Tipy a triky jak na ovesné vločky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2009 18:05
nori

XXX.XXX.4.194

Zajímá mě jak a s čím vaříte ovesné vločky psům? A případně triky..
Vítány jsou i recepty pro lidi..

19.3.2009 18:18
klarazelenkova

XXX.XXX.106.204

nori napsal(a):

Vločky nasypu do cedníku přeliju horkou vodou a zamíchám do krmení
Oblíbená je ovesná kaše,kdy vločky namočím do kozího mléka a uvařím,přidám med a čubinám šmakuje

19.3.2009 19:32
lavacca

XXX.XXX.1.3

klarazelenkova napsal(a):
Vločky nasypu do cedníku přeliju horkou vodou a zamíchám do krmení
Oblíbená je ovesná kaše,kdy vločky namočím do kozího mléka a uvařím,přidám med a čubinám šmakuje

my namáčíme vločky přes noc, pak cca 30 minut vaříme. Buď přidáme maso rovnou do vloček nebo vaříme vedle v papiňáku - to hlavně, když jsou to kosti a je z nich vývar, ten pak mícháme do vloček.

Jinak přidáváme ještě vajíčka(domácí) - ty dáváme chvilku před dovařením - jinak to chce přetékat z hrnce.

20.3.2009 14:11
sonisak

XXX.XXX.149.26

lavacca napsal(a):
my namáčíme vločky přes noc, pak cca 30 minut vaříme. Buď přidáme maso rovnou do vloček nebo vaříme vedle v papiňáku - to hlavně, když jsou to kosti a je z nich vývar, ten pak mícháme do vloček.

Jinak přidáváme ještě vajíčka(domácí) - ty dáváme chvilku před dovařením - jinak to chce přetékat z hrnce.

já ovesný vločky psům nedávám,ale jedna moje fenka si je dopřávala když je kradla mýmu koníkovy ze žlabu,jen tak nasucho Dyž sem ho šla večer zavřít,měl žlab vymetený. Včil už dávám oves

21.3.2009 08:10
luisa

XXX.XXX.207.145

sonisak napsal(a):
já ovesný vločky psům nedávám,ale jedna moje fenka si je dopřávala když je kradla mýmu koníkovy ze žlabu,jen tak nasucho Dyž sem ho šla večer zavřít,měl žlab vymetený. Včil už dávám oves

Já je buď povařím, tak dlouho dokud se z toho neudělá kaše (trvá to tak max. 12min) a nebo jen zaliju vařící vodou a nechám schládnout.

21.3.2009 19:52
magikoira

XXX.XXX.161.16

nori napsal(a):

Vločky přelívám vařící vodou nebo vývarem a nechám zchladnout, míchám se syrovým mletým masem, mixovanou zeleninou, vajíčky nebo je dávám na sladko s jogurtem či tvarohem a ovocem.

Sobě vařím bio ovesnou kaši zásadně s bio mlékem, špetkou soli a na závěr posypu nakrájeným ovocem, sušenými brusinkami a přeliji javorovým sirupem - moje oblíbená snídaně, když mám ráno čas.

22.3.2009 16:52
fam

XXX.XXX.176.150

nori napsal(a):

Když dovařím mleté maso,dám je do horkého vývaru a promíchám,pěkně nasáknou vývar.Krmím vločky tak 3x do týdne.

Marek..--...

13.7.2016 21:19
Marek..--...

XXX.XXX.79.153

magikoira napsal(a):
Vločky přelívám vařící vodou nebo vývarem a nechám zchladnout, míchám se syrovým mletým masem, mixovanou zeleninou, vajíčky nebo je dávám na sladko s jogurtem či tvarohem a ovocem.

Sobě vařím bio ovesnou kaši zásadně s bio mlékem, špetkou soli a na závěr posypu nakrájeným ovocem, sušenými brusinkami a přeliji javorovým sirupem - moje oblíbená snídaně, když mám ráno čas.

Nejprve jsem myslel, že první z receptů je také pro vás :) Nakonec mne druhý vyvedl z omylu.

Jaké používáte ovesné vločky? Já jsem narazil na tyto jemné https://www.rawmarket.cz/obiloviny/ovesne-vlocky. Více mi chutnají oproti klasickým a nemusí se tak dlouho namáčet ani vařit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2016 21:38

Používám mmj. ovesnou mouku, vločky rozmixuju

13.7.2016 22:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ja pouzivam vsechny mozne vlocky z obchodu se zdravou vyzivou-pohankove, jahlove, take ryzovou mouku...

13.7.2016 22:10

Lexaurin napsal(a):
Ja pouzivam vsechny mozne vlocky z obchodu se zdravou vyzivou-pohankove, jahlove, take ryzovou mouku...

A taky amarantovou, prosnou, grahamovou, konopnou a žaludovou

13.7.2016 22:14
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A taky amarantovou, prosnou, grahamovou, konopnou a žaludovou

Konopnou a konopna seminka, žaludova me nezaujala , jak ji pouzivate a psi ji zerou?

13.7.2016 22:24

Lexaurin napsal(a):
Konopnou a konopna seminka, žaludova me nezaujala , jak ji pouzivate a psi ji zerou?

Nezaujala? Něco tak perfektního? Má specifickou hořkou chuť, amarant také není můj chuťový šálek kávy...nicméně sobě míchám v 14ti denní kůře lžičku denně do nápojů, podobně jako když "zapíjím" hořké msm. Čuba žaludovku normálně přijímá rozmíchanou s ostatními vitamíny skoro každé ráno, je zvyklá na pelyněk
Ještě jsem zapomněla na mouku lupinovou

13.7.2016 22:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Tak ted jsem vygůůglila na www.mouky.cz, oč jde. No mam jeste hodne co dohanet . Vetsinou z tech veci uvarim nejakou snidani, omeletu, katbenatky... , jak podavate vy? Jo a fenka nezravka ma dve kila nahore?

13.7.2016 22:31
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bez otazniku, to je fakt

13.7.2016 22:35

Každý z nás se učí celoživotně Musíte kalkulovat s chutí, něco se dá míchat do těst, třeba pohankovou mouka používám na obalování karbanátků, a zbytek do kaší, haší, atd, ve fantazii se meze nekladou
K váze gratuluji

13.7.2016 22:37
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Každý z nás se učí celoživotně Musíte kalkulovat s chutí, něco se dá míchat do těst, třeba pohankovou mouka používám na obalování karbanátků, a zbytek do kaší, haší, atd, ve fantazii se meze nekladou
K váze gratuluji

Dekuji

13.7.2016 22:39

Lexaurin napsal(a):
Dekuji

Znám to, každé deko se počítá

14.7.2016 09:29

Znám to, každé deko se počítá

A žaludovou mouku kupujete, nebo melete doma ?

14.7.2016 09:44

A žaludovou mouku kupujete, nebo melete doma ?

Už mě taky napadlo, že bych si šla nasbírat do lesa sice by nebyla bio, ale alespoň by nestála 100, -

14.7.2016 09:49
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Už mě taky napadlo, že bych si šla nasbírat do lesa sice by nebyla bio, ale alespoň by nestála 100, -

Jak to že by nebyla bio?

14.7.2016 09:52

Zrzavci napsal(a):
Jak to že by nebyla bio?

Četla jste podmínky udělování bio certifikátů?

14.7.2016 10:00

A vy věříte, že to, co je označeno bio, je fakt bio?

14.7.2016 10:01
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Ne-e, nečetla se přiznám. ALe prostě přijde mi, že z přírody lepší než z pole. Když ten les nestojí teda u dálnice. Zeptám se jako laik - není to už pak přitažený moc za vlasy ty podmínky? Já to, co si vypěstuju beru jako bio - prostě nemám tam chemii /ano nemůžu ovlivnit to co mi naprší/, stejně tak, to co si nasbírám v lese, nasuším z louky... jsem evidentně mimo smajlík

14.7.2016 10:08

A vy věříte, že to, co je označeno bio, je fakt bio?

Myslím, že cílem téhle debaty není, se tady rozštěkat jak psi

14.7.2016 10:16

Myslím, že cílem téhle debaty není, se tady rozštěkat jak psi

To je opravdu zajímavá odpověď na moji otázku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík