Kastrace staršího psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2009 15:00
jituliino

XXX.XXX.64.250

Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s kastrací staršího psa? Náš NO má problémy s prostatou v kombinaci se zánětem močového měchýře...což je léčeno antibiotiky. Jako nejlepší řešení nám byla nabídnuta kastrace. Má už ale 10 let tak se bojíme, aby zvládl narkozu a to všechno kolem...Jaké máte zkušenosti vy?

2.4.2009 15:57
rachel

XXX.XXX.135.187

jituliino napsal(a):
Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s kastrací staršího psa? Náš NO má problémy s prostatou v kombinaci se zánětem močového měchýře...což je léčeno antibiotiky. Jako nejlepší řešení nám byla nabídnuta kastrace. Má už ale 10 let tak se bojíme, aby zvládl narkozu a to všechno kolem...Jaké máte zkušenosti vy?

Ahoj, v případě problémů s prostatou je kastrace opravdu dobré řešení. Pokud vám veterinář kastraci nabídl, tak určitě zvážil i to, že je pejskovi 10 let.
Je velký výběr norkoz, váš veterinář určitě vybere tu nejvhodnější.
Kastrace bych se ve vašem případě vůbec nebála

2.4.2009 17:31
atika

XXX.XXX.213.155

rachel napsal(a):
Ahoj, v případě problémů s prostatou je kastrace opravdu dobré řešení. Pokud vám veterinář kastraci nabídl, tak určitě zvážil i to, že je pejskovi 10 let.

My kastrovali starší psy už dvakrát. První - boxer, 11 let, začalo mu růst varle a zároveň měl na tlápě nádorek, který stále krvácel a musel ven, měl trochu unavené srdíčko (bral Cortecor) a léky zvládnutou epilepsii. Tak jsme to spojili, operovali ho v inhalační narkoze, probudili hned po operaci. Doma ještě pospával, ale vyhojil se krásně a umřel až ve třinácti na to srdíčko. Druhý - 12ti letý voříšek z útulku, ten samý důvod + odstranění zubního kamene + RTG kyčlí pro bolesti zadní nohy.Když už se uspává, tak všechno najednou. Opět inhalační narkoza, na sál šel v pět hodin a ve třičvrtě na šest jsme odcházeli (šel po svých a už doma ani nespal). Dnes je to půl roku a je taky úplně v pořádku.Teda až na ty klouby. Určitě bych pejsu nechala pořádně vyšetřit, a vyhledala větší kliniku, kde ho budou při operaci monitorovat a taky určitě inhalační narkozu. Kastrace prý trvá jen cca 15 minut, takže ta narkoza není dlouhá. Držíme palce.

2.4.2009 20:17
jituliino

XXX.XXX.64.250

rachel napsal(a):

Ahoj, děkuji za vaše informace...a taky za uklidnění

2.4.2009 22:05
atika

XXX.XXX.213.155

jituliino napsal(a):
Ahoj, děkuji za vaše informace...a taky za uklidnění

Není za co, moc dobře to znám, to rozhodnutí je vždycky hrozný. Teď nám půjde 8 letá labinka na odstranění velké tukové boule na krku, už jsem taky vyděšená dopředu i když už jí to jednou dělali (bohužel se to jak vet předpokládal objevilo znovu a zase dost vyrostlo). Člověk si vždycky představuje co všechno se může stát a nejhorší je přemejšlet o tom večer. Ale přece jí nemůžem nechat, aby na krku tahala kilovej baťoh. My víme, že je to jen tuk, kontrolujeme to, ale prostě už je to moc velký. Holka je zdravá, bude mít taky inhalačku, tak to prostě zvládnem a vy určitě taky

3.4.2009 08:19
arkas

XXX.XXX.140.249

jituliino napsal(a):

Nechávala jsem kastrovat 12-ti letého kokršpaněla, který měl problémy s prostatou a zvládl to dobře. Nebojte se.

7.4.2009 20:02
jituliino

XXX.XXX.64.250

arkas napsal(a):
Nechávala jsem kastrovat 12-ti letého kokršpaněla, který měl problémy s prostatou a zvládl to dobře. Nebojte se.

Ahoj, tak další čtvrtek jdeme přece jenom na tu kastraci...tak snad všechno dopadne tak jak má...

7.4.2009 23:32
atika

XXX.XXX.213.155

jituliino napsal(a):
Ahoj, tak další čtvrtek jdeme přece jenom na tu kastraci...tak snad všechno dopadne tak jak má...

Tak budeme držet palce a dejte vědět, jak si vedete. Jen ještě upozorním, někdy se stane, že tak 3 dny po kastraci šourek oteče (docela dost), mě se to ze tří kastrovaných psů stalo jen u toho boxera. Píšu to, protože mě to hrozně vyděsilo, tak abyste se zbytečně nelekla, kdybyste taky otekli. Je potom třeba to chladit a během pár dní to zase splaskne. Ale snad u Vás proběhne všechno hladce.

16.4.2009 21:25
atika

XXX.XXX.213.155

jituliino napsal(a):

Tak jak jste dopadli, už jste pořádně probuzení? Dejte vědět, jak to pejsa snáší. Teď už asi brzy začnete řešit jaký model psíkovi dát, aby nemohl na ránu. No my jdeme zítra s feňulí, má velkou tukovou bouli na pleci a už jí to překáží. Už to bude podruhé, taky už mám bobky. Ale je zdravá, snad to dopadne, člověk musí věřit Momentálně nejvíc prožívá, že nedostala večeři a protože máme doma psíky tři, tak kluci solidárně drží nucenou hladovku s ní. Ale moc to nechápou.

18.4.2009 17:49
jituliino

XXX.XXX.64.250

atika napsal(a):
Tak jak jste dopadli, už jste pořádně probuzení? Dejte vědět, jak to pejsa snáší. Teď už asi brzy začnete řešit jaký model psíkovi dát, aby nemohl na ránu. No my jdeme zítra s feňulí, má velkou tukovou bouli na pleci a už jí to překáží. Už to bude podruhé, taky už mám bobky. Ale je zdravá, snad to dopadne, člověk musí věřit Momentálně nejvíc prožívá, že nedostala večeři a protože máme doma psíky tři, tak kluci solidárně drží nucenou hladovku s ní. Ale moc to nechápou.

Ahoj, pejsek to nakonec snášel dobře...operace proběhla bez komplikací, akorát pak celý den byl oblbaný z narkozy a když chodil tak se mu třepaly nohy...ale hned druhý den už byl v pohodě a šel celý natěšený se kousek projít už mu to evidentně chybělo. Taky ted řešíme problém jak to udělat aby si nelízal stehy...nezbývá než ho pořád kontrolovat a nikde ho nenechávat bez dozoru, protože okamžitě využívá situace doufám že i Vám dopadne vše tak jak má....

18.4.2009 21:21
atika

XXX.XXX.213.155

jituliino napsal(a):
Ahoj, pejsek to nakonec snášel dobře...operace proběhla bez komplikací, akorát pak celý den byl oblbaný z narkozy a když chodil tak se mu třepaly nohy...ale hned druhý den už byl v pohodě a šel celý natěšený se kousek projít už mu to evidentně chybělo. Taky ted řešíme problém jak to udělat aby si nelízal stehy...nezbývá než ho pořád kontrolovat a nikde ho nenechávat bez dozoru, protože okamžitě využívá situace doufám že i Vám dopadne vše tak jak má....

Já to u našeho starouše řešila slipama, sundavala jsem mu je jen na venčení, po pár hodinách si jich přestal všímat. Ze satelitu byl šílenej, byl furt zašprclej v ňákým rohu.
Holčina to má od včera za sebou, má velikou ránu, vyndali z ní 750 g tuku (jak moje tři pěsti). Do středy bude mít dren, ale snáší to dobře, ona je vzorná pacientka. Dnes byla jen čurat, ale zítra už taky smí na kratší procházky. Snad už bude všechno v pořádku. Tak se hezky hojte a ať je pejsa ještě dlouho jura.
Tady přikládám fotečky našeho staříka jak fungoval do vyndání stehů.

18.4.2009 21:22
atika

XXX.XXX.213.155

atika napsal(a):
Já to u našeho starouše řešila slipama, sundavala jsem mu je jen na venčení, po pár hodinách si jich přestal všímat. Ze satelitu byl šílenej, byl furt zašprclej v ňákým rohu.
Holčina to má od včera za sebou, má velikou ránu, vyndali z ní 750 g tuku (jak moje tři pěsti). Do středy bude mít dren, ale snáší to dobře, ona je vzorná pacientka. Dnes byla jen čurat, ale zítra už taky smí na kratší procházky. Snad už bude všechno v pořádku. Tak se hezky hojte a ať je pejsa ještě dlouho jura.

A druhá

23.4.2009 19:44
jituliino

XXX.XXX.64.250

atika napsal(a):
A druhá

Ahoj Atiko, tak jak se hojíte? My dobře...sice si vytahal nějaký ten steh (hajzlík jeden) ale jinak je všechno OK což se nám hodně ulevilo. Je už zase veselý a pořád by chodil ven (protože po operaci chodil několikrát denně na krátké vycházky) no co s ním...

23.4.2009 22:58
atika

XXX.XXX.213.155

jituliino napsal(a):
Ahoj Atiko, tak jak se hojíte? My dobře...sice si vytahal nějaký ten steh (hajzlík jeden) ale jinak je všechno OK což se nám hodně ulevilo. Je už zase veselý a pořád by chodil ven (protože po operaci chodil několikrát denně na krátké vycházky) no co s ním...

Ahoj, my už jsme taky zase dračice, zítra už jí snad vyndají dren a zároveň dobere ATB no a ve středu by měly jít ven stehy. Ale je to rána jak kdyby jí rozpárali mačetou. Naštěstí je Bufka fakt vzornej pacient - udělá co se jí řekne. Teď už se budu jen modlit, aby to hned zase nezačalo růst znovu, tohle už je podruhé co jí to vyndavali a vždy to rostlo tak 4 roky. To už by jí bylo 12 let a to už bych fakt měla bobky. No snad už to dá pokoj. Jsem ráda, že to i u vás dopadlo dobře, člověku se vždycky strašně uleví, když vidí, že je pejsa zase v pohodě, navíc když už to není mládí. Tak snad už si to ti naši psi vybrali a už budou OK.

23.4.2009 23:14
eliska84

XXX.XXX.192.135

atika napsal(a):
Ahoj, my už jsme taky zase dračice, zítra už jí snad vyndají dren a zároveň dobere ATB no a ve středu by měly jít ven stehy. Ale je to rána jak kdyby jí rozpárali mačetou. Naštěstí je Bufka fakt vzornej pacient - udělá co se jí řekne. Teď už se budu jen modlit, aby to hned zase nezačalo růst znovu, tohle už je podruhé co jí to vyndavali a vždy to rostlo tak 4 roky. To už by jí bylo 12 let a to už bych fakt měla bobky. No snad už to dá pokoj. Jsem ráda, že to i u vás dopadlo dobře, člověku se vždycky strašně uleví, když vidí, že je pejsa zase v pohodě, navíc když už to není mládí. Tak snad už si to ti naši psi vybrali a už budou OK.

My jsme kastrovali 10 letého belgičáka,protože měl nádorky na varletech.Naštěstí jsme pak zjistili,že nezhoubný.Při tom jsme mu nechali dělat i zubní kámen.Všechno zvládnul v pohodě.Jen pak měl pooperační problémy,pytlík mu natekl,měl ho naplněný krví,musel na drenáž.Vypustili mu to a pak byl v pohodě.A po kastraci začal hrozně tloustnout,i přes to,že má light a senior granule.

24.4.2009 08:39
atika

XXX.XXX.213.155

eliska84 napsal(a):
My jsme kastrovali 10 letého belgičáka,protože měl nádorky na varletech.Naštěstí jsme pak zjistili,že nezhoubný.Při tom jsme mu nechali dělat i zubní kámen.Všechno zvládnul v pohodě.Jen pak měl pooperační problémy,pytlík mu natekl,měl ho naplněný krví,musel na drenáž.Vypustili mu to a pak byl v pohodě.A po kastraci začal hrozně tloustnout,i přes to,že má light a senior granule.

Tak mě kluci po kastraci ani jeden netloustli, zato holky musím pořád omezovat (jako u lidí - ženská se na jídlo jen podívá a má kilo nahoře). Jinak jak boxera tak tohodle útulkáčka jsem nechávala kastrovat taky v 11 letech, protože jim začalo růst jedno varle, boxík taky otekl, ale u nás to splasklo samo, jen jsme museli ledovat a masírovat (to se mu moc líbilo. Bazík (na fotce) se vyhojil bez otoku. Vet říkal, že oteče tak třetina psů a spíš větší plemena. Jo a taky jsme při tom zmákli i zuby, když už spal.
Elis jestli mu nepomáhá light a senior (mě po nich fenka dokáže klidně nabrat i když má nižší dávku a dost pohybu), tak zkuste veterinární redukční dietu od Eukanuby. Já fence koupím pytel tak 1 x za půl roku, spolehlivě sundá tak 4-5 kg a pak je zase na senioru, kde si zase postupně pomaličku nabírá. A tak pořád dokola, takže to jakž takž držíme.

10.5.2016 21:40
Anett93

XXX.XXX.223.156

Chci se zeptat zda někdo kastroval psa normálně když měl 10 a více? Zvažuji ( sice pozdě) kastraci psa, nemá zánět je zdravý, jen chci omezit jeho nadrženou aktivitu =D
Nemá někdo zkušenost zda se pes zklidní že nebude už tak vnímat pachy?

11.5.2016 00:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Anett93 napsal(a):
Chci se zeptat zda někdo kastroval psa normálně když měl 10 a více? Zvažuji ( sice pozdě) kastraci psa, nemá zánět je zdravý, jen chci omezit jeho nadrženou aktivitu =D

Kvůli "zklidnění se", když jste to vydrželi doteď 10 let bych do toho teda nešla! A co myslíte tím "kastrovat normálně"?

11.5.2016 05:46
scylla

XXX.XXX.150.32

atika napsal(a):

Límec nikdy po operaci nedávám, hlídám. Pod slipy se rána dobře zapaří, takže bych je vůbec nepovažovala za dobrý nápad.

11.5.2016 06:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

""""""""""""""""""""""""""""""""""
Pachy ?
To mu necháte fiknout nos ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2016 09:02

Anett93 napsal(a):

Desetiletý pes se po kastraci skoro nezmění. Myslíte si že kastrovaní psi nevnímají pachy ? Některý kastrát se dokonce pokouší fenu i nakrýt. Pokud by jste v něm chtěli utlumit tyhle normální psí vlastnosti museli by jste ho asi vykastrovat jako štěně. Nadržená aktivita jak píšete se dá ovlivnit výchovou a výcvikem ale na to je v deseti letech trošku pozdě.

11.5.2016 10:21
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Anett93 napsal(a):

Lepší než kastrovat zbytečně zdravého psa je - zaměstnat je. Buďte rádi, že je v deseti letech aktivní a naopak s ním pracujte, zaměstnejte mu hlavu, snažte se ho navázat na sebe, na společnou hru a společné aktivity.

11.5.2016 10:21
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

rapotacka11 napsal(a):
Pachy ?

Přesně!

Michelin

11.5.2016 13:14
Michelin

XXX.XXX.140.252

Já jsem nechala psa vykastrovat v 8 letech. Rozrostla se nám domácnost o 4 fenky. Dvě jsou kastrované, třetí je na to už moc stará a čtvrtou páneček kastrovat nechce. S jakoukoliv změnou jsem u psa v tomhle věku už nepočítala. Samozřejmě při hárání hlídáme a oddělujeme, ale udělala jsem to prostě pro jistotu, kdyby nám to náhodou ujelo... pes po kastraci nejevil vůbec žádné změny. Teď se nám rozhárala mladá fenka. První týden se jí pes dvořil jak o život. Přes víkend jsme byli každej jinde takže se neviděli a teď když jsou zase spolu a fena je v nejlepším tak si jí vůbec nevšímá... tak moc nechápu co se v něm děje že nejdřív jo a teď nic... jsem zvědavá jak to bude až bude hárat stará...

