XXX.XXX.140.208

Zdravím a ráda bych znala váš názor na použití obojku na starého pesana. Žerymu je 13 let a pomalu ale jistě ztrácí sluch. Přivolání bylo vždy bezproblémové. Poslední dobou je přivolání hlasem uplně pase, zatím teda perfektně chodí na píšťalku, ale začínám přemýšlet co dál, pokud ani jí neuslyší.
Pes je jinak ve velmi dobré fyzické kondici a celý život je venčen formou dlouhých procházek po loukách a lesích. Nedovedu si představit, ho mít na flexi, dokud má chuť běhat, čenichat, leckdy si i hrát. Proto mě napadl elektroobojek, ale nikdy jsem s tím nepracovala.
Nemyslim, aby dostal ránu, spíš aby to "zavibrovalo" a on věděl, že po něm něco chci. Ne jakkoli ublížit či vystrašit. Ale ani netuším, jestli to takhle vůbec může fungovat.
Co si o tom myslíte, nebo nějaké jiné zkušenosti a nápady?
Děkuji.

9.11.2015 20:19
elektroobojkycz

XXX.XXX.230.13

Dobrý den, i přes vyšší věk by neměl být problém EO použít. Setkali jsme se i se staršími psy a obojek zafungoval. V tomto případě obojek s impulsy nemá smysl a určité doporučuji použít vibrační obojek pet at school. Podívejte se k nám na web Elektro-Obojky.cz nebo na YouTube, kde máme video o výcviku hluchého psa s tímto obojkem. Určité i doporučuji konzultaci s paní Milou Beranovou, která má s výcvikem hluchých psů za pomocí EO zkušenosti a poradila by vám. S pozdravem, Vojta Mrázek - Elektro-Obojky.cz.

10.11.2015 09:08

Manon napsal(a):
Zdravím a ráda bych znala váš názor na použití obojku na starého pesana. Žerymu je 13 let a pomalu ale jistě ztrácí sluch. Přivolání bylo vždy bezproblémové. Poslední dobou je přivolání hlasem uplně pase, zatím teda perfektně chodí na píšťalku, ale začínám přemýšlet co dál, pokud ani jí neuslyší.
Pes je jinak ve velmi dobré fyzické kondici a celý život je venčen formou dlouhých procházek po loukách a lesích. Nedovedu si představit, ho mít na flexi, dokud má chuť běhat, čenichat, leckdy si i hrát. Proto mě napadl elektroobojek, ale nikdy jsem s tím nepracovala.
Nemyslim, aby dostal ránu, spíš aby to "zavibrovalo" a on věděl, že po něm něco chci. Ne jakkoli ublížit či vystrašit. Ale ani netuším, jestli to takhle vůbec může fungovat.
Co si o tom myslíte, nebo nějaké jiné zkušenosti a nápady?
Děkuji.

Nevidím důvod proč by vibrační obojek (ne elektrický!) nemohl fungovat. Běžně takhle funguje psi. lteří vůbec neslyší. Přivolání bych učila stejně jako přivolání na píšťalku. Pokud pes špatně slyší tak začínat na krátké vzdálenosti, odkud vás pes ještě uslyší. Nejprve použít vibrace a pak slovní povel který zná. Postupem času si pes vibrace spojí s přivoláním a bude reagovat pouze na vibrace bez použití slovního povelu. Důležité je nejprve použít vibrace a až POTOM povel který zná...

10.11.2015 09:17
shavoid

XXX.XXX.152.1

Chtěla bych se zeptat - všechny obojky (primárně vibrační je na zdejším trhu jenom jeden, ostatní mají funkci vibrace jako druhotnou) mají tělo obojku a takové ty dva "čepy" (nebo jak tomu mám říkat), které vysílají impuls do krku psa. Sama mám takovou zkušenost, že používání vibrací u neslyšícího psa je někdy problém, resp. vibruje tělo obojku a když má pes delší srst, vibraci někdy necítí (protože na krk mu doléhají ty čepy a tělo nikoliv). Možná je to jenom typem mého obojku, bohužel mě fena vibraci kolikrát nereagovala. Ale myslím si, že u starého psa se zbytky sluchu, obzvlášť když na to bude dopředu naučený nebudete mít absolutní problém.

10.11.2015 09:50
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Mezi těmi kontakty probíhá výboj, takže EO je musí mít.

Je otázka, jak byl u dlouhosrstého psa obojek nasazen. Opravdu musí být na těsno. A druhá otázka je, zda vibraci opravdu necítil a nebo ji prostě ignoroval.

10.11.2015 14:48
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jestli vibruje jen tělo obojku, je vůbec nutné tam ty "čepy" mít? Já myslím, že mezi nimi probíhá akorát ten elektrický výboj, ale nevím, el. obojek s vibracemi nemám.

10.11.2015 16:04
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

koňadra napsal(a):
Jestli vibruje jen tělo obojku, je vůbec nutné tam ty "čepy" mít? Já myslím, že mezi nimi probíhá akorát ten elektrický výboj, ale nevím, el. obojek s vibracemi nemám.

To jsem právě chtěla zkusit, leč můj EO vibrace nemá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík