Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2009 17:15
petulkahavlova

XXX.XXX.93.84

Dobrý den,
Mám tří roční fenku ohaře. Dnes u ní pan veterinář diagnostikoval nádor na kosti , pomocí rentgenových snímků, který je v začátku - velký jako fazole. Na kloubu zápěstí na pravé noze. Máte někdo zkušenosti s nádory na kosti? Jak probíhá léčba? Kde jste se popřípadě léčili? Byla mi doporučena klinika Jaggy v Brně. Nevíte někdo jaká je většinou úspěšnost léčení?
Všem děkuji za odpovědi

12.6.2009 17:24
pupule

XXX.XXX.109.81

petulkahavlova napsal(a):
Dobrý den,
Mám tří roční fenku ohaře. Dnes u ní pan veterinář diagnostikoval nádor na kosti , pomocí rentgenových snímků, který je v začátku - velký jako fazole. Na kloubu zápěstí na pravé noze. Máte někdo zkušenosti s nádory na kosti? Jak probíhá léčba? Kde jste se popřípadě léčili? Byla mi doporučena klinika Jaggy v Brně. Nevíte někdo jaká je většinou úspěšnost léčení?
Všem děkuji za odpovědi

O této jsem slyšela taky a je prý dobrá jsou am kapacity z anglie.jen co jsem slyšela,zachránili pejska nádory.určitě se tam minimálně poradtě co ajak. jinak držím palce,ať to nepostupuje nijak rapidně a je čas řešit.hodně síly a lásky!!!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2009 17:25

Dobrý den,
Všem děkuji za odpovědi

Léčba probíhá tak, že v první řadě se postižená končetina amputuje - přes to vlak nejede, bohužel. A možná je chemoterapie, ale jenom se současnou amputací. S nádory na kosti naštěstí osobně zkušenost nemám, osteosarkom je sviňák největší a končí špatně. Přála bych si, abych vám mohla napsat něco jiného, ale informace o přežití jsou následující: kolem 50% pacientů žije rok od diagnózy, medián přežití je 3/4 roku. Při amputaci a chemoterapii je to zvedá na 1,5 roku.

12.6.2009 17:40
jimmo

XXX.XXX.13.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Léčba probíhá tak, že v první řadě se postižená končetina amputuje - přes to vlak nejede, bohužel. A možná je chemoterapie, ale jenom se současnou amputací. S nádory na kosti naštěstí osobně zkušenost nemám, osteosarkom je sviňák největší a končí špatně. Přála bych si, abych vám mohla napsat něco jiného, ale informace o přežití jsou následující: kolem 50% pacientů žije rok od diagnózy, medián přežití je 3/4 roku. Při amputaci a chemoterapii je to zvedá na 1,5 roku.

mám 11 letého GR, včera sem mu objevila bouli na klobou na prstě na přední pacce, ale nekulhá, nereaguje, kdyz mu to zmacknu....muze to byt taky rakovina???v pondeli zajdu k veterinari

12.6.2009 17:47

jimmo napsal(a):
mám 11 letého GR, včera sem mu objevila bouli na klobou na prstě na přední pacce, ale nekulhá, nereaguje, kdyz mu to zmacknu....muze to byt taky rakovina???v pondeli zajdu k veterinari

Osteosarkom je typický kromě jiného tím, že je velmi bolestivý, takže to spíš bude něco jiného.

12.6.2009 20:01
petulkahavlova

XXX.XXX.93.84

Osteosarkom je typický kromě jiného tím, že je velmi bolestivý, takže to spíš bude něco jiného.

Právě že není vůbec bolestivá!!Má to v začátku, takže jí to absolutně nebolí a nic. Mysleli jsme původně, že se někde narazila a má to oteklé, jenže bulka je tvrdá a zvětšuje se. Tak jsme zajeli na rentrgen a dozvěděli jsme se tento výsledek

12.6.2009 20:47
marmon

XXX.XXX.152.250

Právě že není vůbec bolestivá!!Má to v začátku, takže jí to absolutně nebolí a nic. Mysleli jsme původně, že se někde narazila a má to oteklé, jenže bulka je tvrdá a zvětšuje se. Tak jsme zajeli na rentrgen a dozvěděli jsme se tento výsledek

Je to 5 týdnů co jsme museli zastavit srdíčko 3,5 letého cane corso, měl nádor na zápěstí levé přední nohy. Začalo to kulháním a malou tvrdou boulí na kloubu, která začala rychle růst a taky dost bolet. Je mi to líto, ale žádná léčba není, můžete ji jen o něco prodloužit život. My jsme měli od stanovení diagnozy ,jen tři týdny na rozloučenou.......

12.6.2009 21:43

Jestli jí to vůbec nebolí...je si veterinář stoprocentně jistý, že se jedná o osteosarkom? Ne, že by nebylo dobře, že pes nemá bolesti, ale pro osteosarkom je bolest opravdu typická, často je právě bolest v kosti a kulhání prvním příznakem, ještě před objevením se jakéhokoliv vnějšího zduření...

12.6.2009 22:22
nadja

XXX.XXX.62.187

Jestli jí to vůbec nebolí...je si veterinář stoprocentně jistý, že se jedná o osteosarkom? Ne, že by nebylo dobře, že pes nemá bolesti, ale pro osteosarkom je bolest opravdu typická, často je právě bolest v kosti a kulhání prvním příznakem, ještě před objevením se jakéhokoliv vnějšího zduření...

Mého psa z počátku "boule" taky nebolela Pro jeho záchranu jsem udělala co se dalo, podstoupili jsme operaci, chemoterapii carbolplatinou .... ale dalo nám to pouhopouhé 4,5 měsíce.

12.6.2009 22:24
heluse

XXX.XXX.172.40

Dobrý den,
Všem děkuji za odpovědi

Dobrý večer Petro, má kamarádka měla 5ti letou fenu BSP u které si všimla malé bulky na noze, která se ukázala jako nádor na kosti. Jezdila s fenkou na chemoterapii a prodloužila jí život o rok. Fenka nestrádala byla veselá, vítací,... po 10.měsících se zdravotní stav zhoršil a po roce co objevila bulku, nechala fenku odejít do psího nebe. Vím, že to bude pro Vás těžké rozhodování, držím palce. Helena

13.6.2009 08:05
petulkahavlova

XXX.XXX.93.84

Dobrý den,
Všem děkuji za odpovědi

A NEVÍTE JAK FINANČNĚ NÁROČNÉ JE LÉČENÍ?Dneska jsme to probírali doma, dali bysme cokoliv za to aby se uzdravila. Ale pokud by byl nádor zhoubný, nechala bych ho vyoperovat a do bolestivé chemoterapie bych se asi nepouštěla, protože většinou žádná léčba nebyla úspěšná, jen prodloužila život o pár měsíců , a nechala jí v klidu žít, ovšem než by měla nějáke bolesti .......

13.6.2009 08:06
petulkahavlova

XXX.XXX.93.84

pupule napsal(a):
O této jsem slyšela taky a je prý dobrá jsou am kapacity z anglie.jen co jsem slyšela,zachránili pejska nádory.určitě se tam minimálně poradtě co ajak. jinak držím palce,ať to nepostupuje nijak rapidně a je čas řešit.hodně síly a lásky!!!!!

Dnes tam budeme volat a domluvíme se a kdyžtak bychom tam hned jeli. Děkuji

13.6.2009 09:41
petulkahavlova

XXX.XXX.93.84

Pan veterinář nám řekl, že je to nádor. Musíme na vyšetření, aby se potvrdilo jestli je zhoubný nebo ne.

15.6.2009 11:23
hankaapes

XXX.XXX.101.77

A NEVÍTE JAK FINANČNĚ NÁROČNÉ JE LÉČENÍ?Dneska jsme to probírali doma, dali bysme cokoliv za to aby se uzdravila. Ale pokud by byl nádor zhoubný, nechala bych ho vyoperovat a do bolestivé chemoterapie bych se asi nepouštěla, protože většinou žádná léčba nebyla úspěšná, jen prodloužila život o pár měsíců , a nechala jí v klidu žít, ovšem než by měla nějáke bolesti .......

Taky jsme prožívali stejné onemocnění, vet nám operaci rozmluvil, rozmluvil nám i chemo, tento druh nádoru je prý velmi agresivní a operace ani chemoterapie s ním moc nezmůže. Takže jenom s léky proti bolesti a prášky na spaní žil náš 11ti letý dalmatin ještě půl roku. Když přestávaly léky na bolest zabírat, nechali jsme ho uspat. Musím se přiznat, že celých těch šest měsíců jsem trpěla víc než on. Už je to téměř pět let a pořád je mi smutno.

15.9.2015 21:39
saska1111

XXX.XXX.164.223

Dobry den,
Mam psa Dogo Argentino druh Canine.
Dnes sme dostali u Zverolekara zlu spravu.Robili mu röngen na predne labky a nasli mu nalez na lavej nozke na ramene na kosti.Dava mu mesiac zivota.
Chcem sa prosim spytat ci ma niekto s tym skusenosti a hlavne ci sa da zachranit!
Je to pes s najlepsim charakterom a nesmierne vdacny a je to nielen ze clen nasej rodiny ale vzdy aj v tom najhorsiom stal pri nas.
PROSIM POMOZTE NAM.

Mam aj röngeny ak sa niekto vyzna.Mozem poslat.
Dakujem Vsetkym.

16.9.2015 01:08
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saska1111 napsal(a):
Dobry den,
Dnes sme dostali u Zverolekara zlu spravu.Robili mu röngen na predne labky a nasli mu nalez na lavej nozke na ramene na kosti.Dava mu mesiac zivota.
Chcem sa prosim spytat ci ma niekto s tym skusenosti a hlavne ci sa da zachranit!
Je to pes s najlepsim charakterom a nesmierne vdacny a je to nielen ze clen nasej rodiny ale vzdy aj v tom najhorsiom stal pri nas.
PROSIM POMOZTE NAM.

Dakujem Vsetkym.

Zkuste ještě zkonzultovat u jiného veta. Snad Jaggy v Brně...

16.9.2015 07:38
manbea

XXX.XXX.70.116

saska1111 napsal(a):
Dobry den,
PROSIM POMOZTE NAM.

Dakujem Vsetkym.

Je mi to moc líto, držte se...
My jsme si toto onemocnění prožili s 6 letou fenkou flat coated retrívra. Zasažen byl pravý ramenní kloub, takže amputace nepřicházela v úvahu. V podstatě nám 3 veterinární lékaři řekli, že nemohou nic dělat (chemoterapie se ještě před těmi deseti lety neprováděla). Tento druh nádoru je prý velmi agresivní a v podstatě nametastázuje kamkoliv, dobu přežití nám určili na 2 až 6 měsíců, Po celou dobu jí byl medikován Prednison. Naše milovaná psí holčička přežila přesně těch 6 měsíců. Píše se, že osteosarkom je velmi bolestivý, my jsme u ní naštěstí nic takového nepozorovali (nebrala žádná analgetika) - prakticky až na poslední 2 dny života byla veselá, při chuti, stále nadšeně aportovala míčky, hrála si se psy apod. Přeji vám, ať najdete nějakou léčbu s úspěšným koncem a když ne, tak ať jsou alespoň vaše poslední společné měsíce bez bolesti a v co největší pohodě.
Neteskněte, pejsci se nestarají o budoucnost, pro ně je důležitá přítomnost a tak se snažte, aby vás váš psí přítel zažíval jen v dobré náladě a užil si života co nejvíce. Je to těžké , ale jde to...

16.9.2015 21:22
saska1111

XXX.XXX.102.116

Dakujeme pekne za radu a aky Jaggy v brne.

16.9.2015 21:28
scylla

XXX.XXX.109.99

Můzete přidávat Cytosan, Imunovet a Sangre de drago a vit. C. Může to pomoct prodloužit život, kvalitní život. Držím palce.

16.9.2015 21:42
saska1111

XXX.XXX.102.116

Dobry vecer...
Dakujem Vam pekne za vase slova az sme sa rozplakali.Nas pes ma tiez napadnute rameno, ale je tu moznost amputace tak este uvidime. V stredu 23.septembra ideme este do brna aby sa pozreli na vzorku z kosti ktoru tam ideme so psikom odobrat.A tu uvydime v akom stadiu to je naist.Vsetky vysledka ma nastastie v poriadku okrem toho nalezu na kosti v ramene.
Takze este uvidime co dalej. Je mi strasne tezko o tom pisat ani nemozem sama tomu uverit ze prave on to ma.Z nicoho nic tak zrazu.Ani sme nestihli reagovat a prislo to tak nahle...Snazim sa to riesit a bojujeme s tym.Dufam na zazrak

16.9.2015 21:44
saska1111

XXX.XXX.102.116

Dakujem.
Ok Pozriem sa na to u Doktora a v lekarni.
Dakujem za radu.

16.9.2015 21:49
saska1111

XXX.XXX.102.116

Dakujem uz viem co to je uz tam mame termin

17.9.2015 13:11
Roniček

XXX.XXX.199.61

Dobrý den.To je mi moc líto.Rodiče měli 10letého dobrmana a měl osteosarkom na noze.Snažili se dělat co mohli, ale mělo to hodně rychlý průběh.Veter.říkal, že by mu musel amputovat nohu, ale i tak by byla prognóza nejistá.Pejsek byl hodně zvyklý na pohyb tak by to pro něj bylo trápení.Udrželi jej při životě ještě tři měsíce a pak jej museli uspat.Já sama vím jak Vám je.Před měsícem jsem musela nechat odejít mého nejlepšího kamaráda zlat.retrivra a bylo to pro mě strašné.Měl obrovský nádor na hrudi a už se to nedalo operovat.Bojoval s tím přes rok a myslím, že mu hodně pomohl přípravek Immunnovet.Přeji at se Váš pejsek drží co nejdéle.

17.9.2015 13:30
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

saska1111 napsal(a):
Dobry vecer...
Dakujem Vam pekne za vase slova az sme sa rozplakali.Nas pes ma tiez napadnute rameno, ale je tu moznost amputace tak este uvidime. V stredu 23.septembra ideme este do brna aby sa pozreli na vzorku z kosti ktoru tam ideme so psikom odobrat.A tu uvydime v akom stadiu to je naist.Vsetky vysledka ma nastastie v poriadku okrem toho nalezu na kosti v ramene.
Takze este uvidime co dalej. Je mi strasne tezko o tom pisat ani nemozem sama tomu uverit ze prave on to ma.Z nicoho nic tak zrazu.Ani sme nestihli reagovat a prislo to tak nahle...Snazim sa to riesit a bojujeme s tym.Dufam na zazrak

Tohle se čte strašně špatně, bohužel, je to jedna s nejhorších diagnoz, co může psa potkat. Je mi to strašně líto, ráda bych utěšila, dala naději...ale...bohužel O amputaci by se dalo uvažovat, kdyby to bylo někde dál na noze, ale v rameni...tam už je pravděpodobnost rozlezení dál, do páteře. O metastázách po těle nemluvě. Do této razantní lečby bych nešla, zkuste jen podpořit imunitu a dát mu nějaký ten měsíc života navíc. Držte se.

17.9.2015 17:32
evinka01

XXX.XXX.201.198

Přečtěte si náš příběh (http://magicofczech.webnode.cz/tyna/zdravi-health/tynina-nozka/), u nás to sice nebylo jisté, o jaký typ nálezu jde, ale spíš to sem píšu proto, že se můžete inspirovat přírodními přípravky, které jsme užívali. největší důraz bych já osobně přičítala theranekronu, vit. C a artemisinu.

JanaR

21.1.2016 21:09
JanaR

XXX.XXX.98.125

Procházíme stejným obdobím - osteosarkom na zadní tlapě - koleno...možná v začátku, dokud je to velké jako fazole nebolí, ale v poslední fázi a velikosti tenisáku - což je náš případ - bolí! velmi to bolí! bohužel pro nás je to konec. amputace ani chemo není možná, protože druhá noha by to nezvládla. má na ni jak dysplazii tak i artrozu a po větší zátěži na ni kulhá už od jednoho roku. ještě ke všemu je to velké a těžké plemeno. tudíž podáváme léky proti bolesti a až příjde čas, tak poslední injekce. pejsek je zatím i přes občasné bolesti pořád vitální a má zájem o vše co se děje, proto i přes bolesti stále čekáme. třeba včera se mi jako malé štěně válel v čerstvě napadaném sněhu. měla jsem slzy v očích, protože vím jistě, že to je jeho poslední sníh :( tuto diagnozu bych nepřála nikomu! je to ten největší podraz ve vašem životě...vždy sem si přála, aby mi pejsek umřel spokojeně na stáří. spokojeně sice zemře. děláme pro něj první poslední a celý život byl rozmazlovaný a hlavně neskutečně milovaný. bohužel to nebude na stáří ale o několik let dříve...nejhorší je to zoufalství a bezmoc, protože nemůžete absolutně nic udělat! nelze to vyléčit...zku*vená rakovina...!

22.1.2016 07:25
Arni

XXX.XXX.32.40

Taky jsme si tím prošli. Dokud je nádor uvnitř kosti tak nebolí, dle sdělení vet. Jakmile začne vystupovat na povrch tak přijdou bolesti. Možná je amputace, tu nám navrhoval šlo o zadní končetinu. Jenže byl progres i u druhé nohy, tak jsme jej museli uspat.Bohužel.

22.1.2016 13:18
Roniček

XXX.XXX.199.61

Tak to je mi moc líto.Přesně to samé jsem prožívala před pěti měsíci.Jen měl můj pejsek jiný druh rakoviny, ale stejně to nešlo vyléčit.Byl sice na operaci, ale potom mu to začalo růst znova a to v hrozném rozsahu.Přesně vím co ted prožíváte a jak se cítíte.Já jsem taky plakala protože jsem věděla, že je to jeho poslední sníh a taky poslední Vánoce.Byl to opravdu strašný pocit.Nejvíc mě také mrželo, že neodešel na stáří, ale na tu hnusnou rakovinu.Snažte se užívat si každou chvilku kterou trávíte společně.Mě můj miláček pořád hodně chybí, ale utěšuji se, že už jej nic nebolí a je mu dobře.Přeji at s Vámi zůstane co nejdéle pokud to jeho stav dovolí.

JanaR

23.1.2016 19:17
JanaR

XXX.XXX.98.125

Snažíme se...co můžu, tak ještě fotím, abychom měli vzpomínky...:) paradoxně když nám řekli, že má artrozu a do roka či dvou nám přestane chodit, tak jsme byli připraveni na výměnu kloubu a odkládali jsme peníze...ted odkládáme peníze na pohřeb, protože nemám to srdce ho poslat z veteriny do kafilerie. :( někteří tvrdí, že jsem blázen, že chci platit pohřeb pro psa ve zhruba stejně sumě jako pro člověka, ale já mezi tím nedělám rozdíly. pro mě je pes jako dítě a to byste taky neodhodili někam na skládku, kde bude čekat na spálení :( takže čekáme, pozorujeme, v noci občas poslouchám, jestli nekňourá a zda léky pomáhají, ale vzhledem k tomu jak moc mu to během měsíce narostlo tak nám dávám ještě tak měsíc nebo dva, víc ne...pochybuji, že se dožije svých osmých narozenin, které má v dubnu.

23.1.2016 19:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

evinka01 napsal(a):
Přečtěte si náš příběh (http://magicofczech.webnode.cz/tyna/zdravi-health/tynina-nozka/), u nás to sice nebylo jisté, o jaký typ nálezu jde, ale spíš to sem píšu proto, že se můžete inspirovat přírodními přípravky, které jsme užívali. největší důraz bych já osobně přičítala theranekronu, vit. C a artemisinu.

JanaR - kamarádka bojují také s osteosarkomem už několik měsíců a myslím, že dává, jak tady píšete: tedy vím, že 100% artemisin, že ho objednávala z USA a asi i ten therankron. Říkala, že asi to psa nezachrání, ale minimálně je vidět, že to brzdí růst.
Strašně špatně se mi to čte, před Vánocema nám umřel taky náš milovaný berňák, asi nějaká rakovina, ani se na to nepřišlo, šlo to rychle, dva měsíce lítání po veterině a konec. My to máme jednodušší. Sice jsme s mužem půl dne kopali v zahradě krumpáčem hrob, ale máme naše zlato doma.

23.1.2016 19:54
Icey

XXX.XXX.118.1

Nás teď po vánocích potkalo to samé s kočičkou, akorát ona měla rakovinu na plicích. Když to u ní na veterině zjistili, dávali jí maximálně měsíc, nakonec s námi byla jen zhruba týden.

JanaR

23.1.2016 22:46
JanaR

XXX.XXX.98.125

My jsme se rozhodli neprodlužovat zbytečně nic. je to nevyléčitelné a jen proto že nás jeho odchod bolí a ještě dlouho bolet bude, tak nevidím důvod proč to brzdit lékama...kdyby na to byl lék, který by to vyřešil, tak bych pro to udělala cokoliv ale těch pár týdnů nebo měsíců navíc za to nestojjí. konec stejně jednou příjde at chceme nebo ne. nad tímto druhem rakoviny se nedá vyhrát prostě...navíc ten náš přešlechtěný voříšek je tak citlivý že nechci aby mu po nějakém agresivním léku co brzdí růst, bylo zbytečně špatně. já jsem ráda že mu není zle po těchto třech, co jsme dostali na bolest. :) sice mi doktor říkal, že i na tu chemoterapii psi většinou nereagují ale četla jsem něco jiného a když jenáš alergický i na mrkev, tak co by s ním chudákem udělala chemka :( už tak má vždy po operacích komplikace ještě na další měsíc...ale je to strašný...nikdy jsem si nemyslela že nás to potká...
p.s.: někde jsem četla, že je pohřbívání na vlastním pozemku zakázané a hrozí za to pokuta...nevím co je na tom pravdy teda...

23.1.2016 22:56

Normálně si psa můžete zakopat doma. No, není dobré ho zakopávat sousedovi k pergole nebo vedle studně, ale jinak... na vlastním pozemku no problemo.

24.1.2016 07:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

JanaR - prodlužovat za každou cenu určitě ne, to s váma souhlasím. Jen...většina lidí právě u svého psa věří v zázrak. Pokud někde byl popsaný jediný příklad takto vyléčený, tak si každý říká co kdyby?!?

Sousedd

24.1.2016 09:36
Sousedd

XXX.XXX.89.52

Normálně si psa můžete zakopat doma. No, není dobré ho zakopávat sousedovi k pergole nebo vedle studně, ale jinak... na vlastním pozemku no problemo.

No problemo bohužel jen v případě, že máte tolerantní sousedy.
Protože:
§2 zákona č.88/2014 říká JASNĚ:
Veterinární a hygienické požadavky pro místo určené pro ukládání kadáverů zvířat...
Místo určené pro ukládání kadáverů zvířat v nesmí kontaminovat vodní zdroje a musí být vzdáleno od vodních zdroju minimálně 200 m, od nejbližší stavby pro bydlení nebo rodinnou rekreaci nejméně 100 m a od hranice sousedního pozemku nejméně 50 m.

24.1.2016 15:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Sousedd napsal(a):
No problemo bohužel jen v případě, že máte tolerantní sousedy.
Protože:
§2 zákona č.88/2014 říká JASNĚ:
Veterinární a hygienické požadavky pro místo určené pro ukládání kadáverů zvířat...
Místo určené pro ukládání kadáverů zvířat v nesmí kontaminovat vodní zdroje a musí být vzdáleno od vodních zdroju minimálně 200 m, od nejbližší stavby pro bydlení nebo rodinnou rekreaci nejméně 100 m a od hranice sousedního pozemku nejméně 50 m.

Co oko nevidí, to srdce nebolí! Moc si ani neumím představit člověka, kterému by vadilo, že si na SVÉM pozemku pohřbím psa či kočku, jako že už takto pohřbených mám několik. Samozřejmě jiný případ by byl, pokud bych chtěla pohřbít třeba koně.

Janasmej

16.2.2017 21:45
Janasmej

XXX.XXX.202.51

Ani nevíte jak moc mi pomohla tahle diskuze. Mám fenku pitbulla 6 let. Včera to bylo přesně 2roky co prodělala pyothorax bohužel se neudělali z finanční nakladnosti veškeré testy zda tekutina neobsahovala rakovinotvorne buňky. Pejsek se po půlroční léčbě antb a kortikoidy zlepšil ba dokonce to vypadalo že je úplně v pořádku. Po roce a půl se ji začaly dělat na krku boule plné hnisu, ale po vyčištění se vstřebaly, následně se zacaly dělat boule na nohách se zánětem. Takže začala léčba antb a následně opět kortikoidy. Nohy se zahojilyale léčba kortikoidy stále trvá. I přes ně se jí ale na prstu u zadní nohy objevila boule. A den přesně 2roky nám na vet.potvrdili nádor. O jaký typ jde nevíme, ale prostě vím že něco je fakt špatně. Pokud by šlo o zhoubný nádor dala by nám operace "možná" pár měsíců než by se projevil další. Pokud by byl nezhoubny tak prostě pejskovi selhává už 2 roky imunitní systém dle několika lékařů a nevědí proč a tedy je obrovská pravděpodobnost že se objeví další a další problém který by mohl i zásah do nohy, amputace prstu, vyvolat. Musela jsem se i tak dnes rozhodnout co dál. A díky Vám všem jsem ráda že jste mne jen svými příspěvky utvrdili že rozhodnutí je spravne. Neoperovat, protože rekonvalescence by mohla být poslední chvíle které by s námi byl a jen by ho bolela nožička a trpěl by. Teď cubina běhá a je šťastná kdykoliv jsme venku na louce. Diky moc.

27.12.2018 10:51
zuzkafuny

XXX.XXX.43.65

My sme sa vratili od veta dnes tiez s diagnozou rakovina na kosti. Prava predna labka na dolnom klbe. Mame irskeho vlkodava. Dali mu atb., lieky od bolesti. Som z toho vystrasena. Povedali nam ze kost sa moze kazdu chvilu zlomit a uz sa nedokaze zrast len amputovat. Aku mate skusenost s vacsim psom a fungovanim o troch nohach?

27.12.2018 11:50

zuzkafuny napsal(a):
My sme sa vratili od veta dnes tiez s diagnozou rakovina na kosti. Prava predna labka na dolnom klbe. Mame irskeho vlkodava. Dali mu atb., lieky od bolesti. Som z toho vystrasena. Povedali nam ze kost sa moze kazdu chvilu zlomit a uz sa nedokaze zrast len amputovat. Aku mate skusenost s vacsim psom a fungovanim o troch nohach?

Velký špatný. Amputace osteosarkom neléčí, je to pouze paliativní záležitost, amputovaná packa nebolí. Ale nádor se vám poměrně rychle udělá jinde. A u obřího psa zrovna přední nese většinu hmotnosti těla, tzn. zásadně vadí, když noha chybí.

Imho pokud amputace, tak i s chemoterapií, to vám prodlouží život na trochu delší dobu (třeba i na rok) a pes tím pádem bude mít čas na to si na amputaci trochu zvyknout a dohojit se. Ale jen amputovat... než se naučí fungovat na třech, tak to máte zpátky.

27.12.2018 11:57
zuzkafuny

XXX.XXX.43.65

Ma sedem rokov a je to taky mega flegmatik ktoreho nikto a nic nerozhadze. Ked nemusi behat, tak si polezi. On by si tazko zvykal asi na tri labky. Labu uz aj pri zradle drzi hore... Co urobim ked sa zlomi. To bude so zmlomenou behat... ? Mam z toho kus strach. Kym sa z toho nevydychame cela rodina.

27.12.2018 12:00

zuzkafuny napsal(a):
Ma sedem rokov a je to taky mega flegmatik ktoreho nikto a nic nerozhadze. Ked nemusi behat, tak si polezi. On by si tazko zvykal asi na tri labky. Labu uz aj pri zradle drzi hore... Co urobim ked sa zlomi. To bude so zmlomenou behat... ? Mam z toho kus strach. Kym sa z toho nevydychame cela rodina.

tak jo, teď vám řeknu něco, co asi slyšet nechcete a zatím si to nepřipouštíte, ale když dojde k patologické zlomenině, tak toho psa NECHÁTE UTRATIT.Jakože hned.

Pokud ten pes končetinu nezatěžuje ani když stojí, tak je možná čas na to utracení rovnou.

Osteosarkom bolí. Hodně bolí.

27.12.2018 12:04

S osteosarkomem se to má tak, že buď se udělá amputace a chemoterapie, tam je medián přežití asi 9 měsíců, nebo se pes nadopuje vším možným proti bolesti a když mu to na chvilku pomůže, tak super. Jde o kvalitu života. Pokud leží a i když se potřebuje postavit ke žrádlu, tak stojí na třech, tak to je celkem na nic. Pokud toto léky na bolest nezměnily, pak je ten pes chudák.

A pes, jehož další přežívání je spojeno s trvalým utrpením, je kandidát na utracení a když to neuděláte, podle českých zákonů se dopouštíte týrání zvířete.

27.12.2018 12:09
zuzkafuny

XXX.XXX.43.65

S osteosarkomem se to má tak, že buď se udělá amputace a chemoterapie, tam je medián přežití asi 9 měsíců, nebo se pes nadopuje vším možným proti bolesti a když mu to na chvilku pomůže, tak super. Jde o kvalitu života. Pokud leží a i když se potřebuje postavit ke žrádlu, tak stojí na třech, tak to je celkem na nic. Pokud toto léky na bolest nezměnily, pak je ten pes chudák.

A pes, jehož další přežívání je spojeno s trvalým utrpením, je kandidát na utracení a když to neuděláte, podle českých zákonů se dopouštíte týrání zvířete.

To mu len dnes zistili. Aj ked hrcu ma uz treti tyzden. Lebo jeden vet. nam povedal ze to ma udrete. Ale mne sa to nezdalo tak sme isli inam a tam nam to potvrdili... Ooooh 😢

27.12.2018 12:15

Je to diagnóza s infaustní prognózou, tohle vám ho zabije. Není tam celkem nic, co byste mohla ukecat nebo změnit, pokud se dělal rentgen a je tam nádor v kosti, tak tam je. Opravdu nemá cenu stresovat se s tím, co bude, když dojde k patologické zlomenině. Nastane prostě jen ta chvíle, ale ona může nastat i bez zlomeniny, prostě to "jen" krutě bolí.

27.12.2018 12:43
keissa

XXX.XXX.155.174

Psi jsou zvláštní v projevu bolesti ,většinou to hodně dlouho nedavájí nijak najevo.Pokud už pes stojí o 3 nohách tak bolest musí být už opravdu velká ... a kor pokud se jedná o flegmatickeho psa ... asi bych moc dlouho nečekala a psa netrápila

27.12.2018 13:00

Je to diagnóza s infaustní prognózou, tohle vám ho zabije. Není tam celkem nic, co byste mohla ukecat nebo změnit, pokud se dělal rentgen a je tam nádor v kosti, tak tam je. Opravdu nemá cenu stresovat se s tím, co bude, když dojde k patologické zlomenině. Nastane prostě jen ta chvíle, ale ona může nastat i bez zlomeniny, prostě to "jen" krutě bolí.

.....velmi blízká kamarádka psa velkého plemene - RR...zhruba přes půl roku léčil jejich vet ATB bouli na přední noze, která se zvětšovala......když jsem to prohmátla, bylo mi tak nějak podvědomě jasné, že je to nádor - vet tvrdil, že zánět, ž se pes musel do nohy uhodit - boule byla tvrdá a nehýbala se........pak pes začal pokvikávat a nechtěl moc chodit - došlapovat na ni..........dorvala jsem je ke svému veterináři - Dg. byla potvrzena s tím, že buď amputace + chemo na chvilku anebo léky proti bolesti a až se stav zhorší nechá se důstojně odejít.....vzhledem k velikosti a váze psa jsme amputaci odmítli, dostal léky proti boleti - jako by ho pokropili živou vodou, lítal, hrál si, žral....bohužel jen necelých 1/2 roku, tak to metastázovalo na plíce a když začal odmítat žrát, přijel vet za ním na chalupu a nechal ho odejít.......

27.12.2018 13:11

.....velmi blízká kamarádka psa velkého plemene - RR...zhruba přes půl roku léčil jejich vet ATB bouli na přední noze, která se zvětšovala......když jsem to prohmátla, bylo mi tak nějak podvědomě jasné, že je to nádor - vet tvrdil, že zánět, ž se pes musel do nohy uhodit - boule byla tvrdá a nehýbala se........pak pes začal pokvikávat a nechtěl moc chodit - došlapovat na ni..........dorvala jsem je ke svému veterináři - Dg. byla potvrzena s tím, že buď amputace + chemo na chvilku anebo léky proti bolesti a až se stav zhorší nechá se důstojně odejít.....vzhledem k velikosti a váze psa jsme amputaci odmítli, dostal léky proti boleti - jako by ho pokropili živou vodou, lítal, hrál si, žral....bohužel jen necelých 1/2 roku, tak to metastázovalo na plíce a když začal odmítat žrát, přijel vet za ním na chalupu a nechal ho odejít.......

půl roku života od relativně pozdě zjištěné diagnózy je výjimečně pomalý průběh. většinou to je mnohem rychlejší sešup. třeba 14 dní kulhání, pak diagnóza a pak dva tři měsíce.

27.12.2018 13:18

půl roku života od relativně pozdě zjištěné diagnózy je výjimečně pomalý průběh. většinou to je mnohem rychlejší sešup. třeba 14 dní kulhání, pak diagnóza a pak dva tři měsíce.

..také mně udivilo, že to trvalo tak dlouho........

27.12.2018 13:19
zuzkafuny

XXX.XXX.43.65

..také mně udivilo, že to trvalo tak dlouho........

Ja mam pocit ze u nasho to ide pomerne rychlo... Az som prekvapena... Desim sa posledneho dna...

27.12.2018 13:35
saola

XXX.XXX.250.214

zuzkafuny napsal(a):
Ja mam pocit ze u nasho to ide pomerne rychlo... Az som prekvapena... Desim sa posledneho dna...

Nejlepší, co můžete pro psa udělat je, že ten poslední den nebudete protahovat a zařídíte mu ho co nejdřív. Prodlužovat utrpení nemá absolutně smysl a je to vůči zvířeti strašně nefér.
Osmiletý vlkodav je standardně kmet nad hrobem, s takouvouhle diagnózou není co řešit.
Možná se vám to zdá drsné, ale pokud máte tu diagnózu povrzenou minimálně od dvou vetů a není tam pochybnost, nechte ho uspat co nejdříve. Neotálejte.

27.12.2018 14:19

Máme kamarádku afgánku, strašně milý a veselý pes. Diagnóza osteosarkom někdy koncem jara, přední končetina. Amputace, chemo. Na podzim další nález, do toho hárání. Už jsme jí nějaký ten týden neviděli, nedělám si iluze. Život sice o pár měsíců prodloužili, ale žádná sláva.

27.12.2018 14:20
rennie111

XXX.XXX.43.146

zuzkafuny napsal(a):

Mám tiež IW. Osteosarkóm - alebo teda rakovina kostí je u vlkodavov stále jedna z najhlavnejších príčin úhynu. Prognózy sú žiaľ veľmi zlé, jedná sa o nevyliečiteľné ochorenie s veľmi rýchlym priebehom. Psík pravdepodobne nemá pred sebou viac ako niekoľko mesiacov
Ak máte túto chorobu u neho na 100% potvrdenú (treba robiť opakované RTG po niekoľkých týždňoch a porovnať zmeny na kosti, alebo urobiť odbery) tak nemôžete robiť už nič, maximálne dávať lieky proti bolesti a čakať. A keď už budete vidieť že to nezvláda nepredlžovať mu jeho trápenie. Je to moc smutné, ale taká je realita, pes ktorý má 70+ kg je bez jednej nohy stratený. Nie je to ako u čivavky že bude skackať aj o troch a ešte k tomu osteosarkóm má tendenciu metastázovať čiže je možné, že ani tá amputácia by mu nepomohla. Želám veľa síl

27.12.2018 15:31

Po zkusenosti bych nenechala nohu amputovat, ani nenechala psa podstupovat chemoterapii. Metastazy jsou dost brzo v celem tele, u nas to trvalo cca 4 mesice.

27.12.2018 15:32

zuzkafuny napsal(a):

...držte se oba......

2.1.2019 12:50
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Tak to je rychlejší než u lidí. Ale zase je pravda, že v humánní medicíně ta onko léčba je mnohem širší, předpokládám. Každopádně znám případy, které skončily úmrtím, ale od prvodiagnózy do úmrtí uběhly třeba i dva roky.

2.1.2019 12:51
zuzkafuny

XXX.XXX.240.27

fikovnice napsal(a):
Tak to je rychlejší než u lidí. Ale zase je pravda, že v humánní medicíně ta onko léčba je mnohem širší, předpokládám. Každopádně znám případy, které skončily úmrtím, ale od prvodiagnózy do úmrtí uběhly třeba i dva roky.

To by bolo super...

2.1.2019 13:30

fikovnice napsal(a):