Zajímalo by mě, jaým způsobem naučit psa tento povel. Adam (náš pes) ho sice zvládá, ale vždycky musím udělat posunek jako kdybych mu něco pokládal na zem před něj. Jinak na mě kouká jako kdyby nevěděl co po něm chci. Problém je otom v tom, že když je dál ode mně nebo nemám volné ruce tak povel nesplní.
Dík za odpověď Petr
p81
napsal(a):
Zajímalo by mě, jaým způsobem naučit psa tento povel. Adam (náš pes) ho sice zvládá, ale vždycky musím udělat posunek jako kdybych mu něco pokládal na zem před něj. Jinak na mě kouká jako kdyby nevěděl co po něm chci. Problém je otom v tom, že když je dál ode mně nebo nemám volné ruce tak povel nesplní.
Dík za odpověď Petr
já sice neporadím,ale taky bych to chtela vedet..Me se zas stava,ze se mu plete SEDNI / LEHNI. Nejdriv vzdy chci aby si sednul a pak ho pomalu pokladam a nekdy se mi stane jak zavelim sedni ze si lehne :-/
ghilm
napsal(a):
já sice neporadím,ale taky bych to chtela vedet..Me se zas stava,ze se mu plete SEDNI / LEHNI. Nejdriv vzdy chci aby si sednul a pak ho pomalu pokladam a nekdy se mi stane jak zavelim sedni ze si lehne :-/
tak to já teda si taky neporadím, koukám, že tak obyčejný povel a tolik starostí, náš pes sice povel lehni zná, umí ho i jen na posunek, ale jen když stojí nebo sedí, když mu dám za chůze povel lehni, neví co po něm chcu a skáče kolem mě jak koníček.Jsem zvědavá co kdo poradí.
kalliope
napsal(a):
tak to já teda si taky neporadím, koukám, že tak obyčejný povel a tolik starostí, náš pes sice povel lehni zná, umí ho i jen na posunek, ale jen když stojí nebo sedí, když mu dám za chůze povel lehni, neví co po něm chcu a skáče kolem mě jak koníček.Jsem zvědavá co kdo poradí.
Nevím, jestli nějak poradím, ale myslím si, že tady jde o špatný způsob učení cviků.....tak tedy my sme s Britou napřed důkladně nacvičily sedni a lehni bez posunků rukou, tak aby to zvládala v každé siutaci a teprve potom sem začala cvičit i posunky. Cviky lehni a sedni jsem zásadně necvičila po sobě, alespoň né ze začátku, protože se opravdu psům pletou. Stejně tak ze začátku jsem necvičila hned po sobě ke mně a k noze, neboť pro pejska je to také dost matoucí. Vždy jsem tyto cviky prokládala úplně jinýma, popř. jeden den cvičila jen sedni, druhý zas jen lehni....stejně tak k noze a ke mně.
No a povel lehni za chůze se dá zvládnout taky, velkou trpělivostí, třebas za chůze na vodítku zavelet lehni a ještě v chůzi pejska stlačit dolů, v momentě, kdy lehne...chválit a chválit...ač třeba lehne na chvilku
Ehm, v popisování teorie mi to moc nejde, takže omluvte to zmatené vysvětlování