Dobrý den všem
Prosím o radu, už delší dobu touží naše rodina po VYMARSKÉM OHAŘI jenže máme problem:Bydlíme v bytě což podle informací není až tak velký problém,ale problem a zaroveň můj dotaz zní snese se ohař a kočka v jednom bytě?Dokáže se se potlačit pud lovce škodné?I když spolu budou vyrůstat?
Děkuji všem za odpověd
grenn
napsal(a):
Dobrý den všem
Prosím o radu, už delší dobu touží naše rodina po VYMARSKÉM OHAŘI jenže máme problem:Bydlíme v bytě což podle informací není až tak velký problém,ale problem a zaroveň můj dotaz zní snese se ohař a kočka v jednom bytě?Dokáže se se potlačit pud lovce škodné?I když spolu budou vyrůstat?
Děkuji všem za odpověd
Když jsme si přivezli domů koťátko, které nemělo domov, nevěděli jsme vlastně, jak to s ním bude, jelikož náš dalmatin bytostně kočky nesnášel. Taky mu hned 3.den zlomil nohu. Poté, co pesáček odešel do psího nebíčka, pořídili jsme si štěňátko výmaráčka. Kocour se ho přirozeně strašně bál, vůbec k němu nechtěl jít, nedůvěřoval mu. Trvalo to 1/2 roku, stálo to dávku trpělivosti, ale teď spolu vychází naprosto bez problémů. Myslím si, že nejde o to, že to je lovecký plemeno, když bude s kočkou vyrůstat odmalička. Smím se zeptat: měli jste někdy ohaře, máte s tímto plemenem nějaké zkušenosti? Pokud né, radím Vám si nejprve zjistit podrobnosti, abyste nebyli překvapení! Jestli totiž nějaké zkušenosti máte, určitě se shodneme na tom, že toto plemeno potřebuje velkou dávku času, trpělivosti a pochopení, když tohle má, je z něj nejlepší kamarád.
grenn
napsal(a):
Dobrý den všem
Děkuji všem za odpověd
Mám tříletého gordonsetra. Bydlíme v rodinném domku, ale pes s námi žije v domě, nejraději na gauči Máme i kocoura a vycházejí spolu skvěle. Pořizovala jsem si je oba současně. V té době jsme už doma měli ještě další dva psy ( nelovecké plemeno) a ti kotě přijali taky v pohodě..Dnes se smečka mírně rozrostla ( 7psů) a všichni se mají rádi, kocour se ani nebojí psů, kteří k nám chodí na návštěvy.
Být vámi nebála bych se té kombinace pes-kočka, myslím, že je i lepší, když přijde stěně do domácnosti, kde už kočka je .
D.
danyna
napsal(a):
Mám tříletého gordonsetra. Bydlíme v rodinném domku, ale pes s námi žije v domě, nejraději na gauči Máme i kocoura a vycházejí spolu skvěle. Pořizovala jsem si je oba současně. V té době jsme už doma měli ještě další dva psy ( nelovecké plemeno) a ti kotě přijali taky v pohodě..Dnes se smečka mírně rozrostla ( 7psů) a všichni se mají rádi, kocour se ani nebojí psů, kteří k nám chodí na návštěvy.
Být vámi nebála bych se té kombinace pes-kočka, myslím, že je i lepší, když přijde stěně do domácnosti, kde už kočka je .
