Daň z prodeje štěňat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2009 15:03
efi

XXX.XXX.186.140

Dobrý den,
chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste mi někdo mohl napsat jak je to se zdaňováním zisku z prodeje štěňátek...snažila jsem se to najít, ale když už jsem něco našla, tak jsem tomu moc nerozumněla Mockrát děkuji

23.2.2009 16:47
evinka01

XXX.XXX.57.45

efi napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste mi někdo mohl napsat jak je to se zdaňováním zisku z prodeje štěňátek...snažila jsem se to najít, ale když už jsem něco našla, tak jsem tomu moc nerozumněla Mockrát děkuji

záleží na tom, jestli máte na chov živnostenský list nebo chcete jenom odchovat jeden vrh... v druhém případě platíte daň z výdělku nad 20 000 - takže podle toho, za kolik prodáváte štěňata. do nákladů se dají započítat veškeré náklady na fenu a štěňata, existují i tabulky na náklady na krmení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2009 17:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

evinka01 napsal(a):
záleží na tom, jestli máte na chov živnostenský list nebo chcete jenom odchovat jeden vrh... v druhém případě platíte daň z výdělku nad 20 000 - takže podle toho, za kolik prodáváte štěňata. do nákladů se dají započítat veškeré náklady na fenu a štěňata, existují i tabulky na náklady na krmení.

V tom druhém případě se dají započítat náklady na fenu jen od doby nakrytí do doby prodeje štěňat- to jen upřesňuji.
Kde bych prosím našla ty tabulky?

23.2.2009 19:51
efi

XXX.XXX.186.140

evinka01 napsal(a):

Pochopila jsem to prosím správně, že se tedy vezme cena štěňátek - např. 100 000 a od toho se odečtou náklady - např. 40 000 ... takže zbude 60 000 ze kterých se musí odvést daň? A kolikaprocentní je?

23.2.2009 23:20
arsiela

XXX.XXX.211.145

evinka01 napsal(a):

Můžu poprosit,počítá se to ze zisku,nebo z příjmu?Každý mi řekl něco jiného,poradkyně že z příjmu,nekde jsem četla,že z výdělku.Pokud nedosáhnu té hranice 20 000,tak si s tím hlavu lámat nemusím?Při případné kontrole stačí jen doklady dokázat,že výdělek(nebo zisk)byl menší než 20 000?
Díky moc za odpověd.

24.2.2009 20:30
xverus

XXX.XXX.188.66

arsiela napsal(a):
Můžu poprosit,počítá se to ze zisku,nebo z příjmu?Každý mi řekl něco jiného,poradkyně že z příjmu,nekde jsem četla,že z výdělku.Pokud nedosáhnu té hranice 20 000,tak si s tím hlavu lámat nemusím?Při případné kontrole stačí jen doklady dokázat,že výdělek(nebo zisk)byl menší než 20 000?
Díky moc za odpověd.

Daně jsem řešila minulý týden a daňový formulář mě docela dobře navedl - když jsem ho měla před sebou, tak mi přišlo, že je to celkem jednoduché (i když jsem předtím vůbec netušila jak se co počítá). Ještě tedy nevím, jestli to mám dobře, ale doufám..
Jinak těch 20 000 si myslím, že se týká celkových příjmů.

24.2.2009 21:49
petr33

XXX.XXX.224.4

xverus napsal(a):
Daně jsem řešila minulý týden a daňový formulář mě docela dobře navedl - když jsem ho měla před sebou, tak mi přišlo, že je to celkem jednoduché (i když jsem předtím vůbec netušila jak se co počítá). Ještě tedy nevím, jestli to mám dobře, ale doufám..
Jinak těch 20 000 si myslím, že se týká celkových příjmů.

Ano, to myslíte zcela správně. Pokud prodáte například štěňata za 40 000,- Kč a prokazatelné náklady na fenu a štěňata budou 21 000,- tudíž čistý zisk je jen 19 000,- Kč. Tak musíte dělat daňové přiznání, protože jste prodala za 40 000,- Kč a tím jste přelezla 20 000,- Kč, i když potom po odečtení nákladů jste vydělala jen 19 000,- Kč ze kterých se bude platit daň. Takže pokud by si někdo myslel, že když je čistý zisk 19 000,- Kč, takže danit nemusí, tak se plete, platí to z celé prodané ( hrubé ) částky, bohužel.

24.2.2009 23:17
tosinka

XXX.XXX.9.3

petr33 napsal(a):
Ano, to myslíte zcela správně. Pokud prodáte například štěňata za 40 000,- Kč a prokazatelné náklady na fenu a štěňata budou 21 000,- tudíž čistý zisk je jen 19 000,- Kč. Tak musíte dělat daňové přiznání, protože jste prodala za 40 000,- Kč a tím jste přelezla 20 000,- Kč, i když potom po odečtení nákladů jste vydělala jen 19 000,- Kč ze kterých se bude platit daň. Takže pokud by si někdo myslel, že když je čistý zisk 19 000,- Kč, takže danit nemusí, tak se plete, platí to z celé prodané ( hrubé ) částky, bohužel.

jestli to dobře chápu,znamená to že pokud chci odchovat jeden vrh a nemám živnostenský list,nemusím platit danˇ.Co když ale můj odchov bude úspěšný a já se rozhodnu třeba za rok znovu fenu nakrýt.To si musím potom zřídit živnostˇák a zaplatit danˇ?

24.2.2009 23:29
petr33

XXX.XXX.224.4

tosinka napsal(a):
jestli to dobře chápu,znamená to že pokud chci odchovat jeden vrh a nemám živnostenský list,nemusím platit danˇ.Co když ale můj odchov bude úspěšný a já se rozhodnu třeba za rok znovu fenu nakrýt.To si musím potom zřídit živnostˇák a zaplatit danˇ?

Vždyť jsem Vám to vysvětlil výše, daň platit správně musíte i z jednoho vrhu, pokud částka za prodaná štěňata přesahne částku 20 000,- Kč, teprve potom se od té částky odečtou náklady a ze zbylé částky se platí daň. Ale neznám nikoho, kdo měl jeden vrh a danil ho. Většinou daní ti co mají více chovných fen a jejich činnost je opakovaná - soustavná, a ti mají většinou živnostenské listy.

27.2.2009 10:12
zezacha

XXX.XXX.76.251

petr33 napsal(a):
Vždyť jsem Vám to vysvětlil výše, daň platit správně musíte i z jednoho vrhu, pokud částka za prodaná štěňata přesahne částku 20 000,- Kč, teprve potom se od té částky odečtou náklady a ze zbylé částky se platí daň. Ale neznám nikoho, kdo měl jeden vrh a danil ho. Většinou daní ti co mají více chovných fen a jejich činnost je opakovaná - soustavná, a ti mají většinou živnostenské listy.

štěňata můžete odchovávat opakovaně i bez živnostenského listu, pokud nejste nějaká slušná množárna, která by vás měla uživit. většinou se daní podle par.10 jako příležitostné příjmy a můžete odečítat náklady paušálně, případně odečítáte všechny náklady na psy. spadá to pod zemědělskou činnost. každý, do prodá každý rok přebytky ze zahrádky nebo nějakého toho odchovaného býčka taky nemusí mít kvůli toho živnosťák. najděte si někde daňového poradce, ten vám za pár korun poradí, je to jistější, než shánět zaručené informace na foru.

28.3.2011 12:37
etomaskova

XXX.XXX.15.139

hezký den, pár dní před termínem podání DP zjišťuji... nemám ŽL, ale přesáhl mi příjem 20tis, takže podat asi musím..
chápu správně, že mám posčítat náklady i na pořízení feny, na boudu, bednu na transport, na uchovnění a ty taky mohu zahrnout? do toho prvního vrhu, že ano? další rok bych potom už nemohla...
a granule pro psa? jen po dobu březosti, kojení a pro štěňata-nebo za celou dobu, co fenu mám?
moc děkuji za rady.

28.3.2011 13:48
monika s

XXX.XXX.216.68

etomaskova napsal(a):
hezký den, pár dní před termínem podání DP zjišťuji... nemám ŽL, ale přesáhl mi příjem 20tis, takže podat asi musím..
chápu správně, že mám posčítat náklady i na pořízení feny, na boudu, bednu na transport, na uchovnění a ty taky mohu zahrnout? do toho prvního vrhu, že ano? další rok bych potom už nemohla...
a granule pro psa? jen po dobu březosti, kojení a pro štěňata-nebo za celou dobu, co fenu mám?
moc děkuji za rady.

Pokud nemáte ŽL, tak si můžete napočíta jen náklady související bezprostřeně s vrhem. Takže bedna na transport štěněte ano, náklady na pořízení a uchovnění feny ne. Granule pouze po dobu březosti a odchovu štěňat.
Pokud budete mít ŽL můžete si do nákladů dát prakticky vše co s chovem souvisí. Třeba i to uchovnění, prezentaci (výstavy, soutěže) krmení psích důchodců apod..

28.3.2011 15:26
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Před měsícem jsem si dovezl domů štěně s PP. Jeden z důvodů proč jsem volil psa a né fenu byly i tyto problémy a starosti... To bych nechtěl..daně atd smajlík

babiš

19.9.2016 17:13
babiš

XXX.XXX.5.62

Počkej počkej...
pes bude výborný, bude krýt... a pokud to nebudeš dělat za hubičku, nebo štěně, čeká tě hádej co?! daně.. daně.. daně.. daně.. "a uhlíři, daně zaplacené máš?!

19.9.2016 19:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

babiš napsal(a):
Počkej počkej...
pes bude výborný, bude krýt... a pokud to nebudeš dělat za hubičku, nebo štěně, čeká tě hádej co?! daně.. daně.. daně.. daně.. "a uhlíři, daně zaplacené máš?!

Dobrá čeština, to Vy sám, pánkovelkomožný?

19.9.2016 20:51
Sam 90210

XXX.XXX.188.1

babiš napsal(a):
Počkej počkej...

Andreju, co ty tu ? Spadlo hnízdo ?

20.9.2016 11:28
lev

XXX.XXX.253.186

Při PŘÍJMU nad 20tisíc, jste povinni podat daňové přiznání, zde záleží zda jste OSVČ, nebo v závislé činnosti. Daňové přiznání musíte podat i v případě, že zisk nemáte žádný, tedy nula od nuly pojde. Prostě vždy, když máte příjem, přesahující 20tisíc ( což může být prodej jednoho štěněte, nebo jedno zdařilé krytí). Podle toho, co můžete, nebo nemůžete uplatnit v nákladech se odehrává to, zda budete, nebo nebudete platit nějakou daň.

Přidejte reakci

Přidat smajlík