Alergie u psa - jak se projevuje?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2005 00:07

Můžete mi někdo poradit, jestli může být pes alergik, popř. jaxe to projevuje, jak jde alergii u psa zjistit a jaxe léčí?? Mému štěndu (pit, 10 a 1/2 měsíce) začaly posledních 14 dní docela slzet oči. No nejsou to ani tak slzy, jako spíš světle šedej sliz a od toho mu maličko olezly koutky očí. Kapu mu asi 4 dny ophtalmo-septonex, ale zatím to moc nezabírá. Zároveň ho jakoby začal svědit čenich - několikrát denně si ho tře o koberec nebo o pelíšek a frká při tom. Výtok z nosu ale nemá. Mohla by to být alergie? Nachlazení to snad není, ptž ani nekašle a nemá rýmu... Poradíte?
Dík

1.6.2005 13:52

impact napsal(a):
Můžete mi někdo poradit, jestli může být pes alergik, popř. jaxe to projevuje, jak jde alergii u psa zjistit a jaxe léčí?? Mému štěndu (pit, 10 a 1/2 měsíce) začaly posledních 14 dní docela slzet oči. No nejsou to ani tak slzy, jako spíš světle šedej sliz a od toho mu maličko olezly koutky očí. Kapu mu asi 4 dny ophtalmo-septonex, ale zatím to moc nezabírá. Zároveň ho jakoby začal svědit čenich - několikrát denně si ho tře o koberec nebo o pelíšek a frká při tom. Výtok z nosu ale nemá. Mohla by to být alergie? Nachlazení to snad není, ptž ani nekašle a nemá rýmu... Poradíte?
Dík

Pokud vim, tak psi skutecne mohou mit alergie...
Jen nevim, jak je lecit nebo co s tim, protoze ja nikdy psa alergika nemela. Jestli to trva delsi dobu, tak je asi lepe zajit k vetovi - zejmena, jestli nezabral ten Ophtalmo-Septonex (my prave mrneti kapem ocka taky, ale u nej jde myslim o zanet spojivek)...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2005 14:04

impact napsal(a):
Dík

ted jsem ti odpovidala na nemoderovanym foru, ale tak to pripisu i sem. Je to s nejvetsi pravdepodobnosti alergie, pokud to zaclo az ted, tak mozna na nejakej pyl. Vet ti na to urcite da nejaky kapky nebo prasky, takze nevahej a zajdi tam. Ja zrovna jdu k veterinari s podobnym problemem, vypada to, ze mam taky alergika, ale hada. Taky bych tomu neverila, kdybych to nevidela na vlastni oci. Doufam ze se oba ti nasi alergici brzy vyleci.
pc

1.6.2005 15:04

impact napsal(a):
Dík

My máme doma taky alergika - psa. Škrábe si uši a kůži, ačkoliv nemá žádné viditelné potíže. Přidáváme do granulí pupálkový olej, působí příznivě na kůži. Doporučil nám to vet. L.

3.6.2005 12:04

gurru napsal(a):
My máme doma taky alergika - psa. Škrábe si uši a kůži, ačkoliv nemá žádné viditelné potíže. Přidáváme do granulí pupálkový olej, působí příznivě na kůži. Doporučil nám to vet. L.

Můžu se zeptat, kde a za kolik se dá pupalkový olej sehnat? A na co přesně to zabírá? Díky.

8.6.2005 23:03

impact napsal(a):
Můžu se zeptat, kde a za kolik se dá pupalkový olej sehnat? A na co přesně to zabírá? Díky.

Nejlepší je DERMANORM olej - příznivě působí na srst, má hojivé účinky a je opravdu vynikající. Sama ho mám odzkoušený na mé stafordce - taky řešíme nějakou tu jarní alergii. Sehnat se dá na mujpes.cz - stojí 500 ml 601,- Kč a dávkuje se dle váhy psa - nám vydrží cca na 2 měsíce (fenka váží 25 kg). Není to nic návykového, v podstatě se olej dá používat i preventivně a právě u psů chytlavých na kdejakou alergii a kožní problémy se velmi doporučuje.

9.6.2005 10:32

danone napsal(a):
Nejlepší je DERMANORM olej - příznivě působí na srst, má hojivé účinky a je opravdu vynikající. Sama ho mám odzkoušený na mé stafordce - taky řešíme nějakou tu jarní alergii. Sehnat se dá na mujpes.cz - stojí 500 ml 601,- Kč a dávkuje se dle váhy psa - nám vydrží cca na 2 měsíce (fenka váží 25 kg). Není to nic návykového, v podstatě se olej dá používat i preventivně a právě u psů chytlavých na kdejakou alergii a kožní problémy se velmi doporučuje.

O víkendu jsem to probírala s kámoškou, co studuje veterinu. Říkala mi, že je to naprd, rvát do tak mladýho psa ty pitomý hormony, když má zatím jen lehké příznaky. Oči už má naštěstí čisté. Jen na kůži na hlavě má semtam kousek kůže bez srsti, cca 2mm v průměru. A škrábe se průměrně tak 2* denně, což mi přijde normální. Prostě to nevypadá, že by ho to nějak moc svědilo.

Asi vyzkoušíme ten olej a uvidíme. Nějak je mi proti srsti dopovat psa takovýma s***kama...

Tak díky za tipy a rady.

9.6.2005 11:29

impact napsal(a):
O víkendu jsem to probírala s kámoškou, co studuje veterinu. Říkala mi, že je to naprd, rvát do tak mladýho psa ty pitomý hormony, když má zatím jen lehké příznaky. Oči už má naštěstí čisté. Jen na kůži na hlavě má semtam kousek kůže bez srsti, cca 2mm v průměru. A škrábe se průměrně tak 2* denně, což mi přijde normální. Prostě to nevypadá, že by ho to nějak moc svědilo.

Asi vyzkoušíme ten olej a uvidíme. Nějak je mi proti srsti dopovat psa takovýma s***kama...

Tak díky za tipy a rady.

Pupalkovy olej jsme koupili normálně v lékarně. Upozornila jsem, že je to pro pejsku, tak mi doporučil davkovani od pár kapek, ať po tom nema průjem (je to přece jenom olej . Vyšlo to něco přes 100 Kč. Uplně to stačí, taky měla kožní potíže, ale oči i uši čisté. Jsme spokojeni. Je mi proti srsti, dávat ji nějaké tablety. Napište, jestli zabral . L.
Naš alergik Aida

9.6.2005 11:40

gurru napsal(a):
Pupalkovy olej jsme koupili normálně v lékarně. Upozornila jsem, že je to pro pejsku, tak mi doporučil davkovani od pár kapek, ať po tom nema průjem (je to přece jenom olej . Vyšlo to něco přes 100 Kč. Uplně to stačí, taky měla kožní potíže, ale oči i uši čisté. Jsme spokojeni. Je mi proti srsti, dávat ji nějaké tablety. Napište, jestli zabral . L.
Naš alergik Aida

Nevím, co teda vyzkoušt. Popalkový olej nebo DERMANORM?? Ach jo... :-(

9.6.2005 18:03

impact napsal(a):
Nevím, co teda vyzkoušt. Popalkový olej nebo DERMANORM?? Ach jo... :-(

Já bych raději šla do Dermanormu.
Opíšu přímo z balení Dermanormu, které mám doma:

Obsahuje speciální nenasycené mastné kyseliny, které jsou v organismu nepostradatelné pro tvorbu a vývoj zdravé kůže a srsti.
Zdrojem účinku je olej z Brutnáku lékařského, který obsahuje vysoce koncentorované esenciální ksyseliny cis-linolovou a gama-linolenovou. Druhou účinnou složkou je olej z mořských ryb bohatý na ogsah esenciálních kyselin. Touto vynikající kombinací oleje z Brutnáku lékařského a oleje z mořských ryb vykazuje Dermanorm optimální poměr mezi nenasycenými kyselinami Omega 6 a Omega 3.

Určitě je dražší jak Pupalkový olej, ale je zase speciálně pro psy s jakýmikoliv dermatologickými problémy a je tam napsané i přesné dávkování, což u Pupalkového oleje koupeného v lékárně pro lidi asi těžko budeš určovat - kolik kapek, lžiček apod. dávkovat pro tvého pejsana, aby to nebylo málo (a účinkovalo to jak má) a nebo aby to nebylo zase moc......
Samozřejmě je to na tobě, ale já osobně si raději připlatím a vím, že mám pro svoji fenu opravdu to nej co potřebuje, protože je na kůži citlivější.

10.6.2005 17:35

impact napsal(a):

Tak díky za tipy a rady.

Taky mam alergika a vet nam zdelil, ze se da udelat test, ale s nejvetsi pravdepodobnosti ma alergii na pyly a slozite se urcuje na ktere. V lete mu zacala vypadavat srst a hrozne se srabal. Veterinar by to umel resit pomoci kortikosteroidu, ale znamenalo by to dozivotni zavislost, proto jsme se to rozhodli resit alternativne homeopatiky. Na svedeni pomaha Poumon Histamin 9 ch 3 koule 3x denne a pozdeji uz jen jedenou denne. Pomohlo a pes je v pohode.

11.6.2005 10:30

magikoira napsal(a):
Taky mam alergika a vet nam zdelil, ze se da udelat test, ale s nejvetsi pravdepodobnosti ma alergii na pyly a slozite se urcuje na ktere. V lete mu zacala vypadavat srst a hrozne se srabal. Veterinar by to umel resit pomoci kortikosteroidu, ale znamenalo by to dozivotni zavislost, proto jsme se to rozhodli resit alternativne homeopatiky. Na svedeni pomaha Poumon Histamin 9 ch 3 koule 3x denne a pozdeji uz jen jedenou denne. Pomohlo a pes je v pohode.

Me se osobne ty kortikoidy jako lecba alergie taky nelibi. Zavislost na nich sice nevznika, ale ono to totiz vubec alergii neleci, pouze potlacuje (a to musim uznat ze ucinne) ty kozni projevy. Je to spis na ekzem a jako podpurna lecba. Na alergii (treba jako ten vytok z oci, svedeni nosu) se davaji antihistaminika. Coz jsou taky bezne dostupne leky, i kdyz jen na predpis. Pokousim se nekde sehnat nejaky bylinky, nebo potraviny, ktery alergickou reakci taky zmirnuji, tak kdyz neco vyzkoumam, tak to sem hodim.

11.6.2005 16:24

impact napsal(a):
Dík

Samozřejmě, že se může jednat o alergii, ale nejlépe by bylo to konzultovat s veterinářem, který má také možnost pejska vyšetřit (krev ...) a alergii potvrdit či vyloučit.Hlavně na jaře je častá alergie na trávy a pyly, stejně jako u lidí.I naši dva psi alergii mají, začala se projevovat svěduvostí, slzením očí, frkáním, zhoršenou kvalitou srsti.

13.6.2005 13:36

sterpi napsal(a):
Samozřejmě, že se může jednat o alergii, ale nejlépe by bylo to konzultovat s veterinářem, který má také možnost pejska vyšetřit (krev ...) a alergii potvrdit či vyloučit.Hlavně na jaře je častá alergie na trávy a pyly, stejně jako u lidí.I naši dva psi alergii mají, začala se projevovat svěduvostí, slzením očí, frkáním, zhoršenou kvalitou srsti.

Taxe mi dostalo emailové odpovědi z jedné veteriny - "Pupalkový olej je možné použít ,ale není směsí olejů a nemá tak snadné dávkování. Dermanorm je vhodný pro výživu kůže.Obsahuje nenasycené volné mastné kyseliny ,které rovněž mají příznivý vliv na imunitní reakce v kůži." atd...
Rovněž mi u štěněte nedoporučili léčbu kortikoidy. To jsem ráda, že je to názor většiny.
A ptž už mám celkem dost informací, jdeme k veterináři a a nějak to zkusím pořešit. Dobrá zpráva je, že oči už má v pořádku a flíčky na hubě mu zarůstají.
Díky všem za rady a tipy.

17.6.2005 22:13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Me se osobne ty kortikoidy jako lecba alergie taky nelibi. Zavislost na nich sice nevznika, ale ono to totiz vubec alergii neleci, pouze potlacuje (a to musim uznat ze ucinne) ty kozni projevy. Je to spis na ekzem a jako podpurna lecba. Na alergii (treba jako ten vytok z oci, svedeni nosu) se davaji antihistaminika. Coz jsou taky bezne dostupne leky, i kdyz jen na predpis. Pokousim se nekde sehnat nejaky bylinky, nebo potraviny, ktery alergickou reakci taky zmirnuji, tak kdyz neco vyzkoumam, tak to sem hodim.

chingis prosím pokud přijdeš na nějaké další přírodní preparáty, nebo homeopatika apod., které zmírňují alergické projevy - nezapomeň se s námi podělit! Taky mám doma patrně alergika a nechci to řešit nějakým stálým braním kortikoidů nebo antibiotik (pokud se rozjede na kůži už zánět jako reakce na alergii).

19.6.2005 09:51

impact napsal(a):
Taxe mi dostalo emailové odpovědi z jedné veteriny - "Pupalkový olej je možné použít ,ale není směsí olejů a nemá tak snadné dávkování. Dermanorm je vhodný pro výživu kůže.Obsahuje nenasycené volné mastné kyseliny ,které rovněž mají příznivý vliv na imunitní reakce v kůži." atd...
Rovněž mi u štěněte nedoporučili léčbu kortikoidy. To jsem ráda, že je to názor většiny.
A ptž už mám celkem dost informací, jdeme k veterináři a a nějak to zkusím pořešit. Dobrá zpráva je, že oči už má v pořádku a flíčky na hubě mu zarůstají.

Ahoj jen ti chci napsat, asi to není až tak k věci. Byla a jsem nemocná a taky mladá a taky jsem brala kortikoidy -konkrétně prednison a ve vysokých dávkách. Jen ti chci říct že to nikoho nezabie a u psů psý to působí mnohem šetrněji na organismus než u lidí. Ale můžu ti říct že mi po týdnu braní bylo o 100% líp takže můžeš posoudit kdyby to tvůj pes opravdu potřeboval zda je pro tebe lepší aby mu bylo dobře, nebo mít nějký falešný pocit dělám psu dobře protože mu nendávám kortikoidy, ikdyž jemu samotnému je špatně. (ono takovéty boláky na kůži nebo svědění není nic moc)
Možná je to tak z druhé strany a poznané na vlastním těle.

19.6.2005 21:06

m napsal(a):
Ahoj jen ti chci napsat, asi to není až tak k věci. Byla a jsem nemocná a taky mladá a taky jsem brala kortikoidy -konkrétně prednison a ve vysokých dávkách. Jen ti chci říct že to nikoho nezabie a u psů psý to působí mnohem šetrněji na organismus než u lidí. Ale můžu ti říct že mi po týdnu braní bylo o 100% líp takže můžeš posoudit kdyby to tvůj pes opravdu potřeboval zda je pro tebe lepší aby mu bylo dobře, nebo mít nějký falešný pocit dělám psu dobře protože mu nendávám kortikoidy, ikdyž jemu samotnému je špatně. (ono takovéty boláky na kůži nebo svědění není nic moc)
Možná je to tak z druhé strany a poznané na vlastním těle.

V podstatě souhlasím s M - pokud už se opravdu rozjede alergie nebo zánět kůže plnou silou a pes se drbe od rána do večera a nebo je tak opupínkovaný, že mu slízá srst až do živého, je jasné, že je léčba i kortikoidy (třba konkrétně Prednisonem) nutná.

Zajímalo by mě především, pokud pes není celoročně silný alergik a je třeba alergik jen sezonně (např jaro, podzim), zda má někdo dobré zkušenosti s homeopatiky - s tím, že se nasadí už např. v zimě - preventivně tak, aby se na jaře alergie nerozjela vůbec, nebo jen mírně.

Bohužel většina veterinářů sotva přijdete s drbajícím se psem do ordinace okamžitě nasazuje nějaké fujtajble - antibiotika, kortikoidy apod. a to je si myslím taky zbytečné.
Dlouhodobé (nebo i celoživotní)í braní Prednisonu prý má na psy vedlejší účinky (zatěžuje orgány), ale pokud psu není jak jinak pomoci, pořád lepší brát Prednison (nebo jiné kortokoidy), než ho nechat trápit se a drbat. Na druhé straně, pokud pes bere Prednison jen určitou dobu (např. několik měsíců) a pak je může vysadit, škodliviny usazené se časem opět vyplaví z těla ven.

20.6.2005 11:33

danone napsal(a):
V podstatě souhlasím s M - pokud už se opravdu rozjede alergie nebo zánět kůže plnou silou a pes se drbe od rána do večera a nebo je tak opupínkovaný, že mu slízá srst až do živého, je jasné, že je léčba i kortikoidy (třba konkrétně Prednisonem) nutná.

Zajímalo by mě především, pokud pes není celoročně silný alergik a je třeba alergik jen sezonně (např jaro, podzim), zda má někdo dobré zkušenosti s homeopatiky - s tím, že se nasadí už např. v zimě - preventivně tak, aby se na jaře alergie nerozjela vůbec, nebo jen mírně.

Bohužel většina veterinářů sotva přijdete s drbajícím se psem do ordinace okamžitě nasazuje nějaké fujtajble - antibiotika, kortikoidy apod. a to je si myslím taky zbytečné.
Dlouhodobé (nebo i celoživotní)í braní Prednisonu prý má na psy vedlejší účinky (zatěžuje orgány), ale pokud psu není jak jinak pomoci, pořád lepší brát Prednison (nebo jiné kortokoidy), než ho nechat trápit se a drbat. Na druhé straně, pokud pes bere Prednison jen určitou dobu (např. několik měsíců) a pak je může vysadit, škodliviny usazené se časem opět vyplaví z těla ven.

Tak s takovýma příznakam bysme byli u veta už dávno. Mafoš má na kůži na hlavě asi po pěti holých kolečkách o průměru cca 1-2mm a to na tvářích, shora mezi ušima (na čele?) a zespod na hrdle. Kdo o tom neví, tak si toho vůbec nevšimne. Musí se mu přejet rukou proti srsti, aby si toho člověk všiml. A škrábe se tak průměrně 2-3* denně, což mi příjde skoro jako úplně normální poškrábání. A když ho okřiknu, tak toho hned nechá. V tomto stádiu je to už cca měsíc a naštěstí se to nezhoršuje, i když ani nezlepšuje...
Takže nebojte. Žádný boláky nejsou. Přece bych ho netýrala.

20.6.2005 12:44

impact napsal(a):
Tak s takovýma příznakam bysme byli u veta už dávno. Mafoš má na kůži na hlavě asi po pěti holých kolečkách o průměru cca 1-2mm a to na tvářích, shora mezi ušima (na čele?) a zespod na hrdle. Kdo o tom neví, tak si toho vůbec nevšimne. Musí se mu přejet rukou proti srsti, aby si toho člověk všiml. A škrábe se tak průměrně 2-3* denně, což mi příjde skoro jako úplně normální poškrábání. A když ho okřiknu, tak toho hned nechá. V tomto stádiu je to už cca měsíc a naštěstí se to nezhoršuje, i když ani nezlepšuje...
Takže nebojte. Žádný boláky nejsou. Přece bych ho netýrala.

Impact, to nebylo na tebe....že bych tě podezřívala z trápení Mafoše... - já jsem mluvila spíše z vlastní zkušenosti. Bohužel mám fenku zrovna na Prednisonu (protože se u ní alergie už rozjela moc....),ale do budoucna se tomu chci vyhnout nejlépe za pomoci právě preventivního braní homeopatie... a uvidíme, zda to k něčemu bude....
Je fakt,že jak popisuješ ty menší kožní problémy u svého hafíka-to opravdu nic není, pokud se to nezačne nějak rapidně zhoršovat. Já taky neletím k vetovi při každém poškrábání se a nebo vypadaném malinkatém místečku na srsti.......ale teď už nám nic jiného nezbylo ale jsem z toho docela nešťastná,že musím Prednison své fence dávat (naštěstí snad ne dlouhodobě...). Vypadá zatím na sezonního alergika-snad na trávy....ale to jsou jen dohady a já doufám, že homeopatií to nějak "zkrotíme".
Takže držím pěstičky, ať je Mafián ušetřen větších kožních problémů.

20.6.2005 14:16

danone napsal(a):
Impact, to nebylo na tebe....že bych tě podezřívala z trápení Mafoše... - já jsem mluvila spíše z vlastní zkušenosti. Bohužel mám fenku zrovna na Prednisonu (protože se u ní alergie už rozjela moc....),ale do budoucna se tomu chci vyhnout nejlépe za pomoci právě preventivního braní homeopatie... a uvidíme, zda to k něčemu bude....
Je fakt,že jak popisuješ ty menší kožní problémy u svého hafíka-to opravdu nic není, pokud se to nezačne nějak rapidně zhoršovat. Já taky neletím k vetovi při každém poškrábání se a nebo vypadaném malinkatém místečku na srsti.......ale teď už nám nic jiného nezbylo ale jsem z toho docela nešťastná,že musím Prednison své fence dávat (naštěstí snad ne dlouhodobě...). Vypadá zatím na sezonního alergika-snad na trávy....ale to jsou jen dohady a já doufám, že homeopatií to nějak "zkrotíme".
Takže držím pěstičky, ať je Mafián ušetřen větších kožních problémů.

Já jsem odpovídala tobě i m (příspěvek před tebou). Ale stejně je to děs. Modlím se, aby se to u Mafa nějak nerozvinulo, ptž to, co tu popisujete je fakt drsný... Chudáci psi. :-(

22.6.2005 23:19

impact napsal(a):
Já jsem odpovídala tobě i m (příspěvek před tebou). Ale stejně je to děs. Modlím se, aby se to u Mafa nějak nerozvinulo, ptž to, co tu popisujete je fakt drsný... Chudáci psi. :-(

mno, tak muj mil 4,5 mesicni stafik je taky zrejme alergik :o(( ma na brisko a v "podtlapi" (pod oprednima tlapkama u hrudniku) pupence a svedi ho to jako blazen. Od veta jsme dostali betadin = vodicka kterou to po naredeni 2-3x denne potirame a docela to mizi, jenze jak rychle to mizi, tak rchle se to i vraci taky mam strach z tech kortikoidu snad to zmizi, doufam, ze je to jen "sezonni"

27.6.2005 10:29

xxxx napsal(a):
mno, tak muj mil 4,5 mesicni stafik je taky zrejme alergik :o(( ma na brisko a v "podtlapi" (pod oprednima tlapkama u hrudniku) pupence a svedi ho to jako blazen. Od veta jsme dostali betadin = vodicka kterou to po naredeni 2-3x denne potirame a docela to mizi, jenze jak rychle to mizi, tak rchle se to i vraci taky mam strach z tech kortikoidu snad to zmizi, doufam, ze je to jen "sezonni"

No tak ve čtvrtek se Mafoš lehce osypal a do dneška se z něj stal jeden velkej pupínek.
Dermanom už je na cestě, taxe taky modlím, aby nám zabral. Ach jo. To je za trest, tyhle alergie...

28.6.2005 00:07

impact napsal(a):
No tak ve čtvrtek se Mafoš lehce osypal a do dneška se z něj stal jeden velkej pupínek.
Dermanom už je na cestě, taxe taky modlím, aby nám zabral. Ach jo. To je za trest, tyhle alergie...

Ja musim "zaklepat" Caironovi ten betadine nejak zazracne pomohl a je to pryc . I kdyz je pravda, ze ho nepoustim moc do vysoky travy hlavnme do ty ostry, protoze mi pripadlo, ze mel brisko a "podtlapi" podrazdeni prave od toho, no snad to vydrzi

12.12.2012 16:15
tinn

XXX.XXX.218.184

xxxx napsal(a):
Ja musim "zaklepat" Caironovi ten betadine nejak zazracne pomohl a je to pryc . I kdyz je pravda, ze ho nepoustim moc do vysoky travy hlavnme do ty ostry, protoze mi pripadlo, ze mel brisko a "podtlapi" podrazdeni prave od toho, no snad to vydrzi

ahoj lidi, taky mame rok a ctvrt starou stafbulku, ktera je alergicka. ted jsme byli v plzni na testy a zjistili, ze je alergicka asi na 5 druhu trav, kuze z krav, obiloviny, plisne. proste hromada veci kterym se vetsinou nevyhneme. dali nam tri moznosti- 1.kortikoidy - zamitli jsme prozatim, chci se tomu vyvarovat, beruse se sice skrabe, ale nemyslim si ze by trpela, obcas si rozskrabe jedno misto, obcas nic atd. ted se to zhorsilo prostoze jsme ji davali buvoli pamlsky (to predtim nez jsme zjistili na co je alergicka) a dost se to projevilo. 2. nejake leky z holandska ktere prej jsou na prirodni bazy a psovi neublizujou ale stoji 7200,-- na 2 mesice coz se mi z da hodne ( a taky to neleci, jenom potlacuji takze pes to bere cely zivot), 3. casto ji koupat hypoalergennim samponem, hypoalergenni zradlo, vyhybat se tem buvolim vecem atd.. nejdriv zkusime variantu c.3, ale taky me prave napadlo zkusit njake homeopatika. zachytila jsem tady ze nekdo zkousel Poumon Histamine CH9. nasla jsem to na netu ale nenasla jsem jak se ma uzivat, jestli porad, nebo na etapy, a vubec, nemam zkusenosti s homeopatikami. muzete mi poradit prosim??

dekuji moc

13.12.2012 12:27
terezal

XXX.XXX.238.234

No ona alergie je vlastně projevem, jak u lidí, tak u psů, horšího imunitního systému. Někdy stačí té imunitě trošku obecně pomoci a zlepší se to. Vyzkoušejte kdyžtak Pangamin, neboli sušené pivovarské kvasnice, které kromě B-komplexu obsahují i vit. D, minerály, stopové prvky. Švagrová ho dlouhodobě dává a její Labrador má výrazně lepší srst i trávení.

marketaheim

24.6.2013 10:12
marketaheim

XXX.XXX.214.47

Čím ho krmíte???

24.6.2013 15:49
elaphka

XXX.XXX.165.89

Na ty homeopatika pozor - chce se to poradit s nějakým odborníkem! A myslím opravdu odborníka, ne někoho, který jednou v životě bral Stictu na zánět dutin a od tý doby si myslí, že je doktor. smajlík

3.7.2013 12:08
hailstone

XXX.XXX.9.7

Dobrý den.
I já prosím o pomoc. Mám 4letého pejska křížence a už téměř 4 roky si neustále lýže a vykusuje packy, neboť ho svědí. Vyloučili jsme alergii na potraviny a veterinářka došla k závěru, že se jedná PRAVDĚPODOBNĚ o alergii na trávu, zejména tu posekanou. Každý měsíc mu píchne kortikoidy, nebo napíše mast TETRA-DELTA, sem tam i nějaká antibiotika, ale dlouho to nefunguje. Už nevím jak dál. Poradíte???

Děkuji.

3.7.2013 12:14
skoty13

XXX.XXX.199.163

Jen se zeptám, má vyprázdněné anální žlázky? Jejich přeplněnost bývá častou příčinou drbání se, vykusování a lízání pacek, uší, kdekoli na těle.

4.7.2013 03:33
broulikj

XXX.XXX.209.251

impact napsal(a):

Dobrý den,dovolil bych si reakci k těm olejům.
Dermanorm není v podstatě nic jiného než směs dvou olejů. Nic jiného zázračného za tím nehledejte.
Olej z brutnáku lékařského je zdrojem omega 6. Rybí olej je zase zdrojem omega 3.
Pupalkový olej je rovnocennou alternativou pro olej z brutnáku.
Tzn. stejného efektu jako s dermanormem, ovšem zřejmě za nižší cenu, dosáhnete i tak, že prostě koupíte oleje zvlášť (tedy brutnákový/pupalkový + rybí) a bude je podávat v daném poměru - tedy 5-10:1. Co je myšleno nesnadným dávkováním nechápu...jednoho dám pět lžiček, druhého jednu lžičku. žádnou extra vědu bych v tom neviděl smajlík

4.7.2013 11:25
hailstone

XXX.XXX.9.7

Ano žlázky má čisté. Na pacičkách se mu také v poslední době zejména v meziprstí začaly objevovat takové pupínky. Ty jsou pravděpodobně zdrojem svědění. Paní veterinářka mi oznámila, že pokud bych se v léčbě chtěla posunout dál, musela by mi kousek toho poškozeného meziprstí chirurgicky odebrat a poslat na testy. To mi ale přijde velmi razantní. Packu bude mít zašitou a nebude moci na ni šlapat. Neexistují nějaké jiné spolehlivé testy nebo vyšetření??

5.7.2013 18:15
impact

XXX.XXX.195.92

broulikj napsal(a):
Dobrý den,dovolil bych si reakci k těm olejům.
Dermanorm není v podstatě nic jiného než směs dvou olejů. Nic jiného zázračného za tím nehledejte.
Olej z brutnáku lékařského je zdrojem omega 6. Rybí olej je zase zdrojem omega 3.
Pupalkový olej je rovnocennou alternativou pro olej z brutnáku.
Tzn. stejného efektu jako s dermanormem, ovšem zřejmě za nižší cenu, dosáhnete i tak, že prostě koupíte oleje zvlášť (tedy brutnákový/pupalkový + rybí) a bude je podávat v daném poměru - tedy 5-10:1. Co je myšleno nesnadným dávkováním nechápu...jednoho dám pět lžiček, druhého jednu lžičku. žádnou extra vědu bych v tom neviděl smajlík

Děkuji za odpověď. Po osmi letech už jsem taky rozumnější a o pár desítek psů zkušenější. smajlík

Dnes už třeba vím, že to nebyla žádná alergie, ale osypal se z hnusné vody. Vyléčil to Jodisol za čtyřipětky. smajlík A pokaždé, když se někomu podobným způsobem osype pes a já mu radím Jodisol (zázračně zabírá smajlík ), tak se tiše sama pro sebe usmívám, jak jsem byla tehdy prdlá. smajlík

5.7.2013 23:00
broulikj

XXX.XXX.209.251

impact napsal(a):
Děkuji za odpověď. Po osmi letech už jsem taky rozumnější a o pár desítek psů zkušenější. smajlík

Dnes už třeba vím, že to nebyla žádná alergie, ale osypal se z hnusné vody. Vyléčil to Jodisol za čtyřipětky. smajlík A pokaždé, když se někomu podobným způsobem osype pes a já mu radím Jodisol (zázračně zabírá smajlík ), tak se tiše sama pro sebe usmívám, jak jsem byla tehdy prdlá. smajlík

jeee, no vidite, ja si vubec nevsiml data zadani otazky smajlík
my jsme meli take problem na 95% kvuli spatne vode. Loni jsem ho vzal bohuzel do reky a vykoupal v domneni, ze mu ricni "cista" voda nemuze ublizit. Byl z toho zanet kuze jak vysity.

gigisek

6.7.2013 15:28
gigisek

XXX.XXX.40.1

A zkoušeli jste vyřadit z jídelníčku cokoli kuřecího? U mého 2letého křížence se objevila alergie na kuřecí maso - holá místečka na kůži, svědily ho uši a čumák a vyhryzával si srst na packách. Jakmile jsem dali jehněčí granule a nedostával nic s kuřetem byl klid.smajlík

7.7.2013 01:39
impact

XXX.XXX.195.92

broulikj napsal(a):
jeee, no vidite, ja si vubec nevsiml data zadani otazky smajlík
my jsme meli take problem na 95% kvuli spatne vode. Loni jsem ho vzal bohuzel do reky a vykoupal v domneni, ze mu ricni "cista" voda nemuze ublizit. Byl z toho zanet kuze jak vysity.

V té době ani ne roční pes už je dneska dědulka s šedivou bradou. smajlík

14.10.2014 16:34
ivet808

XXX.XXX.0.88

Jde hlavně o to zajít za veterinářem, který Vám poradí. Máme taky psa alergika, ale oči mu nikdy neslzely. Co pomůže jednomu psovi - alergikovi, nemusí pomáhat druhému. Na oči by spíš byla třeba antibiotika, dle mě. Ale prvotní je kontakt s veterinářem. Máme skvělou veterinářku, která je ochotná. Např. když nezabrala léčba jednoho přípravku, odkoupila zbytek balení a zkusila něco jiného, co už potom pomohlo. Náš pes má potravinovou alergii a zezačátku žádná sranda. Zjistili jsme až po několika měsících, co opravdu smí a nesmí, ale za odměnu je spokojený a živý pejsek a veterinářka, která nás za péči chválí.