11.5.2016 13:15
danarny

XXX.XXX.42.129

Anett93 napsal(a):

Mám kastrované dva veterány, jeden nalezenec asi 10-12 let, kousavý jedinec, nedal se pořádně ošetřit, tak po druhé rvačce šel sešít pod narkózu a při té příležitosti vykastrovat. Druhý kastrován v 10 letech pro nádor na varleti, lehký kardiak. Oba snášeli narkózu dobře, první se úplně změnil, je z něj senilní dědek/hravé štěně bez pudu sebezáchovy smajlík, druhý se povahou nezměnil vůbec, je velice aktivní, stále má chuť nakrývat, jen už nehrozí že mi doma některou fenku nakryje, nevím zda to má spojitost s kastrací ale letos přestal ovládat oba svěrače.

14.5.2016 00:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Pachy ?

Já vím, že bych se neměla smát, ale já prostě nemůžu tomu nutkání odolat!

pejsáneček

5.7.2020 09:55
pejsáneček

XXX.XXX.122.103

mám amerického kokra, je mu 13 roků. 10 letech podstoupil kastraci. vše zvládl v pohodě. jen nevím a nemůžu najít odpověd na: jsou po kastraci funkční žlázy? on denda občas smrdí jako kdyby háral.

5.7.2020 11:27

pejsáneček napsal(a):
mám amerického kokra, je mu 13 roků. 10 letech podstoupil kastraci. vše zvládl v pohodě. jen nevím a nemůžu najít odpověd na: jsou po kastraci funkční žlázy? on denda občas smrdí jako kdyby háral.

Anální žlázky s kastrací nesouvisí - tedy ano, jsou funkční. Vy poznáte vlastním nosem háravou fenu? Váš pes určitě smrdí z jiného důvodu.

5.7.2020 23:01
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Anální žlázky s kastrací nesouvisí - tedy ano, jsou funkční. Vy poznáte vlastním nosem háravou fenu? Váš pes určitě smrdí z jiného důvodu.

"Vy poznáte vlastním nosem háravou fenu?"

Já věděla, že se mi čtením iFAUNY zase spraví nálada!

6.7.2020 11:17

fikovnice napsal(a):
"Vy poznáte vlastním nosem háravou fenu?"

Já věděla, že se mi čtením iFAUNY zase spraví nálada!

Těší mě, že jsem vám spravila náladu

6.7.2020 14:55
fikovnice

XXX.XXX.134.59

Těší mě, že jsem vám spravila náladu

Jozefina11

23.8.2020 07:56
Jozefina11

XXX.XXX.161.172

Dobry den ..ja mám 14 ročnu fenku maltezaka tak to vyzera ze ma zápal maternice ma hnedi krvavy vytok a strasne smrdy.. vela pije ale vobec nepapa zajtra ideme k veterinárovy

23.8.2020 09:05
sufle

XXX.XXX.174.176

Jozefina11 napsal(a):
Dobry den ..ja mám 14 ročnu fenku maltezaka tak to vyzera ze ma zápal maternice ma hnedi krvavy vytok a strasne smrdy.. vela pije ale vobec nepapa zajtra ideme k veterinárovy

Zítra už může být pozdě. Nenechte fenku trápit a k vetovi běžte okamžitě.

23.8.2020 12:07

sufle napsal(a):
Zítra už může být pozdě. Nenechte fenku trápit a k vetovi běžte okamžitě.

Zítra může být fena v celkové sepsi a nikdo už ji nezachrání.

23.8.2020 12:58
Markéta80

XXX.XXX.225.38

To chce okamžitě na veterinu, Vzhledem k věku kdo ví jak na tom je.

23.8.2020 16:24
sufle

XXX.XXX.174.176

Zítra může být fena v celkové sepsi a nikdo už ji nezachrání.

Pravda, napsala jsem to moc mírně.
K vetovi okamžitě!!

24.8.2020 13:40
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Jozefina11 napsal(a):

Byla jste s ní u veta? Tento stav není ani v nejmenším legrace!!! Nevyplatí se čekat ani minutu!

24.8.2020 14:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Doufejme, jinak je fena nejspíš mrtvá

Přidejte reakci

Přidat smajlík