Zdravím,asi před 14dny jsem začala krmit touto metodou a velmi se mi zamlouvá.Pesani jsou nadšení - i ze syrové zeleniny,a tak by mě zajímali vaše zkušenosti a případně kde nakupujete maso ( kromě fa vetamix- jsou i jiné,je něco výhodné co kupujete od řezníka a né od vetamixu)?Nějaké osvědčené tipy a rady...?
ketkat
napsal(a):
Zdravím,asi před 14dny jsem začala krmit touto metodou a velmi se mi zamlouvá.Pesani jsou nadšení - i ze syrové zeleniny,a tak by mě zajímali vaše zkušenosti a případně kde nakupujete maso ( kromě fa vetamix- jsou i jiné,je něco výhodné co kupujete od řezníka a né od vetamixu)?Nějaké osvědčené tipy a rady...?
take jsem zacala krmit syrove nebo varene.Od vetamixu neberu vubec,chodim jednou za tyden nakoupit maso k reznikovi,vyjde me to vetsinou kolem 250,- na tyden cekala jsem ze tam necham mnohem vic ale ne.Kupuji vetsinou kruti kridla (se docela aji bavim kdyz pozoruju pesa jak s tema kridlama zapasi,se u toho chova jak selma) jatra,hovezi srdicko,kureci skelety,praseci nozky,ruzne kosti apod.
Zalezi odkud jste a na jake reznictvi narazite
sunin
napsal(a):
take jsem zacala krmit syrove nebo varene.Od vetamixu neberu vubec,chodim jednou za tyden nakoupit maso k reznikovi,vyjde me to vetsinou kolem 250,- na tyden cekala jsem ze tam necham mnohem vic ale ne.Kupuji vetsinou kruti kridla (se docela aji bavim kdyz pozoruju pesa jak s tema kridlama zapasi,se u toho chova jak selma) jatra,hovezi srdicko,kureci skelety,praseci nozky,ruzne kosti apod.
Zalezi odkud jste a na jake reznictvi narazite
můžu se zeptat, kolik Váš pes váží? Krmení syrovým se mi zamlouvá, pesan dostává občas syrové kosti a hodně mu chutnají, ale vůbec nevím, kolik by stálo měsíčně ho krmit syrovým, nebo jsem spíš líná si to spočítat
ketkat
napsal(a):
Jsi z Olomouce? My bereme v Přerově vepřové hrubomleté za docela slušný peníz. Kdyžtak více mejlem.
nikoliczenka
napsal(a):
můžu se zeptat, kolik Váš pes váží? Krmení syrovým se mi zamlouvá, pesan dostává občas syrové kosti a hodně mu chutnají, ale vůbec nevím, kolik by stálo měsíčně ho krmit syrovým, nebo jsem spíš líná si to spočítat
Krmím psy většinou syrovým masem, jen občas dostanou vařené maso nebo granule. Hlavně proto, že mám jednoho psa nežravce, který nebude pořád jíst to stejné, takže už kvůli němu to krmení trochu musím obměňovat.
Maso kupuju hlavně u vetamixu, u řezníka, taky si budeme brát od Ravella. Z Vetamixu kupuju hovězí hrubomleté, zelené neprané dršťky, hovězí kusové, telecí maso. Hovězí srdce, bílé dršťky, kuřata, kosti, vepřové hrtany apod. kupujem normálně u řezníka.
Když dávám psům zelené neprané drťky, už jim nepřidávám zeleninu. Dršťky obsahují potřebných vitamínů dost. Jinak dávám zeleninu jako mrkev, celer, okurek, brokolice, květák, kedluben....Kromě zeleniny dávám pesům i ovoce: jablka, banány, ananas, kiwi, hlavně podle toho, co jim šmakuje. Ještě přidávám syrová vejce, pangamin, olej, nějaké bylinky a doplňkové vitamíny.
nikoliczenka
napsal(a):
jestli to bylo na me tak ma 29kg zacala jsem krmit maso aby nabral,uz neni tak strasne zebratej,lepsi se to.
No na kolik to vyjde mesicne,jak jsem psala tak kolem 250,- za tyden tzn. 1000,- za mesic u nas + pytel granuli na rano+morska rasa+ prilohy a zeleniny,ale to nepocitam
ketkat
napsal(a):
Ahoj, tak u nás ve zverimexu kupuju FALCO hovězí hrubomleté 1kg/20kč... takže paráda... pak sem na zkoušku vzala ještě vepřo-hovězího Baryka (něco přes kilo 44kč), ale ten nikdy více. V mraženém stavu voní uzeně nebo přecpaný solí.. nevím, ale Kubík to žere. Pak drůbeží játra 24kč/kg, hov.srdce 42kč/kg, ryba 19kč/kg... Já mu dám syrové maso se zeleninou (většinou mrkev a celer) a v misce nic nezůstane... Jako je to fakt rozdíl, když mu to nesu, vyskočí i dva metry vysoko jen, aby ucítil vůni. A trávení se mu celkem upravilo k lepšímu. Ráno ovšem dávám granule Pro Pac.. + jednu tabletu Pangamin bifi plus a krásně se leskne... až si říkám, že se v noci maže nějakým leštidlem...
nori
napsal(a):
Ahoj, tak u nás ve zverimexu kupuju FALCO hovězí hrubomleté 1kg/20kč... takže paráda... pak sem na zkoušku vzala ještě vepřo-hovězího Baryka (něco přes kilo 44kč), ale ten nikdy více. V mraženém stavu voní uzeně nebo přecpaný solí.. nevím, ale Kubík to žere. Pak drůbeží játra 24kč/kg, hov.srdce 42kč/kg, ryba 19kč/kg... Já mu dám syrové maso se zeleninou (většinou mrkev a celer) a v misce nic nezůstane... Jako je to fakt rozdíl, když mu to nesu, vyskočí i dva metry vysoko jen, aby ucítil vůni. A trávení se mu celkem upravilo k lepšímu. Ráno ovšem dávám granule Pro Pac.. + jednu tabletu Pangamin bifi plus a krásně se leskne... až si říkám, že se v noci maže nějakým leštidlem...
Hovězí hrobomleté + mrkev + celer + majoránka + pangamin.
Miška

XXX.XXX.182.7
Dobrý den, chci se zeptat, zda byste BARF doporučili psovi - kardiakovi. Jedná se o cca ročního boxera, má diagnostikovanou srdeční arytmii, ale žádné léky momentálně nebere, pouze veterinář doporučil krmit granule Royal Canin Early cardiac, psovi ale vůbec nechutnají. Majitelé by rádi zkusili BARF, ale mají strach, aby to srdci neuškodilo a stav se nezhoršil.
Taky BARFujem a bereme i Vetamix, který psům moc chutná, nebo maso od Pošváře - to je taky pěkné.
U nás krmíme zhruba 200g masa ( cca 140g masa a 60g kosti ) ale ne přesně na váhu, záleží, v jaké je pes kondici, někdy dostanou jen čisté maso ( vnitřnosti ), jindy zase jen křídla, skelety nebo krky. A cca 60g mix zeleniny a ovoce - je jedno, co se sežene, může být i jen mrkev, nebo petržel - prostě to, co se sežene - na 10 kg psa, při krmení 2x denně.
Krmení syrovým masem, i vařeným, je mnohem lepší, než nejlepší granule - hlavně vidím, co pes v misce má a vím, že neplatím, prodejci-dovozci a výrobci. Navíc krmení masem je mnohem levnější, než ty granule..
A jak krmit psa kardiaka ? Vyšla publikace od nakladatelství GRADA, stojí cca 150,- a jmenuje se Jak krmit nemocného psa ( nebo tak podobně ) a píšou tam hodně užitečné informace o krmení nemocných psů ( rakovina, srdce, ledviny.. ) i o poměru vápníku a fosforu - nejnovější poznatky a jsou tam i krmné plány - vše podle nejnovějších poznatků. A ze zkušenosti vím, že pro starého psa ( nebo zase malého plemene ) jsou nejlepší skelety.
Jinak co se mi osvědčilo, nedáváme více jak 30% kosti do krmení, vyjímečně dávám 50% ve formě krků, křídel, nebo stehen.
U nás už jedině BARF
Já tedy beru pro mé dva bulldogy něco v masně a něco vetamix.....u vetamixu hlavně drštky, hov. hrubomleté, kuřecí stehna, křídla a kuřata celá...to nejčastěji...v masně pak hovězí a vepřové srdce, hovězí ořezy, hovězí a drůbeží žaludky, kuř. krky, hovězí a drůbeží játra, hovězí a vepřové chrupavky, ledvinky, krůtí a kachní krky, krůtí srdce a biskup , vepř. jazyk a kuřecí ořezy....+ co se kdy vhodně objeví....každej můj pes zbaští cca 1kg denně...:-))
Miška
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, zda byste BARF doporučili psovi - kardiakovi. Jedná se o cca ročního boxera, má diagnostikovanou srdeční arytmii, ale žádné léky momentálně nebere, pouze veterinář doporučil krmit granule Royal Canin Early cardiac, psovi ale vůbec nechutnají. Majitelé by rádi zkusili BARF, ale mají strach, aby to srdci neuškodilo a stav se nezhoršil.
Zkus se zeptat MVDr. Milana Šťourače - http://www.deutsche-dogge.cz . Je to veterinář a chovatel propagující domácí stravu.
marketaheim

XXX.XXX.214.47
impact
napsal(a):
Jsi z Olomouce? My bereme v Přerově vepřové hrubomleté za docela slušný peníz. Kdyžtak více mejlem.
Vepřové se syrové psupsupsům nesmí dávat.
marketaheim
napsal(a):
Vepřové se syrové psupsupsům nesmí dávat.
Že vy jste ta "chytrá" vedle z nemoderky?
Vepřové se nedoporučuje dávat z jediného důvodu - kvůli možné nákaze Aujeszkyho chorobou (pseudovzteklinou). Ovšem v ČR jsou oficiální chovy kontrolované a této nákazy zcela prosté, takže vepřové lze zkrmovat bez obav i syrové. Dávám ho běžně (srdce, plíce, žaludky, jazyky, nožičky...). Nebezpečí hrozí jen u masa z nekontrolovaných domácích chovů a především u masa divočáků, to bych rozhodně vařila.
pidla
napsal(a):
Že vy jste ta "chytrá" vedle z nemoderky?
Vepřové se nedoporučuje dávat z jediného důvodu - kvůli možné nákaze Aujeszkyho chorobou (pseudovzteklinou). Ovšem v ČR jsou oficiální chovy kontrolované a této nákazy zcela prosté, takže vepřové lze zkrmovat bez obav i syrové. Dávám ho běžně (srdce, plíce, žaludky, jazyky, nožičky...). Nebezpečí hrozí jen u masa z nekontrolovaných domácích chovů a především u masa divočáků, to bych rozhodně vařila.
to bude určo ona. Takový rady ptáka loskutáka aby jeden pohledal
kačís
napsal(a):
Jsem teda pražák,ale co nám vyhovuje,tak krmme.cz a Pošvář Ale bereme i ostatní značky nemáme s tím problém,westíka mám na syrovém a rotvice a naháčkou jsou na vařeném
Jinak je tu ěnjaký pražák a má nějaké tipy,kde sehnat levně maso?
my také bereme od Pošváře a pak v krámcích s drůbežím masem kupuji v akcích drůbeží a kuřecí (skelety, křídla, krky) a v řeznictví hovězí kosti, vnitřnosti a mleté (vše deklarují od českých chovatelů, tak snad to tak je....) Ilona
Já beru od krmme.cz a teď i od masoksezrani.cz - mají nově chovatelská balení za super ceny plus začali prodávat i nějaké hovězí výrobky od Krmiva Nýřany, taky za bezva ceny. Plus řezník a "drůbeží ráje" - hlavně kloubové hovězí kosti na okus, krůtí krky a biskupy, takové věci. I v Makru se často dají nakoupit za krásné ceny třeba plíce, křídla a tak.