D.
grenn
napsal(a):
Dobrý den všem
Děkuji všem za odpověd
Pokud pes s kočkou bude vyrůstat odmalička, určitě se snesou v pohodě. Také jsem měla doma společně kočky a jezevčíky. Psi striktně rozlišovali naše kočky a cizí. Cizí proháněli, ale naše byla pro ně tabu. Dokonce si s nimi i hráli, pokud jsem je měla společně v domě. Zajímavé je, že jakmile jsem je vypustila na zahradu, okamžitě začali prohánět i naše kočky (i když spíš jenom tak "ze sportu" - nikdy jim neublížili). Konrad Lorenz tomu tuším říkal "hradní mír"
danyna
napsal(a):
D.
ahoj,koukám,že máte pěkného gordonsetra my máme irskou setřici, už má přes 11let. a ta se také kamarádí s jedním gordonem. setři jsou skvělí psi,mají dobrou povahu.
danyna
napsal(a):
tady přikládám její fotečku, je tam i se svým štěnátkem.
alenka
napsal(a):
ahoj,koukám,že máte pěkného gordonsetra my máme irskou setřici, už má přes 11let. a ta se také kamarádí s jedním gordonem. setři jsou skvělí psi,mají dobrou povahu.
Děkuji za pochvalu gordona, je to naše 45kilové zlatíčko Většího paličáka a pokušitele jsem nezažila, ale je moc milý, každý si ho hned zamiluje.
grenn
napsal(a):
Dobrý den všem
Děkuji všem za odpověd
Krásný den,
i já patřím mezi chovatele, kteří stáli před podobným problémem ... no vlastně jsme před něj byli přímo vrženi okolnostmi. Dostalo se k nám totiž kotě, které někdo vyhodil z auta. Náš v té době půlroční bílý švýcarský ovčák, pes velice nekompromisní, pokud šlo o vpuštění čehokoli cizího do našeho domu, si malého mourovatého trpaslíka doslova zamiloval na první pohled. Očuchal ho a olízal, až chudák kotě vypadalo jako natupírované, a od té doby ho hlídá jak ostříž. Samozřejmě, že občas zmizí hlava kočky v jeho tlamě, ale vše je v rámci hry, protože on ji nikdy neskousne, spíš jen láskyplně ožužlává. A nechá si od ní líbit snad všechno. Však uvidíte na fotce ...
Takže radím - důležitá je prvotní reakce psa, jak kočku jednou přijme, už jí neublíží.
sarrada
napsal(a):
Krásný den,
i já patřím mezi chovatele, kteří stáli před podobným problémem ... no vlastně jsme před něj byli přímo vrženi okolnostmi. Dostalo se k nám totiž kotě, které někdo vyhodil z auta. Náš v té době půlroční bílý švýcarský ovčák, pes velice nekompromisní, pokud šlo o vpuštění čehokoli cizího do našeho domu, si malého mourovatého trpaslíka doslova zamiloval na první pohled. Očuchal ho a olízal, až chudák kotě vypadalo jako natupírované, a od té doby ho hlídá jak ostříž. Samozřejmě, že občas zmizí hlava kočky v jeho tlamě, ale vše je v rámci hry, protože on ji nikdy neskousne, spíš jen láskyplně ožužlává. A nechá si od ní líbit snad všechno. Však uvidíte na fotce ...
Takže radím - důležitá je prvotní reakce psa, jak kočku jednou přijme, už jí neublíží.
Já mám doma dva psy, kokra a německou dogu.Kočce bylo pět let, když k nám doga přibyla a já měla hrůzu jak to dopadne.Dopadlo to skvěle, všechny tři spolu vychází skvěle, jen když jsou venku, tak doga prohání cizí kočky. Tu naši nechá na pokoji.
dora
napsal(a):
Já mám doma dva psy, kokra a německou dogu.Kočce bylo pět let, když k nám doga přibyla a já měla hrůzu jak to dopadne.Dopadlo to skvěle, všechny tři spolu vychází skvěle, jen když jsou venku, tak doga prohání cizí kočky. Tu naši nechá na pokoji.
naše trojice
dora
napsal(a):
naše trojice
Též se tedy přidám...u nás byla napřed kočka - nyní 13 let - pak jedna fenka NO a druhá fenka NO a na kočku si zvykly obě, ovšem nějak moc ji nemilovaly, spíše respektovaly. No a potom přišel kocourek - nyní 8 let - a ten se okamžitě zamiloval do obou ovčand a ony do něj Určo je to o výchově i určitém plemeni psa, ovčáci nemají tendenci něco lovit. Ale naše holky snesou čičinty naše a čičinty, co sou třebas na návštěvách, kam jezdíme, ovšem na zahradě a venku cizí kočky proženou.
Brituška a kocourek Cherry
mata
napsal(a):
Též se tedy přidám...u nás byla napřed kočka - nyní 13 let - pak jedna fenka NO a druhá fenka NO a na kočku si zvykly obě, ovšem nějak moc ji nemilovaly, spíše respektovaly. No a potom přišel kocourek - nyní 8 let - a ten se okamžitě zamiloval do obou ovčand a ony do něj Určo je to o výchově i určitém plemeni psa, ovčáci nemají tendenci něco lovit. Ale naše holky snesou čičinty naše a čičinty, co sou třebas na návštěvách, kam jezdíme, ovšem na zahradě a venku cizí kočky proženou.
Brituška a kocourek Cherry
Zapomněla sem dodat, že Brituška taky kočičky tzv. žumlá - někdo to tady už napsal též - ale nikdy jim neublíží, kočky u toho vrní, jen jsou pak natupírované
Přikládám důkaz žumlání kočky, která patří rodičům mého přítele
mata
napsal(a):
Zapomněla sem dodat, že Brituška taky kočičky tzv. žumlá - někdo to tady už napsal též - ale nikdy jim neublíží, kočky u toho vrní, jen jsou pak natupírované
Přikládám důkaz žumlání kočky, která patří rodičům mého přítele
A kočka přede, pes slintá kočce na hlavu a když skončí láska , vypadá kočka jako pankáč a nelze pohladit po hlavě jinak než s velkým velkým přemáháním....je slizká a hnusně použitá.helena
hehe
napsal(a):
A kočka přede, pes slintá kočce na hlavu a když skončí láska , vypadá kočka jako pankáč a nelze pohladit po hlavě jinak než s velkým velkým přemáháním....je slizká a hnusně použitá.helena
u nás seznamování taky proběhlo bez větších problémů-někdy si jich ani nevšimnou-někdy proženou po zahradě,ale neublíží
Když si pes chce hrát tak si ji třeba pěkně přišlápne za ocas ,aby mu nezdrla
nada
napsal(a):
u nás seznamování taky proběhlo bez větších problémů-někdy si jich ani nevšimnou-někdy proženou po zahradě,ale neublíží
Mám ověřeno, že si na kočku zvykne i starší pes, který měl s nimi špatné zkušenosti. Ono hodně záleží i na kočce, aby hned nesekala drápem. Nyní mám 3 kočky a dva pejsky a je z nich bezva parta. Kočky jsou však venkovní a psi bytoví.Prcek sice někdy kočiny prožene, ale za chvili se už spolu opalují na sluníčku. Kočky totiž již mají se štěnˇátkem ( starší pes ) své dobré zkušenosti.
nada
napsal(a):
Já bych se problémů kočky a psa nebála;o) U nsá jsme zažili obě situce- jak k psovi kočku, tak pak ke kočce psa. V prvním případě přibylo koťáko k naši, tehdy asi 4 leté, jezevčici. Nejdřív jsme ji museli asi jeden den hlídat, protože měla na kotě trochu lovecké tendence. Pak ale pochopila, že kočka není vetřelec a úžasně se skamrádily. Přesně jak bylo psáno výš- psaly spolu a hrály si. Kočka bez problémů strkala psovi hlavu do tlamy...a Betka nikdy nezkousla.
A ta druhé situce nastala asi 6 let potom. K Betynce jsme si koupili jezevčičí štěně. A to už zase neunesla kočka. Na měsíc zmizela a vůbec nechtěla chodit domů.. Ale udělal chybu, rpotže za tu dobu se mimono rozkoukalo o zesílilo:o)
Nakonec to ale dopadlo dobře. Kočka se osmělila a už jsme z nich zase kámošky;o) Sice né tak moc, jak předtím s Betty, ale žádné významné problémy mezi nimi nejsou:o)
grenn
napsal(a):
Dobrý den všem
Děkuji všem za odpověd
My máme taky lovecké plemeno, i když ne tak vyhraněné, a vždycky jsem k němu měli i kočku. Nejdřív přišel Sam k dospělé kočce, kterou jsme rok hlídali. Žádní velcí kamarádi se z nich nestali, i když Sam by rád. Sidney si zachovávala odstup, přesto byla občas dostižena a ožužlána...
Pak hlídání skončilo a my si pořídili svoje kotě. Z jeho strany to tentokrát byla veliká láska. Gato přijal Sama jako mámu a ochranitele, pořád dolejzal, provokoval, tulil se na pelíšku, chodil s námi i na několikakilomterové procházky. Sam se tvářil jako starší brácha, který přízní mladšího navenek opovrhuje, ale v jádru ho to těší
marcha
napsal(a):
My máme taky lovecké plemeno, i když ne tak vyhraněné, a vždycky jsem k němu měli i kočku. Nejdřív přišel Sam k dospělé kočce, kterou jsme rok hlídali. Žádní velcí kamarádi se z nich nestali, i když Sam by rád. Sidney si zachovávala odstup, přesto byla občas dostižena a ožužlána...
Pak hlídání skončilo a my si pořídili svoje kotě. Z jeho strany to tentokrát byla veliká láska. Gato přijal Sama jako mámu a ochranitele, pořád dolejzal, provokoval, tulil se na pelíšku, chodil s námi i na několikakilomterové procházky. Sam se tvářil jako starší brácha, který přízní mladšího navenek opovrhuje, ale v jádru ho to těší
Někdy se nechal i vytlačit z pelíšku...
marcha
napsal(a):
Někdy se nechal i vytlačit z pelíšku...
...ale většinou to vypadalo takhle:
marcha
napsal(a):
...ale většinou to vypadalo takhle:
Pak se nám Gato ztratil a my měli další dva kocourky. S oběma to bylo zase v pohodě. První setkání dramatické, koťata chtěla psa na místě roztrhat a rozdrásat, ten je chtěl užužlat k smrti a málem si uvrtěl ocásek. Během hodiny kotě opustilo bezpečí pod postelí a začalo samo tu velkou obludu zkoumat a druhý den už nemělo špetku respektu.
marcha
napsal(a):
Pak se nám Gato ztratil a my měli další dva kocourky. S oběma to bylo zase v pohodě. První setkání dramatické, koťata chtěla psa na místě roztrhat a rozdrásat, ten je chtěl užužlat k smrti a málem si uvrtěl ocásek. Během hodiny kotě opustilo bezpečí pod postelí a začalo samo tu velkou obludu zkoumat a druhý den už nemělo špetku respektu.
Ti dva se ale také zatoulali a teď máme Barbuchu, což je ženská a tak se nás drží. Je to velká bojovnice
marcha
napsal(a):
Ti dva se ale také zatoulali a teď máme Barbuchu, což je ženská a tak se nás drží. Je to velká bojovnice
Myslím, že pořízení štěněte ke kočce je menší riziko. Štěně si zvykne, spíš jde o to, aby ho hned na začátku nezpucovala kočka. Musíte to ohlídat a snažit se je seznámit po dobrém. Znáte svojí kočku a víte, co od ní čekat. Hodně štěstí!
grenn
napsal(a):
Dobrý den všem
Děkuji všem za odpověd
My jsme kočičku moc nechtěli,ale když měl Akim asi dva roky zatoulalo se k nám kotě,nejprve to bylo dost divoké,pes kočce nechtěl ublížit,jen ji pořádně očuchat,jenže on je to takovej hromotluk,takže kotě utíkalo,ale dnes je to v pohodě a dá se říct,že kocour je u nás boss