Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Cesta Velkým kotlem je moc hezká jenom kdyby tam nebyl ten docela nudný kus kolem Moravice Slezkou cestou. A nevíte náhodou, jestli ještě funguje to občerstvení u bývalé Alfrédky? Nebo už ho odnes čas?
Jo, jo - alespoň vloni bylo ... tady je kontakt, dá se brnkout, ale dle všeho je funkční stále.
http://www.karlov42.cz/alfredka.htm.

noemi
napsal(a):
Jo, jo - alespoň vloni bylo ... tady je kontakt, dá se brnkout, ale dle všeho je funkční stále.
http://www.karlov42.cz/alfredka.htm.
Chalupa 42 mě převelice láká. I září by mohlo být krásné ?

plumosus
napsal(a):
Další výlet z námi. Páteční Praděd, stezka přes bílou opavu po žluté. Trochu náročnější, ale dalo se to i pře s ty lávky a žebříky. Hromada fotek a nedá se vybrat ty nej
Teda plumosus, toto je NÁDHERA, škoda, že Jeseníky mám tak daleko, mám 100 chutí na září rezervovat nějaký penzion a vyjet tam na prodloužený víkend i se psem. Teď, aby vyšlo počasí a sehnat ubytování s hafíkem. Opravdu toto je pro mě přesně ten pravý výlet-divočina a příroda, kam se hrabe CHorvatsko a moře.
napsal(a):
Teda plumosus, toto je NÁDHERA, škoda, že Jeseníky mám tak daleko, mám 100 chutí na září rezervovat nějaký penzion a vyjet tam na prodloužený víkend i se psem. Teď, aby vyšlo počasí a sehnat ubytování s hafíkem. Opravdu toto je pro mě přesně ten pravý výlet-divočina a příroda, kam se hrabe CHorvatsko a moře.
Já si myslím, že u nás je krásných míst spoustu .
Vy obdivujete Jeseníky, já jsem zase "chrochtala" blahem nad krajinou kolem Jindřichova Hradce a jižních Čech. Paradoxně jen z auta , ale určitě si tam někdy vyjedu za toulkami.
noemi
napsal(a):
Já si myslím, že u nás je krásných míst spoustu .
Vy obdivujete Jeseníky, já jsem zase "chrochtala" blahem nad krajinou kolem Jindřichova Hradce a jižních Čech. Paradoxně jen z auta , ale určitě si tam někdy vyjedu za toulkami.
Chce to objet celé. Neskutečné věci a krásy se dají vidět.

Noemi, vidíte a já jsem zrovna z J. Hradce. A kde konkrétně, jste tady byli? My jezdíme s manželem a čubinou na Šumavu a v sobotu jsme byli v Novohradských horách. Tam je taky moc krásně.

Novohradky jsou ráj ! A což teprve v 90. letech po otevření zakázaných zón. Nikde nikdo, nedotčená příroda, čisté opuštěné rybníky - ráj pro tuláky a pejskaře !
napsal(a):
Noemi, vidíte a já jsem zrovna z J. Hradce. A kde konkrétně, jste tady byli? My jezdíme s manželem a čubinou na Šumavu a v sobotu jsme byli v Novohradských horách. Tam je taky moc krásně.
Fakt?...a já jsem si při psaní příspěvku říkala, že by to byla docela legrace, pokud byste tam zrovna bydlela .
My jsme tudy projížděli (Třebíč, Telč, Jindřichův Hradec) za památkami jižních Čech - taková klasika (Český Krumlov, Hluboká, Červená Lhota, Orlík, Choustník apod.).
Byla jsem v JČ na školním výletě s gymplem před 30 lety, takže to byla obnovená premiéra poznávání této části republiky.
Jsem z Ostravy, takže pro nás s naloženým Matizem docela štreka .

noemi
napsal(a):
Fakt?...a já jsem si při psaní příspěvku říkala, že by to byla docela legrace, pokud byste tam zrovna bydlela .
My jsme tudy projížděli (Třebíč, Telč, Jindřichův Hradec) za památkami jižních Čech - taková klasika (Český Krumlov, Hluboká, Červená Lhota, Orlík, Choustník apod.).
Byla jsem v JČ na školním výletě s gymplem před 30 lety, takže to byla obnovená premiéra poznávání této části republiky.
Jsem z Ostravy, takže pro nás s naloženým Matizem docela štreka .
To je velká náhoda, já jsem se v Ostravě narodila a od dětství jsem tam bydlela(Ostrava 3- Zábřeh, kino Luna, hned naproti) no a pak jsem se vdala a odstěhovala sem, na jih. V Ostravě-Hrabůvce, mám tátu, který k nám jezdí. Tady v okolí J.H. je plno hezkých míst, moc pěkná je česká Kanada, škoda, když jste tady byli, nenavštívili jste Novohradky, kouzelné hory s minimem lidí. My jsme si v sobotu načepovali ssebou do petky v Dobré vodě i vodu, která se prodává draze v obchodě. Lidi si tam pro ni chodí s barelama. Byli jsme u pramene Lužnice, ani jsme nezpozorovali, že jsme přejeli hr. přechod, až mi přišla SMS, vítejte v Rakousku atd... Tak odlehlé a krásné místo, jen hory, lesy louka a na ní v ohradě, koně. Pár domků, pak jsme taky zjistili, že je všechno v němčině. Jinak, nikde nikdo. V J.H. bydlíme hned naproti zámku, přes řeku. Až sem zase někdy pojedete, dejte vědět a určitě se stavte na pokec, dáme tip na výlety.
noemi
napsal(a):
plumosus
Lysou horu (tedy pokud máte na mysli tu beskydskou) moc nedoporučuji - pokud tedy neplánujete jít v davu nahoru (navíc před vrcholem po nově vydlážděném chodníku)...a když už, tak po žluté od přehrady Šance - tam chodí méně lidí.
Romantika, i když už taky s více turisty je hned naproti Smrk (v obou případech výchozí místo Ostravice), teď už tam sice chodí více skalních turistů, kteří to vzdali s přelidněnou Lysou, ale jinak má přezdívku beskydská K2, nahoře není hospoda, ale dá se udělat "kolečko" zpět k autu.
Super je taky Kněhyně z Kunčic pod Ondřejníkem - moooooc hezké stoupáníčko , místy krapet divočina, lidí většinou málo. Dá se dojít až na komerční Pustevny.
Z Jeseníků mám asi nejraději trasu Velkým kotlem z Karlova, ale procházkově příjemnější, i když delší je to z Karlova přes Mravencovku, Jelení studánku a pak hřebenem na Ovčárnu pod Pradědem...dolů se pak dá dostat po žluté (žebříky) nebo traverz nad nimi po modré (šla jsem minulý rok v bouřce, kdy se z turistické stezky stal potok a do pohorek mi teklo "vrchem"... mám ráda tyhle nezapomenutelné vzpomínky . Zpátky pak k autu stopem - zatím jsem se dostala vždy (i promoklá alá vodník, navíc jsem věkově již značně obstarožní kousek )...
Letos plánuji opět - mám to 2 hodinky cesty z domova, takže relativně kousíček.
Zdravím. No tak na Lysé jsem byla naposled jako děcko. Tak jsem si říkala, že dám opáčko. Ale pokud je tam nával, tak to není na mě a ani na Bex. Děkuji za tip na tu Kněhyni vypadá dobře, takže by jsme mohli zkusit tam.
Na Pradědu jsme teď byli, přes tu bílou opavu. Lávky a žebříky jsme zvládli a zpátky horem. Byli tam jen dva úseky, kde to šlo hůř. Mlaďucha se poponesla v rukách a Bex prošla bez problému i s paničkou, která se sama klepala z výšek :-D Bouřku, jsme teda nezažili, jen mrholilo sem tam a nahoře byla hustá mlha. Ale i tak bylo fajn. Hihi nás by stopem s dvěma ovčandami nikdo nevzal :-D
Taky mám ráda, takové prolézaní přírodou, když jsme šli Králický Sněžník, tak jsme minuly mostek přes potok a dál už žádný nebyl. No vracet se nikomu nechtělo, takže to přelezem přes kameny. Já teda abych si nenabila čuňu na kluzkých kamenech, jsem to vzala bosou nohou. Voda slušně ledová No ale, osvěžilo to. Ještě nás čekal 5km strmák do kopce.
Vzpomínky jsou fajn, sice jsem ještě Mlaďoch (28), ale něco prolezlé už taky mám ráda vzpomínám, vždy když něco navštívím, tak kupuju ty dřevěné turistické známky. Většinou chodíme tak těch 20- 25 km. Akorát času moc není, o víkendu jsme většinou s holkama někde vyjetý(neof. agi, výstava) a nebo když je volný, tak je zase škaredě. Teď v sobotu jedem kouknout na vořiškiádu do Němčiček, je to na podporu útulku a pro nás zase zvykačka na lidi. V srpnu máme psí tábor. Ještě že v našem okolí máme pěkné trasy, tak se to dá. Člověk by nevěřil, jak se s příchodem podzimu les vylidní, člověk nepotká skoro ani nohu :-D Přitom je to úplná paráda. Nejraději mám to Sázavské udolí, chodíme k pile a zpátky. Jsou tam pěkný louky na lítačku.
Pro představu mix fotek z roku.
napsal(a):
JJ. Je to paráda. Naše příroda je nádherná, jen si vybrat kam se vydat. I moře mám ráda. To egyptský, ale jen kvůli podmořské fauně, která je nádherná. Památky jsou tam taky fajn, ale ten čurbes už ne-e.

Aliens_II
napsal(a):
Jeseníky jsou překrásné, přidám ještě, že existuje mimo jiné i Nízký Jeseník krom Hrubého a tam se také dá perfektně výletovat. Člověk se jen musí trochu připravit na kraj to drsný, ale přesto úžasný. Trasa jako Slunečná, Malý a Velký Roudný (sopky) a poté kolem přehrady Slezká Harta, no prostě. Nicméně teď už to většinou řežu na kole.
No narodil jsem se tam, takže vím. Doporučuji. A je zde levně.
Tak snad to nezahltím.
Fotečky super, krásná příroda...Jeseníky jsou fakt super, nejsem "horský" typ, ale vždycky se mi tam líbilo, jinak já jsem spíš na jihočeský rybníky a Český ráj...
jinak s fotek mě nejvíce zaujal jakési "kravičky" a cedule "borůvkové hody a festival řízků" no jsem holt romantik...
napsal(a):
Fotečky super, krásná příroda...Jeseníky jsou fakt super, nejsem "horský" typ, ale vždycky se mi tam líbilo, jinak já jsem spíš na jihočeský rybníky a Český ráj...
jinak s fotek mě nejvíce zaujal jakési "kravičky" a cedule "borůvkové hody a festival řízků" no jsem holt romantik...
Ano ano. Tradice.
Měl jsem za sebou výjezd na Praděd, celkově 60 km a po snězení těch knedlíků jsem málem neodešel. A to takové věci nejím.
Aliens_II
napsal(a):
Ano ano. Tradice.
Měl jsem za sebou výjezd na Praděd, celkově 60 km a po snězení těch knedlíků jsem málem neodešel. A to takové věci nejím.
Smích - kdyby sis dal jako já během druhého dne hřebenovky NT na Kamenné chatě jejich obrovský kynutý knedlík plněný povidly a zalitý pudinkem (se zapíchnutou slovenskou vlaječkou jako bonus), tak bys pro změnu odešel velice rychle .
A jelikož nesnáším latríny, vyhrála příroda (akorát v daném místě moc osamělých příležitostí není...a když se našlo, zrovinka si vybrané sedýlko zvolilo k přeletu letadlo ).
Chichi - už několik let při vzpomínkách na tuto příhodu umíráme smíchy .
noemi
napsal(a):
Smích - kdyby sis dal jako já během druhého dne hřebenovky NT na Kamenné chatě jejich obrovský kynutý knedlík plněný povidly a zalitý pudinkem (se zapíchnutou slovenskou vlaječkou jako bonus), tak bys pro změnu odešel velice rychle .
A jelikož nesnáším latríny, vyhrála příroda (akorát v daném místě moc osamělých příležitostí není...a když se našlo, zrovinka si vybrané sedýlko zvolilo k přeletu letadlo ).
Takže zadnice oslnila pilota a letadlo se zřítilo?

noemi
napsal(a):
No to je ale prekérní situace
napsal(a):
No to je ale prekérní situace
No, známý měl prekérku ještě lepší...
Odmítl dát euro za záchod (prý si dá raději pivo) u Oravského hradu a šel si odskočit někam, co vypadalo jako hodně opuštěné místo.
Akorát to mělo jeden zádrhel...o kousek výš jezdil místní osobáček.
On v podřepu a lidi mu mávali ...tomu se chlamu i teď, když to píšu .
plumosus
napsal(a):
Zdravím. No tak na Lysé jsem byla naposled jako děcko. Tak jsem si říkala, že dám opáčko. Ale pokud je tam nával, tak to není na mě a ani na Bex. Děkuji za tip na tu Kněhyni vypadá dobře, takže by jsme mohli zkusit tam.
Na Pradědu jsme teď byli, přes tu bílou opavu. Lávky a žebříky jsme zvládli a zpátky horem. Byli tam jen dva úseky, kde to šlo hůř. Mlaďucha se poponesla v rukách a Bex prošla bez problému i s paničkou, která se sama klepala z výšek :-D Bouřku, jsme teda nezažili, jen mrholilo sem tam a nahoře byla hustá mlha. Ale i tak bylo fajn. Hihi nás by stopem s dvěma ovčandami nikdo nevzal :-D
Taky mám ráda, takové prolézaní přírodou, když jsme šli Králický Sněžník, tak jsme minuly mostek přes potok a dál už žádný nebyl. No vracet se nikomu nechtělo, takže to přelezem přes kameny. Já teda abych si nenabila čuňu na kluzkých kamenech, jsem to vzala bosou nohou. Voda slušně ledová No ale, osvěžilo to. Ještě nás čekal 5km strmák do kopce.
Vzpomínky jsou fajn, sice jsem ještě Mlaďoch (28), ale něco prolezlé už taky mám ráda vzpomínám, vždy když něco navštívím, tak kupuju ty dřevěné turistické známky. Většinou chodíme tak těch 20- 25 km. Akorát času moc není, o víkendu jsme většinou s holkama někde vyjetý(neof. agi, výstava) a nebo když je volný, tak je zase škaredě. Teď v sobotu jedem kouknout na vořiškiádu do Němčiček, je to na podporu útulku a pro nás zase zvykačka na lidi. V srpnu máme psí tábor. Ještě že v našem okolí máme pěkné trasy, tak se to dá. Člověk by nevěřil, jak se s příchodem podzimu les vylidní, člověk nepotká skoro ani nohu :-D Přitom je to úplná paráda. Nejraději mám to Sázavské udolí, chodíme k pile a zpátky. Jsou tam pěkný louky na lítačku.
Pro představu mix fotek z roku.
Vždycky se nad Vašimi bělouši začnu rozplývat, nevím proč, ta barva se mi moc líbí!

fikovnice
napsal(a):
Vždycky se nad Vašimi bělouši začnu rozplývat, nevím proč, ta barva se mi moc líbí!
Jj, a když jsou v páru, tak se ta krása násobí.

noemi
napsal(a):
No, známý měl prekérku ještě lepší...
Odmítl dát euro za záchod (prý si dá raději pivo) u Oravského hradu a šel si odskočit někam, co vypadalo jako hodně opuštěné místo.
Akorát to mělo jeden zádrhel...o kousek výš jezdil místní osobáček.
On v podřepu a lidi mu mávali ...tomu se chlamu i teď, když to píšu .
Jo taky dobrý...

My jsme kdysi v noci cestou ze Slovenska zabočili na parkoviště, stál tam autobus a než náš řidič stačil zhasnout, přejela světla po celé řadě bílých zadků . Ještě že v autě nejeli chlapi sami, to by asi došlo na lynčování. Ženské se k nám rozeběhly jak fúrie, asi myslely, že je někdo šmíruje schválně
.
Https://www.novinky.cz/domaci/409818-na-jihu-moravy-objevili-vedci-noveho-pavouka.html - děkuji, nechci, blééé Občas se v těch končinách na výletech vyskytujeme a i když jsem se od puberty, kdy jsem měla z pavouků totální hysterák posunula k tomu, že je zpovzdálí snesu, jako druh i obdivuju, ale vlézt na mne, skáču jak při, tanci sv.Víta". Kdysi mi při prolézání kukuřicí spadl rovnou do výstřihu tenhle: https://www.novinky.cz/domaci/409818-na-jihu-moravy-objevili-vedci-noveho-pavouka.html a to jsem neměla k infarktu daleko. Jen jsem už stihla postřehnout pavučinu a náraz o hrudník a něco se mi tam začalo hýbat. Chudáka jsem zabila tím, jak jsem se snažila to něco z tuniky vytřískat ven...takže vím přesně, co to byl za krasavec Při pohledu na něj jsem měla infarkt druhý

lesnížínka
napsal(a):
Https://www.novinky.cz/domaci/409818-na-jihu-moravy-objevili-vedci-noveho-pavouka.html - děkuji, nechci, blééé Občas se v těch končinách na výletech vyskytujeme a i když jsem se od puberty, kdy jsem měla z pavouků totální hysterák posunula k tomu, že je zpovzdálí snesu, jako druh i obdivuju, ale vlézt na mne, skáču jak při, tanci sv.Víta". Kdysi mi při prolézání kukuřicí spadl rovnou do výstřihu tenhle: https://www.novinky.cz/domaci/409818-na-jihu-moravy-objevili-vedci-noveho-pavouka.html a to jsem neměla k infarktu daleko. Jen jsem už stihla postřehnout pavučinu a náraz o hrudník a něco se mi tam začalo hýbat. Chudáka jsem zabila tím, jak jsem se snažila to něco z tuniky vytřískat ven...takže vím přesně, co to byl za krasavec Při pohledu na něj jsem měla infarkt druhý
Není chybka v opakovaném odkaze ?, je to 2x totéž.
napsal(a):
Novohradky jsou ráj ! A což teprve v 90. letech po otevření zakázaných zón. Nikde nikdo, nedotčená příroda, čisté opuštěné rybníky - ráj pro tuláky a pejskaře !
Orionko - nemohla bych poprositi o doporučení výletů? Chystáme se do Novohradek načíhnout a tak mi padne nějaké doporučení do noty.
napsal(a):
Není chybka v opakovaném odkaze ?, je to 2x totéž.
Blbec, jsem si odkaz nezkontrolovala Za výstřihem byl tenhle krasavec http://www.faunaceskerepubliky.cz/index.php?/category/255.
Fíkovnice, Orionka.
Děkuji a jsem ráda, že se líbí Ony jsou má největší slabost. Bílá je prostě koukavá a švýcarák je úžasný pes, hlavně furt vysmátej. A když jsou doma dva, je to paráda, skvěle se mezi sebou vyblbnou :-D.
lesnížínka
napsal(a):
Blbec, jsem si odkaz nezkontrolovala Za výstřihem byl tenhle krasavec http://www.faunaceskerepubliky.cz/index.php?/category/255.
By mě švihlo :-p Pavoučci jsou krásní, ale jen z tak 2 - 3 metrů, nebo za sklem

lesnížínka
napsal(a):
Jak mi pavouci nevadí, tak tohohle krasavce bych za výstřihem taky mít nemusela. Chápu váš děs.

Zrzavci
napsal(a):
Orionko - nemohla bych poprositi o doporučení výletů? Chystáme se do Novohradek načíhnout a tak mi padne nějaké doporučení do noty.
My jsme tam tenkrát byli zcela vandrem. Sice autem, ale to jsme jako základnu a zásobárnu odstavili v Pohoří na Šumavě. Tenkrát ještě stál kostel a dalo se v něm přespávat. A pak už byly jen "nekonečné" prostory, zcela bez lidí. Jen nástupci pohraniční stráže-celníci nás párkrát kontrolovali. Je tam spousta cest na toulání a myslím, že ani dnes tam nebude přelidníno. Spíš cyklisti, ono se teď vůbec pěšky moc nechodí. Čistý rybník Kapelník- plavky netřeba ( mezi ním a Pohořím krásná velká suchá čistá stodola), bývalé obce Stříbrná huť a jiné "hutě". Staré stromy, staré aleje.
Dnes už tam je určitě i přechod do Rakouska aspoň pro pěší. Snad je v Pohoří postavený nový penzion, ale o tom nic nevím.
Úplně vám závidím, když to tady píšu.

lesnížínka
napsal(a):
S pavouky jsem na tom stejně...
Před lety vedle mě buchnul v ložnici na polštář velký exemplář pokoutníka domácího asi ze stropu..
(https://cs.wikipedia.org/wiki/Pokoutn%C3%ADk_dom%C3%A1c%C3%AD)
ještěže se netrefil na mou hlavu, to už bych tady asi nebyla, no i tak to byl horor, vystartovala jsem z postele a řekla bych, že jsem i "mírně" hystericky projevila své pocity...následně, když jsem byla schopná fungovat, bylo nutné pavouka odchytit, protože s vědomím, že někde je "malá tarantule" a může svůj atentát opakovat se fakt spát nedá...no takže pavouka jsem hledala asi hodinu, když jsem ho našla, tak bylo jasné, že sklenička, do které jsem ho chtěla chytit, je malá a musím si pro větší...
Pavouky nikdy nezabíjím, i když se jich štítím, tak je odchytnu a jdu vyhodit ven, tohodle jsem se rozhodla, že spláchnu do záchoda (nápad fakt za všechny prachy)...vyklepnu pavouka, spláchnu a pavouk je tam neustále...snad zapřenej nohama o stěny záchoda a já musela spláchnutí opakovat...také jsem pak ještě měla špatné svědomí, že jsem toho nevinného tvorečka připravila o život...

Http://www.baronuvmost.cz/ubytovani/
O tomhle ubytování bych uvažovala, kdybych se chtěla a mohla do Novohradek vydat znovu. Místo ideální, jinak o tom nic nevím.
(Vlastně chci a můžu - tak třeba za rok ! - už se těším na informace od vás ).

Zrzavci
napsal(a):
Http://www.novohradky.info/tipynavylet.html, http://www.treking.cz/regiony/novohradske.htm, https://www.novinky.cz/cestovani/tipy-na-vylety/325096-vylet-z-pohori-na-sumave-na-kamenec-v-novohradskych-horach.html,.

napsal(a):
Před lety vedle mě buchnul v ložnici na polštář velký exemplář pokoutníka domácího asi ze stropu..
ještěže se netrefil na mou hlavu, to už bych tady asi nebyla, no i tak to byl horor, vystartovala jsem z postele a řekla bych, že jsem i "mírně" hystericky projevila své pocity...následně, když jsem byla schopná fungovat, bylo nutné pavouka odchytit, protože s vědomím, že někde je "malá tarantule" a může svůj atentát opakovat se fakt spát nedá...no takže pavouka jsem hledala asi hodinu, když jsem ho našla, tak bylo jasné, že sklenička, do které jsem ho chtěla chytit, je malá a musím si pro větší...
Pavouky nikdy nezabíjím, i když se jich štítím, tak je odchytnu a jdu vyhodit ven, tohodle jsem se rozhodla, že spláchnu do záchoda (nápad fakt za všechny prachy)...vyklepnu pavouka, spláchnu a pavouk je tam neustále...snad zapřenej nohama o stěny záchoda a já musela spláchnutí opakovat...také jsem pak ještě měla špatné svědomí, že jsem toho nevinného tvorečka připravila o život...
Myslím že jste na tom všechny ještě velice dobře oproti mně... já nemám ani odvahu kliknout na ten odkaz a podívat se na fotku Z pavouků mám šílenou hrůzu, myslím že přímo arachnofobii. Jak je větší než 10kč mince tak jsem na infarkt, nedokážu ho zabít, odchytit, přiblížit se k němu víc jak na 3m. Třepu se, je mně na omdlení a těžko popisovat co se ve mně děje. Je to pro mě hotový očistec. Vidět pavouka živého v terárku - tarantule, sklípkany apod to je pro mě nepředstavitelné. Nevešla bych do bytu kde bych věděla že je mají. Mně stačí vidět ho jak leze v televizi a skoro kolabuju. Nejde to ovlivnit. Nedávno jsem byla na návštěvě a známá měla naproti sedačky na zdi za sklem jako ozdobu mrtvého sklípkana. Byla jsem z toho úplně vyřízená, musela jsem ji požádat jestli by ho nemohla sundat a vrátit ho na zeď až odejdu

napsal(a):
Takhle hysterčím, když mám v ložnici sršně, pavouci mi nevadí - nebodají, nekoušou .
napsal(a):
Myslím že jste na tom všechny ještě velice dobře oproti mně... já nemám ani odvahu kliknout na ten odkaz a podívat se na fotku Z pavouků mám šílenou hrůzu, myslím že přímo arachnofobii. Jak je větší než 10kč mince tak jsem na infarkt, nedokážu ho zabít, odchytit, přiblížit se k němu víc jak na 3m. Třepu se, je mně na omdlení a těžko popisovat co se ve mně děje. Je to pro mě hotový očistec. Vidět pavouka živého v terárku - tarantule, sklípkany apod to je pro mě nepředstavitelné. Nevešla bych do bytu kde bych věděla že je mají. Mně stačí vidět ho jak leze v televizi a skoro kolabuju. Nejde to ovlivnit. Nedávno jsem byla na návštěvě a známá měla naproti sedačky na zdi za sklem jako ozdobu mrtvého sklípkana. Byla jsem z toho úplně vyřízená, musela jsem ji požádat jestli by ho nemohla sundat a vrátit ho na zeď až odejdu
Ano to už je arachnofobie.
Měla jsem kamarádku na střední a ta se nemohla v biologii na kapitolu s pavouky vůbec dívat, ani na ty kreslené..maturovala z ní, díky bohu, že si je nevylosovala ta jakmile se na něj musela dívat, klepala se až plakala.
napsal(a):
Takhle hysterčím, když mám v ložnici sršně, pavouci mi nevadí - nebodají, nekoušou .
Sršni mi nevadí vůbec, ty obdivuju, i když k velikosti mám respect. Měli jsme je ve stavební budce a bylo to poklidné soužití. Líbilo se mi pozorovat při práci, jak bloudí zahradou, jako takové malé vrtulníky. Ale pak mne jeden nakrknul, když mi přímo před očima odnesl ze šalvěje malého čmeldu A taky jsem našla na jaře šeřík, který jsem si nově vysadila a měl sotva metr - úplně ohlodaný z kůry. Nechápala jsem, co se mu mohlo stát, až jdu tak jednou kolem a něco hodně bzučí. Přijdu blíž a koukám, jak hejno sršní v klidu slupuje kůru a létá s ní pryč. Rázem jsem pochopila, z čeho staví ta superhnízda

napsal(a):
Pokud nejsou sršni v přesile, tak se to dá, většinou není tak načuřelej jako vosy...
Někde jsem četla, e ať se nacházíte kdekoliv, tak nejste nikdy dál než tři kroky od pavouka, to bych se z toho musela zbláznit...

Andrýsek3
napsal(a):
Ano to už je arachnofobie.
Měla jsem kamarádku na střední a ta se nemohla v biologii na kapitolu s pavouky vůbec dívat, ani na ty kreslené..maturovala z ní, díky bohu, že si je nevylosovala ta jakmile se na něj musela dívat, klepala se až plakala.
To máme stejné. Jj mám vyloženě arachnofobii. Někdo se tomu směje, někdo to chápe a někdo si vlastně ani neumí představit o kolik má díky tomu člověk těžší život. Já vždycky říkám že pro mě by byl ten nejhorší trest nechat mě v místnosti samotnou s velkým pavoukem, radši bych si vybrala třeba useknout ruku Sice jsem použila řehtajícího smajlíka, myšleno je to ale vážně.

napsal(a):
Pokud nejsou sršni v přesile, tak se to dá, většinou není tak načuřelej jako vosy...
Někde jsem četla, e ať se nacházíte kdekoliv, tak nejste nikdy dál než tři kroky od pavouka, to bych se z toho musela zbláznit...
Cože? myslím toho pavouka.

lesnížínka
napsal(a):
Sršni mi nevadí vůbec, ty obdivuju, i když k velikosti mám respect. Měli jsme je ve stavební budce a bylo to poklidné soužití. Líbilo se mi pozorovat při práci, jak bloudí zahradou, jako takové malé vrtulníky. Ale pak mne jeden nakrknul, když mi přímo před očima odnesl ze šalvěje malého čmeldu A taky jsem našla na jaře šeřík, který jsem si nově vysadila a měl sotva metr - úplně ohlodaný z kůry. Nechápala jsem, co se mu mohlo stát, až jdu tak jednou kolem a něco hodně bzučí. Přijdu blíž a koukám, jak hejno sršní v klidu slupuje kůru a létá s ní pryč. Rázem jsem pochopila, z čeho staví ta superhnízda
Venku mi nevadí, ale když krouží v ložnici kolem lustru, tak ta představa, že až zhasnu, zabloudí mi do postele...brrrr.

lesnížínka
napsal(a):
Novohradskýma horama předpokládám, myslíte ty u Šumavy? Jako dítě jsme tam s rodičema jezdili ke známým na borůvky(tedy byli jsme tam asi 3x) Krom borůvek si odsud nepamatuju ani ň teda Pořád jsem plánovala, že se tam někdy vydáme(i na ty borůvky) ale mezitím už oni umřeli
Tak nějak mezi Dolním Dvořištěm a Českými Velenicemi. Nejhezčí jsou ty příhraniční oblasti, které dřív obývala jenom armáda.
napsal(a):
S pokoutníkem jsem se taky "potkala", na chatě na Broumovsku. Bylo pozdě večer, ostatní už v postelích. Už když jsem se rozhoupala, že taky půjdu spát, tak jsem na dveřích zahlédla tuhle potvoru. Pavouky nemusím a v životě jsem pokoutníka neviděla, takže ve mně dost hrklo.
Chlapi jsem zavolat nemohla, ty už chrápali, tak jsem běžela pro...ehm...lopatku Pavouka jsem (už ani nevím jak) odpinkla vchodovými dveřmi ven, ale stejně jsem měla po spaní. Pořád jsem totiž čuměla po dalších, nebo čekala že se ten první vrátí dovnitř.
No a ráno mě ještě jistý rozchrápalý chytrák řekne, že možná na té chatě byl před námi chovatel pavouků a proč by je on nemohl brát na dovolenou, stejně tak jako já beru psa
Tak jsem jenom doufala, že jsem ze dveří nevyhodila něčího mazlíčka

Gabriela95
napsal(a):
S pokoutníkem jsem se taky "potkala", na chatě na Broumovsku. Bylo pozdě večer, ostatní už v postelích. Už když jsem se rozhoupala, že taky půjdu spát, tak jsem na dveřích zahlédla tuhle potvoru. Pavouky nemusím a v životě jsem pokoutníka neviděla, takže ve mně dost hrklo.
Chlapi jsem zavolat nemohla, ty už chrápali, tak jsem běžela pro...ehm...lopatku Pavouka jsem (už ani nevím jak) odpinkla vchodovými dveřmi ven, ale stejně jsem měla po spaní. Pořád jsem totiž čuměla po dalších, nebo čekala že se ten první vrátí dovnitř.
No a ráno mě ještě jistý rozchrápalý chytrák řekne, že možná na té chatě byl před námi chovatel pavouků a proč by je on nemohl brát na dovolenou, stejně tak jako já beru psa
Hezká fotka, jen není vidět, jestli ten závěs ( pant) je od dveří nebo od skříňky - velikost...

napsal(a):
Cože? myslím toho pavouka.
No fakt to bylo v nějakm snad dokumentu o pavoucích, ale už je to delší dobu a nepamatuju si kde...dcera tvrdí, že prej tam říkali pět kroků od pavouka...
napsal(a):
Hezká fotka, jen není vidět, jestli ten závěs ( pant) je od dveří nebo od skříňky - velikost...
Pokouttník je velký jako kráva(teda hlavně ty nožiska ) a rozhodně se mu snažím také vyhýbat. Vloni si pamatuju, jak jsme seděli večer na sedačce v obyvču a on si to vykračoval po parketách skz, pěkně pod sedačku. Já se pak bála dát nohy na zem a odejít na WC a každé dvě sekundy jsem koukala za hlavu na zeď(a držela ji dostatečně daleko ) odkud ta obluda vyleze. Celkem neeticky jsem tam navedla kočku a ráda jsem ho ráno našla, zakouslého" na zemi. Příroda no

Gabriela95
napsal(a):
No to snad s tím mým museli být bráchové, jak kdyby si z oka vypadli ...

lesnížínka
napsal(a):
Pokouttník je velký jako kráva(teda hlavně ty nožiska ) a rozhodně se mu snažím také vyhýbat. Vloni si pamatuju, jak jsme seděli večer na sedačce v obyvču a on si to vykračoval po parketách skz, pěkně pod sedačku. Já se pak bála dát nohy na zem a odejít na WC a každé dvě sekundy jsem koukala za hlavu na zeď(a držela ji dostatečně daleko ) odkud ta obluda vyleze. Celkem neeticky jsem tam navedla kočku a ráda jsem ho ráno našla, zakouslého" na zemi. Příroda no
No u nás už jich zdaleka není tolik co bývalo, vytlačili je taková subtilní pavoučí stvořeníčka s tenounkýma nožičkama...prý také výletník odněkud z Balkánu, co se rozšířil při oteplování podnebí bo co...z těch teda nejde taková hrůza...

Jj, třesavka velká
http://www.naturfoto.cz/tresavka-velka-fotografie-13847.html
Je sice subtilní a malá, ale tak strašně výkonná, co se pavučinování a rozmnožování týče, že radši bych měla v každém rohu jednoho seriozního pokoutníka. I když exemlář gabriely je pořádný.

napsal(a):
Jj, třesavka velká
http://www.naturfoto.cz/tresavka-velka-fotografie-13847.html
Je sice subtilní a malá, ale tak strašně výkonná, co se pavučinování a rozmnožování týče, že radši bych měla v každém rohu jednoho seriozního pokoutníka. I když exemlář gabriely je pořádný.
No pravda, je to boj s větrnými mlýny, ale člověk si nevybere a alespoň z nich nedostávám hysterické záchvaty ...ono třeba seriozního křižáka, co si v rohu udělá velmi úhlednou pavučinu a dřepí na ní, prostě neseženete
napsal(a):
No pravda, je to boj s větrnými mlýny, ale člověk si nevybere a alespoň z nich nedostávám hysterické záchvaty ...ono třeba seriozního křižáka, co si v rohu udělá velmi úhlednou pavučinu a dřepí na ní, prostě neseženete
Sice těžko, ale sehnat se dají

napsal(a):
A co by taky chudáci žrali? Na záchodě místo much deodorant, co by tam chudák křižák dělal?
Jako děti jsme ho na chalupě na suchém záchodě krmívaly mouchami.

Gabriela95
napsal(a):
Sice těžko, ale sehnat se dají
Já naposled viděla u nás na baráku, ale z venku, asi před dvěma lety...
napsal(a):
Já naposled viděla u nás na baráku, ale z venku, asi před dvěma lety...
Pravda, je jich pomálu. Zato sekáčů máme dost

Gabriela95
napsal(a):
Pravda, je jich pomálu. Zato sekáčů máme dost
Brrrrrr...sekáči u nás naštěstí taky jen venku...
Teď se trochu vrátím k tématu, známá odlétá do Austrálie-stěhuje se k příteli, no už jsem jí říkala, že je odvážná...sklípkany apod bych teda nedala...zlatý pokoutníci, to budu radši sedět na pr... teda chci říct na zadku v naší krásné české zemičce
Australští pavouci
Víte, že v Austrálii žije víc než 2000 druhů pavouků? Narazit na ně můžete skoro všude. Někteří dokonce umí plavat a loví pod vodou nebo žijí v korunách stromů.
To u nás je prostě krááásně
napsal(a):
Brrrrrr...sekáči u nás naštěstí taky jen venku...
Teď se trochu vrátím k tématu, známá odlétá do Austrálie-stěhuje se k příteli, no už jsem jí říkala, že je odvážná...sklípkany apod bych teda nedala...zlatý pokoutníci, to budu radši sedět na pr... teda chci říct na zadku v naší krásné české zemičce
Australští pavouci
Víte, že v Austrálii žije víc než 2000 druhů pavouků? Narazit na ně můžete skoro všude. Někteří dokonce umí plavat a loví pod vodou nebo žijí v korunách stromů.
To u nás je prostě krááásně
No a co ty hadi, krokouši, žraloci a

Andrýsek3
napsal(a):
No a co ty hadi, krokouši, žraloci a
No to jsou další věci...prostě Austrálie nejsou jen klokánci a roztomilé koaly
napsal(a):
No to jsou další věci...prostě Austrálie nejsou jen klokánci a roztomilé koaly
Http://virality.cz/nebezpecna-australie/
To teda ne!

Vřele doporučuji knihu Poselství od protinožců - Australii si zamilujete. Hned bych jela. A proč vlastně nejedu ? Vlakem je to daleko a ze psice bych zavazadlo do letadla neudělala.
Australští pavouci -
Tak u nás mám všeho dost. Křižáci bydlí venku v oknech(teda většinou, z domu je fofrem lifruju ven) A s pavučinama, byť hezky umělecky vyvedenýma mě trochu se.ou, neb umyju okna, veledíla vymetu smetákem a za dva dny...jsou tam zase Pak přijde máma a: proboha, to si alespoň ty pavučiny nemůžete omést?!? U nás je to horší o to, že máme nad okny přípravu na rolety, které muž nakonec, že v žádném případě. Mám krásnou zahradu a budu čumět z okna do rolet ne?!? (ze stejného důvodu nemám ani ve většině oken záclony) Takže tam buďto bydlí rezci a se.ou na okna než vyvedou mladé a nebo parádní křižáci
napsal(a):
mám to podobně - minule jsem lovila sršně oblečená do zimní bundy s kapucí, nepromokavých kalhot a pohorek , stříkám ho lakem na vlasy a pak ho většinou nemůžu najít.
Jednou jsem takhle spala i v obýváku i se psy, dveře do ložnice zavřené .

Andrýsek3
napsal(a):
Http://virality.cz/nebezpecna-australie/
To teda ne!
...to je jak reklama cestovky s adrenalinovými zážitky

lesnížínka
napsal(a):
Australští pavouci -
Tak u nás mám všeho dost. Křižáci bydlí venku v oknech(teda většinou, z domu je fofrem lifruju ven) A s pavučinama, byť hezky umělecky vyvedenýma mě trochu se.ou, neb umyju okna, veledíla vymetu smetákem a za dva dny...jsou tam zase Pak přijde máma a: proboha, to si alespoň ty pavučiny nemůžete omést?!? U nás je to horší o to, že máme nad okny přípravu na rolety, které muž nakonec, že v žádném případě. Mám krásnou zahradu a budu čumět z okna do rolet ne?!? (ze stejného důvodu nemám ani ve většině oken záclony) Takže tam buďto bydlí rezci a se.ou na okna než vyvedou mladé a nebo parádní křižáci
Křižáky nemám, jen ty přemnožený nohatce, takže když vysávám, tak nejdřív podlahy a pak stěny, stropy...atd. a stejně jsou tam furt...
napsal(a):
Křižáky nemám, jen ty přemnožený nohatce, takže když vysávám, tak nejdřív podlahy a pak stěny, stropy...atd. a stejně jsou tam furt...
Já mám psychický problém je vysát, takže když jdu, vysávám kousek kolem a volám: všichni ven, tady se bude bílit...a čekám až kousek odběhne a vysaju pavučinu. Tím pádem je tam za půl dne zase No a když se mi tam nějaký nechtěně stejně připlete, mám z toho trauma na půl dne a, ježíšmarjá sorry, já tě neviděla doprčic, sakra pardon, pardon, to bylo omylem..."

lesnížínka
napsal(a):
Já mám psychický problém je vysát, takže když jdu, vysávám kousek kolem a volám: všichni ven, tady se bude bílit...a čekám až kousek odběhne a vysaju pavučinu. Tím pádem je tam za půl dne zase No a když se mi tam nějaký nechtěně stejně připlete, mám z toho trauma na půl dne a, ježíšmarjá sorry, já tě neviděla doprčic, sakra pardon, pardon, to bylo omylem..."
Jednotlivé kusy odchytávám...ale když u vezmu vysavač, tak ty nohatá téměř průhledná stvoření prostě jdou... je jich tolik, že se to prostě nedá a vysátí jedinci jsou nahrazeni dalšími kolegy...prostě kolotoč

napsal(a):
Jednotlivé kusy odchytávám...ale když u vezmu vysavač, tak ty nohatá téměř průhledná stvoření prostě jdou... je jich tolik, že se to prostě nedá a vysátí jedinci jsou nahrazeni dalšími kolegy...prostě kolotoč
Mám to podobně, tuhle už jsem se tak naštvala, že jsem to na záchodě vzala biolitem a na pár dní je pokoj.
napsal(a):
Http://www.baronuvmost.cz/ubytovani/
O tomhle ubytování bych uvažovala, kdybych se chtěla a mohla do Novohradek vydat znovu. Místo ideální, jinak o tom nic nevím.
(Vlastně chci a můžu - tak třeba za rok ! - už se těším na informace od vás ).
Díky moc číhneme. Já se zatím moc netěším, se starou bábrdlínou musím počitat se vším, může se změnit situace ze dne na den. Máme to letos složitější na vymejšlení programu, protože ona už toho tolik nezvládne jak letos najaře a na druhou stranu se taky na starý kolínka rozhodla, že nechce někde zůstávat sama (doma v pohodě, pokud jsme někde v penzionu opakovaně, tak taky dobrý, a le v úplně novém prostředí to moc nedává - asi útulkový vzpomínky, či co, prostě nejde ji nechat na pokojis samotnou dýl, než je třeba doba večeře). Tak uvidíme jak to půjde.
napsal(a):
Http://www.novohradky.info/tipynavylet.html, http://www.treking.cz/regiony/novohradske.htm, https://www.novinky.cz/cestovani/tipy-na-vylety/325096-vylet-z-pohori-na-sumave-na-kamenec-v-novohradskych-horach.html,.
Taky díky, prostuduju. Já si spíš myslela na nějaký osobní zážitky, typ, kdyby byl někdo místní - což jsem nevím proč myslela, že zrovna orionka je. To mám z toho rychločtení

Zrzavci
napsal(a):
Díky moc číhneme. Já se zatím moc netěším, se starou bábrdlínou musím počitat se vším, může se změnit situace ze dne na den. Máme to letos složitější na vymejšlení programu, protože ona už toho tolik nezvládne jak letos najaře a na druhou stranu se taky na starý kolínka rozhodla, že nechce někde zůstávat sama (doma v pohodě, pokud jsme někde v penzionu opakovaně, tak taky dobrý, a le v úplně novém prostředí to moc nedává - asi útulkový vzpomínky, či co, prostě nejde ji nechat na pokojis samotnou dýl, než je třeba doba večeře). Tak uvidíme jak to půjde.
Jestli jezdíte na kolech, což vypůjčit si pro ni vozík na tyči ?
( A jestli nejezdíte, tak bych pro ni vzala starý kočár , úsměvné, ale myšleno vážně ). Po armádě zůstalo v tom prostoru docela dost kvalitních cest.
A k pavoukům se vyjadřovat nebudu, jeden mě držel v šachu v koupelně pekelně dlouho, protože se procházel kolem mého ručníku a já se neměla tím pádem po sprše do čeho utřít. A druhý mě donutil "hrát na činely" neboť se mi zjevil v celý svý kráse a hlavně velikosti na ruce v momentě, kdy jsem v chodbě na dlažkách měla v ruce hrnec a velkou pokličku. Velmi krátce po osobním seznámení se s ním, jsem zařvala a vyhodila nádobí do prostoru. Když dopadlo na zem, spustil se koncert pro činely a buben
napsal(a):
Jestli jezdíte na kolech, což vypůjčit si pro ni vozík na tyči ?
( A jestli nejezdíte, tak bych pro ni vzala starý kočár , úsměvné, ale myšleno vážně ). Po armádě zůstalo v tom prostoru docela dost kvalitních cest.
Kolo ne, ale ten kočár... hmmmmmmmmmm, už jsem nad ním uvažovala /pak pro stáří zapomněla...Jen, kde ho sehnat tak nějak narychlo. Zauvažuju a zkusím. Teď ještě... aby to vydejchala druhá půle... se trochu bojim ale dík za nápad!

Zrzavci
napsal(a):
A k pavoukům se vyjadřovat nebudu, jeden mě držel v šachu v koupelně pekelně dlouho, protože se procházel kolem mého ručníku a já se neměla tím pádem po sprše do čeho utřít. A druhý mě donutil "hrát na činely" neboť se mi zjevil v celý svý kráse a hlavně velikosti na ruce v momentě, kdy jsem v chodbě na dlažkách měla v ruce hrnec a velkou pokličku. Velmi krátce po osobním seznámení se s ním, jsem zařvala a vyhodila nádobí do prostoru. Když dopadlo na zem, spustil se koncert pro činely a buben
Jak už jsem psala, mám celkem štěstí, že to co nebodá a nekouše, mi nevadí. A pak mám dobrý trénink. Když bylo synkovi
něco přes dva roky, přinesl mi v kelímku pavouka, byl přes celé dno ( pochopitelně i s nohama ) - no nemohla jsem přece začít ječet, musela jsem mu ho pochválit, jak je krásný. A tak to šlo dál...až po zmiji ( to už byl pooodstatně starší ), to jsem ječela, že tedy ta doma nebude ani 10 minut, protože mu vždycky všechno uteklo.
Zrzavci
napsal(a):
Já bych koupila tohle - myslím, že pokud má člověk psy, tak to určitě někdy využije.
Dá se přikoupit i rukojeť k použití jako kočár.
Je jasné, že na velkou turistiku po kopcích to nebude, ale na krapet solidnější lesní cesty se s tím dá klidně jet celý den.
Cena mi zase až tak děsná nepřipadá... když to srovnám s ostatními výdaji. A co by člověk pro svého milovaného chlupatého kamaráda neobětoval, že?
http://www.biketunel.cz/vozik-croozer-dog/
napsal(a):
Jak už jsem psala, mám celkem štěstí, že to co nebodá a nekouše, mi nevadí. A pak mám dobrý trénink. Když bylo synkovi
něco přes dva roky, přinesl mi v kelímku pavouka, byl přes celé dno ( pochopitelně i s nohama ) - no nemohla jsem přece začít ječet, musela jsem mu ho pochválit, jak je krásný. A tak to šlo dál...až po zmiji ( to už byl pooodstatně starší ), to jsem ječela, že tedy ta doma nebude ani 10 minut, protože mu vždycky všechno uteklo.
Hadi mi nevadí, jednoho jsme měli doma, ale zmije by mi vadila kvůli jedu. My měli škrtiče, takže cajk. A v případě, že všechno uteklo, naprosto chápu jakýkoliv zákaz
noemi
napsal(a):
Já bych koupila tohle - myslím, že pokud má člověk psy, tak to určitě někdy využije.
Je jasné, že na velkou turistiku po kopcích to nebude, ale na krapet solidnější lesní cesty se s tím dá klidně jet celý den.
Cena mi zase až tak děsná nepřipadá... když to srovnám s ostatními výdaji. A co by člověk pro svého milovaného chlupatého kamaráda neobětoval, že?
Jojo, nasměrovala už mě má kolegyně - inteligentní to bloncka . Zjistila jsem, že je i Půjčovna - Praha a Brno. Taky jsem nakoukla na aukro a bazoš. Nechám si to projít hlavou.
Zrzavci
napsal(a):
Bubi na tom není dobře? Nevěděla jsem..

noemi
napsal(a):
Dobrý, ale myslím, že starší tříkolý kočár po dětech by taky vyhověl. Zamyslet se a poptat po příbuzných, známých a sousedech.
lesnížínka
napsal(a):
Bubi na tom není dobře? Nevěděla jsem..
Nee, není to katastróf propadák, ale jak měla tu rozbitou nožičku, tak teď už nedá ty vzdálenosti, co dala ještě zjara v Krkonoších, je to na ní moc. tak to musíme uzpůsobit. Jsou dny, kdy to švihá jak mladice, ale když třeba blbne moc s aportem, tak druhej den je vidět, že potřebuje odpočinek. Však 14 a čtvrt roku. Teď před 14 dni zdolala zas Milešovku, takže ještě furt je to železná baba. Ale druhej den už to bylo jen na lehkou procházku v lese, kdyby šla víc, bude zničená.
napsal(a):
Dobrý, ale myslím, že starší tříkolý kočár po dětech by taky vyhověl. Zamyslet se a poptat po příbuzných, známých a sousedech.
Ptala jsem se, zatím jsem nenarazila. Výhoda tohodle je, že je to menší a některý se dají dobře složit. nevím teda jak je to těžký, jestli když se to složí by se to třeba dalo připevnit na batoh - v případě, že by se rozhodla, že teď je zrovna v pohodě a dopravu nechce. No uvidíme, jak to vymyslíme - a příp. na poslední chvíli seženem. Moc prostoru právě nemám, nenapadlo mě to dřív.
Zrzavci
napsal(a):
Nee, není to katastróf propadák, ale jak měla tu rozbitou nožičku, tak teď už nedá ty vzdálenosti, co dala ještě zjara v Krkonoších, je to na ní moc. tak to musíme uzpůsobit. Jsou dny, kdy to švihá jak mladice, ale když třeba blbne moc s aportem, tak druhej den je vidět, že potřebuje odpočinek. Však 14 a čtvrt roku. Teď před 14 dni zdolala zas Milešovku, takže ještě furt je to železná baba. Ale druhej den už to bylo jen na lehkou procházku v lese, kdyby šla víc, bude zničená.
Á, tak to je dobrý, co by jsme po ní chtěli, v tolika letech Já se bála, že něco hůř. Worka má 8, na předních nohách prošlapy a dává to asi stejně jako Bubi. A to jsem si plánovala, že až Berunek nebude už moc, pořídíme vozík a Worka ho bude tahat. Všechno jinak...ale Worka by to stejně nezvládnul

Zrzavci
napsal(a):
Ptala jsem se, zatím jsem nenarazila. Výhoda tohodle je, že je to menší a některý se dají dobře složit. nevím teda jak je to těžký, jestli když se to složí by se to třeba dalo připevnit na batoh - v případě, že by se rozhodla, že teď je zrovna v pohodě a dopravu nechce. No uvidíme, jak to vymyslíme - a příp. na poslední chvíli seženem. Moc prostoru právě nemám, nenapadlo mě to dřív.
Https://www.sbazar.cz/trneckovamichaela85/detail/17933462-kocarek-trojkolka-patron
https://www.sbazar.cz/rene.bednarik/detail/17437891-detsky-kocarek-icoo
https://www.sbazar.cz/Rezova/detail/17696353-kocarek-hauck
https://www.sbazar.cz/kacmara0/detail/17701566-prodam-starsi-trikolku-chicco
V té modré by to zrzavci moc slušelo
Takový jak říkáte, že by šel složit jako batoh jsem viděla loni na Krkonoších. Měli s sebou malé, ale již chodící děcko. Chvíli šlapalo, pak pán sundal takovou krosnu ze zad, chvilku montoval a byl kočár. Ale to vůbec nevím, co to bylo.

noemi
napsal(a):
Fakt?...a já stále žiju v představě, že 3 kola jsou snáz ovladatelná .
Nesmí to přední kolo být malé. Když je dost velké, projede to všude, dokonce i jako trakař po lávce.
napsal(a):
Nesmí to přední kolo být malé. Když je dost velké, projede to všude, dokonce i jako trakař po lávce.
Aha, už jsem si vzpomněla: hlavně ve sněhu, se s tím prý jezdí tuplem blbě, poněvadž 4 kola dělají jen dvě stopy, kdežto s tříkolkou si musíte prorážet sněhem 3stopy!
Holky mrkejte. Modelka.
Dnešní cíl prozrazovat nemohu, možná by to někdo zneužil. Ale slunce svítilo až krááása.
Madam se vystavila.
plumosus
napsal(a):
Fíkovnice, Orionka.
Děkuji a jsem ráda, že se líbí Ony jsou má největší slabost. Bílá je prostě koukavá a švýcarák je úžasný pes, hlavně furt vysmátej. A když jsou doma dva, je to paráda, skvěle se mezi sebou vyblbnou :-D.
Jj, mít podmínky, tak mám taky BŠO! Nádhera!
napsal(a):
Nééééééééé, hadi nééééééé, a zmije obzvlášť. Ta moje fobie je fakt děsná!
napsal(a):
A tu zmiji se mladýmu podařilo dokonce odchytit - bez uštknutí? Mně stačí ta obružovka u nás na zahradě, co se nad ní herpetolog rozplýval se slovy:"Té si važte, takto mohutné exempláře už dnes nejsou tak k vidění!"
Vážím si jí tak, že na místo, kde naposledy byla mnou zahlédnuta, již nechodím...
Tak jsem dneska hrabala v počítači a našla fotky z roku 2010. Takhle jsme cestovali ještě s naším Maxem po Josefově Dole :) Těžko uvěřit, že to bylo už před šesti lety a že Maxik už není mezi námi.

fikovnice
napsal(a):
A tu zmiji se mladýmu podařilo dokonce odchytit - bez uštknutí? Mně stačí ta obružovka u nás na zahradě, co se nad ní herpetolog rozplýval se slovy:"Té si važte, takto mohutné exempláře už dnes nejsou tak k vidění!"
Vážím si jí tak, že na místo, kde naposledy byla mnou zahlédnuta, již nechodím...
Několik, mnoho - jen už je pak nenosil domů.
Rozhovor mezi mými syny ( před mnoha lety ) : "Brácha, mám ještěrku. Jé to není ještěrka, to je zmije" - "Ty si blbej, proč si jí pouštěl !?"
(Tenkrát z pod pařezu koukal jen ocásek...).
napsal(a):
Několik, mnoho - jen už je pak nenosil domů.
Rozhovor mezi mými syny ( před mnoha lety ) : "Brácha, mám ještěrku. Jé to není ještěrka, to je zmije" - "Ty si blbej, proč si jí pouštěl !?"
(Tenkrát z pod pařezu koukal jen ocásek...).
Nevím, který emotikon použít... - já toto zažít, tak zkamením. Mám to už na sobě vyzkoušeno, že mám takovou tu "freezingovou" reakci, když mě něco k smrti vyděsí.
No a synové tedy předpokládám ale byli tak šikovní, že uštknuti nikdy nebyli, že?
No tak jsme se vydali k vodě, krásné lesní cesty...je teda hrozné vedro..potkali jsme psa, ten můj trouba poslechl a počkal na mě a nerozbehl se ÚSPĚCH. Pak ale celkem překvapení..u jedné chaty, kterou jsme míjeli byl pár čuvačů, na neoploceném pozemku, bez nikoho..bylo to za zatáčkou nevšimla jsem si jich, dokud můj pes se nepřiblížil k nějaké imaginární hranici a ty dva po mém vyjeli.. málem jsem měla infarkt, cvakani zubů, a můj vyběhl a kňučel.. ještě teď se klepu. Nic mu neudělali, ale málem mě kleplo.

Toto mě neskutečně s.ere. Měla jsem naplánovaný hezký výlet, kamarádka tu cestu šla minulý týden a když vyšla k samotě pod lesem - nikde nikdo, asi ani nikdo doma a kontroloval ji pes, podle popisu fila, nebo něco podobného. Tak jsem si nechala zajít chuť, vydáme se jinam.
Možná připosr.anost, ale jsem už stará na to, abych řešila psí konflikty.

Andryseeek3
No tak jsme se vydali k vodě, krásné lesní cesty...je teda hrozné vedro..potkali jsme psa, ten můj trouba poslechl a počkal na mě a nerozbehl se ÚSPĚCH
No tak gratulace...

napsal(a):
Andryseeek3
No tak jsme se vydali k vodě, krásné lesní cesty...je teda hrozné vedro..potkali jsme psa, ten můj trouba poslechl a počkal na mě a nerozbehl se ÚSPĚCH
No tak gratulace...
Ještě tam patřilo toto:
napsal(a):
Andryseeek3
No tak gratulace...
Jooo dekuji viděli jsme je na poslední chvíli a pes ve stejnou chvíli jako já. Toho pána jsem znala, tak jsem nechtěla panikařit a zkusila povel čekej, abych nekazila to stůj, kdyby se rozběhl no popošel asi dva kroky a zastavil. Pochválen, vypuštěn očuchat. jak jsem byla šťastná, než na něj vylítli ty dvě chlupatý bestie Ale dneska byl opravdu zlatý... akorát já mám asi úžeh
napsal(a):
Toto mě neskutečně s.ere. Měla jsem naplánovaný hezký výlet, kamarádka tu cestu šla minulý týden a když vyšla k samotě pod lesem - nikde nikdo, asi ani nikdo doma a kontroloval ji pes, podle popisu fila, nebo něco podobného. Tak jsem si nechala zajít chuť, vydáme se jinam.
Možná připosr.anost, ale jsem už stará na to, abych řešila psí konflikty.
No chytla jsem trochu histerak, bylo to přímo u cesty, žádný plot, úvaz nic...pes šel po kraji cesty čmucha v trávě a najednou se tam objeví taková telata, tak jsem na něj zarvala a pak jenom kousání, a můj vyletěl knučejíc za mnou..fuj jsem o něj měla strach. Psi letěli za ním, ale tam jak končila Posekaná část trávy stopli a dál nešli..

Andrýsek3
napsal(a):
Jooo dekuji viděli jsme je na poslední chvíli a pes ve stejnou chvíli jako já. Toho pána jsem znala, tak jsem nechtěla panikařit a zkusila povel čekej, abych nekazila to stůj, kdyby se rozběhl no popošel asi dva kroky a zastavil. Pochválen, vypuštěn očuchat. jak jsem byla šťastná, než na něj vylítli ty dvě chlupatý bestie Ale dneska byl opravdu zlatý... akorát já mám asi úžeh
No vypadá to, že se začínají dostavovat výsledky...
Co se týče toho úžehu...vy nenosíte klobouček nebo čepici ...to vám to my starý musíme furt říkat...:namaž se, vem si něco na hlavu, neskákej rozehřátá do vody apod.!...
nééé dělám si legraci, snad to bude jen takovej lehoučkej a ráno už to bude dobrý
napsal(a):
No vypadá to, že se začínají dostavovat výsledky...
Co se týče toho úžehu...vy nenosíte klobouček nebo čepici ...to vám to my starý musíme furt říkat...:namaž se, vem si něco na hlavu, neskákej rozehřátá do vody apod.!...
nééé dělám si legraci, snad to bude jen takovej lehoučkej a ráno už to bude dobrý
Mamiii?
Já vím, já vím, bylo to ode mě nezodpovědné..No to já taky, pěkně se tady motám.
Blbý počasí na výlet, i když k vodě.
Dneska jsme netrajdili po vycházkách, ale dali si tu sranda vořiškiádu v Němčičkách u Břeclavi. Holky jsou sice s PP, ale bylo to na podporu útulku Lukavice, a pro nás bezva socializace na ruch, tak jsme využili pozvání. Bylo fajn, že se ceny ve voříšcích a bez pp rozdávali úplně nepoznatelným pejsanům. Budu ale muset nakoupit balonky a práskat, protože to se nám dneska nelíbilo . Cass získala v naší skupině v psů s pp 2. místo a psí duo jsme získali 3 místo. No a šikulu mi Bex samozřejmě sabotovala a plachla za pánečkem.
Pokud by měl někdo chuť zkusit bude určitě i příští rok. Bylo to tam moc fajn. Super nálada a organizace. Škoda že nemám víc fotek.

Andrýsek3
napsal(a):
Mamiii?
Já vím, já vím, bylo to ode mě nezodpovědné..No to já taky, pěkně se tady motám.
Blbý počasí na výlet, i když k vodě.
To jim to člověk může říkat furt a vono je to furt prd platný...
u nás bylo teda dnes taky na padnutí, s pesanama jsem šla až teď po deštíku, to už je vzdoušek...zato teď jsme přišli špinavý jak tři prasátka

plumosus
napsal(a):
Dneska jsme netrajdili po vycházkách, ale dali si tu sranda vořiškiádu v Němčičkách u Břeclavi. Holky jsou sice s PP, ale bylo to na podporu útulku Lukavice, a pro nás bezva socializace na ruch, tak jsme využili pozvání. Bylo fajn, že se ceny ve voříšcích a bez pp rozdávali úplně nepoznatelným pejsanům. Budu ale muset nakoupit balonky a práskat, protože to se nám dneska nelíbilo . Cass získala v naší skupině v psů s pp 2. místo a psí duo jsme získali 3 místo. No a šikulu mi Bex samozřejmě sabotovala a plachla za pánečkem.
Pokud by měl někdo chuť zkusit bude určitě i příští rok. Bylo to tam moc fajn. Super nálada a organizace. Škoda že nemám víc fotek.
Voříškiády jsou super, taková sranda akce pro pejskaře všeho druhu...
Gratuluji k ocenění, máte fešáky
napsal(a):
Voříškiády jsou super, taková sranda akce pro pejskaře všeho druhu...
Gratuluji k ocenění, máte fešáky
Děkuji. Byla to naše první. Jeli jsme tak nějak na čumendu a nechat tam nějakou kačku, sejít se s naší chovatelkou, která bydlí nedaleko, zvykat na ruch a lidi. Sranda byla, lidičky taky super a spousta úžasných hafanů. Ocenění byl už nečekaný bonus skvělé akce.
napsal(a):
u nás bylo teda dnes taky na padnutí, s pesanama jsem šla až teď po deštíku, to už je vzdoušek...zato teď jsme přišli špinavý jak tři prasátka
Božínku - u vás pršelo?... chjo , se máte.
U nás opět sahara...
Andrýsek3
napsal(a):
No chytla jsem trochu histerak, bylo to přímo u cesty, žádný plot, úvaz nic...pes šel po kraji cesty čmucha v trávě a najednou se tam objeví taková telata, tak jsem na něj zarvala a pak jenom kousání, a můj vyletěl knučejíc za mnou..fuj jsem o něj měla strach. Psi letěli za ním, ale tam jak končila Posekaná část trávy stopli a dál nešli..
"...ale tam jak končila Posekaná část trávy stopli a dál nešli.."
Tady to mě na některých psech baví. Tady ty jejich imaginární hranice. Zažila jsem kdysi našeho truhlíka jak se kolem plotu honí se sousedovic psem - byly to takové závody se štěkotem a tryskem sem a tam. Jenže jednou se část plotu opravovala a byla pryč, takže by k sobě mohli, ale oni striktně dodržovali právě tu hranici, kde normálně plot bývá a k sobě nešli!
plumosus
napsal(a):
Jéé, škoda, že jsem nevěděla... Mám to relativně blízko...
fikovnice
napsal(a):
Jéé, škoda, že jsem nevěděla... Mám to relativně blízko...
Tak to je opravdu škoda. Akce byla povedená a rozhodčí super paní Tak myslím, že příští rok bude zase. Tady je aspoň odkaz http://voriskiadanemcicky.webnode.cz/.

napsal(a):
Na nás nemáte

manbea
napsal(a):
Na nás nemáte
No je pravda uši jsme zmazaný neměli, ale jinak nožky a podvozek jsme si běháním v bahnitých loužích zaprasit stačili, ale ten šťastnej výraz mých pesanů byl k nezaplacení...

Aliens_II
napsal(a):
Toje slušný rochňa.
No jsem rád za dámičku. Takto vypadat by asi ani ona sama neunesla.
No tak to jsem ráda, že já dámička nejsem...to bych to pak taky neunesla
Aliens_II
napsal(a):
Toje slušný rochňa.
No jsem rád za dámičku. Takto vypadat by asi ani ona sama neunesla.
To je pracant, hrabal myš .
Moje chrtí dámička si nelehla ani do trávy, vyžadovala pouze měkké a na omak příjemné povrchy, na výlety jsem jí jako správný a zodpovědný komorník vozila osušku, aby si mohla odpočívat tak, jak byla zvyklá .
Jojo, na jednu stranu s "veverkama" těžká pohoda, co se týče venčení v přírodě na volno (ani už nenosím vodítka, za poslední 3 roky jsem je nepoužila), ale ta chrťácká nepolapitelnost a život v tak trochu jiné dimenzi mi občas chybí .
manbea
napsal(a):
To je pracant, hrabal myš .
Moje chrtí dámička si nelehla ani do trávy, vyžadovala pouze měkké a na omak příjemné povrchy, na výlety jsem jí jako správný a zodpovědný komorník vozila osušku, aby si mohla odpočívat tak, jak byla zvyklá .
Jojo, na jednu stranu s "veverkama" těžká pohoda, co se týče venčení v přírodě na volno (ani už nenosím vodítka, za poslední 3 roky jsem je nepoužila), ale ta chrťácká nepolapitelnost a život v tak trochu jiné dimenzi mi občas chybí .
Ale zase. Máte zkušenosti. A to je k nezaplacení. A lidé co prošli kus života s chrty prostě vědí, že jsou. A nebudu psát jiní. Jsou prostě. Ostatně jako každé jiné plemeno má něco jedinečného. By se dalo říci. No a máte vzpomínky. Taky dobré.

Aliens_II
napsal(a):
No. Je dámička a dámička. Víme? A já vím na tuty, jak to je v Chomutově.
Jó v Chomutově standardně...přijdu dom s prochajdy a říkám manželovi...se podívej, vypadám jak prase...a on..."no a ještě máš špinavý boty a tepláky
Toto je Rio a je to nas zlatusikkk lenze teraz v tomto teple je ho tazke vytiahnut von
napsal(a):
Https://www.sbazar.cz/trneckovamichaela85/detail/17933462-kocarek-trojkolka-patron
https://www.sbazar.cz/rene.bednarik/detail/17437891-detsky-kocarek-icoo
https://www.sbazar.cz/Rezova/detail/17696353-kocarek-hauck
https://www.sbazar.cz/kacmara0/detail/17701566-prodam-starsi-trikolku-chicco
V té modré by to zrzavci moc slušelo
Takový jak říkáte, že by šel složit jako batoh jsem viděla loni na Krkonoších. Měli s sebou malé, ale již chodící děcko. Chvíli šlapalo, pak pán sundal takovou krosnu ze zad, chvilku montoval a byl kočár. Ale to vůbec nevím, co to bylo.
Moc díky za odkazy... já jen přemýšlím, jestlil v kočárku typu sporťáku bábrdle vydrží? Jestli mi nebude vystupovat koza jedna maďarská.
Ono vůbec není jistý, jestli vyrazíme páč teď o víkendu byla taková nějaká ne ve svý kůži, moc se jí nechtělo, kulhala a včera jí navrch bylo blbě. Jak pravila druhá půle - co chceš, máme před tou dovčou, to ona si vždycky něco pořídí :D. Což má pravdu, poslední dobou jsme takhle rušili - měnili dovču xkrát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Tak my od 21-24.7. byli na výletě v Nových Hradech v penzionu na Celnici.
Je tam furt kam ťapkat, takže jsme třeba navštívili Terčino údolí...
(šlo nás 6 psů - 2x šeltie,1x krašák,1x berňák,1x bělouš,1x šarplaninec + 4 lidi).

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
(šlo nás 6 psů - 2x šeltie,1x krašák,1x berňák,1x bělouš,1x šarplaninec + 4 lidi).
No tak to už byla pořádná smečka ...super

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda potkat takovou krvavou smečku, tak položím šrajtoflu a zdrhám

tiffany
napsal(a):
Nějaké tipy na výlety v Harrachově a okolí? Ideálně lesem ( slečna nám špatně snáší vedro) a mimo cyklistické stezky, ať si může běhat na volno. Jedeme tam poprvé, vůbec to tam neznám. Moc děkuji.
Krkonoše znám spíš kolem Pece a Špindlu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je výstavní sestava Výlet vám závidím, u nás se v těch 35st.dá akorát tak sedět někde na 7.schodu Bohužel tak daleko zatím výletit nemůžeme, nemá nám kdo hlídat kočky a bála bych se je nechat jen tak samotné, bez dozoru

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak se vám líbilo? Terčino údolí, nebylo přelidněno? Byli jste se podívat taky v Novohr. horách? Jsou to kouzelné místa. Psíci jsou všichni SUPER.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
Teda potkat takovou krvavou smečku, tak položím šrajtoflu a zdrhám
Jakou krvavou? My lidi nežerem...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
lesnížínka
napsal(a):
To je výstavní sestava Výlet vám závidím, u nás se v těch 35st.dá akorát tak sedět někde na 7.schodu Bohužel tak daleko zatím výletit nemůžeme, nemá nám kdo hlídat kočky a bála bych se je nechat jen tak samotné, bez dozoru
Kočky mi hlídala kolegyňka z práce. Ono kočky jsou na chodbě a v koupelně, dostali záchod na víc, dostali více granulí, misku vody a my odjížděli ve čt v noci a v sobotu tam byla právě kolegyňka. A v neděli večer jsme přijeli my. Takže vše v pohodě.
Kromě koček mám doma ještě činčily a agamu vousatou. Všichni to zmákli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
A jak se vám líbilo? Terčino údolí, nebylo přelidněno? Byli jste se podívat taky v Novohr. horách? Jsou to kouzelné místa. Psíci jsou všichni SUPER.
Bylo tam suprově, všude klídek, lesy... Přelidněno nebylo - jako jo, sem tam cyklista, sem tam malá skupinka lidí, ale žádnej Václavák
Nene, to jsme nestihli, byli jsme tam prakticky na víkend s tim, že hned v neděli ráno jsme frčeli dál - takže jsme na nějakej větší výlet měli právě jen pátek, v sobotu jsme měli "sranda závody" a velkou opíječku a grilovačku...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bylo tam suprově, všude klídek, lesy... Přelidněno nebylo - jako jo, sem tam cyklista, sem tam malá skupinka lidí, ale žádnej Václavák
Nene, to jsme nestihli, byli jsme tam prakticky na víkend s tim, že hned v neděli ráno jsme frčeli dál - takže jsme na nějakej větší výlet měli právě jen pátek, v sobotu jsme měli "sranda závody" a velkou opíječku a grilovačku...
Zdravim, technická. Jaký průměr má ten tunel na fotce. Děkuji. A pěkná akce zen výlet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Standard agillity tunel 60 cm
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kočky mi hlídala kolegyňka z práce. Ono kočky jsou na chodbě a v koupelně, dostali záchod na víc, dostali více granulí, misku vody a my odjížděli ve čt v noci a v sobotu tam byla právě kolegyňka. A v neděli večer jsme přijeli my. Takže vše v pohodě.
Kromě koček mám doma ještě činčily a agamu vousatou. Všichni to zmákli
U nás je to trošku složitější, kočky jsou venkovní, hlavně tedy v létě. A kočka i kocour - oba mají rozdílné návyky a ty většinou dodržují. Třeba kočka chodí z 80% i v létě přes den spát domů, do pokoje do patra, do křesla. Ven jde až mezi 14-16h. Pak se různě toulá po zahradě či mimo a mezitím se nám chodí ukazovat(hlásit ) Kocour je v létě někde pod kytkama celý den a vyleze až k večeru a to už se drží u nás, dokud nejdem ze zahrady domů, teprve pak vyráží někam ven, k potoku, na rajz. Pak kočka zase přichází a někdy mezi 22h a půlnocí klepe v obyvču na okno, že by ráda skouknula misky A když je venku chladná noc(což teď už týden zase není) tak mi kolem 5h ranní po wistarii vyšplhá do patra a přes přes terasu vleze balkonovýma dveřma do pokoje. Tam škrábe na skleněné dveře od skříně tak dlouho, dokud se jí paničku nepodaří vzbudit a alespoň jí neotevřu dveře, aby šla dole do pracovny do misky...No a na to by se mi tcháni, kteří připadají jako jedinní na hlídání mohli z vysoka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
lesnížínka
napsal(a):
U nás je to trošku složitější, kočky jsou venkovní, hlavně tedy v létě. A kočka i kocour - oba mají rozdílné návyky a ty většinou dodržují. Třeba kočka chodí z 80% i v létě přes den spát domů, do pokoje do patra, do křesla. Ven jde až mezi 14-16h. Pak se různě toulá po zahradě či mimo a mezitím se nám chodí ukazovat(hlásit ) Kocour je v létě někde pod kytkama celý den a vyleze až k večeru a to už se drží u nás, dokud nejdem ze zahrady domů, teprve pak vyráží někam ven, k potoku, na rajz. Pak kočka zase přichází a někdy mezi 22h a půlnocí klepe v obyvču na okno, že by ráda skouknula misky A když je venku chladná noc(což teď už týden zase není) tak mi kolem 5h ranní po wistarii vyšplhá do patra a přes přes terasu vleze balkonovýma dveřma do pokoje. Tam škrábe na skleněné dveře od skříně tak dlouho, dokud se jí paničku nepodaří vzbudit a alespoň jí neotevřu dveře, aby šla dole do pracovny do misky...No a na to by se mi tcháni, kteří připadají jako jedinní na hlídání mohli z vysoka
Aha, tak to pak chápu

lesnížínka
napsal(a):
U nás totéž, ty vedra jsou už nesnesitelné. Mám léta plné zuby. Vždycky všude prší a ochladí se aspoň na pár dní, jenom u nás nic
Ráno jdeme na procházku a pak přes den jsme schopní akorát na zahradu po chvilkách nebo mu napustit bazének na osvěžení a blbnutí. Na výlet se chystáme už dlouho, ale pořád to odkládáme kvůli těm extrémním teplotám, hodně mě to štve. Minulý rok to bylo to samé, ani jsme nikdy nebyli, celé léto bylo nesnesitelně horko. To je tak na zkolabování, obzvlášť pro psa. Ani k té přehradě nemám moc chuť s ním jezdit, máme staré auto bez klimy a nedá se tam skoro vydržet, přitom to máme jen kolem 15km k přehradě. U nás jen potok, závidím těm co mají možnost jít se psem pěšky na procházku a mají ho kde pustit cestou k řece nebo nějakému rybníku apod.
napsal(a):
U nás totéž, ty vedra jsou už nesnesitelné. Mám léta plné zuby. Vždycky všude prší a ochladí se aspoň na pár dní, jenom u nás nic
Ráno jdeme na procházku a pak přes den jsme schopní akorát na zahradu po chvilkách nebo mu napustit bazének na osvěžení a blbnutí. Na výlet se chystáme už dlouho, ale pořád to odkládáme kvůli těm extrémním teplotám, hodně mě to štve. Minulý rok to bylo to samé, ani jsme nikdy nebyli, celé léto bylo nesnesitelně horko. To je tak na zkolabování, obzvlášť pro psa. Ani k té přehradě nemám moc chuť s ním jezdit, máme staré auto bez klimy a nedá se tam skoro vydržet, přitom to máme jen kolem 15km k přehradě. U nás jen potok, závidím těm co mají možnost jít se psem pěšky na procházku a mají ho kde pustit cestou k řece nebo nějakému rybníku apod.
Vy jste od toho Brodu? Pokud to teda zase nepletu Takže to máte s počasím asi stejně jako my Ani včera u vás nebouřilo? Motalo se to všude kolem, tedy spíš k Brnu. U nás pršelo možná už vedle v Louce, poněvadž nám spadly asi dvě kapky na záda...Ano, vloni nám pes nějak marodil celé léto a nakonec na podzim umřel Právě že i ty teploty k tomu přispěly pokud to byla některá ta autoimunitní choroba, na kterou měl vet podezření, tak tam bylo i přímo napsané, že ji může vyvolat i příliš slunce... Pořád jsem si říkala, že letos budem výletit moc, druhému psu vynahradíme to, že přišel o celoživotního druha a na podzim jsme výletili tak maximálně na veterinu..Bohužel, počasí je proti, nedá se ani k večeru i to je pořád kolem 30st!

Tak teda můžu vás uklidnit, že to s tím deštěm je u nás podobné. Včera večer spadlo pár kapek a párkrát zahřmělo dneska to samé. Ideální počasí na plísně na bramborách, rajčatech a okurkách. No a chlupáči si umí poradit.

lesnížínka
napsal(a):
Vy jste od toho Brodu? Pokud to teda zase nepletu Takže to máte s počasím asi stejně jako my Ani včera u vás nebouřilo? Motalo se to všude kolem, tedy spíš k Brnu. U nás pršelo možná už vedle v Louce, poněvadž nám spadly asi dvě kapky na záda...Ano, vloni nám pes nějak marodil celé léto a nakonec na podzim umřel Právě že i ty teploty k tomu přispěly pokud to byla některá ta autoimunitní choroba, na kterou měl vet podezření, tak tam bylo i přímo napsané, že ji může vyvolat i příliš slunce... Pořád jsem si říkala, že letos budem výletit moc, druhému psu vynahradíme to, že přišel o celoživotního druha a na podzim jsme výletili tak maximálně na veterinu..Bohužel, počasí je proti, nedá se ani k večeru i to je pořád kolem 30st!
Jj to jsme my od Brodu. Řekla bych že úplně stejné, jde to fakt vidět že jsme kousek od sebe. Kolikrát jak tady čtu i v aktuálním počasí vzkazy od vás to je jakobyste popisovala počasí u nás, úplně do puntíku sedí. Včera se zatáhlo večer, vypadalo to že bude pršet, zvedl se vítr, v dálce zahřmělo a tím to skončilo
Jo pro staré nebo nemocné psy to musí být šílené ty vedra, ach jo, to je hrozné jak vám umřel. Pamatuju si to jak jste tady o něm tehdy psala. A kam rádi jezdíte nebo jste se letos chystali? Můžeme si vyměnit kdyžtak tipy na výlety A doufat že se ochladí na nějakých 25st aby se dalo vyrazit.
napsal(a):
Tak to máme stejně, řešíme to míčkovanou, rozumně a bazénkem. Když to jde, mažem do lesa.

Arni
napsal(a):
Tak to máme stejně, řešíme to míčkovanou, rozumně a bazénkem. Když to jde, mažem do lesa.
Jé já mám pro psy to samý...akorát nám to není ani po kolena ...takže jen na ochlazení pacek a na pití
Sice jen prochajda, ale co mám říci. Madam se "vystavila", tak jsem to cvaknul.
Jak říkám, výstava voříšků, no miss výstavy.
Já snad včerejší prochajdu ani popisovat nebudu... X krát jsme tu na jiném vláknu řešili flexina ano či ne. Já jsem s flexi naprosto spokojená, pes je spokojený, umí na ní chodit, dá se říct bravurně. Zato mamky feňule je trdlo nevychované a nevycválané(nedávám jí to za vinu, přišla ke štěndu jak slepý k houslím v době, kdy se starala na plný úvazek o umírájící babču - na výchovu vůbec nebyl čas) No a ta její trdloša včera, když my stály a prohlížely nový obklad na sestřenky baráku vystřelila vpřed na kočky a podřízla mi obě nohy pod kolenama...opravdu hnusně Bolelo(bolí) to jak čert, kůži mám samozřejmě pryč, pořád to teče...prostě jako pořádná spálenina. Málem jsem se nedotáhnula domů, noc byla pekelná
lesnížínka
napsal(a):
Já snad včerejší prochajdu ani popisovat nebudu... X krát jsme tu na jiném vláknu řešili flexina ano či ne. Já jsem s flexi naprosto spokojená, pes je spokojený, umí na ní chodit, dá se říct bravurně. Zato mamky feňule je trdlo nevychované a nevycválané(nedávám jí to za vinu, přišla ke štěndu jak slepý k houslím v době, kdy se starala na plný úvazek o umírájící babču - na výchovu vůbec nebyl čas) No a ta její trdloša včera, když my stály a prohlížely nový obklad na sestřenky baráku vystřelila vpřed na kočky a podřízla mi obě nohy pod kolenama...opravdu hnusně Bolelo(bolí) to jak čert, kůži mám samozřejmě pryč, pořád to teče...prostě jako pořádná spálenina. Málem jsem se nedotáhnula domů, noc byla pekelná
Ojój.
Máznout mastí na rány. Uleví se, zahojí a zas bude fajn.
Aliens_II
napsal(a):
Ojój.
Máznout mastí na rány. Uleví se, zahojí a zas bude fajn.
Mažu, ale jde to ztuha, fakt si myslím, že nějaký šrám sem tam vůbec neřeším, ale tohle bolí jak sviň. I to mazání je děs-běs. A máma? Ta mi na to řekla: no...máš nosit dlouhé kalhoty(bylo 30st ), někdy mám chuť ji zabít...

lesnížínka
napsal(a):
Mažu, ale jde to ztuha, fakt si myslím, že nějaký šrám sem tam vůbec neřeším, ale tohle bolí jak sviň. I to mazání je děs-běs. A máma? Ta mi na to řekla: no...máš nosit dlouhé kalhoty(bylo 30st ), někdy mám chuť ji zabít...
A jak je velký ten psík co tohle způsobil? Přeju ať se vám to co nejrychleji zahojí, musí to bolet jak sv... Se nedá vydržet v kraťasech přece. Já když mám psa na flexině, což je tedy jen občas, tak celou dobu trnu že se něco podobného stane.

lesnížínka
napsal(a):
No musím říct, že jsem měla flexi jednou v životě na chrta, protože moje krédo bylo, že psa mám buď na vodítku u nohy a nebo na volno., u chrta to nešlo, tak jsem si myslela, že mu dopřeju trochu volnosti i na místech, kde ho pustit nemůžu...v jednu chvíli si řekl chrťák 3,2,1 start odpíchnul se třista z místa, flexi na doraz, jenže chrt je velmi pohyblivé plémě, které umí manévrovat rychlostí blesku, takže se na konci otočil v běhu o 180 stupňů a pádil na druhou stranu...když mě takhle oběhnul asi třikrát než jsem se vůbec vzpamatovala, tak jsem byla já zamotaná a flexina měla stržené péro a letěla do koše... ...no nic příjemnýho

I mě jednou napadl ten nejb.lbější nápad a brzdila jsem flexi rukou. Měla jsem spálené obě dlaně. A jednou stopovačkou lýtko kolem dokola i se siloňákama ( to byly tenkrát siloňáky silonové ) a byly seškvařené skrz naskrz. Nic příjemného (.
napsal(a):
A jak je velký ten psík co tohle způsobil? Přeju ať se vám to co nejrychleji zahojí, musí to bolet jak sv... Se nedá vydržet v kraťasech přece. Já když mám psa na flexině, což je tedy jen občas, tak celou dobu trnu že se něco podobného stane.
Mandy? Celkem prcek, tady to flekaté Vystartit a zatáhnout umí fest, potvora. Když táhne někde mamku do kopce a zatíná ty svoje svalnaté stehénka, říkám jí Srstka
Včera a dnes Chřiby, bohužel žádné hřiby. Zítra se chystáme na zříceninu hradu Lukov.
Arni
napsal(a):
Měli jsme chatu na Vlčkové, tak to tam známe a proto tam zajedeme a potom na Držkovou.
Jééé, vy jste byli v taky v Chřibech?!? Škoda, že jsme se nepotkali...myslím ani náhodou(pár lidí jsme potkali, i s košíky) Dneska jsme právě řešili, kam na výlet" - když všude hodně popršelo, takže hledat trasu po zpevněných cestách. Muž měl mít něco v Brně, už jsem se těšila, že třeba někde kolem té přehrady...nakonec to bylo jen Hradiště, takže Chřiby. Odbočka přes cestu od bistra Tramp, směrem na Pod holým kopcem a dál po červené až k parkovišti u Křížku (pod Cimburkem) kde nás muž zase vyzvednul. Po cyklotrase, takže zpevněné cesty a našli jsme pár křemenáčů(u cesty, omylem ) Blbé bylo, že jsme vyšli, pes začal pobíhat a skákat jak on umí - přes příkop do lesa na délku flexi, tam štěkne a zase zpátky na cestu...než se trochu vyblbne To udělal třikrát, zakňučel a začal skákat o třech nohách...zase ta jeho špatná levá přední Už jsem se bála, že konec, poněvadž jsme měli před sebou 10km Trochu to rozchodil, sice pajdal, sem tam jsem viděla, že se mu podlomila, jak zase lítal, ale došel to. Doma měl ovšem problém dopajdat z auta si lehnout. Nevím, jak na tom bude zase zítra
lesnížínka
napsal(a):
Jééé, vy jste byli v taky v Chřibech?!? Škoda, že jsme se nepotkali...myslím ani náhodou(pár lidí jsme potkali, i s košíky) Dneska jsme právě řešili, kam na výlet" - když všude hodně popršelo, takže hledat trasu po zpevněných cestách. Muž měl mít něco v Brně, už jsem se těšila, že třeba někde kolem té přehrady...nakonec to bylo jen Hradiště, takže Chřiby. Odbočka přes cestu od bistra Tramp, směrem na Pod holým kopcem a dál po červené až k parkovišti u Křížku (pod Cimburkem) kde nás muž zase vyzvednul. Po cyklotrase, takže zpevněné cesty a našli jsme pár křemenáčů(u cesty, omylem ) Blbé bylo, že jsme vyšli, pes začal pobíhat a skákat jak on umí - přes příkop do lesa na délku flexi, tam štěkne a zase zpátky na cestu...než se trochu vyblbne To udělal třikrát, zakňučel a začal skákat o třech nohách...zase ta jeho špatná levá přední Už jsem se bála, že konec, poněvadž jsme měli před sebou 10km Trochu to rozchodil, sice pajdal, sem tam jsem viděla, že se mu podlomila, jak zase lítal, ale došel to. Doma měl ovšem problém dopajdat z auta si lehnout. Nevím, jak na tom bude zase zítra
My jsme byli na Kudlovské dolině s okolí. Tam kde jste byli to taky trošku známe. Na Cimburku jsem byl již kdysi dávno. U Trampa, tam jsme se stavovali při vyjížďkách na kole. Teď vyrážíme do hostýnských vrchů. Tak at se pesan uzdravuje ať můžete taky někde vyrazit.
Dnes Horní Mísečky- pramen Labe - Labská bouda - Horní Mísečky.13 km poctivě po čtyřech, žádná kyvadlová doprava busem. Teď na penzionu odpadla a chrápe nahlas.
Pokus o otočení fotky. Tak nic, přitom v mobilu byla dobře. Škoda, že to nejde otočit přímo tady.
tiffany
napsal(a):
Dnes Horní Mísečky- pramen Labe - Labská bouda - Horní Mísečky.13 km poctivě po čtyřech, žádná kyvadlová doprava busem. Teď na penzionu odpadla a chrápe nahlas.
Juu, za tři týdny jedeme do Špindlu, tak taky půjdeme k prameni. Já tam sice byla asi třikrát, ale čtyřnoháč s přítelem nee.
Zřícenina hradu Lukov, Pěkná procházka, občerstvení u hradu, krasné lesy Hostýnských vrchů kde se vyskytují buky, které se zde těží na výrobu ohýbaného nábytku. Výroba pod značkou Ton je známa po celém světě. Firma sídlí v Bystřici pod Hostýnem.
Arni
napsal(a):
Zřícenina hradu Lukov, Pěkná procházka, občerstvení u hradu, krasné lesy Hostýnských vrchů kde se vyskytují buky, které se zde těží na výrobu ohýbaného nábytku. Výroba pod značkou Ton je známa po celém světě. Firma sídlí v Bystřici pod Hostýnem.
Na Lukov už se chystáme cca 2 roky Muž má kousek odtud nějakého zákazníka a často tam za ním jede. Vloni byla vedra a onemocnel druhý pes. Letos zase, buďto tam toho kolem má ten den moc, nebo je vedro, nebo pes nemůže na nohu zatím to nevyšlo...
Dnes bylo počasí na houby, tak jen k Mumlavskému vodopádu, pak na Rýžoviště, k harrachovským skokanským můstkům a pauza v restauraci. Ano, ležela vedle mě na lavici, ale měla pod sebou svůj ručník, neštěkala, stolu se ani nedotkla a jídlo od stolu nedostala. Přísahám! Odcházeli jsme s čistým psem a přivedli jsme si špinavé prasátko. Takže na závěr měla teplou sprchu. No, nakonec to dalo 8 km.
No a my tak cestujeme Prahou a potkáváme nové kamarády, občas na ně skočíme, pročísneme srst a pak se kamarádíme. Jo a taky zbožňujeme, takže jsme takový zvláštní zabiják. No kamarádů spousta.
Jeden z nich se jmenuje Kraken a druhý Fík, tak asi dojde, který je který.

Objednávka pobytu v hotelu :
Majitel psa napsal majiteli hotelu:
"Vážený pane, rád bych se ve Vašem hotelu ubytoval se svým psem.Je slušně vychovaný, neštěká a nepřidělá obsluze žádnou práci."
Majitel hotelu odpověděl:"Vážený pane, svůj hotel provozuji už 25 let. Za celou tu dobu mi žádný pes neukradl ručník, osušku, župan, toaletní papír ani příbor či obraz na zdi. Ani jednou jsem kvůli psovi nemusel uprostřed noci volat policii nebo záchranku, protože se opil a ublížil sobě nebo komukoli jinému. Ani jednou jsme kvůli psovi nemuseli malovat pokoj, protože by ho pozvracel. Váš pes je tedy v mém hotelu vítán.
A pokud se za Vás zaručí, můžete přijet s ním.".
Aliens_II
napsal(a):
No a my tak cestujeme Prahou a potkáváme nové kamarády, občas na ně skočíme, pročísneme srst a pak se kamarádíme. Jo a taky zbožňujeme, takže jsme takový zvláštní zabiják. No kamarádů spousta.
No super, jestli se nepletu tak Fík je Fox. A jak se tulí k Ali
Aliens_II
napsal(a):
Tak jak je to? Kdo je kdo?
Potřebujeme s Arnim "rozhřešení"
Aliens_II
napsal(a):
Kraken je ten veleobr. No já ho objal, zvedl, no jako, to je pesan. Tři roky a 80 kilo. Kliďas, no to jsem neviděl.
A ten prďola. Osm let a křížec asi jooo, ale nevím. JRT a ?
To jsem zklamaná, čekala jsem trošku nápaditosti od páníčků.
Proč nedat vlkodávkovi jméno Fík, protože je to maxipes?
A proč nedat malému torpédu jméno Kraken?
Fiona.Praha
napsal(a):
Ale vlkodav to je takový ťunťa. Fík může být klidně vzteklý a urputný, je to teriér.
Proto bych jim ta jména prohodila.
A tak jasný. My to chápeme. Tak já až je potkám, tak se poptám, jestli by ta jména nezměnili. Že nějaká Fióna to navrhuje. Ze zcela zásadních důvodů.
Aliens_II
napsal(a):
A tak jasný. My to chápeme. Tak já až je potkám, tak se poptám, jestli by ta jména nezměnili. Že nějaká Fióna to navrhuje. Ze zcela zásadních důvodů.
No to se sámo zeptejte, ale... bacha, aby jste neměl po té otázce nějaké fyzické následky místo uspokojivé odpovědi
Já jsem jen "zklamaná", že vlkodav není Fík
Tak já jsem dnes místo výletování naháněla po městě psa. Ale ne svého. Našla jsem u silnice malýho psíka, bez obojku, bez ničeho..tak jsem se ho snažila lákat k sobě, bohužel utíkal, nkonec jsem ho našla znovu na tom samém místě, ptala jsem se pána co tam bydlí a že ho nikdy neviděl, ani já ne a to bydlím minutu od tamtud. No byla jsem jak posedlá tím, že ho prostě potřebuju najít..našla, ale utekl, chuděrka malý, byl hrozně bojácný..asi se ještě pujdu podívat na to místo, nechala jsem mu tam ňamku.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak já jsem dnes místo výletování naháněla po městě psa. Ale ne svého. Našla jsem u silnice malýho psíka, bez obojku, bez ničeho..tak jsem se ho snažila lákat k sobě, bohužel utíkal, nkonec jsem ho našla znovu na tom samém místě, ptala jsem se pána co tam bydlí a že ho nikdy neviděl, ani já ne a to bydlím minutu od tamtud. No byla jsem jak posedlá tím, že ho prostě potřebuju najít..našla, ale utekl, chuděrka malý, byl hrozně bojácný..asi se ještě pujdu podívat na to místo, nechala jsem mu tam ňamku.
To ho někdo vyhodil, ne? Tak čekal.
Já takhle nechala odvézt psa do útulku, byl očividně vyhozený u silnice v Praze, byl zmatený, pořád se vracel k té silnici, já ho na párek lákala od silnice.
V útulku byl cca 3 měsíce a já z toho měla trauma, že jsem ho tam vlastně nechala odvézt já
Aliens_II
napsal(a):
Ona sama a nebo její páníček?
Ta moje trdlína byla proti němu "jorkšírek".
Myslela jsem, že Alína by měla radost, že má skoro stejně velkého parťáka a ne obdivovatele, který ji sahá ke kolenům a pořád po ní hopsá.
No a páníček by měl radost, že má jeho krasavice radost ze psího parťáka
Fiona.Praha
napsal(a):
To ho někdo vyhodil, ne? Tak čekal.
Já takhle nechala odvézt psa do útulku, byl očividně vyhozený u silnice v Praze, byl zmatený, pořád se vracel k té silnici, já ho na párek lákala od silnice.
V útulku byl cca 3 měsíce a já z toho měla trauma, že jsem ho tam vlastně nechala odvézt já
Nevím, jsem z toho špatná, chuděra malý.. minule mi taky takhle utekla toulavá (asi i březí) fenka bígla, ale tenhle je tak krásný, vypadá jak welsh corgi, ale čistě bílý. Ale bojí se hrozně..takže asi smůla.
Andrýsek3
napsal(a):
Nevím, jsem z toho špatná, chuděra malý.. minule mi taky takhle utekla toulavá (asi i březí) fenka bígla, ale tenhle je tak krásný, vypadá jak welsh corgi, ale čistě bílý. Ale bojí se hrozně..takže asi smůla.
On se tam bude asi držet. A nebo už ho někdo sebral.
To je ale hrozné. Chjó.

Andrýsek3
napsal(a):
No teď tam leží zase
Tak ho zkuste nějak ulovit...
Aliens_II
napsal(a):
A mlaďas by ho na sebe nenalákal? Když je takový kámoš a vítací?
Zkoušela jsem právě teď při třetím pokusu, předtím utíkal a běžel i k psovi čuchnout. Tak teď když tam ležel, tak jsme šli pomalu k němu, a zvednul se za běhu očuchal, zavrčel a běžel někam pryč..nebyla šance ho chytit.. zítra půjdu už přiravena
Hrozný je to uprostřed města a nikoho ten pes nezajímá, všichni jakoby ho neviděli
Andrýsek3
napsal(a):
Zkoušela jsem právě teď při třetím pokusu, předtím utíkal a běžel i k psovi čuchnout. Tak teď když tam ležel, tak jsme šli pomalu k němu, a zvednul se za běhu očuchal, zavrčel a běžel někam pryč..nebyla šance ho chytit.. zítra půjdu už přiravena
Hrozný je to uprostřed města a nikoho ten pes nezajímá, všichni jakoby ho neviděli
Tak jej tam držet. Dávat mu tam jídlo. A pak se pokusit jej "dostat". Prcka malého. A nebo odchytovka.
Andrýsek3
napsal(a):
Snažím se snažím, ale je hrozně bojácný, jakmile se přiblížim zdrha, a všude je silnice. zítra tam půjdu s nějakým párkem, ale fakt nevím jak na něj..
Co připravit cestičku z mňamek, párku, granulí, píškotů...do uzavřenějšího prostoru (někam na zahrádku) a tam číhat?

Čím víc ho budete lovit, tím bude nedůvěřivější. Jestli máte dost času, tak si ( třeba se psem ) sednout opodál s vońavou ňamkou a čekat až začne důvěřovat. A nechytat ho hned jak se přiblíží. Spíš na párku odvést. Btw nehárá tam kde leží fena ?
Nebo nechat na odbornících z útulku. Přece jen mají víc zkušeností a vet. s foukačkou.
Abyste si nakonec nevyčítala, kdyby ho něco srazilo.
Andrýsek3
napsal(a):
Úplně se mi z toho dělá špatně, jen si to představím Jestli psa někdo takto vysadí z auta a pes tam čeká a čeká, že to by mu přeci páníček neudělal Co je tohle za lidi?!? Pro mne je to prostě neskutečná představa, doslova mi to rve srdce. Mám hrůzu z představy, že by mi pes někde mohl utéct, ztratit se a třeba se pak toulat, či by ho někdo našel a vzal k sobě a on pořád čekal, kdy ho najdem...A někdo tohle udělá záměrně?!? Může člověk onemocnět a nevím co a nemoct se o psa starat, ale musí nějak zařídit, aby se dostal do dobrých rukou, i kdyby ho měl uvázat u útulku. Ale tohle? Ne, pro to nemám omluvu a takovému člověku přeju, ať se mu to stonásobně vrátí
lesnížínka
napsal(a):
Úplně se mi z toho dělá špatně, jen si to představím Jestli psa někdo takto vysadí z auta a pes tam čeká a čeká, že to by mu přeci páníček neudělal Co je tohle za lidi?!? Pro mne je to prostě neskutečná představa, doslova mi to rve srdce. Mám hrůzu z představy, že by mi pes někde mohl utéct, ztratit se a třeba se pak toulat, či by ho někdo našel a vzal k sobě a on pořád čekal, kdy ho najdem...A někdo tohle udělá záměrně?!? Může člověk onemocnět a nevím co a nemoct se o psa starat, ale musí nějak zařídit, aby se dostal do dobrých rukou, i kdyby ho měl uvázat u útulku. Ale tohle? Ne, pro to nemám omluvu a takovému člověku přeju, ať se mu to stonásobně vrátí
Mě je z toho taky hrozně, jak tam ležel u ty silnice včera večer. No asi Zavolám do útulku, jestli tam večer bude. Teď je kolem hrozných lidí a aut, tak je schovaný..Jinak jsem si myslela, že ho spíš někdo ztratil, vypadá udržovaně, ale že je furt na tom jednom místě, nidky jsem tam nikoho s tímhle psem neviděla..na druhou stranou to je cesta na náměstí. Takže tam vyhodit psa z auta, asi divný..No nevím

Poptala bych se po té háravce. On pes dokáže utéct a ležet před domem s háravou fenou několik dní.
Případně koukla po městě, jestli nevisí letáčky, že ho někdo hledá. A určitě zavolala do útulku. Jestli ho majitelé hledají, tak určitě tam.
napsal(a):
Poptala bych se po té háravce. On pes dokáže utéct a ležet před domem s háravou fenou několik dní.
Případně koukla po městě, jestli nevisí letáčky, že ho někdo hledá. A určitě zavolala do útulku. Jestli ho majitelé hledají, tak určitě tam.
Děkuji orionko, volala jsem.do útulku a nikdo pejska nehledá, ve městě taky nic. A v útulku nemají odchytovou službu, prý jedině policie. No a pochybuji, že budou jak já lítat za malým pejskem a lákat ho na párek
Edit: haravka se pohybuje kousek od tamtud, z té můj blázní, ale nebydlí tam, kde ten pejsek leží, venčí kousek od tamtud. Ale harat před týdnem přestala.. zkusím se zeptat přímo u těch domů.

Andrýsek3
napsal(a):
Děkuji orionko, volala jsem.do útulku a nikdo pejska nehledá, ve městě taky nic. A v útulku nemají odchytovou službu, prý jedině policie. No a pochybuji, že budou jak já lítat za malým pejskem a lákat ho na párek
Edit: haravka se pohybuje kousek od tamtud, z té můj blázní, ale nebydlí tam, kde ten pejsek leží, venčí kousek od tamtud. Ale harat před týdnem přestala.. zkusím se zeptat přímo u těch domů.
Jste zlatá, že se staráte !
Fiona.Praha
napsal(a):
Co připravit cestičku z mňamek, párku, granulí, píškotů...do uzavřenějšího prostoru (někam na zahrádku) a tam číhat?
Taky mě to napadlo, bohužel to je tak blbý místo..silnice, mini chodníček, na kterém on leží, všude kupa lidí, kolem jenom baráky a hlavně ta silnice..jakmile bych ho chtěla někam dostat na utíká do silnice..není nějak hodně frekventovaná, ale stejně :/ Teď je všude hrozných lidí a aut, takže tam asi ani není. Večer pujdu kouknout.
My dnes byli Bzenec- Přívoz(Váté písky) prý na houby. Tedy muž tam jel s tím, že jedině, že on bude hledat houby a my si se psem oběhneme okruh. V polovině cesty mi vola nas..ný jak brigadýr, že s těma houbama je to totální kec a nenašel ani náznak hub, ani prašivku. Na parkovišti bylo ale milion aut, mysleli jsme, že právě houbaři. Odkývala jsem mu, že jsme prošli lesem takovým a makovým a ani v jednom také nic. Položím mu hovor, strkám mobil do tašky a hodím okem kousek od cesty...něco jako klobouček. Jdu blíž a sákryš, pěkný hřib borový! Bohužel jen jden, prošla jsem i větší okolí a už nic. Ale jak jsem mu ho pyšně ukazovala abych ho naštvala ) Akorát už ho tam asi nikdy nedostanu
lesnížínka
napsal(a):
My dnes byli Bzenec- Přívoz(Váté písky) prý na houby. Tedy muž tam jel s tím, že jedině, že on bude hledat houby a my si se psem oběhneme okruh. V polovině cesty mi vola nas..ný jak brigadýr, že s těma houbama je to totální kec a nenašel ani náznak hub, ani prašivku. Na parkovišti bylo ale milion aut, mysleli jsme, že právě houbaři. Odkývala jsem mu, že jsme prošli lesem takovým a makovým a ani v jednom také nic. Položím mu hovor, strkám mobil do tašky a hodím okem kousek od cesty...něco jako klobouček. Jdu blíž a sákryš, pěkný hřib borový! Bohužel jen jden, prošla jsem i větší okolí a už nic. Ale jak jsem mu ho pyšně ukazovala abych ho naštvala ) Akorát už ho tam asi nikdy nedostanu
Byli jsme ve třech lokalitách, jeden kozák. Zítra jedu do Makra, chci smaženici z hřibů. Kecám.

U nás co rostlo, tak skončilo. Rostly křemenáče, kozáky, sem tam pravák, borováky a mraky růžovek. Jo a klouzků asi milion, v půli července. Teď sem tam babka, syrovinka, holubinka a pak všelijaké tenkonohé potvory - nesbírám.

Jo a na zahradě pod břízou zahradní jsem postupně letos posbírala 9,10 kozáků.
Loni nebyly, ale předloni cca 25 - postupně. Někdo má krásnou zahradu, někdo má džungli, ale zas mu tam rostou houby.
Poslední výlet v okolí Harrachova, dalo to 15km (lanovku do toho nepočítám), samozřejmě s pauzami na občerstvení a odpočinek. Jednu chvíli na asfaltové cestě na slunci jsme ji asi 300 metrů nesli. Přece jen nepotřebujeme uvařeného psa.
Nejde mně to editovat, tak dodatek: Hub plno, jedna jako důkaz, všechno jsme našli u "hlavní " lesní cesty, cíleně jsme je nehledali. Ani košík jsme neměli, nosili jsme je domů v papírovém pytlíku na psí bobany . Jinak doporučuji skvělý penzion Harrachovská hacienda. Klidné místo u lesa a všude blízko.
napsal(a):
Jo a na zahradě pod břízou zahradní jsem postupně letos posbírala 9,10 kozáků.
Loni nebyly, ale předloni cca 25 - postupně. Někdo má krásnou zahradu, někdo má džungli, ale zas mu tam rostou houby.
Máme také džungli po navezení nové kůry, nám v zahradě rostli smrže, jenže tu to neroste a nikdo je neznal. Když jsme to za pár let říkali známému, který je, jak se ukázalo, vášnivý houbař, málem ho kleplo, že jsme je nechali schnít Teď už nám rostou jen klouzci a sem tam žampion a čirůvky fialové.
tiffany - Jednu chvíli na asfaltové cestě na slunci jsme ji asi 300 metrů nesli. Přece jen nepotřebujeme uvařeného psa. - já právě měla Šli jsme tedy(oproti vám) jen něco k 8km, ale sluníčko pražilo fest(myslela jsem, že půjdem víc lesem ) Naštěstí jsme ke konci přeci jen narazili na kaluž, kde se trochu napil, ale bylo mi ho líto, poslední kilometr už se táhnul jak ten medojed kapský v Bohové... Takže se vám nedivím, ale já bych 30kg psa stejně neunesla