Prosím o radu,mám doma 4-měsíční štěně německé dogy a ono pořád vytahuje smetí z koše.Nemáte nějaký návod jak ho to odnaučit?Máme doma další dva psy,ale ti mi tohle nedělají,tak si s tím nevím rady.Poradíte?
maťa

XXX.XXX.80.144
causinka2
napsal(a):
Prosím o radu,mám doma 4-měsíční štěně německé dogy a ono pořád vytahuje smetí z koše.Nemáte nějaký návod jak ho to odnaučit?Máme doma další dva psy,ale ti mi tohle nedělají,tak si s tím nevím rady.Poradíte?
Není nic jednoduššího, než ve vaší nepřítomnosti odpadkový koš "zamčít", či zavřít, nebo prostě přendat zcela mimo dostupnost štěnda Ve vaší přítomnosti hlídat a pejskovi "při činu" důrazně vysvětlit, že to nesmí!
Trpělivost a důslednost se vyplatí, nebojte
causinka2
napsal(a):
mě už tohle trápí přes rok, ale začala to dělat dospělá fenka. Ať dělám co dělám, nic krom zavírání koše za mé nepřítomnosti do koupelny nezabírá. Druhá fenka to nedělá. V mé přítomnosti si ho vůbec nevšímá, ale jakmile odejdu šup a už se v něm hrabe a hledá něco dobrého. Už jsem hledala nějaký těžký pro ní těžko otevíratelný koš, ale nic jsem nenašla:-(
causinka2
napsal(a):
Opravdu není nic jednoduššího,než odpaďák zajistit tak,aby se k němu pes nedostal.Já mám bufeťáky chrťáky a na místo pod linkou,kde mám odpaďák mi mužskej udělal papundeklový dvířka se zavíráním na na kličku,jako u králíkárny.
Je to hlavně pro můj klid a zdraví psů.
causinka2
napsal(a):
Můžete do koše zasunout nafukovací balonek nebo na koš připevnit alarm- takový ten ze dvou částí, co začne ječet, když se od sebe oddálí.
matahari
napsal(a):
Můžete do koše zasunout nafukovací balonek nebo na koš připevnit alarm- takový ten ze dvou částí, co začne ječet, když se od sebe oddálí.
Tchýni se zase pořád v koši hrabala její bíglice. Jednou jsem na koš dala zavařovací sklenici. Ta když pes strčil čumák do koše spadla a rozbila se, pes se lekl a utekl. Od té doby to nedělá. A to tam tu sklenici už nikdy nedala.
Zkuste to, záleží teda, jestli máte koš, se kterým toto půjde provédst.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje fena určitě chtěla být popelářem...no naučilo nás to vynášet odpadky více než pravidelně...nejdřív jsme měli koš s víkem - taková ta kolíbka...tam lezla pravidelně, tak jsme koupili takovej ten nerez - šlápneš a koš se otevře - stál hromadu peněz, ale co bych pro psy neudělala, trvalo jí to skoro týden než přišla na to, jak do něj...a žádný další speciál nebudu kupovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Doga tazatelky je již zřejmě po smrti...
rachel
napsal(a):
Tchýni se zase pořád v koši hrabala její bíglice. Jednou jsem na koš dala zavařovací sklenici. Ta když pes strčil čumák do koše spadla a rozbila se, pes se lekl a utekl. Od té doby to nedělá. A to tam tu sklenici už nikdy nedala.
Zkuste to, záleží teda, jestli máte koš, se kterým toto půjde provédst.
Není nad to ohrozit psa střepy ze skla... kam na takové návody chodíte? Nebo jste to vymysleli sami?