ewanie
napsal(a):
Tak mě napadlo. Máme boloňáka a mám pocit že jsou daleko krásnější ostříhaní , až budu doma doložím fotku. Co myslíte Vy? Přijde mi že s těma dlouhýma chlupama jim to moc nesekne. Krátkosrstý boloňák. To je něco. Zajímají mě názory popř kolik majitelů tyhle prcky stříhá?
když tehle pes, nebo jakýkoliv jemu podobný (myslím stylově) není udržovaný a stříhaný a česaný....vypadá jako násada na koště...asi takovej je můj názor.
ewanie
napsal(a):
Nerozumíme si mám namysli toto plemeno nakrátko. Oni mají srst +- 7 cm. Já mám namysli ostříhání na -+0,5cm . Nemyslím to zle jen se ptám. Je to blbý dotaz nebo se něco nezdá?
Já sem zastánce pejsků, co vypadají k světu...tak třeba westíka bych nemohla..nebo tak celkově...nelíbí se mi neotříhaný...a pořád ho udržovat by nebylo pro mě..to samé tady...ikdyž mají jen 7cm..je to lepší když jsou na krátko...ale myslím si, že lidi co si kupují tyhle psy si je koupily pro jejich vzhled...tak nevím že se to hojně deformuje...ale lepší....když se to ostrříhá..než chlupatá malá koule s bobkama u zadku
sabina
napsal(a):
Já sem zastánce pejsků, co vypadají k světu...tak třeba westíka bych nemohla..nebo tak celkově...nelíbí se mi neotříhaný...a pořád ho udržovat by nebylo pro mě..to samé tady...ikdyž mají jen 7cm..je to lepší když jsou na krátko...ale myslím si, že lidi co si kupují tyhle psy si je koupily pro jejich vzhled...tak nevím že se to hojně deformuje...ale lepší....když se to ostrříhá..než chlupatá malá koule s bobkama u zadku
tchýně má bolonáka a když je zarostlý tak se mi vůbec nelíbí. líbí se mi tak na 1,5,cm to hezky vynikne tvar jeho těla. když je to dlouho co nebyly na stříhání tak je to na něm vidět, je takový urousaný a prostě se mi nelíbí. takže já jsem jednoznačně pro stříhání.
rude
napsal(a):
tchýně má bolonáka a když je zarostlý tak se mi vůbec nelíbí. líbí se mi tak na 1,5,cm to hezky vynikne tvar jeho těla. když je to dlouho co nebyly na stříhání tak je to na něm vidět, je takový urousaný a prostě se mi nelíbí. takže já jsem jednoznačně pro stříhání.
My jsme toto plemeno kupovali kvůli povaze a taky kvůli tomu že maminka byla stříhaná a moc se nám líbila tatínek byl plemenný takže nebyl stříhán tak ten nebyl nic moc. Prcka jsme nechali zarostlého jen chvíli dokud byl malý ale pak hurá pod strojek. Sousedi mají taky boloňáka a nechali ho zarůst. Ne že by o něj nepečovali ale srst u pacek , čumáku a kolem očí má začervenalou a náš smrad ne. Pěkně mu to vystříháme a líp se to čístí.
ewanie
napsal(a):
My jsme toto plemeno kupovali kvůli povaze a taky kvůli tomu že maminka byla stříhaná a moc se nám líbila tatínek byl plemenný takže nebyl stříhán tak ten nebyl nic moc. Prcka jsme nechali zarostlého jen chvíli dokud byl malý ale pak hurá pod strojek. Sousedi mají taky boloňáka a nechali ho zarůst. Ne že by o něj nepečovali ale srst u pacek , čumáku a kolem očí má začervenalou a náš smrad ne. Pěkně mu to vystříháme a líp se to čístí.
Máme fenečku bolonˇáčka, kupovali jsme jí proto jakou mají povahu a především jsme v bytě a jednoho velkého pejska už máme. Nějakou dobu jsme jí nechali nestříhanou, nakonec jsem se rozhodla, že jí nechám ostříhat už kvůli létu a také kvůli lepší údržbě srsti. Ostříhaní se mi líbí mnohem víc, to je fakt a navíc jak píšeš, lépe se udržuje a čistí srst kolem očí, také to má vystříhané. Kdybych to měla posoudit, před a po : předtím jsme měli bílou chlupatou kouli a nyní máme doma roztomilého plyšáka.