usajka
napsal(a):
Kamoska kupuje pejskovi pedigree,tak jsem se chtěla zeptat,jaký názor na toto krmení máte,nebo co byste by ji v této cenové kategorii doporučili?děkuji
Pedigree nic moc... Žádné maso, hodně soli, hodně barviček, špatná konzervace...
V nižší cennové kategorii bych doporučila Brit. 15 kg se dá koupit za 650 Kč. Je to prémiovka, český výrobce.
Pedigree má sice krásné reklamy, ale svému psu od této značky dávám pouze pochoutky a to jen zřídka, protože mám pocit, že i ty pochoutky obsahují dost soli.
usajka
napsal(a):
Kamoska kupuje pejskovi pedigree,tak jsem se chtěla zeptat,jaký názor na toto krmení máte,nebo co byste by ji v této cenové kategorii doporučili?děkuji
Pedigree bych snad nedala ani slepicím...
Z těch levnějších: Brit, CHicopee, Agil, Anka, Brasa, Nutrican, Sportmix a dá se i Brit Care.
Já osobně bych volila Brit Care, či Chicopee.
saabinka
napsal(a):
Pedigree bych snad nedala ani slepicím...
Z těch levnějších: Brit, CHicopee, Agil, Anka, Brasa, Nutrican, Sportmix a dá se i Brit Care.
Já osobně bych volila Brit Care, či Chicopee.
Proč ne slepicím?
Když se podíváte na složení tak zrovna Pedigree by měl slepicím vyhovovat.
K vámi zvoleným krmivům bych přidal Shur-gain.
stan
napsal(a):
Proč ne slepicím?
Když se podíváte na složení tak zrovna Pedigree by měl slepicím vyhovovat.
K vámi zvoleným krmivům bych přidal Shur-gain.
Tohle nepochopim zas já, psum byste Pedigree nedali ( já taky ne) a slepicím - kde pak jíte vajíčka jo. To vám nevadí, že byste ty barviva a konzervanty jedli vy?
lucaf
napsal(a):
A vyzkoušel už někdo EDDY?
Jestli si dobře vzpomínám, tak granule Eddy jsou takové barevné jakoby čtverečky... červneý, zelený, žlutý...?? Jsou to ony? Nejspíš jsem je viděla někde v chovkách, ale tohle bych psovi nedala..
Čistě teoreticky...
Když už bych na tom byla tak hrozně špatně, že bych psovi nemohla dopřát ani prémiovku, tak bych volila aspoň marketovku bez barviček....
jowana
napsal(a):
Tohle nepochopim zas já, psum byste Pedigree nedali ( já taky ne) a slepicím - kde pak jíte vajíčka jo. To vám nevadí, že byste ty barviva a konzervanty jedli vy?
Nemyslím si, že by Pedigree někdo krmil slepice, už jen proto, že je moc drahý, když kvalitní krmná směs stojí kolem 8 Kč. Spíš je to takový přirovnáví, že dle složení je to pro zrnožravce. Jinak můj názor na Pedigree je .
usajka
napsal(a):
Pdigree, Whiskas a jim podobný značky . Ani konzervičku nedávám potkanům a kupuju jim dražší. Prtž vím, že v tomhle je převážně vše sůl a je to hnus..
Pokud někdo chce brzo mít psa nemocnýho atd, ať mu to kupuje.. Ale jinak těm psům a kočkám to ničí vnitřnosti atd... Člověk by taky nejedl něco co je nehorázně slanýho.. Ale psi nemají na výběr, dostanou to do misky a nic jinýho..
My krmíme Fitminem a Imperial food a jsme nanejvýš spokojeni..
mari5demi
napsal(a):
Pdigree, Whiskas a jim podobný značky . Ani konzervičku nedávám potkanům a kupuju jim dražší. Prtž vím, že v tomhle je převážně vše sůl a je to hnus..
Pokud někdo chce brzo mít psa nemocnýho atd, ať mu to kupuje.. Ale jinak těm psům a kočkám to ničí vnitřnosti atd... Člověk by taky nejedl něco co je nehorázně slanýho.. Ale psi nemají na výběr, dostanou to do misky a nic jinýho..
My krmíme Fitminem a Imperial food a jsme nanejvýš spokojeni..
To je těžký! Máma má 15letýho britskýho kocoura, tenkrát tu nic jinýho nebylo a whiskas s friskies patřilo k vyššímu levelu krmiva, takže kupovala tohle, jak kapsičky, tak granule, kocour dodnes s ničím nikdy neměl problémy, já krmím fenku teď z finančních důvodů Brasou, nebo Chicopee, dřív jsme ale prošli Kronchcem, Royal Caninem, First Mate apod...mám koťátko na Hillsu a RC a přesto neodsuzuju, když někdo krmí Pedigreečkem, nebo Whiskasem. Začínám si totiž fakt myslet, buď to zvíře zdravý je a když dostává bokem syrový maso, sýry, jogurty, zeleninu...není to zas až taková tragedie, oproti tomu krmíte psa Hillsem od mala a pojde vám na selhání ledvin (kamarádka měla bohužel tu smůlu) - prostě si genetika nevybírá, čím krmíte, alespoň to mně ukazuje poslední dobou to, co vidím kolem sebe, spoustu zdravých zvířat, který byly odchovaný na Chapi a spoustu alergiků, kteří musí mít speciální dietní granule...je to jen můj názor.
helenar
napsal(a):
To je těžký! Máma má 15letýho britskýho kocoura, tenkrát tu nic jinýho nebylo a whiskas s friskies patřilo k vyššímu levelu krmiva, takže kupovala tohle, jak kapsičky, tak granule, kocour dodnes s ničím nikdy neměl problémy, já krmím fenku teď z finančních důvodů Brasou, nebo Chicopee, dřív jsme ale prošli Kronchcem, Royal Caninem, First Mate apod...mám koťátko na Hillsu a RC a přesto neodsuzuju, když někdo krmí Pedigreečkem, nebo Whiskasem. Začínám si totiž fakt myslet, buď to zvíře zdravý je a když dostává bokem syrový maso, sýry, jogurty, zeleninu...není to zas až taková tragedie, oproti tomu krmíte psa Hillsem od mala a pojde vám na selhání ledvin (kamarádka měla bohužel tu smůlu) - prostě si genetika nevybírá, čím krmíte, alespoň to mně ukazuje poslední dobou to, co vidím kolem sebe, spoustu zdravých zvířat, který byly odchovaný na Chapi a spoustu alergiků, kteří musí mít speciální dietní granule...je to jen můj názor.
úplně s tebou souhlasím. Mám fenu NO a malého křížence, oběma je 6 let, fena není na výstavy, nemá rodokmen, ale je pro radost a taky na to, aby na dvoře budila hrůzu (to se jí moc nedaří ) Krmím převážně granule Propesko, (doufám, že mě za to neukamenujete
), psům ohromně chutnají a vypadají po nich moc pěkně. Kromě toho dostávají občas vajíčko a kozí mléko, jinak samozřejmě masové zbytky. Oba psi mají krásnou lesklou srst a pěknou postavu. Takže nemám důvod jim kupovat krmení 3x dražší!
danurba
napsal(a):
úplně s tebou souhlasím. Mám fenu NO a malého křížence, oběma je 6 let, fena není na výstavy, nemá rodokmen, ale je pro radost a taky na to, aby na dvoře budila hrůzu (to se jí moc nedaří ) Krmím převážně granule Propesko, (doufám, že mě za to neukamenujete
), psům ohromně chutnají a vypadají po nich moc pěkně. Kromě toho dostávají občas vajíčko a kozí mléko, jinak samozřejmě masové zbytky. Oba psi mají krásnou lesklou srst a pěknou postavu. Takže nemám důvod jim kupovat krmení 3x dražší!
Taky jsem si myslela, že nemám důvod cokoli měnit na péči o vlasy, skoro 40 let. Barvy, šampony z drogerie....a pak přišly velké problémy a já zjistila, co si to vlastně plácám na hlavu. A tak je to i s tím vaším levným krmením. Jenže když začne odcházet ledvina, nebo játra, je celkem pozdě něco měnit.................
danurba
napsal(a):
Je to každého věc, čím chce krmit. Já krmím prémiovkou, ale znám spousty psů, co se dožili krásnýho věku a byli krmeni Pedigree nebo Friskies nebo jak tady paní psala, Propeskem.
Můj děda měl loveckýho psa - ohaře. Byl krmen Chapy a dožil se 18ti let. A to byl denodenně v lese a tvrdě pracoval... Nikdy žádný problém, jen jednou zánět v uchu z "kvetoucí" vody...
helenar
napsal(a):
Tak v tohle taky tajně doufám. Pesan zbaští cokoliv co mu dám, ale kocour, ten se vyžívá právě v těch fuj značkách. Čím levnější mu koupím, tím víc je našen a pomlaskává. Tak má v misce Acanu nebo Orijen, což bere jako nutné zlo a když už moc žebroní, že už to fakt nechce, tak mu tam přisypu levnou Purinu. V té se teď docela vyžívá
Maso taky zrovna nemusí (to si obstarává sám čerstvé ), ale miluje kapsičky Whiskas. Tak mu dávám vždy večer půlu, aby žral i ty granule, jinak kdyby mohl, tak baští jen ten Whiskas.
Hafina teď dostává Agil a to složení není vůbec špatné, takže pokud je to po pravdě, tak bych řekla, že jsou to fajn české granule.