Je dobré střídat značky granuli??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2009 09:27
hattatitla

XXX.XXX.147.17

chci se zeptat, je vhodné střídat občas značky granulí nebo je lepší zůstat u jedné a tím krmit celý život...dále se chci zeptat, krmím Acanou a někteří známí mi i doporučovali Calibru, která z těchto značek se vám zdá být více vhodná?mám labradora..

1.3.2009 10:34
rachel

XXX.XXX.90.40

hattatitla napsal(a):
chci se zeptat, je vhodné střídat občas značky granulí nebo je lepší zůstat u jedné a tím krmit celý život...dále se chci zeptat, krmím Acanou a někteří známí mi i doporučovali Calibru, která z těchto značek se vám zdá být více vhodná?mám labradora..

Mám golden retrívra a střídám. Vždycky jsem psům granule střídala. Já si spíš myslím, že je horší psa krmit celý život pouze jednou značkou granulí.

Ze značek, které jste uvedla se mi více zamlouvá Acana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2009 11:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

hattatitla napsal(a):

Pokud nemá zažívací potíže, určitě je lepší to sem tam střídat.
i když jsou granule \"dokonale vyvážené\", tak vždy jen odhadem a na imaginárního jedince. Takže i u nejlepších granulí se může stát, že některá látka - aminokyselina, vitamín, kov či minerální látka nebude zastoupena v dostatečném množství pro toho konkrétního jedince. Pro krátkodobé krmení to samozřejmě nemá žádný význam, ale pokud tím krmíte psa celý život, může to mít dost výrazné zdravotní následky. Jenže když tyto problémy pes má celý život, ani si jich nemusíte všimnout - horší kvalita srsti, únava, která nám přijde jen jako lenost, atd.

před časem tu někdo na nemoderku dával odkaz na obsáhlý ale dobrý článek o granulích - http://www.bornfre eusa.org/facts.php?more=1&p=359 (v angličtině). Určitě stojí za to přečíst, ať už krmíte čímkoliv.

3.3.2009 06:48
antis

XXX.XXX.198.113

hattatitla napsal(a):

Pokud byste střídala značku granulí každý měsíc, tak to moc dobrý nebude. Ale pokud prostřídáte třeba po půl roce, tak by neměl být problém.
Jinak co se týká Calibra versus Acana, tak každopádně Acana. Přečtěte si složení Acany a Calibry a pochopíte sama.

CALIBRA:
Složení: drůbeží maso a produkty drůbežího původu, rýže, kukuřice, drůbeží tuk, lososí olej, pivovarské kvasnice, cukrovarské řízky sušené, minerální látky, DL-methionin, L-lysin, síran měďnatý pentahydrát (CuSO4 x 5H2O), vitamin A, vitamin D3, vitamin E (alfa-tokoferol), extrakt z juky, derivát buněčné stěny vybraného druhu kvasinek.

ACANA:
Dehydrované kuřecí maso (40%), oves, čerstvé kuřecí maso, hrách, hnědá rýže, kuřecí tuk (přírodně konzervován směsí tokoferolů a rozmarýnu), čerstvý losos, kuřecí játra, čerstvá celá vejce, vojtěška setá, lososí olej, tykev, kuřecí chrupavky (přírodní zdroj glukosaminu), červená jablka, mrkev, mladé lístky tuřínu, brusinky, bobule oskeruše, ekologicky pěstované mořské rostliny (chaluha, řasa měchýřnatá, mořská řasa dulse), kořen lopuchu, kořen ibišku, bobule jalovce obecného, pískavice řecké seno, fenykl sladký, kořen anděliky lékařské, rakytník úzkolistý, kořen čekanky, kopřiva dvoudomá, listy maliníku obecného, ostropestřec mariánský, lístky máty peprné, květy měsíčku lékařského, květy heřmánku lékařského, enterococcus faecium, lactobacillus acidophilus + vitamíny a minerály.

Přidejte reakci

Přidat smajlík