16.3.2015 16:57
endy123

XXX.XXX.27.58

Ahoj, potřebovala bych poradit. Máme také problém s alergií a nefunkční štítnou žlázou. Pejsek se mi nejdříve začal drbat a pak hodně vylínal. Byli jsme na veterině a pes dostal kortikoidovou injekci na zklidnění.(to mi ani nebylo sděleno, že jsou to kortikoidy) Za 14 dní veterinář udělal testy na štítnou žlázu a zjistil, že je nefunkční. Pes bere už 14 dní hormony a stále se nic nelepší, je to spíš horší. Neustále se drbe. Veterinář říkal, že to vypadá z 90 % ještě k tomu na alergii. Bohužel testy může udělat až za 3 týdny, až nebude mít v sobě ty kortikoidy. Léčení je prý ale komplikované, jelikož by stejně na tu štítnou žlázu nemohl brát kortikoidy.Ostatní léky prý na to moc nezabírají. Jsme z toho hodně nešťastný. Pejsek se může udrbat. Nevíte, co by mu mohlo pomoci na to drbání než uděláme ty testy? Nějaké dobrý krém, aloe vera a nebo něco...?.. Aspoň aby se mu to trochu zlepšilo.Veterinář moc neporadil.. Prý je to u každého psa jiné . Je mi ho hrozně líto, pořád se strašně drbe.. Nevím co s ním

17.3.2015 08:35

endy123 napsal(a):
Ahoj, potřebovala bych poradit. Máme také problém s alergií a nefunkční štítnou žlázou. Pejsek se mi nejdříve začal drbat a pak hodně vylínal. Byli jsme na veterině a pes dostal kortikoidovou injekci na zklidnění.(to mi ani nebylo sděleno, že jsou to kortikoidy) Za 14 dní veterinář udělal testy na štítnou žlázu a zjistil, že je nefunkční. Pes bere už 14 dní hormony a stále se nic nelepší, je to spíš horší. Neustále se drbe. Veterinář říkal, že to vypadá z 90 % ještě k tomu na alergii. Bohužel testy může udělat až za 3 týdny, až nebude mít v sobě ty kortikoidy. Léčení je prý ale komplikované, jelikož by stejně na tu štítnou žlázu nemohl brát kortikoidy.Ostatní léky prý na to moc nezabírají. Jsme z toho hodně nešťastný. Pejsek se může udrbat. Nevíte, co by mu mohlo pomoci na to drbání než uděláme ty testy? Nějaké dobrý krém, aloe vera a nebo něco...?.. Aspoň aby se mu to trochu zlepšilo.Veterinář moc neporadil.. Prý je to u každého psa jiné . Je mi ho hrozně líto, pořád se strašně drbe.. Nevím co s ním

Poruchy se srstí velice často souvisí se štítnou žlázou. Tak během měsíce podávání léků by se měl začít stav psa hodně zlepšovat, co berete euthyrox, letrox, forthyron ?Po Nějaké době je nutné udělat kontrolní odběr, je to ranní odběr provádí se na lačno 4 hodiny po podání léku, kdyby vám to veterinář neřekl, Pak se teprve uvidí jestli vám dal správnou dávkku a nebude potřeba zvýšit. Psa jsme neviděla, takže nemůžu posoudit v jakém stavu je, ale v první řadě bych mu nasadila nějaké hypoalergenní krmivo.Rozhodně bych psa nekoupala, s tím mazáním taky dost opatrně. Kam chodíte na veterinu a co je to za pejska ?

17.3.2015 08:59
endy123

XXX.XXX.27.58

Bereme už 14 dní euthyrox..1,5 prášku -2x denně. Zatím se to nelepší, spíš mi připadá, že je to horší. Za měsíc máme jít na odběr krve. Veterinář nám říkal, že se spíš drbe od alergie. Já jsem mu včera vysadila granule a začala dávat rýži s vepřovým masem. Mazala jsem krémem nivea. Nám to pomáhá na atopický ekzém. Ale vím, že někomu ne..Tak se bojím, abych mu to ještě spíš nezhoršila..Je to Border colie.

17.3.2015 09:21

Můj pes se po nasazení euthyroxu po 14 dnech už začal lepšit. jasně možná se drbe od alergie, ale veterinář by vám měl pomoci zjistit na co tu alergii má, Kdy to u něj začalo a v souvislosti s čím.Jak je starý ? nekoupali jste ho v něčem, nepoužili nějaký antiparazitní přípravek a tak ?čím jste doposud krmili ? Jinak rýže asi v pohodě, vepřové maso no nevím, to vám někdo poradil ?Ta nivea pomáhá na ten ekzém vám nebo psovi ? Na psa bych teda niveu nedávala. jak to vypadá ty ložiska v srstí, mokvavé, suché ?

17.3.2015 10:27
endy123

XXX.XXX.27.58

Budeme to zjišťovat, ale testy se můžou udělat až za 3 týdny. To právě nevím, z ničeho nic se začal drbat. Tak jsme pak jeli hned na veterinu. Je mu 4,5 roku. Krmily jsme Pro Planem (s kuřetem). Včera jsem studovala články, na co jsou psi alergičtí z potravin nejvíce. U masa to prý je kuřecí a pak hovězí. Samozřejmě to může být i vepřové Je těžké mu pomoci, když pořádně ani nevím, co mu jesmajlík Ne nic zvláštního jsme právě nedělaly. Na veterině jsme dostaly šampon na alergii, že ho máme mýt každé 2-3 dny. Nevím, udělala jsem to 2x a přišlo mi, že se to zhoršilo. Tak často ho mýt nebudu. Ta nevia mi připadá, že mu trochu pomahá, veterinář mi říkal, že to můžu klidně zkusit. Ty ložiska jsou suché a červené.Občas strupy.

17.3.2015 10:53

Je to těžké když se neví na co to je. zkusila bych asi jiné granule, , docela slušné jsou brit care pro alergické psy. Já osobně bych psa nekoupala, s tím mazáním niveou nemám žádné zkušenosti, na psa sem používala kalciovou mast, možná by mu to pomohlo, ale těžko říct, zkusila bych mu to třeba jen na malém kousku.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2015 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Vzhledem k tomu, kolik už i psů je alergických na lepek, bych v prvé řadě vyřadila ze stravy lepek. Pokud chcete krmit granulema, bezobilných je v nabídce dost. Nechci dělat nějakou reklamu, ale nám se osvědčily po mnoha pokusech-omylech až granule Wolfsblut. Mají plno bezobilných receptur i s masem, které není alergizující, třeba zvěřinou. Známá nedávno taky zoufala, že jí feňule chřadne a chřadne, po jídle má křeče a plynatost, štítná žláza nepracuje..za veterinu už utratili majlant, přesto veterináře, nějak nenapadlo" že by to mohla být i alergie. Tak jsem jí poradila, ať zkusí vylučovací dietu: vyřadit lepek, vyřadit kuře a hovězí. Začala krmit jen rybama a rybíma granulema a najednou feňule bez křečí, začíná prospívat. Tak snad jsme to uhádnuly

17.3.2015 15:57
endy123

XXX.XXX.27.58

Zkusím to, půjdu dnes do lékárny a poradím se. Váš pejsek měl také takové kožní problémy s tou štítnou žlázou? Nebo to vypadalo jinak?
No náš pejsek zažívací problémy nemá..Ale prý snad mít ani nemusí a může být alergický na potravu.

17.3.2015 16:49

endy123 napsal(a):
Zkusím to, půjdu dnes do lékárny a poradím se. Váš pejsek měl také takové kožní problémy s tou štítnou žlázou? Nebo to vypadalo jinak?
No náš pejsek zažívací problémy nemá..Ale prý snad mít ani nemusí a může být alergický na potravu.

Můj pes kožní problémy neměl, projevilo se to u něj v 6 měsících, jako strašná únava, průjmy a zastavení růstu.Ale sestřin pes problémy se srstí měl, po lécích se mu to upravilo ale nikdy to nebylo no, jako u zdravého psa. jinak hezky o tom píšou třeba tady
http://www.erfy-blossom.cz/hypotyr.html.

20.3.2015 13:18
endy123

XXX.XXX.27.58

Hm muzu se jen modlit, aby pes měl alergii na něco, co můžu trošku ovlivnit. Veterinář říkal, že jediná léčba je kortikoidy ( ty nemůže) a nebo imunosupresiva, což je lék, který se užívá po transplantacích. Samozřejmě spoustu nežádoucích účinků jsme z toho fakt zoufall.

21.3.2015 09:01
eninka

XXX.XXX.208.98

Moje fenka se asi ve třech letech začala šíleně drbat, vylínávala a drbala se vpodstatě non stop. projevy při ataku zabrzdil Prednison, což je velmi drastický přípravek vůči jiným orgánům. Po dlouhé strastiplné cestě zjistit příčinu jsem zjistila, že je alergická na lepek, nejdřív měla granule Hillś řada d/d a pak jsem přešla na Platinum. Pokud někde neuzme něco, v čem je obilnina, je vše vpořádku, jakmile třebas ukradne kousek rohlíku či cokoliv jiného, je zle. Zkuste vyřadit lepek smajlík

11.7.2015 11:18
Felow

XXX.XXX.188.103

endy123 napsal(a):
Hm muzu se jen modlit, aby pes měl alergii na něco, co můžu trošku ovlivnit. Veterinář říkal, že jediná léčba je kortikoidy ( ty nemůže) a nebo imunosupresiva, což je lék, který se užívá po transplantacích. Samozřejmě spoustu nežádoucích účinků jsme z toho fakt zoufall.

Mám pocit, že mnoho lidí nedostatečně rozlišuje imunitní onemocnění jako takové a hází je do jednoho pytle. Je to porucha nebo oslabený imunitní systém(vyskytuje se např po dlouhodobém podávání některých léků např. antibiotik nebo antihistaminik apod nebo po prodělání traumatu, nemoci, stresu..)
Pak je to tkzv, autoimunitní onemocnění a to je přesný opak-laicky řečeno je to tkzv. přemíra činnosti imunitního systému, který pracuje vlastně proti organismu psa -v tomto případě, kdybychom podávali prostředky na podporu imunnity, tak bychom paradoxně problém umocňovali a tím projevy ještě zhoršovali. V tomto případě se podávají tkzv. imunosupresiva-jsou to česky řečeno léky na potlačení imunity mezi nimiž jsou právě v nejvyšším zastoupení právě kortikoidy a léky na jejich bázi.Alergie jako taková přímo s fungováním imunitního systému souvisí, ale ve většině případů(právě ty stabilně dlouhodobé chronické fáze druhotných projevů) jsou v drtivé většině právě projevem určitého druhu autoimunitního onemocnění(imunita organismu fachčí proti a je proto citlivější na různé látky a vytváří proti nim obranné reakce) Proto je velice důležité a pro psa ideální zjistit potenciální alergen a nadále se mu vyhýbat, v opačném případě veterináři nasadí kortikoidy, které jako imunosupresivní prostředek naopak imunitu oslabí a organismus se přestane tak úporně bránit a druhotné projevy se utlumí. Vše souvisí se vším tak zrovna i toto se dlouhodobě může projevit vedlejšími účinky na zdraví vnitřních orgánů a prási žláz s vnitřní sekrecí jejich poškozením a vyvoláním jiných onemocnění(např porucha jaterních funkcí nebo Cushing. syndrom apod).

7.1.2016 21:31
dafalica

XXX.XXX.92.169

Má někdo zkušenost s nějakým testem na alergie u pejska?
Mám 4-letou fenku pudlíka a pořád si líže packy, kouše nehty, drbe ouška a olizuje bříško a také vykousává srst ze stehýnek.. Veterinářka říkala že je možné že se jedná o alergii. Vyzkoušela jsem už spoustu různých hypoalergenních granuli dokonce i PLATINUM JEHNE S RYZI a hned po první dávce granulek začala si kousat ocasek a vytrhávat chloupky srsti.
Už jsem bezradná a uvažuji o testování na alergie, ale není to levná záležitost tak by se mi hodila nějaká rada či zkušenost zda se tím testem opravdu najde to na co je pejsek alergicky a pak podle toho sestaví jídelníček..
Odpověď prosím zašlete na email: tremix@seznam.cz
Předem dekuji.

8.1.2016 07:25
Prestige

XXX.XXX.191.5

A jaké jste dělali vyšetření?

9.1.2016 02:48
dafalica

XXX.XXX.92.169

Zatim jsme nedelali zadne vysetrni jenom stery z ousek na parazity..vse ok. Mela asi zanet v levem ousku a tak jme s tim dlouho dochazely k veterinarce a pak nam rekla ze to asi bude alergije a ze mame zmenit krmivo. Tak zkousime ruzne znacky hypoalergennich granuli ale problem porad neustupuje.. Take je chudinka vykastrovana a posledni dobou jak porad menime ruzna krmiva tak je i hodne naruziva.. Nevim co s ni mam delat, stale knuci a krome svejch pacek a srsti nici, trha a kouse vse kolem sebe..je videt ze ji neco hodne trapi.
Dozvedela jsem se ze je mozne nechat pejska otestovat na jake alergeny je pejsek alrgicky tak o tom premyslim..ale je to dost drahe..
Testoval uz nekdo pejska neakym takovim testem?

9.1.2016 09:27
aha

XXX.XXX.130.152

Nám to bylo nabídnuto, ale nakonec jsme vše zvládli jen výměnou granulek a vynechání úplně všech pamlsků. Dělali nám jen testy na parazity a na štítnou žlázu.

Když si líže packy, nemá i zarudlá místa mezi prstíky? Konce drápků dmavě hnědé až fialové?

9.1.2016 09:44
panda H

XXX.XXX.40.209

dafalica napsal(a):
Zatim jsme nedelali zadne vysetrni jenom stery z ousek na parazity..vse ok. Mela asi zanet v levem ousku a tak jme s tim dlouho dochazely k veterinarce a pak nam rekla ze to asi bude alergije a ze mame zmenit krmivo. Tak zkousime ruzne znacky hypoalergennich granuli ale problem porad neustupuje.. Take je chudinka vykastrovana a posledni dobou jak porad menime ruzna krmiva tak je i hodne naruziva.. Nevim co s ni mam delat, stale knuci a krome svejch pacek a srsti nici, trha a kouse vse kolem sebe..je videt ze ji neco hodne trapi.
Dozvedela jsem se ze je mozne nechat pejska otestovat na jake alergeny je pejsek alrgicky tak o tom premyslim..ale je to dost drahe..
Testoval uz nekdo pejska neakym takovim testem?

Muže to byt plíseň, nebo i kvasinky, priklanela bych se k te plísní.
Testy na alergie jsme dělali před 3 lety a cena byla do 3.500 Kč.

10.1.2016 13:29
dafalica

XXX.XXX.92.169

Nechtiky ma v poradku - cerne bez zadneho zbarveni.. a mezi prstikama sice ma srst ale myslim ze bych si vsimla zacervenale kuze kdyz jsem se snazila odhrnout chloupky. Vse vypada v poradku.. Ona je cely den ok, rano po snidani take ale vecer kdyz dostane druhou pulku denni davky tak ji zcervenaji ouska a zacnou problemy.
Jak dlouho trva ten test na alergije? Jak to probiha? Az ji odeberou krev a zjistime co muze a co ne bastit, tak nam veterinarka doporuci neake granulky a nebo bude muset prejit na lidskou stravu a bastit jen to co ukaze testik? Ja uz nevim co ji mam davat k jidlu..

10.1.2016 13:40

dafalica napsal(a):
Nechtiky ma v poradku - cerne bez zadneho zbarveni.. a mezi prstikama sice ma srst ale myslim ze bych si vsimla zacervenale kuze kdyz jsem se snazila odhrnout chloupky. Vse vypada v poradku.. Ona je cely den ok, rano po snidani take ale vecer kdyz dostane druhou pulku denni davky tak ji zcervenaji ouska a zacnou problemy.
Jak dlouho trva ten test na alergije? Jak to probiha? Az ji odeberou krev a zjistime co muze a co ne bastit, tak nam veterinarka doporuci neake granulky a nebo bude muset prejit na lidskou stravu a bastit jen to co ukaze testik? Ja uz nevim co ji mam davat k jidlu..

Začněte krmit maso-jeden druh (vynechala bych kuře/vejce)s pohankou nebo ovesnými vločkami a uvidíte, jak se to zlepší.

10.1.2016 13:48
aha

XXX.XXX.98.70

Záleží na co bude fenečka alergická. Ale určitě poradí a řeknou co a jak. Jen pozor, někteří vetové doporučují, své, značky granulek, u kterých mají provize z prodeje a přitom u jiné značky zaplatíte menší cenu za stejnou kvalitu.
Doba záleží asi na tom, zda má vet k dispozici svou laboratoř nebo zda vzorky někam musí posílat..
Zajímal by mě pak výsledek testu, pokud budete ochotná se o něj podělit. Fenečce držím palce, ať je jí co nevidět dobře!

10.1.2016 17:39
Prestige

XXX.XXX.71.69

A dělali jste testy na štítnou žlázu? A co anální žlážky? Jinak, většinou je alergen kuřecí a pozor dost často bývá do granulí přidán živočišný tuk, tak že to může být i kuřecí. Jinak bych zkusila krmit masem.

10.1.2016 20:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Většině alergických pejsků pomohlo krmení masem vylučovací metodou, jak tu už někdo podotknul. V granulích je x látek a pokud je pes alergický i na více věcí, nemáte skoro šanci to vychytat. Takže bych začala masem, které nebývá alergizující a není tak cenově hrozné: krůtí. Jestli má ráda syrové, dávejte syrové, je to pro psa nejlepší. Mí to rádi nemají, ovařuju, alespoň trochu. Dávejte prostě krůtí s rýží. Alespoň týden. Nic jiného, pozor i na pamlsky. Třeba si trochu krůtího maska nasušte a podávejte jako pamlsek. Pokud se situace zlepší, můžete přidat nějakou zeleninu, nejlépe kořenovou: mrkev či celer, zase vydržet alespoň týden. Pokud by se nelepšila, vyměňte rýži za ovesné vločky. Vždycky minimálně ten týden. Pak zkuste změnit maso, nejdostupnější je to kuře, tak zkuste kuře. Pokud se začne zhoršovat, kuře definitivně ze stravy vylučte.

14.1.2016 14:19
Felow

XXX.XXX.211.162

aha napsal(a):
Záleží na co bude fenečka alergická. Ale určitě poradí a řeknou co a jak. Jen pozor, někteří vetové doporučují, své, značky granulek, u kterých mají provize z prodeje a přitom u jiné značky zaplatíte menší cenu za stejnou kvalitu.
Doba záleží asi na tom, zda má vet k dispozici svou laboratoř nebo zda vzorky někam musí posílat..
Zajímal by mě pak výsledek testu, pokud budete ochotná se o něj podělit. Fenečce držím palce, ať je jí co nevidět dobře!

My jsme tyto testy absolvovali před rokem (cca 5 let jsme se trápili s alergií). Tyto testy se vyhdnocují v laboratoři v Německu - u nás to žádné pracoviště nedělá. Veterinářka nabrala krev, kterou poslala kurýrem do Německa (tuším Bad Kissingen) a do týdne jsme měli výsledky_ velice podrobné na cca 2 stránky- výpis všech alergenů sdispoziční hodnotovou tabulkou, včetně doporučených potravin. Začali jsme krmit dle tohoto doporučení a problémy ustaly- podrobně jsem se o tom již zde rozepisovala v jiném vlákně. Nás to stálo něco kolem 3000 Kč.Dodnes lituji, že jsem ty testy neudělala dříve, ušetřila bych pesanovi dlouhodobé trápení - nám se to projevovalo gastro problémy a chronickými průjmy.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2016 14:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.147

Na Alergii bych zkusila EnteroZoo gel. Působí v trávícím traktu, kde na sebe váže toxiny, škodlivé látky, patogeny a alergeny a odvádí je z těla ven. V žádném případě se nevstřebává do krve a svým působením silně ovlivňuje imunitní systém.
Tady je odkaz - http://enterozoo.eu/ - je tam k tomuto přípravku napsáno vše a je tam i poradna, ve které MVDr. odpovídá na dotazy.
Já osobně na EnteroZoo nedám dopusti.

14.1.2016 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na Alergii bych zkusila EnteroZoo gel. Působí v trávícím traktu, kde na sebe váže toxiny, škodlivé látky, patogeny a alergeny a odvádí je z těla ven. V žádném případě se nevstřebává do krve a svým působením silně ovlivňuje imunitní systém.
Tady je odkaz - http://enterozoo.eu/ - je tam k tomuto přípravku napsáno vše a je tam i poradna, ve které MVDr. odpovídá na dotazy.
Já osobně na EnteroZoo nedám dopusti.

Jak už jsem psala jinde, já jsem s ním měla také dobré výsledky...ale obávám se, že zrovna s alergií nemá nic společného, tam bych ve zlepšení nevěřila, jelikož u alergie je prostě nutné prvotně vyřadit alergen. Každopádně není to takový výdaj, aby se to nedalo zkusit.

14.1.2016 16:50
beastije

XXX.XXX.205.71

Jen jsem chtela zminit, ze mi prijde zajimavy nasledujici protiklad:

na ifaune a ostatnich diskuznich tematech je plno psu s alergii na potraviny, specialnimi dietami, citlivym zaludkem, prvni rada na drbajiciho se psa je alergicka reakce, specialni testy v Nemecku a vyrazovani urcitych prvku z krmiv.

Kdyz jsem byla u veterinare, ktery se na dane klinice specializuje na kozni problemy a ptala jsem se ho, jestli muj pejsek neni alergicky na potraviny, div se mi nevysmal. Pry prava potravinova alergie u psu je velmi vzacna, ze nedavno se on(veterinar) zucastnil prednasky nejakeho predniho veterinarniho dermataloga (jmeno jsem nepochytila) a ze ten mel hrozne problemy sehnat do sve studie nejake psy, kteri touto alergii skutecne trpi, ze ma zdokumentovanych asi 5 pripadu za svuj zivot.

Nerikam samozrejme, ze ma pravdu nebo ze se nenachazi psi s potravinovou alergii, ale je to zvlastni, ze veterinari ji az tolik neresi.

Pravda treba je, ze muj pes ma lokalizovane zarudnuti, naprosto netusime z ceho, neni to svrab, neni to pyodermie, nesvedi to, nerozsiruje se to, nelepsi se to. A tento doktor nevi co to je a tak nejak to neresi, koupeme samponem a cekame, jestli vymizi.

Jen me zajima, jestli to tak nekdo vidi taky?

14.1.2016 17:28
tapina

XXX.XXX.11.169

beastije napsal(a):
Jen jsem chtela zminit, ze mi prijde zajimavy nasledujici protiklad:

na ifaune a ostatnich diskuznich tematech je plno psu s alergii na potraviny, specialnimi dietami, citlivym zaludkem, prvni rada na drbajiciho se psa je alergicka reakce, specialni testy v Nemecku a vyrazovani urcitych prvku z krmiv.

Kdyz jsem byla u veterinare, ktery se na dane klinice specializuje na kozni problemy a ptala jsem se ho, jestli muj pejsek neni alergicky na potraviny, div se mi nevysmal. Pry prava potravinova alergie u psu je velmi vzacna, ze nedavno se on(veterinar) zucastnil prednasky nejakeho predniho veterinarniho dermataloga (jmeno jsem nepochytila) a ze ten mel hrozne problemy sehnat do sve studie nejake psy, kteri touto alergii skutecne trpi, ze ma zdokumentovanych asi 5 pripadu za svuj zivot.

Nerikam samozrejme, ze ma pravdu nebo ze se nenachazi psi s potravinovou alergii, ale je to zvlastni, ze veterinari ji az tolik neresi.

Pravda treba je, ze muj pes ma lokalizovane zarudnuti, naprosto netusime z ceho, neni to svrab, neni to pyodermie, nesvedi to, nerozsiruje se to, nelepsi se to. A tento doktor nevi co to je a tak nejak to neresi, koupeme samponem a cekame, jestli vymizi.

Jen me zajima, jestli to tak nekdo vidi taky?

Zdravím.

Alergie nemusí být jen na potraviny. Může být i na pyly, roztoče, plísně, složky hmyzích slin aj.
Alergií je několik typů.
Alergií není, ale může se podobat kontaktní dermatitida.
Intolerance rovněž není totéž co alergie.

Potravinové alergie jsou celkem kontroverzní téma. Obecně v humánní i veterinární medicíně panuje shoda, že sérologie pro určení potravinové alergie není vhodnou diagnostickou metodou, maximálně nějakým takovým velmi orientačním vodítkem.

Spíš pokud se pejsek drbe, vše bylo vyloučeno a v podezření visí pouze alergie, a nechcete nebo nemůžete dělat intradermální testy, pro orientaci bych tu sérologii klidně udělala - ne kvůli hledání potravinového alergenu, ale právě pro ty ostatní možné alergeny.
V sérologii se testuje IgE a IgG, jsou to protilátky, které mají v těle určitý poločas, takže jednak ani negativní výsledek nemusí být stoprocentní, druhak jsou ještě další typy alerg. reakcí, které ale nejsou asociovány s těmito protilátkami, takže pro ně je to rovněž neprůkazné.

14.1.2016 18:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

beastije -
Kdyz jsem byla u veterinare, ktery se na dane klinice specializuje na kozni problemy a ptala jsem se ho, jestli muj pejsek neni alergicky na potraviny, div se mi nevysmal. Pry prava potravinova alergie u psu je velmi vzacna - no jo, ale mohl by tedy nějak vysvětlit, proč má v dnešní době tolik psů i různé kožní problémy, když ani sám není schopný poznat a určit, z čeho ten problém pramení, udělal veškeré testy a na nic to u vás neukazuje? Ono...za mých dětských let, jsem neznala mezi dětma jediného alergika, jen jednu astmatičku. Proč teď tak obrovský nárůst? Řekla bych, že je to obrovským množstvím chemie v prostředí, ať jsou to potraviny, nábytek, oblečení, kosmetika, čističe...U psů kladu na první místo granule..a vypadá to, že už se nad tím i někdo zamyslel a začaly se dělat granule co nejmíň druhové, tedy, že krom masa, obsahují třeba jen 7 přísad, nejsou nabušené snad vším, co koho napadlo tam narvat. Jelikož to není přirozené, když se nad tím člověk zamyslí. Také jsem z nich byla zprvu nadšená, když jsem viděla, kolik zdravých přísad obsahují, ale z hlediska výživy vlka(teď mi tu nepište, že pes není vlk) je to kravina, protože kolik tak asi těch úžasných přísad, dostane z jelena?

Miru

15.1.2016 11:35
Miru

XXX.XXX.166.42

Dobrý den,
mohu se zeptat, jak se váš problém vyřešil? Máme stejné příznaky.
díky za radu,
M.

17.1.2016 00:33
dafalica

XXX.XXX.92.169

Dobry den,
Mockrát děkuji všem za rady..
Tak jsme vyzkoušely uvařit masíčko z králíka a krůty - s rýží.. hned nastaly problémy..asi po 10 min.. Kuře také nemůžeme. Vyzkoušely jsme krmiva:
PRO PLAN PURINA SENSITIVE losos
TASTE OF THE WILD Sierra Mountain – jehně
PLATINUM – jehně
a už nám zbývají jen 2 porcičky a problémy pořád stejné..olizování bříška, vytrhávání srsti, kousání ocásku a přitom žlázky pravidelně prázdníme a odčervujeme se.. Už jsme zničili – roztrhaly a rozkousali na malé kousky druhý pelíšek od nového roku. Nevím co dál koupit jaké krmivo, ani čím fenečku nakrmit.
V pondělí 18.01.16 jsme objednaný u veterináře. Tam nám poradí ohledně testu na alergie, ale to vše nějaký čas určitě potrvá a do té doby nevím co ji dávat baštit..
PORADÍ NÁM NĚKDO JAKÉ KRMIVO JEŠTĚ KOUPIT A VYZKOUŠET než uvidíme jak to bude s tím testíkem?
Volaly jsme veterinářce ke které chodíme v Ústí nad Labem a ona ten testík nedělá tak uvidíme kam nás v pondělí pošle a co nám poradí. Dám vědět jak jsme dopadly..

annaalex

17.1.2016 10:37
annaalex

XXX.XXX.89.52

Můj pes má alergii na kuřecí a krůtí také nesnese. Asi, že je to také drůbež.
Vadí mu i vejce a drůbeží tuk a to je bohužel ve většině granulí. Možná to ani není alergie, ale potravinová přecitlivělost, prostě se po tom drbe a vykusuje i když na kůži nic nemá.

U Platina můžete zkusit Iberico kančí, v jehněčím mohla vadit ta rýže. Jinak já krmím Acanou apple (jehněčí) a střídám s Acanou pork buttenut squash (vepřové) obě snáší dobře. U granulí které vybíráte je důležité aby obsahovali jen jeden druh masa, to mi poradil vet. a opravdu to zabralo.
Ani vařené se nesmí míchat.

17.1.2016 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

dafalica napsal(a):
Dobry den,
Mockrát děkuji všem za rady..
Tak jsme vyzkoušely uvařit masíčko z králíka a krůty - s rýží.. hned nastaly problémy..asi po 10 min.. Kuře také nemůžeme. Vyzkoušely jsme krmiva:
PRO PLAN PURINA SENSITIVE losos
TASTE OF THE WILD Sierra Mountain – jehně
PLATINUM – jehně
a už nám zbývají jen 2 porcičky a problémy pořád stejné..olizování bříška, vytrhávání srsti, kousání ocásku a přitom žlázky pravidelně prázdníme a odčervujeme se.. Už jsme zničili – roztrhaly a rozkousali na malé kousky druhý pelíšek od nového roku. Nevím co dál koupit jaké krmivo, ani čím fenečku nakrmit.
V pondělí 18.01.16 jsme objednaný u veterináře. Tam nám poradí ohledně testu na alergie, ale to vše nějaký čas určitě potrvá a do té doby nevím co ji dávat baštit..
PORADÍ NÁM NĚKDO JAKÉ KRMIVO JEŠTĚ KOUPIT A VYZKOUŠET než uvidíme jak to bude s tím testíkem?
Volaly jsme veterinářce ke které chodíme v Ústí nad Labem a ona ten testík nedělá tak uvidíme kam nás v pondělí pošle a co nám poradí. Dám vědět jak jsme dopadly..

Dobrý, jen míchat zase dva druhy masa je blbost...tedy kvůli zjišťování alergenu. A není nakonec příčinou ta rýže?

17.1.2016 18:36
nexxi

XXX.XXX.228.56

Eukanuba pf dermatosis. kupuju na www.dogsandcats.cz a je to z vet.diet nejlevnější. ano je to sajrajt. ale mému psovi hodně pomohla. krmili jsme půl roku takčka výhradně jenom těmito granulemi.

jinak jeslti nechcete vet dietu, zkoukněte granule.cz a wolfsblut. ti mají různé nezvyklé složení. taky se dá trainer horse and peas nebo magnusson.

my teď s čubou přecházíme na barf, sedí nám hovězí.

17.1.2016 20:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Wolfsblut už pár let krmíme my a jak jsem psala vedle, psu ruplo v bedně a už nechce ani maso...jen granule Ano, jsou to jediné granule(po testech všech špičkových granulí) co chutnali oběma psům a přestali tak hrozně průjmovat, ale to ne zásluhou granulí, ale tím, že jsem je střídala s masem. Mají opravdu velký výběr příchutí, které jsme různě měnili a pořád dobré - nemůžu si absolutně stěžovat. Jen pro alergického psa na bůhví co, bych se prostě bála, protože obsahují strašně moc ingrediencí...

10.2.2016 17:07
dafalica

XXX.XXX.92.169

Dobrý den,
tak jsme zjistili, že máme problém s enterohepatalním střebáváním. Je to třetí díl tenkého střeva zvaný ilea. To je podezření naší veterinářky z výsledku testů krve, a doporučila nás na endoskopii. Tak pojedeme do Prahy příští týden. O alergii zda ji také má nebo ne ještě nic nevíme, prý nám v Praze řeknou víc. Baštíme veterinární granule a potíže neustoupili, akorát nejsou úplně po každém jídle. Zatím víme jen to, že se ten třetí díl střívka bohužel nedá operovat a pokud nenajdou v Praze nějaké řešení tak to bude velmi špatné..fenečka se utrápí k smrti. Je hrozné dívat se, jak se váš mazlíček trápí a nemoct mu pomoct..

10.2.2016 19:45
aha

XXX.XXX.140.161

Dnešní medicína dokáže skoro zázraky! Věřím, že specialisti v Praze na něco příjdou a najdou řešení! Fenečce držíme palce a všechny tlapky co máme, aby jí bylo lépe. Určitě dejte vědět jak jste dopadli, hlavu vzhůru a hodně sil!

Denisus

28.7.2017 14:23
Denisus

XXX.XXX.105.119

Dobrý den,

alergii u psa zjistíte jen řádným alergologickým testem. Zkuste to zde - https://www.genomia.cz/cz/veterinarni/kocky/.

11.10.2020 08:23
regina20

XXX.XXX.32.40

Dobry den,nevim jestli vam extra pomuzu.ale mam 6-letou fenecku biewera po ročním zjištění přes různé krmiva jsme zjistily alergie a intoleranci na krmivo a travu.vadi nam lepek z toho měla větry a často sankovala po zadku.obiloviny,soja,kuřecí, hovězí a losos.problemy s usima a vykusovani zarudlych tlapek.ani dietni strava z veterin.nam nepomohla měli jsme hills z/d.ted asi tyden varim maso vepřové davam v poledne a večer granule Best Breeder.na strankach krmimekvalitne.drbani ustupuje tak jen doufam že už mame vyhrano.mam znamou která chova pudli a upřednostňuje gran.Yogies.Pevne doufám, že i vy budete v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík