Brazilská fila – zkušenosti, fotky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2006 10:44

Zdravím všechny kteří jsou stejně jako já obdivovateli tohto pro mě úžasného plemena. Byla bych ráda kdybych zde našla pár lidí se kterými bych si mohla vyměňovat názory na chování a reakce našich psích osobností. Již šest let vlastním filu. Nemám ji na chov ač předpoklady jsou je to zkrátka člen rodiny. Takže pokud se chcete poděli o fotografie či příběhy a názory budu ráda když se někdo přídá...

6.10.2006 16:11

leny24 napsal(a):
Zdravím všechny kteří jsou stejně jako já obdivovateli tohto pro mě úžasného plemena. Byla bych ráda kdybych zde našla pár lidí se kterými bych si mohla vyměňovat názory na chování a reakce našich psích osobností. Již šest let vlastním filu. Nemám ji na chov ač předpoklady jsou je to zkrátka člen rodiny. Takže pokud se chcete poděli o fotografie či příběhy a názory budu ráda když se někdo přídá...

Tak tady je náš bobánek..

6.10.2006 16:12

nature napsal(a):

....

6.10.2006 21:30

leny24 napsal(a):

Margareta

6.10.2006 21:39

tlapka napsal(a):
Margareta

Margareta při aportu

6.10.2006 21:41

tlapka napsal(a):
Margareta

a ještě při obraně

6.10.2006 21:55

tlapka napsal(a):
a ještě při obraně

moc krásné fotky

7.10.2006 16:40

nadja napsal(a):
moc krásné fotky

Brazilský fila

7.10.2006 17:08

calamity napsal(a):
Brazilský fila

a ještě jeho kolegyně v akci

17.10.2006 15:36

leny24 napsal(a):

Smějící se filák

17.10.2006 15:39

leny24 napsal(a):

A celý

18.10.2006 14:37

bubo napsal(a):
A celý

No tak ten je prekrasnej!!!!!!!!!!! Gratuluju

18.10.2006 22:22

misha napsal(a):
No tak ten je prekrasnej!!!!!!!!!!! Gratuluju

Jestli to je na Artíka, tak děkujem Momentálně sháníme štěně, aby měl kámošku. Buhužel jsme stářím přišli o psa s kterým vyrůtal a teď se mu hrozně stýská Zítra se jedem kouknout na miminka tak uvidíme

13.11.2006 19:06

bubo napsal(a):
Jestli to je na Artíka, tak děkujem Momentálně sháníme štěně, aby měl kámošku. Buhužel jsme stářím přišli o psa s kterým vyrůtal a teď se mu hrozně stýská Zítra se jedem kouknout na miminka tak uvidíme

zuzazx

14.11.2006 09:43
zuzazx

bubo napsal(a):

Tak to je moje fenečka, ráda se cachtá

19.11.2006 19:20

leny24 napsal(a):

21.11.2006 18:33

leny24 napsal(a):

Filácký mimino v těžký pohodě

21.11.2006 18:34

leny24 napsal(a):

Naše nová holčička

21.11.2006 18:49

calamity napsal(a):
Naše nová holčička

Tak ta je příma rozkošná!!!!!! Překrásná holčička!!!! Prosím o více fotek, jak poroste!!!!

15.12.2006 18:20

leny24 napsal(a):

15.12.2006 18:21

leny24 napsal(a):

30.12.2006 02:52

danone napsal(a):
Tak ta je příma rozkošná!!!!!! Překrásná holčička!!!! Prosím o více fotek, jak poroste!!!!

Ahoj trošku jsme povyrostli do krásy a tak chceme pochlubit

30.12.2006 02:55

calamity napsal(a):
Ahoj trošku jsme povyrostli do krásy a tak chceme pochlubit

a ještě detail hlavy

30.12.2006 02:56

calamity napsal(a):
a ještě detail hlavy

vánoční

30.12.2006 02:59

calamity napsal(a):
vánoční

Svoje dárky jsem si sama našla a hned je rozbalila. Byla to náramná dobrota

7.1.2007 15:13

leny24 napsal(a):

Opět Margareta.

7.1.2007 15:21

leny24 napsal(a):

Margareta

30.5.2007 12:18

tlapka napsal(a):
Margareta

Ahoj tak jsem zase tady kdysi jsem zalozila tuto diskusi (viz prvni foto) ale dlouho se nikdo neozval tak jsem na to uplne zapomnela a ted koukam co je tu novych prirustku, Tak my se musime taky pochlubit jak jsme zestarli :-)

30.5.2007 12:19

leny24 napsal(a):
Ahoj tak jsem zase tady kdysi jsem zalozila tuto diskusi (viz prvni foto) ale dlouho se nikdo neozval tak jsem na to uplne zapomnela a ted koukam co je tu novych prirustku, Tak my se musime taky pochlubit jak jsme zestarli :-)

a jeste jedna

2.6.2007 22:09

leny24 napsal(a):

Filouní miminka při hodině zpěvu

2.6.2007 22:11

calamity napsal(a):
Filouní miminka při hodině zpěvu

Brazilská slečna

2.6.2007 22:13

calamity napsal(a):
Brazilská slečna

Pirani

2.6.2007 22:16

calamity napsal(a):
CANIS MADONA

Tlačenice v mléčném baru

10.7.2007 19:17

leny24 napsal(a):

Zdravím všechny milovníky brazilských fil a přikládám fotky našich miláčků. Bája a Artur aneb pes a kočka a ranní bitka v posteli

10.7.2007 19:19

luciasek napsal(a):
Zdravím všechny milovníky brazilských fil a přikládám fotky našich miláčků. Bája a Artur aneb pes a kočka a ranní bitka v posteli

A ještě Bája s Arturem aneb pelíšek na hřbetě psí kamarádky.

10.7.2007 19:20

luciasek napsal(a):

A ještě Bája naše rozmazlené štěňátko.

10.7.2007 19:21

luciasek napsal(a):

... a její starší sestra Argenta

14.1.2008 19:26

leny24 napsal(a):

Margareta

12.3.2009 11:55
bubo

XXX.XXX.78.48

tlapka napsal(a):
Margareta

Těch filušek je tu nějak málo

12.3.2009 19:40
michel

XXX.XXX.188.216

bubo napsal(a):
Těch filušek je tu nějak málo

také se přídáme tady je nám pár týdnu

13.3.2009 16:27
horallka

XXX.XXX.7.67

michel napsal(a):
také se přídáme tady je nám pár týdnu

My jsme taky měli B. filu-bohužel měli.Včera nás navěky opustila.Měly jsme ji 10let.Nejlepší pes co jsem poznala,moje životní láska.Od členů rodiny si klidně nechala vytáhnout maso z huby ale cizího by nepustila na náš pozemek.A co jsem se s ní nahrála her.Asi v 6ti letech už měla potíže s klouby a teď už to bylo hodně špatný.Začala se počůrávat a měla bolesti,bylo naší poviností ji pomoct od trápení a včera jsme ji s hrozným brekem nechaly uspat...Byla opravdu NEJ.Jmenovala se Meginka

13.3.2009 16:31
horallka

XXX.XXX.7.67

horallka napsal(a):
My jsme taky měli B. filu-bohužel měli.Včera nás navěky opustila.Měly jsme ji 10let.Nejlepší pes co jsem poznala,moje životní láska.Od členů rodiny si klidně nechala vytáhnout maso z huby ale cizího by nepustila na náš pozemek.A co jsem se s ní nahrála her.Asi v 6ti letech už měla potíže s klouby a teď už to bylo hodně špatný.Začala se počůrávat a měla bolesti,bylo naší poviností ji pomoct od trápení a včera jsme ji s hrozným brekem nechaly uspat...Byla opravdu NEJ.Jmenovala se Meginka

Meginka

17.3.2009 13:37
bubo

XXX.XXX.102.127

horallka napsal(a):
Meginka

Tak to je smutné my to prožívali v prosinci ale někdy je lepší neprodlužovat trápení. A 10 let je krásný věk

5.4.2009 21:04
bubo

XXX.XXX.110.158

bubo napsal(a):
Tak to je smutné my to prožívali v prosinci ale někdy je lepší neprodlužovat trápení. A 10 let je krásný věk

A už sme zase trochu větší

5.4.2009 21:06
bubo

XXX.XXX.110.158

bubo napsal(a):

5.4.2009 21:08
bubo

XXX.XXX.110.158

bubo napsal(a):

5.4.2009 21:10
bubo

XXX.XXX.110.158

bubo napsal(a):

5.4.2009 21:11
bubo

XXX.XXX.110.158

bubo napsal(a):

5.4.2009 21:13
bubo

XXX.XXX.110.158

bubo napsal(a):

5.4.2009 21:16
bubo

XXX.XXX.110.158

bubo napsal(a):

A to by mohlo stačit

18.8.2009 16:51
bubo

XXX.XXX.96.221

leny24 napsal(a):

Tady se to vůbec nehýbe Na návštěvě u sestřičky

18.8.2009 16:54
bubo

XXX.XXX.96.221

bubo napsal(a):
Tady se to vůbec nehýbe Na návštěvě u sestřičky

Sestřička Angelica je opravdový lachtan

19.10.2009 18:05
janiska

XXX.XXX.76.46

nature napsal(a):

Tohle plemeno je úžasné a chceme si dovézt starší fenečku i dobrou hlídačku.Chci se jen zeptat,jak dobře se obecně snášejí s malými psy-westík? Pro afgánici bude rychlou společnicí...Fenka je dobře zvyklá na ostatní psy,jen se ptám ostatních..Děkuji.

21.10.2009 11:50
michel

XXX.XXX.188.216

bubo napsal(a):
Sestřička Angelica je opravdový lachtan

ahojte lidi, tak mi už jsme trochu vyrostli. Teda o moc ne, jsme nějaký zmenšený . Tak máme pocit že jsme šmrnclí.

21.10.2009 11:52
michel

XXX.XXX.188.216

michel napsal(a):
ahojte lidi, tak mi už jsme trochu vyrostli. Teda o moc ne, jsme nějaký zmenšený . Tak máme pocit že jsme šmrnclí.

10.1.2010 17:56
bubo

XXX.XXX.20.53

michel napsal(a):

kdepak jsou filušky

10.1.2010 21:02
luciasek

XXX.XXX.43.135

bubo napsal(a):

Zdravím všechny milovníky filušek!

10.1.2010 21:13
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

leny24 napsal(a):

Také mám dočasně doma jednu fenku tohoto úžasného plemene. Hledá se jí nový domov, takže pokud by měl někdo zájem, mrkněte na sbirkapropsyvnouzi.wz.cz

11.1.2010 07:53
feherkocos

XXX.XXX.245.226

janiska napsal(a):
Tohle plemeno je úžasné a chceme si dovézt starší fenečku i dobrou hlídačku.Chci se jen zeptat,jak dobře se obecně snášejí s malými psy-westík? Pro afgánici bude rychlou společnicí...Fenka je dobře zvyklá na ostatní psy,jen se ptám ostatních..Děkuji.

Ahoj, já mám podobný dotaz - chtěla bych se zeptat konkrétně těch, kdo mají zkušenost s brazilskou filou a a k tomu ještě pejskem jiného plemene... Zda fila vedle sebe v době dospívání a dospělosti snese stejně starou fenku jiného plemene, pokud spolu vyrůstají od malička - pokud se to takto dá vůbec zobecnit. Ptám se proto, že jedno štěndo (v dospělosti taky žádný drobek) od nás dostalo jako společnici o dva měsíce starší filu.

16.1.2010 20:33
bubo

XXX.XXX.20.53

ferrarif50 napsal(a):
Také mám dočasně doma jednu fenku tohoto úžasného plemene. Hledá se jí nový domov, takže pokud by měl někdo zájem, mrkněte na sbirkapropsyvnouzi.wz.cz

Už jsem na ní koukala, ale bohužel už máme dvě a třetí by už bylo moc. Snad brzy najde dobrý domov.

16.1.2010 20:34
bubo

XXX.XXX.20.53

bubo napsal(a):
Už jsem na ní koukala, ale bohužel už máme dvě a třetí by už bylo moc. Snad brzy najde dobrý domov.

16.1.2010 20:35
bubo

XXX.XXX.20.53

bubo napsal(a):

5.10.2014 11:12
bobes.j

XXX.XXX.215.150

Nazdarek Lidi.
Rozsirujem Vasi skupinu o clena z UsteckoOrlicka. Pred casem jsme prisli cizi rukou o Labradora Dara ktery byl rovnocenym clenem nasi rodiny a tesil se oblibe vsech. Tak jsme si vybrali toto plemeno. Nas novy clen dostal jmeno Baron. Doufame ze si v nasi rodine najde sve misto. Prikladam fotku u misky. Bobes.j

5.10.2014 12:56
ekkaia

XXX.XXX.52.1

bobes.j napsal(a):
Nazdarek Lidi.
Rozsirujem Vasi skupinu o clena z UsteckoOrlicka. Pred casem jsme prisli cizi rukou o Labradora Dara ktery byl rovnocenym clenem nasi rodiny a tesil se oblibe vsech. Tak jsme si vybrali toto plemeno. Nas novy clen dostal jmeno Baron. Doufame ze si v nasi rodine najde sve misto. Prikladam fotku u misky. Bobes.j

Ježiš ten je :3 smajlík

11.10.2014 21:24
litanie

XXX.XXX.147.126

Tak taky rozšířím galerii o 2.5letou Donu

11.10.2014 21:27
litanie

XXX.XXX.147.126

Společně se šarplanincem nemá případný zloděj šanci

11.10.2014 21:29
litanie

XXX.XXX.147.126

Přitom jsou to děsní mazlové

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2014 23:19

teda když vidím ty fotky, tak mi připadá, že mám asi doma zmenšeninu fily. (57cm v kohoutku, 30kg)

26.11.2014 16:39
bobes.j

XXX.XXX.127.66

Tak Baronkovi jsou 3 měsíce a váha 13 kg.. Můžu vás přátelé požádat o info jak vaše filátka rostou, co provádí za neplechy a tak? Momentálně řešíme problém při každém odchodu z domu nám skáče na dveře a knourá. Pravda je, že po minutě dvou přestane a jde si lehnout na pelíšek. Ale ty dveře dostávaj děsnej nádech.. Už nevím jak ho motivovat, aby to nedělal. Má tam kostičky na kousání, hračky, combo s dobrotami, samozřejmě misku s vodou.. Já vím je to štěně, řekne si každý měli jste s tím počítat, ale nechci mít zničený dům. Jinak je hodný, řekla bych učenlivý i když je to rošták. Jsem na mateřské a každý den prostě musím na chvíli odejít dát dcerku do školky, nakoupit, něco zařídit ve městě.. Nemůžu ho všude brát sebou a ani by to nebylo dobré.Poradí nám někdo? Není to první psí parták takže nějaké zkušenosti s výchovou už samozřejmě máme.. Ale už mne nic nenapadá.Děkuji bobes.jsmajlík

11.1.2015 08:48
bobes.j

XXX.XXX.127.66

Tak Baronkovi je 4, 5 měsíce, váha cca 19 kg. Roste jako z vody a začínáme se sehrávat víc a víc..

21.12.2017 21:08

Dobrý den,
měli jsme filu 14 let fenku...takže známe moc dobře filí povahu...po té jsme si pořidili opět filu ale pejska..v dubnu mu budou 2roky.Bydlí s námi doma jak jinaksmajlík je to mazel a hlídač jak má býtsmajlíkale poslední dobou začíná na nás vrčet když se k němu přiblížíme na gauč a nebo když ho chceme pohladit v pelíšku..nebo když se válí na koberci smajlík)byl vychováván stejně s láskou a respektem jako jsme vychovávali filu před ním..není to náš první pejsek máme ještě dvě fenky oříška a loveckého pejska takže máme docela zkušenosti s pejsky..neřekla bych že je výchovou zanedbaný jen mu vůbec nerozumíme proč na nás teď začal takto reagovat...máte s tím někdo zkušenosti?

22.12.2017 06:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Co si představit pod pojme výchova s láskou a respektem? Pokud to tak opravdu bylo, tak OK, ale spíš to vypadá, že té lásky z vaší strany bylo moc a z jeho strany je málo respektu. U psa platí, že když mu lezete někam, on vás to téhož místa rychle pošle. Podle popisu to vypadá, že mu podlézáte - lezete za ním na pelech, a tak dále. Svou pozornost a projevy lásky mu nevnucujte, počkejte, až si o ně řekne a odpovězte přiměřeně. Pokud mu něco chcete, zavolejte si ho, nelezte vy za ním.. S tím gaučem - rychle povel dolů nebo přivolání, pochvala, normálka. Z pelechu bych si ho přivolávala. A trošku bych zapracovala na provozní poslušnosti - přivolání, odložení, odeslání na místo. Pozornost mu věnujte přiměřenou, nenechte se sebou manipulovat. Nenechte si namluvit postupy typu on vrčí, tak trestat a dokazovat mu svou dominanci, to byste u psa této velikosti asi rychle dojeli. Ani postupy typu - on zavrčí, tak si ho zavolám k ledničce a dám mu kolečko salámu (to není vtip, to je placená rada jistého výcvikáře, který psal i do "odborných" časopisů. Buˇˇdte klidní, důslední, srozumitelní Můžete si pomoci obojkem (nestahovákem) a permanentně připnutým vodítkem. Filouše jsem měla jen jednoho a ještě na chvíli, ale po čase jsme se domluvili na paktu o neútočení, majitelé se ho zbavili pro agresi.

22.12.2017 17:08

Děkuji za radu, odložení na místo a na pelech umí dokonale zaplať bán bůhsmajlíksedni na jedničku u nohy jde taktéž dobře snažím se abych byla trošičku před ním..dnes jsem ho naučila vstup a výstup ze dveří jako poslední nejdříve mi.. pak on..stále budeme opakovat..taky dobrý učí se rychle od mala...asi joo asi jsme tý lásky dali více..ale u té první fily jsme to nezažili byla skvělá..je to znát že je to pes trošičku je více tvrdohlavýsmajlíkmyslím si že to funguje je v pelechu ještě nezavrčel hladímeho jen když si opravdu pro to přijde...a z pelechu si ho začnu volat..kdy já budu chtítsmajlíkjen mi ještě poraďte ještě jednu věc když potkáme na prochajdě jiného pejska je to docela problém zvládnu ho..ale dá mi to zabrat jak toto odnaučit...mezi pejsky vyrůstal a mezi cizí pejsky chodil od mala ale pořád a pořád na vodítku táhne a chce mermomocí k pejskovi né že by byl agresivní ale chce prostě k němu táhne...jak mu mám dát najevo že prostě ne aniž bych ho musele seknout protkem..

22.12.2017 18:11
scylla

XXX.XXX.150.32

Chození první ze dveří a chození před psem jako důkaz dominance jsou hluboce zakořeněné pověry, které se vztahy nemají nic společného. Pokud budete filouše bít čímkoli, budete brzy na Nově.

22.12.2017 18:41
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

TO Eliot01:
Nekoukejte na svého psa jako na něco extra, když je to teda ta brazilská fila. Máte problém se psem jako kterýkoliv jiný majitel. Hledejte zde na ifauně v diskuzích témata, na které se ptáte. A že je tady odpovědí požehnaně. Odpovědi najdete pod klíčovými slovy "tahání" "upoutání pozornosti", "zájem o cizí psy" atd.

A hlavně se připravte na to, že vám nikdo nedá návod, jak to udělat během lusknutí prstů, aby pes nedělal to co vám vadí. Máte už psa dospělého - bude to větší fuška, co do snahy a času. Držím palce

23.12.2017 05:56
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za radu, odložení na místo a na pelech umí dokonale zaplať bán bůhsmajlíksedni na jedničku u nohy jde taktéž dobře snažím se abych byla trošičku před ním..dnes jsem ho naučila vstup a výstup ze dveří jako poslední nejdříve mi.. pak on..stále budeme opakovat..taky dobrý učí se rychle od mala...asi joo asi jsme tý lásky dali více..ale u té první fily jsme to nezažili byla skvělá..je to znát že je to pes trošičku je více tvrdohlavýsmajlíkmyslím si že to funguje je v pelechu ještě nezavrčel hladímeho jen když si opravdu pro to přijde...a z pelechu si ho začnu volat..kdy já budu chtítsmajlíkjen mi ještě poraďte ještě jednu věc když potkáme na prochajdě jiného pejska je to docela problém zvládnu ho..ale dá mi to zabrat jak toto odnaučit...mezi pejsky vyrůstal a mezi cizí pejsky chodil od mala ale pořád a pořád na vodítku táhne a chce mermomocí k pejskovi né že by byl agresivní ale chce prostě k němu táhne...jak mu mám dát najevo že prostě ne aniž bych ho musele seknout protkem..

Takže nemáte zvládnutou provozní poslušnost ani chůzi na vodítku, když vás tahá za psy. Zapracujte na tom Pokud umí tak skvěle chůzi u nohy, nemůže tahat na vodítku za psem, když plní povel na chůzi u nohy. Jedna věc jsou povely v klidu doma nebo na zahradě, druhá věc je provozní poslušnost v běžném životě. Zapracujte na té ovladatelnosti, u psa této velikosti byste mohla skončit tím, že budete vodítko zachycovat za sloupy, aby vás pes nikam neodtáhl.

Sekání proutkem - leda tak psovoda, a přes hubu, že ho vůbec podobné praktiky napadají. Nehledejte postupy na odvádění pozornosti, ale postupy, jak psa naučit být v dané situaci a rozumně se v ní chovat. Upoutáváním pozornosti na psovoda se ještě žádný pes nenaučil, co má dělat, pokud má v dané situaci problém - tedy pokud nechcete, aby zírání na vás bylo to jediné, co je to správné chování za odměnu.

23.12.2017 15:18
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Ruzena_Ruzova napsal(a):
TO Eliot01:
Nekoukejte na svého psa jako na něco extra, když je to teda ta brazilská fila. Máte problém se psem jako kterýkoliv jiný majitel. Hledejte zde na ifauně v diskuzích témata, na které se ptáte. A že je tady odpovědí požehnaně. Odpovědi najdete pod klíčovými slovy "tahání" "upoutání pozornosti", "zájem o cizí psy" atd.

A hlavně se připravte na to, že vám nikdo nedá návod, jak to udělat během lusknutí prstů, aby pes nedělal to co vám vadí. Máte už psa dospělého - bude to větší fuška, co do snahy a času. Držím palce

Vy se mě opravdu snažíte rozzuřit!
Brasilská fila je za normálních okolností, vzhledem k majiteli, převelice loajální. Problém je to tedy ve skutečnosti, relativně velmi velký. Často bývají obdobné problémy způsobeny pracovním deficitem. Pracovní plemena práci prostě potřebují. Projevuje se to až do té patologické míry, kdy si ji sama začnou hledat...

Neregistrovaný uživatel

23.12.2017 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Chci se zeptat vás majitelů fil - jak je to s jejich ostrostí vůči cizím lidem?
Vím, že by taková být měla, že dokonce v zemi původu se do chovu vyžaduje, aby prokázala nedůtklivost vůči cizím. Ale v Evropě, hlavně západní, je trend chovat všechno, aby se to dalo označit jako mazlík vhodný na gauč a k dětem.
Žádnou filu osobně neznám. Jaké tedy mají "české" fily povahu?

23.12.2017 18:27
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Tohle je výborné! http://www.fila-onceiro.cz/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík