Dobry den,
chtela bych poprosit o radu. Nas temer dvoulety vymar vcera poprve zavrcel na cloveka a dneska se to opakovalo. Tyto lidi zna, i kdyz je ted asi 3 mesice nevidel. Jsou to majitele ubytovny, kam jezdime pracovne. Pesan lezel na pelechu v takove spolecenske mistnosti, kde nas bylo vic a oni prisli vecer za nama. Pes chtel stekat, jako ze hlida, to jsem mu zakazala, ale kdyz prisli a chteli ho obejit, tak vrcel. Pak sice zacal vrtet ocasem, ale stejne jeste vrcel. Pripada mi, ze zacina i vic v posledni dobe stekat, jako ze si hlida teritorium.
Jeste dodam, ze majitele ubytovny maji psa, se kterym se ten nas zrovna nemusi, tak jestli ho treba citil?
Poradte mi, jak se mam zachovat, nechci, aby mi pes vrcel na lidi, do ted byl s kazdym kamarad.
Dekuji L
slaimer
napsal(a):
Dobry den,
chtela bych poprosit o radu. Nas temer dvoulety vymar vcera poprve zavrcel na cloveka a dneska se to opakovalo. Tyto lidi zna, i kdyz je ted asi 3 mesice nevidel. Jsou to majitele ubytovny, kam jezdime pracovne. Pesan lezel na pelechu v takove spolecenske mistnosti, kde nas bylo vic a oni prisli vecer za nama. Pes chtel stekat, jako ze hlida, to jsem mu zakazala, ale kdyz prisli a chteli ho obejit, tak vrcel. Pak sice zacal vrtet ocasem, ale stejne jeste vrcel. Pripada mi, ze zacina i vic v posledni dobe stekat, jako ze si hlida teritorium.
Jeste dodam, ze majitele ubytovny maji psa, se kterym se ten nas zrovna nemusi, tak jestli ho treba citil?
Poradte mi, jak se mam zachovat, nechci, aby mi pes vrcel na lidi, do ted byl s kazdym kamarad.
Dekuji L
tak pokračujte v zakazování
slaimer
napsal(a):
A konkretne treba? Dat najevo, ze takhle se proste chovat nebude, poslat na pelech a kdyz to udela znova? Ted jsem byla asi pul hodinky cvicit poslusnost, to by asi taky mohlo pomoct.
Diky za dalsi rady L
ano, to by také mohlo pomoci. ano a když to nepomůže, tak ho ještě můžete otočit na lopatky.
slaimer
napsal(a):
Dobry den,
Dekuji L
Otočit na lopatky? Já myslím, že zadavatelka nemá problémy s vyjasňováním si pozic ve smečce ani nic podobného, nemyslím si , že by to pes pochopil.
Zadavatelce: Mám fenu z útulku, která se tam narodila a neproběhla u ní ta správná socializace vůči lidem, takže problémy s tím související řešíme neustále. Např i vrčení na lidi, přehnaná ostražitost a bránění si "svého". Musím být neustále ve střehu a "vidět" i za roh. Problémy míváme hlavně, když se někde "usadíme", což má za následek, že fena má tendence hlídat kolem sebe všechno a všechny. Pokud k nám přichází někdo cizí, tak už předem feně řeknu, že je to v pořádku, ať to neřeší. Pomůže také rozptýlení, fenu posadit, položit (myslím povelově, ne žádné otáčení na záda), myšlenkově "zaměstnat", hlavně NĚCO udělat, nenechat ho myslím, že Váš pes pouze hlídá prostor kolem sebe a samozřejmě Vás, ačkoli to třeba byli lidi, které už někdy viděl.