Jak zvyknout štěně kavkazáka na obojek a vodítko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2005 20:34

Prosím,poraďte.Včera jsme si domů přivezli pejska 3 měsíce starého-kavkazáka.Potřebuju radu,jak ho naučit na obojek a vodítko,protože jsem zjitila,že to nebude tak jednoduché,jak jsem si myslela.Máme doma retrívřandu,ale ta chodila na vodítku hned při prvním pokusu,takže tam problém nebyl.Ale tenhle chlapík se vzepřel a nechtěl.Jak ho mám naučit,aby pak chodil v pohodě?

4.6.2005 08:02

alishka napsal(a):
Prosím,poraďte.Včera jsme si domů přivezli pejska 3 měsíce starého-kavkazáka.Potřebuju radu,jak ho naučit na obojek a vodítko,protože jsem zjitila,že to nebude tak jednoduché,jak jsem si myslela.Máme doma retrívřandu,ale ta chodila na vodítku hned při prvním pokusu,takže tam problém nebyl.Ale tenhle chlapík se vzepřel a nechtěl.Jak ho mám naučit,aby pak chodil v pohodě?

Já mám sice asiata, ale s tímto měl jako štěně velké problémy. Když jako 2 měsíční dostal obojek, tak se jej snažil sundat, dělal přemety a salta, otíral se o všechno a pořád se škrábal. Ze začátku jsem mu obijek nechávala tak na 6-8 hodin denně. Když jsem jej připla na vodítko, tak se začal smýkat, couvat a stavět se na zadní. V žádném případě nechtěl následovat vodítko. Když jej to chytlo (což bylo skoro pořád), tak jsem vodítko pustila a pokračovala jsem v chůzi. On mě následoval. Pak jsem zase chytla vodítko a něž si uvědomil, že je na vodítku, tak udělal pár kroků. Pak mu to došlo a zastavil se a přemýšlel. Dřepla jsem si a přivolala jej na pamlsek. A zkusili jsme se znovu rozejít. Někdy to šlo, jindy se zase vzpínal a já jsem musela opakovat tu fintu s puštěním vodítka, že když nechce, ať nechodí, že jdu sama. Opět po chvilce za mnou přiběhl a přidal se ke mně. Toto je ale nutné nacvičovat v klidném prostředí bez rušivých vlivů, protože pastevci jsou docela nezávislí a je mi jasné, že kdyby jej něco velmi zaujalo, s klidem by odběhl pryč. Rozhodně ale nedoporučuji jej násilím smýkat, jak mu to bude nepříjemné, bude sebou mlátit a dostane z toho špatný návyk.

5.6.2005 20:34

berta napsal(a):
Já mám sice asiata, ale s tímto měl jako štěně velké problémy. Když jako 2 měsíční dostal obojek, tak se jej snažil sundat, dělal přemety a salta, otíral se o všechno a pořád se škrábal. Ze začátku jsem mu obijek nechávala tak na 6-8 hodin denně. Když jsem jej připla na vodítko, tak se začal smýkat, couvat a stavět se na zadní. V žádném případě nechtěl následovat vodítko. Když jej to chytlo (což bylo skoro pořád), tak jsem vodítko pustila a pokračovala jsem v chůzi. On mě následoval. Pak jsem zase chytla vodítko a něž si uvědomil, že je na vodítku, tak udělal pár kroků. Pak mu to došlo a zastavil se a přemýšlel. Dřepla jsem si a přivolala jej na pamlsek. A zkusili jsme se znovu rozejít. Někdy to šlo, jindy se zase vzpínal a já jsem musela opakovat tu fintu s puštěním vodítka, že když nechce, ať nechodí, že jdu sama. Opět po chvilce za mnou přiběhl a přidal se ke mně. Toto je ale nutné nacvičovat v klidném prostředí bez rušivých vlivů, protože pastevci jsou docela nezávislí a je mi jasné, že kdyby jej něco velmi zaujalo, s klidem by odběhl pryč. Rozhodně ale nedoporučuji jej násilím smýkat, jak mu to bude nepříjemné, bude sebou mlátit a dostane z toho špatný návyk.

No jak tak ctu to o premetech a kotrmelcich, tak se musim smat:))) Vzhledem k tomu, ze ted mame doma 6ti mesicniho kavkaziho silence tak mame jiste cerstve zkusenosti.
PRvni nasazeni obojku probehlo naprosto bez problemu, stejne jako ostatni, pes to vubec nevnimal, nebo to bylo pod jeho uroven. Dulezite podle mne je odpoutat jeho pozornost. V nasem pripade jako odpoutani pozornosti spolehlive zabiraji piskoty a susenky.
Horsi to bylo s voditkem, jak ten maly nerad ucitil ze je na voditku tak zacalo rodeo:)) Skakal metr do vzduchu valel se a nechtel se nechat kamkoliv vest. Vesmes se osvedcilo ho zaujmout zase treba lakanim na piskotek nebo susenku a voditko mu nechavat uplne volne, u nas byo dulezite aby tohle vsechno probihalo venku. Tim myslim nekde mimo nasi zahradu, kde byl pejsek doma. On pak mel desne moc starosti se sledovanim vsech tech veci kolem takze nemel cas si vsimat voditka. Jiste obcas se zasekl, predvedl svoji akrobatickou sestavu a ani se nehnul. Ale chce to jen trpelivost a trpelivost. Priznavam se, ze pokud zacal takhle vyvadet uz pozdeji tak dostal vychovnou pres zadek. Rozhodne neradim psa trestat a bit, to v zadnem pripade. Jen naznacuju, ze spravne zvolene placnuti ve spravne zvolenou chvili je nad zlato:)) Je to stejne jako u lidskych deti:)
Ale vazne, chce to psa zamestnat necim jinym, odvest jeho pozornost a hlevne ooobrovskou trpelivost. Ale to plati u kavkazaku asi pri vsem!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík