Prosím o radu,koho kontaktovat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2006 17:32

U nás na vsi již 4 dny běhá pejsek zamotaný do řetězu. Pokoušeli jsme se ho s manželem chytit,abychom ho z toho řetězu vymotali,leč bezvýsledně. Soused se o to také pokoušel,také se mu to bohužel nepodařilo. Obecním zastupitelům je to jedno. Městskou policii tu nemáme. Tak prosím poraďte,koho kontaktovat. Díky. Verča

18.4.2006 17:35

eavy napsal(a):
U nás na vsi již 4 dny běhá pejsek zamotaný do řetězu. Pokoušeli jsme se ho s manželem chytit,abychom ho z toho řetězu vymotali,leč bezvýsledně. Soused se o to také pokoušel,také se mu to bohužel nepodařilo. Obecním zastupitelům je to jedno. Městskou policii tu nemáme. Tak prosím poraďte,koho kontaktovat. Díky. Verča

nejbližší útulek, mají odchytovku. odkudpak jste?

18.4.2006 17:39

eavy napsal(a):

Jsme od Prachatic. Jedinný útulek co je tu nejblíže,je v Č. Budějovicích. Odchytku tuším,že nemají. Jsou od nás cirka 60km.
Verča

18.4.2006 17:42

eavy napsal(a):

Taky bych kontaktovala nejljižší útulek, ale né všechny mají odchytovku a využívají služeb městské policie.Ta mívá působnos i na vesnicích blízko měst.Případně ještě ligu na ochranu zvířat - mohly by alespoň poradit kam se obrátit v místě Vašeho bydliště

18.4.2006 18:55

eavy napsal(a):

Tady je každá rada drahá. Zkuste ho nalákat třeba na jídlo na zahradu, nebo na nějaký oplocený pozemek. Nechte ho jídlo sníst a pak třeba s nějakám pamlskem (kost apod.) běžte k němu, lákejte ho na sebe a pak mu zkuste z toho řetězu pomoct. Zavolat někoho bývá dost málo účinné. Sama jsem párkrát zkoušela volat městskou na odchyt a nikdy nepřijeli. Musela jsem to vyřídit sama. Už jsem měla strach, že mě cizí pes pokouše, ale zatím (ťuk, ťuk, ťuk) to vždy dobře dopadlo. Říkám si, že to nějak ti psi vycítí, že to s nimi člověk myslí dobře. Záleží taky, co je to za rasu, jak moc je vystresovaný apod. Ale já bych to určitě zkusila ještě jednou.

18.4.2006 22:00

verivery napsal(a):
Tady je každá rada drahá. Zkuste ho nalákat třeba na jídlo na zahradu, nebo na nějaký oplocený pozemek. Nechte ho jídlo sníst a pak třeba s nějakám pamlskem (kost apod.) běžte k němu, lákejte ho na sebe a pak mu zkuste z toho řetězu pomoct. Zavolat někoho bývá dost málo účinné. Sama jsem párkrát zkoušela volat městskou na odchyt a nikdy nepřijeli. Musela jsem to vyřídit sama. Už jsem měla strach, že mě cizí pes pokouše, ale zatím (ťuk, ťuk, ťuk) to vždy dobře dopadlo. Říkám si, že to nějak ti psi vycítí, že to s nimi člověk myslí dobře. Záleží taky, co je to za rasu, jak moc je vystresovaný apod. Ale já bych to určitě zkusila ještě jednou.

Pokud není agresivní, tak byste to mohli zkusit! Pokud kouše - zkusit ho nalákat, podfukem mu nasadit náhubek, odmotat, sundat náhubek a pustit. Vím, že se to dobře takhle vykládá, ale věřím, že mu pomůžete!!! držím palce!!!

18.4.2006 23:11

eavy napsal(a):

Kontaktuj utulek Malý Jeníkov utulekmalyjenikov.estranky.cz
a mistni Mestskou policii, nejlepsi je psa nalakat do zahrady, kde ho zavres, aby, kdyz prijede odchytovka, zas neutekl

19.4.2006 09:30

eavy napsal(a):

Díky za rady. Je to těžký,pejsek se k nám nepřiblíží na blíž jak na deset metrů. Pohublý není,jídlo ho nezajímá. Na zahradu ho nenalákám,máme na ní dvě kavkazačky. A ty nemám kam jinam dát. Malý Jeníkov? Kde to je? Vím,že to bude znít asi dost blbě,ale na to,abych výjezd s odchytem zaplatila,nemám. Jak donutit obecní zastupitele,aby se o to postarali? Městská policie u nás nemá působnost. Státní mě pošle kamsi. To se mi již stalo,nehledě na to,že na mě byli dost hnusní. Něco v tom smyslu,že řeší daleko těžší případy,než je zaběhnutý pes. Který na nás tehdy útočil,když nám vlezl na zahradu a my ho z té zahrady nemohli dostat pryč.
Dnes se tu ještě pejsek neobjevil. Soused se na něj už vyzbrojil pákovkama na řetěz.

19.4.2006 12:21

eavy napsal(a):

19.4.2006 13:56

impact napsal(a):

Jedině snad ještě kontaktovat Státní veterinární správu . Vždyť pokud je pejsek zamotaný do řetězu, je to myslím týrání. Snad tak zatlačí na obec, aby reagovala.

19.4.2006 15:57

zdenik napsal(a):
Jedině snad ještě kontaktovat Státní veterinární správu . Vždyť pokud je pejsek zamotaný do řetězu, je to myslím týrání. Snad tak zatlačí na obec, aby reagovala.

19.4.2006 16:00

eavy napsal(a):

Tohlé jsem nafotila,když ho lákal soused s pákovkama na řetěz. Pejsek nám zase utekl. Je problém,že nikdy nevíme,kde se ukáže nebo kdy.

19.4.2006 16:01

eavy napsal(a):

Tohlé jsem nafotila,když ho lákal soused s pákovkama na řetěz. Pejsek nám zase utekl. Je problém,že nikdy nevíme,kde se ukáže nebo kdy.

19.4.2006 20:14

eavy napsal(a):

Chudák, to je mi ho líto. Co to je za lidi, co přivazují psy na řetěz Verčo, zkuste ho nějak chytnout a pomoct mu z toho ven. Obce se taky může postarat tak, že řekne, že se jedná o toulavého psa bez majitele = škodná a nechá ho nějakou dobrou mysliveckou duší odstřelit. To bych se ani nedivila, už jsem něco podobného zažila. Jinak nevím,jak poradit. Instituce jsou v tomto směru nepružné a než by se vám podařilo někoho rozhoupat k činům, už může být pro tohoto psa pozdě.

19.4.2006 20:26

Jo? No a já mám zas Magnum ráže .357 a tu asi použiju na tebe a nebo možná ty vidle. Uvidíš,jak se ti to bude líbit. Když neumíš slušně poradit,tak tu raději nic nepiš. Na takový žvásty fakt nejsem zvědavá. Snažím se tu pomoct,chápeš????

19.4.2006 20:32

eavy napsal(a):
Jo? No a já mám zas Magnum ráže .357 a tu asi použiju na tebe a nebo možná ty vidle. Uvidíš,jak se ti to bude líbit. Když neumíš slušně poradit,tak tu raději nic nepiš. Na takový žvásty fakt nejsem zvědavá. Snažím se tu pomoct,chápeš????

Ježiši - to je hrozné!!! Co takhle ho nalákat do klece a zajet s ním k veterináři???

19.4.2006 20:41

wera napsal(a):
Ježiši - to je hrozné!!! Co takhle ho nalákat do klece a zajet s ním k veterináři???

Dnes jsme u veta byli. Řekl nám,ať se obrátíme na starostu. Jenže toho dohnat nemůžeme. Zítra jdu na obec,jsou úřední hodiny a snad už na to bude někdo reagovat...
Problém je ten,že ten pejsek se nedá na nic nalákat. Udržuje si od lidí odstup...

19.4.2006 21:43

eavy napsal(a):
Dnes jsme u veta byli. Řekl nám,ať se obrátíme na starostu. Jenže toho dohnat nemůžeme. Zítra jdu na obec,jsou úřední hodiny a snad už na to bude někdo reagovat...
Problém je ten,že ten pejsek se nedá na nic nalákat. Udržuje si od lidí odstup...

Asi chuděra ví proč! Obdivuji Vás za Vaši neúnavnou snahu pomoci. Doufám, že uspějete.

19.4.2006 22:32

elwig napsal(a):
Asi chuděra ví proč! Obdivuji Vás za Vaši neúnavnou snahu pomoci. Doufám, že uspějete.

...takový problém jsem řešila nedávno...toulal se u nás ve vsi /přímo kolem našeho domu / NO , jen tak bez obojku , vyhublý a hrozně pajdal na zadní nohy.Po dvou dnech to došlo až tak daleko , že začal spávat přímo před naším vchodem /bytovka/, děti se ho báli i když se neprojevoval agresivně , ale člověk neví...bylo mi ho líto , dala jsem mu vodu a trochu granulí /abych mu neublížila , protože očividně dlouho nežral/ a když spal i další den opět před vchodem , začala jsem jednat.Sama bydlím v bytě 3+1 , mám dvě děti , manžela a fenku velkého plemene takže vzít si ho nepřipadalo v uvahu.A to i přes to , že za tu trochu žrádla projevoval takovou vděčnost , že jsem to doslova obulila.Tak jsem volala vetovi co se dělá v takových případech , řekla že většinou se lidé co pesana najdou takového alespon dočasně ujmou. No to mi moc nepomohlo.Volala jsem na městské policajty /bydlíme asi 8 km od města/ a Ti řekli , že jsou městskými pro město a že to není jejich starost.Volala jsem normální policii a tu to už vůbec nezajímalo./vedle naší bytovky je školka / tak jsem to použila , jako co když ten haf pokouše nějaké dítě ...no že prý až se něco takového stane tak to budou řešit.To už jsem chytala nervy a zároven brečela bezmocností a zlostí.Volala jsem na obec a že je stojí jeden odchyt 4.500,- a pro obec je to hodně.A to už mě natolik vytočilo , že jsem si to doslova vyhádala./takový ty argumenty o placení poplatků a neschopností obce vyjít vstříc takovýmto případům , pesana jsem vylíčila skoro jako rozparovače a to byl ten správný argument , právě kvuli té školce vedle , to si nemohli lajznout.Tak at prý hafa odchytím , někam zavřu a oni dohodnou útulek.Nevím sice jak by to dopadlo kdyby byl pesan opravdu zlej - jak bych ho někam zavírala , ale účel světí prostředky.Dnes je pesan v útulku , jak jsem se dozvěděla když jsem tam volala , je to zlatíčko , moc hodný asi 9-letý NO.Má pravděpodobně vys.stupen DKK a proto ho asi někdo vyhodil z auta a nechal osudu.V útulku mi řekli , že i takto staré a postižené pejsky si nakonec někdo vezme na dožití , srtaří lidé , kterým vyhovuje , že pejsek je klidný a stačí mu zahrádka.Tak doufám , že to tak bude i v tomto případě./vím , že útulek není pro hafa to nej , nicméně má zajištěné základní potřeby a druhou šanci.Nechat ho osudu tak by možná dnes už nebyl a skončil někde pod koly aut.Každopádně , člověk který se zbaví takovýmto způsobem svého dlouholetého kamaráda by si už dalšího neměl pořizovat.Asi jsem vám nepomohla , ale dnes už vím , že Vás obec opravdu nesmí odmítnout , je to její povinost ze zákona zajistit odchyt.službu a následné umístění hafa do útulku/a trvala bych aby vám dali kontakt na útulek aby ste si mohla ověřit zda tam opravdu pejska umístili , protože nenalhávejme si , komu dnes může člověk věřit......držím vám pěsti a dejte vědět jak to dopadlo...

21.4.2006 09:36

eavy napsal(a):

Pro ty,které zajímá osud pejska...
Manžel byl včera na obecním úřadě. A tam mu bylo jedním obecním zastupitelem řečeno,že se pejska snaží chytit,jenže prý k nim pejsek nechce jít... Kdo by se mu taky divil,že?
Zaráží mě ale fakt,že ten pejsek tu běhá už týden a po celou tu dobu se ho prý "snaží chytit",leč pejsek tu běhá dál... Nebýt dobrých lidí,kteří mu nějaké to jídlo hodí,tak nevím...
A teď co dál? Městská policie v PT mi řekla,že se o to musí postarat obec. V útulku v Jeníkově mi řekli to samé,tam za odchyt účtují 4500,-kč. A to oravdu zaplatit ze svého nemohu.

21.4.2006 11:29

eavy napsal(a):
Pro ty,které zajímá osud pejska...
Manžel byl včera na obecním úřadě. A tam mu bylo jedním obecním zastupitelem řečeno,že se pejska snaží chytit,jenže prý k nim pejsek nechce jít... Kdo by se mu taky divil,že?
Zaráží mě ale fakt,že ten pejsek tu běhá už týden a po celou tu dobu se ho prý "snaží chytit",leč pejsek tu běhá dál... Nebýt dobrých lidí,kteří mu nějaké to jídlo hodí,tak nevím...
A teď co dál? Městská policie v PT mi řekla,že se o to musí postarat obec. V útulku v Jeníkově mi řekli to samé,tam za odchyt účtují 4500,-kč. A to oravdu zaplatit ze svého nemohu.

a nemá někdo ve vašem okolí známého veta. Mohl by pesana uspat uspavačkou, pak mu sundat řetěz a odnést ho do útulku.
Vím že známým tak očkovali psa ... je to pán pes, který žije na statku, NO, mazel, ale když mu chce někdo nadat obojek nebo vyndat boblák z kožich je hned pryč ak střela, natož pak při očkování. Tak ho vet jednou do roka přispí naočkuje a učuje si za to o 100 na víc.

21.4.2006 20:54

eavy napsal(a):

A zkoušeli jste se sousedy udělat ,,rojnici"?

22.4.2006 09:56

eavy napsal(a):

Tak jak to vypada? Už je pejsek bez řetězů?

22.4.2006 22:34

jannah napsal(a):
Tak jak to vypada? Už je pejsek bez řetězů?

Zdravím.
Pejsek už je bez řetězu, Soused ho vytrvale krmil a učil ho tím,aby mu pes důvěřoval. Včera se mu ho podařilo lapit a řetěz mu sundat. Měl ho i místo obojku. Jenže pejsek se mu vytrhl a utekl. Na pondělí mám domluveného veta. Pejska uspí a odveze do útulku. A jsme domluveni,že celý výkon bude fakturovat obci,jak říká - když to nešlo po dobrým,tak jim to dá za plnou taxu...
Díky za rady

23.4.2006 07:40

eavy napsal(a):
Zdravím.
Pejsek už je bez řetězu, Soused ho vytrvale krmil a učil ho tím,aby mu pes důvěřoval. Včera se mu ho podařilo lapit a řetěz mu sundat. Měl ho i místo obojku. Jenže pejsek se mu vytrhl a utekl. Na pondělí mám domluveného veta. Pejska uspí a odveze do útulku. A jsme domluveni,že celý výkon bude fakturovat obci,jak říká - když to nešlo po dobrým,tak jim to dá za plnou taxu...
Díky za rady

...tak to je super , ono se asi najde moc málo obcí , kterým se chce do tohoto investovat, takže se hold musí přitlačit.Zajímavé , ale je , že vybírat poplatky za psy jim jde celkem rychle a bez řečí.. , tak Vám patří dík , že jste pomohla a haf Vám nebyl lhostejný, věřte že ze zkušeností vím , že takových lidí je málo .Přeji krásný den a at se podaří dovést vše až do štastného konce

23.4.2006 17:51

eavy napsal(a):
Zdravím.
Díky za rady

Tak to je supr, mám radost

25.4.2006 20:55

eavy napsal(a):

Se zájmem a účastí jsem přečetla celý smutný příběh. Provozujeme psí útulek již od roku 1992, takže podobných pejsků a koček prošly naším zařízením stovky a stovky. Je otřesné, jak lhostejní dokážou být někteří lidé a hlavně jak nevšímavé bývají ostatní instituce.
Chtěla bych Vám jen "poradit" (pro příště, které snad již nikdy nebude...), že ať se zastupitelé "cukají" jak chtějí, pokud je zvíře nalezeno v katastru jejich obce nebo města, jsou podle zákona POVINNI se o "nelezenou věc" (jak definuje zákon) POSTARAT - a to buď předáním zvířete do útulku (kde jsou povinni 1 rok hradit náklady - pak "věc" přechází do vlastnictví státu - jinak je to najde-li se původní majitel nebo je-li pejsek umístěn) nebo "jiným" způsobem (vlastní kotce apod.).
Bohužel ne vždy se dá s bezcitnými a lhostejnými lidmi jednat - jako příklad uvádím "našeho" Fara - velkého křížence malamuta s ovčákem (v útulku je již třetím rokem). Byl nalezen v obci Heraltice, starosta se telefonicky informoval na poodmínky, za kterých bysme psa přijali do útulku, jakmile zjistil, že by museli podle zákona platit, řekl že se ještě ozve... Za hodinu byl pes nalezen na okraji našeho města....
více informací Vám kdykoli rádi sdělíme.
kontakt na nás:
http://loztrebic.wz.cz
info@loztrebic.wz.cz
777 804 241 (Ondráček Petr)
777 804 243 (Boudová Kristýna)
776 737 706 (Doležalová Erika)

foto: Faro

3.4.2008 09:21

xchipsy napsal(a):
Se zájmem a účastí jsem přečetla celý smutný příběh. Provozujeme psí útulek již od roku 1992, takže podobných pejsků a koček prošly naším zařízením stovky a stovky. Je otřesné, jak lhostejní dokážou být někteří lidé a hlavně jak nevšímavé bývají ostatní instituce.
Chtěla bych Vám jen "poradit" (pro příště, které snad již nikdy nebude...), že ať se zastupitelé "cukají" jak chtějí, pokud je zvíře nalezeno v katastru jejich obce nebo města, jsou podle zákona POVINNI se o "nelezenou věc" (jak definuje zákon) POSTARAT - a to buď předáním zvířete do útulku (kde jsou povinni 1 rok hradit náklady - pak "věc" přechází do vlastnictví státu - jinak je to najde-li se původní majitel nebo je-li pejsek umístěn) nebo "jiným" způsobem (vlastní kotce apod.).
Bohužel ne vždy se dá s bezcitnými a lhostejnými lidmi jednat - jako příklad uvádím "našeho" Fara - velkého křížence malamuta s ovčákem (v útulku je již třetím rokem). Byl nalezen v obci Heraltice, starosta se telefonicky informoval na poodmínky, za kterých bysme psa přijali do útulku, jakmile zjistil, že by museli podle zákona platit, řekl že se ještě ozve... Za hodinu byl pes nalezen na okraji našeho města....
více informací Vám kdykoli rádi sdělíme.
kontakt na nás:
http://loztrebic.wz.cz
info@loztrebic.wz.cz
777 804 241 (Ondráček Petr)
777 804 243 (Boudová Kristýna)
776 737 706 (Doležalová Erika)

foto: Faro

Zavítala jsem na toto téma, až teď...

Xchipsy, děkuji za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2008 09:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

eavy napsal(a):
Zavítala jsem na toto téma, až teď...

Xchipsy, děkuji za radu

Napíšu svou zkušenost, loni na podzim jsem u lesa našla chrnět pejska, evidentně zraněného, protože před několika dny byl viděn na silnici s mrtvým vlčákem, takže ho nejspíš porazilo auto, ale přežil. Je to obec která má svého starostu. Snažila jsem se kontaktovat nejbližší městskou policii, tam mě odkázali na jinou, protože to není jejich lokalita. Po dovolání se na městskou policii která u nás toulavé psy odchytává jsem se dozvěděla, že oni nebudou honit psy po poli jen tak, že jimmusí dát pokyn starosta - a taky to zaplatit. Takže jsem letěla otravovat starostu, pejska odvezli k vetovi a myslím že byl uspán.... pro to zranění, nemohl chodit. Ale říkám si ještě že tak, protože u lesa by umíral asi ještě dlouho..... Takže pokud má obec svého starostu, tzn je samostatná "jednotka", tak kontaktovat právě starostu který má 100% smluvenou pomoc na odchyt toulavých zvířat.
Momentálně se nám po obci potuluje černý starší pitbull. Není mi moc do smíchu, to je fakt.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík