Ahojky,pořídila jsem si Amstafku (má dva měsíce) a chtěla bych vyslechnout nějaké vaše zkušenosti s výchovou štěněte nechtěla bych ji zkazit a tak zbírám každou radu :)
Moje Meggie je zatím hrozný zlobidlo a kouše co může nábytek,látky závěsy ale co se mi nezdá je,že jde i po rukou..dostane za to vynadáno ale nic to s ní nedělá pokračuje s tím vesele dál neznáte nějaký způsob jak tomuhle zamezit?
spí s námi v posteli a zahrnujeme ji láskou a tak z ní chceme mít mazlíka
mmagic j
napsal(a):
Ahojky,pořídila jsem si Amstafku (má dva měsíce) a chtěla bych vyslechnout nějaké vaše zkušenosti s výchovou štěněte nechtěla bych ji zkazit a tak zbírám každou radu :)
Moje Meggie je zatím hrozný zlobidlo a kouše co může nábytek,látky závěsy ale co se mi nezdá je,že jde i po rukou..dostane za to vynadáno ale nic to s ní nedělá pokračuje s tím vesele dál neznáte nějaký způsob jak tomuhle zamezit?
spí s námi v posteli a zahrnujeme ji láskou a tak z ní chceme mít mazlíka
Řekla bych, že o to, jak vychovávat amstafa, by ses měla zajímat před pořízením štěněte, ne??
impact
napsal(a):
Řekla bych, že o to, jak vychovávat amstafa, by ses měla zajímat před pořízením štěněte, ne??
Ano,jistě...zajímala jsem se máme už i bullinku jen jsem se nesetkala s tím že by byla tak imunní proti trestúm.
pittbulka Birsa :
Ahoj. Mám 3 měsíční štěně staforda a musim zaklepat. Narozdíl od Megie ,jak jsi říkala,tak je Beny naprosto klidnej....to je jasný,že občas něco okousá a tak,ale to je každý štěně. A jinak taky jde docela po rukou,ale jakmile zvyším hlas ,tak okamžitě přestane a začne mě olizovat. Musíš mu prostě dát najevo,že si to nemůže dovolit,bud zvýšit hlas nebo mu jí klidně i plesknout ( menší výchovnou ) . Do postele mi ze začátku taky furt lezl,ale tedkon už ho to odnaučuju,protože z nej chci mít psa takovýho,aby využil svůj potenciál a ne nějakýho prďolu, kterej bude rozmazlenej. Samozřejmě ale lásku mu také dávám,celá má rodina :-). to je základ.
Děkuju za radu
Z naší Meginy už je velká holka,naprosto pohodová a bezproblémová, takže po těch letech mohu zkonstatovat že výchovu jsme zvládli