Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2009 18:55
carolas

XXX.XXX.146.201

Dobrý den, máte někdo zkušenost s knírači u koní? Konkrétně s vyjížďkami po boku koně? Vím že jsou velice energičtí, ale nejsem si jistá zda jsou schopní zvládat i tempo koně. Momentálně máme u koní dalmatinku a ta je výborná, ale už má léta.

21.2.2009 19:27
honey

XXX.XXX.138.182

carolas napsal(a):
Dobrý den, máte někdo zkušenost s knírači u koní? Konkrétně s vyjížďkami po boku koně? Vím že jsou velice energičtí, ale nejsem si jistá zda jsou schopní zvládat i tempo koně. Momentálně máme u koní dalmatinku a ta je výborná, ale už má léta.

Doma máme dva psy - malého knírače a RR. Na vyjíždky beru s sebou jen toho velkého, prcek zvládá krok, maximálně klus a to je pozadu a doběhne nás později. Má jakože vytrvalost, vydrží dlouho, ale má moc krátké nožičky na to aby byl tak rychlý.
Ridgeback je ke koním tak akorát - neutíká za zvěří, drží se mě blízko, poslouchá na slovo a hlavně koníkovi stačí i ve cvalu
Takže malého knírače ke koním asi ne, ale velký knírač by to podle mě zvládnul...

21.2.2009 21:29
hlozi

XXX.XXX.8.219

honey napsal(a):
Doma máme dva psy - malého knírače a RR. Na vyjíždky beru s sebou jen toho velkého, prcek zvládá krok, maximálně klus a to je pozadu a doběhne nás později. Má jakože vytrvalost, vydrží dlouho, ale má moc krátké nožičky na to aby byl tak rychlý.
Ridgeback je ke koním tak akorát - neutíká za zvěří, drží se mě blízko, poslouchá na slovo a hlavně koníkovi stačí i ve cvalu
Takže malého knírače ke koním asi ne, ale velký knírač by to podle mě zvládnul...

Ahojky, já teda nemám malého knírače, ale kříženku velkou jen 40 cm v kohoutku a musím říct, že ke koni je výborná..Vydrží dlouho a všechna tempa, kromě opravdu rychlého trysku, ale ve cvalu krásně běží vedle koně a je to naprosto v pohodě...Myslím si, že je to hodně o tom, jakou má pejsek fyzičku, jak poslouchá a taky jak je na koně zvyklý...Dokonce jsem znala jezevčici, co chodila normál i na cvalový vyjížďky a stíhala...

Foto kříženka a moje druhá fenka goldena po vyjížďce..:o))

22.2.2009 06:13
mumie

XXX.XXX.121.162

carolas napsal(a):

Malé knírače chovám, na koni jsem jezdila a občas se ještě projedu. Malé knírače ne. Oni to zvládnou, o to by nebylo, ale za čas se vám ty vyjížďky podepíší na kloubech Vašeho pejska. Jestli si nechcete přidělávat starosti a jemu zdravotní problémy, tak od středného knírače nahoru

22.2.2009 09:05
danarny

XXX.XXX.71.143

carolas napsal(a):

Tak pořiďte dalmatince puntíkatou kamarádku

22.2.2009 18:00
juhaj

XXX.XXX.201.94

danarny napsal(a):
Tak pořiďte dalmatince puntíkatou kamarádku

Mi jsme měli v naší smečce před lety malého knírače.Je pravda,že na rychlou vyjížďku s námi nechodil,ale to žádný pes.Jednou začas jsme všechny brali na takovou couračku a to nebyl problém.Taky jsme byli na koňském vandru-tři lidi,tři koně a čtyři psi a jeden z nich byl právě onen knírač.A v pohodě.Jsou to super psi,takže pokud nechcete psa,který celou vyjížďku poběží při cválajícím koni,já ho mohu doporučitDana

Přidejte reakci

Přidat smajlík