Kvalitní krmivo pro štěňátko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2009 14:28
petulka85

XXX.XXX.234.159

Dobrý den, náhodou jsem narazila na tohle forum... Tak bych chtěla znát váš názor ohledně krmení štěňátka. Máme asi pěti měsíční šťěňátko křížence manšího vzrůstu a chtěli bychom aby měl kvalitní stravu. Jaké kvalitní značky granulí a taky masových konzerv byste mi pro šťěňátko doporučili? ... a jaký je váš názor na krmení,které se prodávají v supermarketech,např. pedigree nebo friskies? My jsme tím štěňátko jednu dobu krmili,ale bylo nám řečeno, že je to svinstvo. Děkuji předem za váš názor

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2009 14:44

petulka85 napsal(a):
Dobrý den, náhodou jsem narazila na tohle forum... Tak bych chtěla znát váš názor ohledně krmení štěňátka. Máme asi pěti měsíční šťěňátko křížence manšího vzrůstu a chtěli bychom aby měl kvalitní stravu. Jaké kvalitní značky granulí a taky masových konzerv byste mi pro šťěňátko doporučili? ... a jaký je váš názor na krmení,které se prodávají v supermarketech,např. pedigree nebo friskies? My jsme tím štěňátko jednu dobu krmili,ale bylo nám řečeno, že je to svinstvo. Děkuji předem za váš názor

Ach jo, zase jedno forum o granulích - to se zase strhne mela...
Vhodné granule pro štěně menšího vzrůstu? Spíš záleží kolik jsi ochotná investovat, ale v podstatě je výběr mezi spoustou značek a všechny nabízí řady pro štěňata a to i speciálně podle velikosti. Jen na okraj např. Acana, Eukanuba, Orijen (ten bych doporučil, ale je to jen názor), ProPlan atd atd atd... V zásadě se "kvalita" granulí řídí tím co obsahují - tzn. KOLIK a JAKÉ je tam maso, KOLIK a JAKÉ obsahují další příměsy - pšeničné šroty jako pro prasata, někde je třeba rýže nebo brambory atd atd atd. a taky jak jsou granule konzervovány a co ještě obsahují - vitamíny, bylinky, ovoce atd atd atd. Je toho vážně spousta, takže stačí zabrousit po internetu, pročíst pár složení a máš jasno.
Pedigree a friskies? Opět se stačí kouknout na složení -"maso a moučka živočišného původu (tzn.peří, drápy a zobáky) MÉNĚ než 4% - to snad mluví za vše. Zbytek je nahnanej chemickými ochucovadly, zvrdlotadlo výkalů a šrotem. Pro štěně vážně ne.
No a na druhou stranu záleží na tvém psu - co bude ochoten jíst, co mu bude prospívat (výkaly bez ohromného zápachu a přijalné konzistence) a hlavně co mu bude chutnat.
Takže příjemné vybírání!

Nevím proč konzervy - granule by měli být vyvážená strava (mluvme o kvalitních) a dost psíků mívá problémy se střídáním jídla ale pokud bych měl říct jaké konzervy tak snad REX - obsahují opravdu kousky masa.

12.5.2009 15:06
petulka85

XXX.XXX.234.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vhodné granule pro štěně menšího vzrůstu? Spíš záleží kolik jsi ochotná investovat, ale v podstatě je výběr mezi spoustou značek a všechny nabízí řady pro štěňata a to i speciálně podle velikosti. Jen na okraj např. Acana, Eukanuba, Orijen (ten bych doporučil, ale je to jen názor), ProPlan atd atd atd... V zásadě se "kvalita" granulí řídí tím co obsahují - tzn. KOLIK a JAKÉ je tam maso, KOLIK a JAKÉ obsahují další příměsy - pšeničné šroty jako pro prasata, někde je třeba rýže nebo brambory atd atd atd. a taky jak jsou granule konzervovány a co ještě obsahují - vitamíny, bylinky, ovoce atd atd atd. Je toho vážně spousta, takže stačí zabrousit po internetu, pročíst pár složení a máš jasno.
Pedigree a friskies? Opět se stačí kouknout na složení -"maso a moučka živočišného původu (tzn.peří, drápy a zobáky) MÉNĚ než 4% - to snad mluví za vše. Zbytek je nahnanej chemickými ochucovadly, zvrdlotadlo výkalů a šrotem. Pro štěně vážně ne.
No a na druhou stranu záleží na tvém psu - co bude ochoten jíst, co mu bude prospívat (výkaly bez ohromného zápachu a přijalné konzistence) a hlavně co mu bude chutnat.
Takže příjemné vybírání!

Nevím proč konzervy - granule by měli být vyvážená strava (mluvme o kvalitních) a dost psíků mívá problémy se střídáním jídla ale pokud bych měl říct jaké konzervy tak snad REX - obsahují opravdu kousky masa.

Děkuju za odpověď, my teď chceme vyzkoušet Pro plan, který dělají i přímo pro štěňátka s citlivým zažíváním. Ale koukala jsem na ten Orijen a nevypadá vůbec špatně, líbí se mi ten podíl masa...docela velký rozdíl oproti jiným. Vím, že granule by měli být vyvážené,ale chceme ji občas dopřát i maso než jen granule

12.5.2009 15:23

petulka85 napsal(a):
Děkuju za odpověď, my teď chceme vyzkoušet Pro plan, který dělají i přímo pro štěňátka s citlivým zažíváním. Ale koukala jsem na ten Orijen a nevypadá vůbec špatně, líbí se mi ten podíl masa...docela velký rozdíl oproti jiným. Vím, že granule by měli být vyvážené,ale chceme ji občas dopřát i maso než jen granule

No jak jsem řekl - pozor na reakce psa, ale to poznáte, jestli mu to dělá nebo nedělá dobře. A vy máte pejska s citlivým zažíváním? Asi máte na mysli řadu Lamb & Rice (jehně a rýže) - ta se právě nasazuje pokud pes z nějakého důvodu (často to bývá důvod alergie) odmítá buď drůbež a nebo špatně snáší právě tu pšenici...
U Orijenu bývá občas problém s tím, že někteří pejsci si déle zvykají na toto krmivo a můžou mít průjmy delší dobu než při přechodu jinam. No a taky cena... Na druhou stranu je dobré, pokud psa teprve učíte na granulky - jsou takové měkčí a mají hodně masa, takže pes je bude spíše žrát než třeba eukanubu...
Myslím si, že tady se chyba udělat nedá, ať už si vyberete co si vyberete. Stejně se může stát, že budete zkoušet více značek a druhů než najdete to, co pejskovi sedne.

12.5.2009 17:06
dejna

XXX.XXX.2.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže příjemné vybírání!

Tak zrovna Eukanubu a Proplanku bych za extra granule nepovažovala (a Hills, Royal canin apod.), neříkám, že jsou kdovíjak špatný, znám i horší, ale ta cena neodpovídá složení. Já za kvalitní považuju Acanu Orijen (vlastní zkušenostú, Artemis, Timberwolf, Canidae, Eagle pack holistic.

12.5.2009 19:56
petulka85

XXX.XXX.86.136

dejna napsal(a):
Tak zrovna Eukanubu a Proplanku bych za extra granule nepovažovala (a Hills, Royal canin apod.), neříkám, že jsou kdovíjak špatný, znám i horší, ale ta cena neodpovídá složení. Já za kvalitní považuju Acanu Orijen (vlastní zkušenostú, Artemis, Timberwolf, Canidae, Eagle pack holistic.

Jo taky už jsem zjistila, že Pro Plan asi nebude to pravé, ale zase lepší než ty ze supermarketu. Mám jenom malé balení, takže až ho doberem, tak asi zkusíme ten Orijen nebo Acanu, snad malé budou vyhovovat. Já se v tom moc neorientuju, proto jsem se radši zeptala zkušenějších, než štěňátko cpát nějakými hnusy

12.5.2009 20:01
sabina

XXX.XXX.64.178

petulka85 napsal(a):
Jo taky už jsem zjistila, že Pro Plan asi nebude to pravé, ale zase lepší než ty ze supermarketu. Mám jenom malé balení, takže až ho doberem, tak asi zkusíme ten Orijen nebo Acanu, snad malé budou vyhovovat. Já se v tom moc neorientuju, proto jsem se radši zeptala zkušenějších, než štěňátko cpát nějakými hnusy

jde o to, že pro plan je dnes už předraženej od té doby, co změnily majitele myslím, to začaly nějak šidit...takže se moc platí...

12.5.2009 20:02
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
jde o to, že pro plan je dnes už předraženej od té doby, co změnily majitele myslím, to začaly nějak šidit...takže se moc platí...

já bych šla do First Mate, ANF, Eagle pack třeba

12.5.2009 20:09
petulka85

XXX.XXX.86.136

sabina napsal(a):

Jo to First Mate a ANF je hodně vychvalované. O cenu mi až tak nejde, je to malý pejsek,takže toho moc nesní...ale chtěla bych pro ní to nejlepší.

12.5.2009 20:10
basteri

XXX.XXX.203.79

sabina napsal(a):

NO, nechci nic říkat,ale všem příjde normální a zdravé pro psí ledviny 42% bílkovin ?? Můj vet říkal, že je to tak na selhání ledvin.Pomysleli jste i na tohle hledisko??? Bála bych se krmit jen takovými granulemi. Mám krysaříka s citlivým zažíváním, krmím veterinárním RC hypoalergenic, teĎ mi to už nechce jíst, tak jsem přešla na zkoušku na Pro plan s lososem a super, po tomhle feně není špatně, zatím co po Orijenu mi dva dny nežrala, jak jí bylo špatně. A jen na okraj, granule nejsou pro mě otázkou peněz!!!
TAkže to, že váš pejsek nejí, neznamená, že to jsou špatné granule. Ano, jsou i lepší,ale super holstická krmiva mi třeba očivdně fena nestráví!

12.5.2009 20:18
sabina

XXX.XXX.64.178

basteri napsal(a):
NO, nechci nic říkat,ale všem příjde normální a zdravé pro psí ledviny 42% bílkovin ?? Můj vet říkal, že je to tak na selhání ledvin.Pomysleli jste i na tohle hledisko??? Bála bych se krmit jen takovými granulemi. Mám krysaříka s citlivým zažíváním, krmím veterinárním RC hypoalergenic, teĎ mi to už nechce jíst, tak jsem přešla na zkoušku na Pro plan s lososem a super, po tomhle feně není špatně, zatím co po Orijenu mi dva dny nežrala, jak jí bylo špatně. A jen na okraj, granule nejsou pro mě otázkou peněz!!!
TAkže to, že váš pejsek nejí, neznamená, že to jsou špatné granule. Ano, jsou i lepší,ale super holstická krmiva mi třeba očivdně fena nestráví!

třeba já vypsala značky, se kterýma sem byla spokojená..jelikož pes měl problémy s kůži, nežral po třech dne co načal nové granule...atd...
u ANF jsem zůstala nejdéle..a špica... Jinak teď zkoušíme novou ACANU jehněčí s jablkem...jelikož sem se dostala do horší fin. situace..tak alespoň 3kg navíc za stejnou cenu..ale jakmile se přilepší..asi se k ANF vrátíme...pes je sice ok..ale začal děsně smrdět a pouštět chlupy...sice líná...ale uvidíme časem...

ANF je jen blbé v tom, že jehněčí s rýží jsou malinkaté jak pro malé psy...a to moje hebedo toho polovinu potrousí..tudíž žere nadvakrát

12.5.2009 20:23
basteri

XXX.XXX.203.79

sabina napsal(a):
třeba já vypsala značky, se kterýma sem byla spokojená..jelikož pes měl problémy s kůži, nežral po třech dne co načal nové granule...atd...
u ANF jsem zůstala nejdéle..a špica... Jinak teď zkoušíme novou ACANU jehněčí s jablkem...jelikož sem se dostala do horší fin. situace..tak alespoň 3kg navíc za stejnou cenu..ale jakmile se přilepší..asi se k ANF vrátíme...pes je sice ok..ale začal děsně smrdět a pouštět chlupy...sice líná...ale uvidíme časem...

ANF je jen blbé v tom, že jehněčí s rýží jsou malinkaté jak pro malé psy...a to moje hebedo toho polovinu potrousí..tudíž žere nadvakrát

Já teď plánuji vyzkoušet Artemis pro mou druhou zdravou fenku, tak experiment připustím a vyzkouším. Ale i ta má pro štěňata malých plemen "jen" 29 % bílkovin, což je optimální. Ono je hezké, že granule mají jen maso a maso,ale taky to není všechno, na co se dívat.

12.5.2009 20:43
kelly

XXX.XXX.136.91

basteri napsal(a):
Já teď plánuji vyzkoušet Artemis pro mou druhou zdravou fenku, tak experiment připustím a vyzkouším. Ale i ta má pro štěňata malých plemen "jen" 29 % bílkovin, což je optimální. Ono je hezké, že granule mají jen maso a maso,ale taky to není všechno, na co se dívat.

Jj, krmím granulemi ANF a pesanům moc vyhovují. Akorát náš obřík má také problém s tím, že jsou moc malé, špatně se mu to jí. Měli by brát ohled i na velká plemena.

12.5.2009 22:40
dejna

XXX.XXX.2.8

basteri napsal(a):

Přidám sem příspěvek z jiného fóra, kde jsme řešili vyšší obsah bílkovin:
Ad New Acana: mně nabouchaná nepřijde, řekla bych, že má normální obsah bílkovin, cca 30 % (+-nějaké procento). Uvědomte si, že granule jsou oproti vařenému koncentrovaná strava a tak i obsah bílkovin je koncentrovaný (vyšší), jsou téměř bezvodé, kdežto vařené krmivo obsahuje kolem 70 % vody. Příklad: 10 kg pes. Když mu dám 120 g granulí s obsahem B 30 %, tak dostane 36 g B. Odpovídající dávka vařeného bude cca 300 g, když vezmu poměr maso:příloha (cereálie) 1:1, tak 150 g masa obsahuje 30 g B a 150 g přílohy cca 7 g, dohromady 37 g B. A jsou lidé, kteří krmí třeba 2/3 masa a 1 třetinu cereálií, nebo sice půl na půl, ale přílohu tvoří nejen cereálie, ale i zelenina (tak krmím já), takže obsah masa v krmné dávce je vyšší.

22.12.2011 07:28
zhamaku

XXX.XXX.80.85

basteri napsal(a):

Ono se nesmí z nízkoproteinových granulí ihned přejít na Orijen, chce to postupně, ideálně přes celé balení nějakých mezigranulí.
Veterináři mají většinou zažito, že vysoký obsah proteinů poškozuje ledviny, to ale vyvrátilo hned několik studií. Z mojí zkušenosti se většina veterinářů ve výživě neorijentuje... ;) (jen dealují profláknuté značky jako Eukanubu, Hills, Proplan a podobná jednohvězdičková krmiva) :)
My jsme rozhodnuti pro štěně vyzkoušet TOTW, Orijen, Artemis, nebo Acanu

22.12.2011 08:57
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Milá zadavatelko..tady to chodí tak že vám budou tvrdit že máte krmit masem...pes je přece vlk:-) a za jakékoliv granule vám budou nadávat atd. prý to je obilí... Jinak ta acana a např orijen co doporučují tak to je ok, ale aby se z toho pejsek nepo... je to totiž dobré až moc..a pokud baštil ty marketovky tak bude mít z toho přechodu průjmy.
Já osobně doporučuju krmit tím čím krmil chovatel a prcek je tedy na to zvyklý..a pokud to byl nějaký hnus tak POMALU přejít na něco lepšího:-) Já dávám proplan puppy losos...15 kg za tisícovku... a sem tam přidám acanu

22.12.2011 09:20
ammy

XXX.XXX.98.60

Já myslím, že od roku 2009 to má již zadavatelka vyřešené. Nechápu lidi, co pořád vytahují staré diskuze! smajlík :-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík