ahoj, kolem očí našeho bulíka se poslední dobou začlo vytvářet strašně moc "ospálků", a to tak, že když se ráno probudí, tak to má okolo každého oka. Jsou to fakt nánosy. Jednu chvíli jsem kapala kapky na zánět spojivek ale nezabíralo to. Může to být vlivem prašného prostředí nebo tak?
janikaa
napsal(a):
ahoj, kolem očí našeho bulíka se poslední dobou začlo vytvářet strašně moc "ospálků", a to tak, že když se ráno probudí, tak to má okolo každého oka. Jsou to fakt nánosy. Jednu chvíli jsem kapala kapky na zánět spojivek ale nezabíralo to. Může to být vlivem prašného prostředí nebo tak?
Měli jsme u bulů zcela totožnou zkušenost! Koncem léta plné oka ospalků. Vyřešili jsme to tím, že po každé procházce v tomto období oči vypláchneme (kapátkem) Ophtalem.
Bulíci mají ty oči takové zapadlé a jakákoliv nečistota, semínka, prach se jim v nich drží. Teď mají trávy semena a prostě ty buličí oči dráždí!
Lucie
pinoha
napsal(a):
Měli jsme u bulů zcela totožnou zkušenost! Koncem léta plné oka ospalků. Vyřešili jsme to tím, že po každé procházce v tomto období oči vypláchneme (kapátkem) Ophtalem.
Bulíci mají ty oči takové zapadlé a jakákoliv nečistota, semínka, prach se jim v nich drží. Teď mají trávy semena a prostě ty buličí oči dráždí!
Lucie
Vyzkoušel jsem u FB už kdeco a také se jenoznačně přimlovám za Ophtal, možná ještě tak Ophtalmo-Evericil, ale rozhodně nic, co má v názvu septonex
janikaa
napsal(a):
Mám moc dobrou zkušenost s bylinkou, která se jmenuje světlík lékařský. Koupí se normálně sušený v prodejně bylin nebo čajů nebo někdy v lékárně. Uvařím hrnek "čaje" a mám ho na kredenci. Vždycky, když si vzpomenu, otřu psovi oči vatou nebo tamponem namočeným do toho čaje. Má pokleslá spodní víčka a částečně odkrytou spojivku, takže měl oči často podrážděné a tohle mu fakt pomáhá.
janikaa
napsal(a):
Naši bulíci mívají zalepené oči, když dostávají granule. Toto léto krmíme jenom masem s přílohou a oči mají naprosto čisté. A to tak bylo i u naší nejstarší fenky,alergičky. Pokud měla granule, tak měla zalepené oči.