Postroj pro psa nebo obojek ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

happyhvezda

13.8.2009 11:52
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

Ahoj, nevím zda tu už bylo toto téma, ale zajímal by mě názor na tento postroj pro mladého psa ( Akita Inu ). Máte s tým někdo zkušenosti ?

13.8.2009 12:02
kevin

XXX.XXX.80.235

happyhvezda napsal(a):
Ahoj, nevím zda tu už bylo toto téma, ale zajímal by mě názor na tento postroj pro mladého psa ( Akita Inu ). Máte s tým někdo zkušenosti ?

na postroji může časem pes více táhnout. pokud chceš někdy psa učit tahat, tak na to by měl být postroj

happyhvezda

13.8.2009 12:16
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

kevin napsal(a):
na postroji může časem pes více táhnout. pokud chceš někdy psa učit tahat, tak na to by měl být postroj

Nyní mam téměř 4 měsíčni fenku a nevím na čem je lepší ji učit, z postroje co měla už vyrostla a tak nevím co ji teď pořídit

13.8.2009 12:25
kevin

XXX.XXX.80.235

happyhvezda napsal(a):
Nyní mam téměř 4 měsíčni fenku a nevím na čem je lepší ji učit, z postroje co měla už vyrostla a tak nevím co ji teď pořídit

myslím si, že by jsi měla pořídit obojek aby jste pak neměli problém s taháním, to na postroji korigovat není dobré

happyhvezda

13.8.2009 12:36
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

kevin napsal(a):
myslím si, že by jsi měla pořídit obojek aby jste pak neměli problém s taháním, to na postroji korigovat není dobré

Kožený obojek se ji lehce přetáhne přes hlavu a na řetískový ( stahovací ) je podle mě ještě malá . A přijde mi blbé ji kožený obojek zapínat na těsno aby nesklouzl.

13.8.2009 12:36
lavacca

XXX.XXX.1.3

happyhvezda napsal(a):

Tak my máme doma samojeda. Normálně nosí obojek, když jdeme na delší procházku ven, tak mu dávám postroj.

Co se týče tahání = postroj ani bych neřekla. Pro mě je lepší postroj, protože náš samojed má lovecké sklony a když vystartuje, tak se na obojku škrtil(ze začátku se ho snažil i sundat). Když má postroj, tak mu v podstatě trhnu(spíš ho jen přidržím) celým tělem. Je s ním tak i lepší manipulace - když má postroj.

Jinak ale štěně bych učila raději normálně na obojek, tak cca od roku bych jí brala na delší procházky na postroji.

a tady fotečka našeho samíka Andyho (bohužel ho nemám vyfoceného s postrojem - máme ho od Beatinu - je navlékací přes hlavu)

13.8.2009 12:52
kevin

XXX.XXX.80.235

lavacca napsal(a):
Tak my máme doma samojeda. Normálně nosí obojek, když jdeme na delší procházku ven, tak mu dávám postroj.

Co se týče tahání = postroj ani bych neřekla. Pro mě je lepší postroj, protože náš samojed má lovecké sklony a když vystartuje, tak se na obojku škrtil(ze začátku se ho snažil i sundat). Když má postroj, tak mu v podstatě trhnu(spíš ho jen přidržím) celým tělem. Je s ním tak i lepší manipulace - když má postroj.

Jinak ale štěně bych učila raději normálně na obojek, tak cca od roku bych jí brala na delší procházky na postroji.

a tady fotečka našeho samíka Andyho (bohužel ho nemám vyfoceného s postrojem - máme ho od Beatinu - je navlékací přes hlavu)

pokud se z obojeku vysmekne, tak se dá pužít polostahovbací

13.8.2009 12:54
kevin

XXX.XXX.80.235

kevin napsal(a):

někdo (týká se to spíš velkých psů) psa na postroji neudrží

happyhvezda

13.8.2009 13:08
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

kevin napsal(a):
někdo (týká se to spíš velkých psů) psa na postroji neudrží

Prozatím ji udržim, teď chodila na postroji protože se bála aut a měla jsem strach, že z obojku se mi vyvlíkne a vběhne na cestu. U postroje se dala lehce udrržet.

13.8.2009 13:14
kevin

XXX.XXX.80.235

happyhvezda napsal(a):
Prozatím ji udržim, teď chodila na postroji protože se bála aut a měla jsem strach, že z obojku se mi vyvlíkne a vběhne na cestu. U postroje se dala lehce udrržet.

šlo mi jen o to, aby jsi neodnaučovala pak tahání na postroji, protože jestli chceš dělat nějaký sport na postroji, tak to by nebylo dobré, protože se dává psům postroj aby se mohl dobře zapřít...

13.8.2009 13:19
impact

XXX.XXX.209.78

happyhvezda napsal(a):

Ohledně výcviku psa v chůzi u nohy či na vodítku by mělo být naprosto naprosto jedno, jestli má pes obojek nebo vodítko. Pes se učí chodit pomocí správné motivace a ne smýkáním za obojek.

Ale, jak už tady padlo - pokud se budete se psem věnovat v dospělosti sportu s nutností tahu, na postroj bych ho neučila.

Já osobně jinak preferuju obojky. Především jsem líná zapínat postroje a při větším množství psů je pro mě opravdu jednodušší naházet jim přes hlavu obojky a jít. Zabere to doma míň místa. Jsou jednodušší na údržbu a hlavně stejně k tomu vodítka používám jen na ozdobu. U nás to totiž šlape takhle - http://www.stream.cz/video/9/32 0266-nudlickov-a-kapo-mafo

13.8.2009 13:31
kevin

XXX.XXX.80.235

impact napsal(a):
Ohledně výcviku psa v chůzi u nohy či na vodítku by mělo být naprosto naprosto jedno, jestli má pes obojek nebo vodítko. Pes se učí chodit pomocí správné motivace a ne smýkáním za obojek.

Ale, jak už tady padlo - pokud se budete se psem věnovat v dospělosti sportu s nutností tahu, na postroj bych ho neučila.

Já osobně jinak preferuju obojky. Především jsem líná zapínat postroje a při větším množství psů je pro mě opravdu jednodušší naházet jim přes hlavu obojky a jít. Zabere to doma míň místa. Jsou jednodušší na údržbu a hlavně stejně k tomu vodítka používám jen na ozdobu. U nás to totiž šlape takhle - http://www.stream.cz/video/9/32 0266-nudlickov-a-kapo-mafo

Souhlasím, právě, že jsem nechtěla, aby někdo smíkal dokonce za postroj a aby pak někdo měl problém psa na postroji udržet a na obojek když pes není zvyklý, tak je to nepříjemné. Pokud se pak bude chtít věnovat nějakému sportu na postroji, tak by pes měl vědět, že dopostroje se může pořádně opřít.

13.8.2009 13:36
kevin

XXX.XXX.80.235

kevin napsal(a):
Souhlasím, právě, že jsem nechtěla, aby někdo smíkal dokonce za postroj a aby pak někdo měl problém psa na postroji udržet a na obojek když pes není zvyklý, tak je to nepříjemné. Pokud se pak bude chtít věnovat nějakému sportu na postroji, tak by pes měl vědět, že dopostroje se může pořádně opřít.

hezké video

13.8.2009 19:33
lavacca

XXX.XXX.1.3

kevin napsal(a):

No, právě. Na polostahováku se škrtil a z normálního se jednou skoro úplně vyvlékl. A vyberte si.

13.8.2009 19:37
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
No, právě. Na polostahováku se škrtil a z normálního se jednou skoro úplně vyvlékl. A vyberte si.

Jinak pokud potřebuji, aby zabral..třeba když zapadnu do sněhu a nemůžu se vyškrábat ven , tak stačí povolit víc vodítko. Normálně ho totiž vodím na kratším vodítku.

14.8.2009 07:13
alda

XXX.XXX.52.179

kevin napsal(a):
hezké video

Pro velká plemena je lepší spíše postroj ( dle doporučení veta ) s ohledem na zdravotní rizika - možné nemoci páteře např.Woblerův syndrom atd.

maťa

14.8.2009 08:51
maťa

XXX.XXX.80.144

happyhvezda napsal(a):

Pořídila bych oboje. Mám na Puffinky - Papillon a kříženka Nudle - postroje, páč u těch prcků je to docela nutnost, hlavně u Papiše, na ten jeho pidi krčíček
A u obříků mám jak obojky, tak postroje, teda u Kavkaze postroj nemám, kdyby mohl chodit na celodenní a více denní tůry, pořídila bych ho ale, ptž je to pro pesana pohodlnější. Má ovšem v háječku klouby, a tak chodíme na krátké, leč časté proťápky.
U ovčáka ale postroj mám, tam ho používám právě na tůry - ale to má i obojek - a na běh s ním Obojky mají oba 4 cm široké, nylonové, stahovací a jsou super! Neničí srst, při stahnutí jsou dostatečně široké a měkké, tže se pes nedusí a neubližuje mu to
Ale je pravda, že jsem pitomec zpočátku dávala postroj i na obyč proťápku a nyní mi ovčák při běhu netáhne plynule, jak by správně měl, a asi už ani nebude To byla ale moje chyba, zase ho potřebuji mít poslušného na syknutí, je to tvrďák, tže nechat ho "růst jak dříví v lese" s tím, že jedině tak bude super v tahu, je pro mě na nic Běháme jen rekreačně, tož se s tím nějak vyrovnám
Jináč vždy sem měla na své psy jak obojky, tak postroje a střídala to dle potřeby Pokud se pesan brzy dobře vychová, netáhne ani na tom, ani na onom - když nemá - a neničí si tak krční páteř a nic. Páč takovej postroj na obříka v růstu, špatně sedící - a většina majitelů postroj na míru šitej nekoupí, neb pes roste každým dnem - může nadělat víc škody, než užitku, ne sice s krční páteří, ale zato s lokty!!! Tže na to pozor

14.8.2009 13:00
sabina

XXX.XXX.64.178

maťa napsal(a):
Pořídila bych oboje. Mám na Puffinky - Papillon a kříženka Nudle - postroje, páč u těch prcků je to docela nutnost, hlavně u Papiše, na ten jeho pidi krčíček
A u obříků mám jak obojky, tak postroje, teda u Kavkaze postroj nemám, kdyby mohl chodit na celodenní a více denní tůry, pořídila bych ho ale, ptž je to pro pesana pohodlnější. Má ovšem v háječku klouby, a tak chodíme na krátké, leč časté proťápky.
U ovčáka ale postroj mám, tam ho používám právě na tůry - ale to má i obojek - a na běh s ním Obojky mají oba 4 cm široké, nylonové, stahovací a jsou super! Neničí srst, při stahnutí jsou dostatečně široké a měkké, tže se pes nedusí a neubližuje mu to
Ale je pravda, že jsem pitomec zpočátku dávala postroj i na obyč proťápku a nyní mi ovčák při běhu netáhne plynule, jak by správně měl, a asi už ani nebude To byla ale moje chyba, zase ho potřebuji mít poslušného na syknutí, je to tvrďák, tže nechat ho "růst jak dříví v lese" s tím, že jedině tak bude super v tahu, je pro mě na nic Běháme jen rekreačně, tož se s tím nějak vyrovnám
Jináč vždy sem měla na své psy jak obojky, tak postroje a střídala to dle potřeby Pokud se pesan brzy dobře vychová, netáhne ani na tom, ani na onom - když nemá - a neničí si tak krční páteř a nic. Páč takovej postroj na obříka v růstu, špatně sedící - a většina majitelů postroj na míru šitej nekoupí, neb pes roste každým dnem - může nadělat víc škody, než užitku, ne sice s krční páteří, ale zato s lokty!!! Tže na to pozor

postroj spl'nuje nějaký účel..a výsostně nesnáším lidi..co si myslím, že obojky ubližují a malým ště'nátkům narvou psotroj...a když ště'nátko nechce jít..tak ho prostě popotáhnu...žeo - to mu neublíží...a ono vykloubené přední nohy..a podobně...to už nikoho netrápí....navíc...na postroji se neustále vyvrací rovnováha psa...(pokud ho teda učíte k ,,noze,,) Já sem pro..aby se začalo na obojku....klidně řetízkovém - nevím proč by měla být malá na něj???
Nebo polostahovací Rogz for Dogz třeba...jsou jemné k srsti..a super pevné...hlavně mají velký rozsah veliskostí..takže vám třeba obojke vydrží dlouho.

Postroj koupila až bude pes umět poslochat na vodítku...a bude mít jeho nošení účel...Jednou to bude velký pes...tak z něj nedělejte chudinku. Akity bývají ostré..tak bude potřeba...aby stačilo cuknutí za obojek a pes se uklidnil...né..aby se s ním člověk na postroji přetahoval...

To't můj názor

29.5.2014 11:49
luciah

XXX.XXX.16.92

Ja som začínala s výcvikovým postrojom a musím povedať že sa výcvik podaril. Priamo máme tento postroj http://www.chovatelske-potreby-lili.eu/postroj-pre-psa/vycvikovy-postroj/ jedná sa o kvalitné prevedenie, ktoré psa nereže do srsti.

14.3.2018 21:17
tichustka

XXX.XXX.223.74

Dobrý den, prosím o radu, rozhodla jsem se naší fence labradora pořídit postroj. Na vodítku sice umí chodit docela spořádaně, ale neustále musí být pod povelem. Jinak velmi ráda tahá, prostě to má v sobě. Například když vidí psa, tak tahá tak moc až se sama přiškrtí a pak kašle. Na radu známé jsem se začala zajímát o postroje, ale vůbec nevím který vybrat, tenčí, širší, na míru nebo nastavitelný? jak je to s velikostí? Jestli to zapínání trvá dlouho atd. Můžete mi nějaký postroj doporučit? ( budu ráda i za konkrétní obchody) předem díky.

14.3.2018 21:42
tralalák

XXX.XXX.14.251

Na postroji vám bude tahat ještě víc. Doporučuji spíš hodně široký obojek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2018 21:46

Máme už šestýho retrívra a postroj teda taky nedoporučuju, nejlepší je širší obojek, jak už tu bylo řečeno. Zkuste psa zaujmout jinak, mluvit na něj a když půjde pěkně u nohy, chválit. Aspoň na tu moji opici to platí smajlík

15.3.2018 07:13

tralalák napsal(a):
Na postroji vám bude tahat ještě víc. Doporučuji spíš hodně široký obojek.

+ výchovu-výcvik netahání.
tohle opravdu postroj nevyřeší, naopak se jí na něm bude lépe tahat a pro člověka bude těžší ji udržet.

15.3.2018 08:21
MarieBarkova

XXX.XXX.64.102

Ahojky, určitě bych zapracovala na výchově jak už tu nademnou píší, ale jestli se pes sám na obojku svým taháním přiškrtí, tak si myslím že postroj je dobrá volba, nebude se na něm dusit. Zkus se mrknout na 4dox, kupovala jsem tam postroje na oba naše pejsky (máme bígla a dobrmana) konkrétně tento typ http://www.4dox.cz/objednavka/comfort-plus Za sebe doporučuji širší popruhy, je to pejskovi víc pohodlné, co se velikosti týče tak to chce pejska dobře změřit, jinak je postroj nepoužitelný, nebo se musí přešít. My jsme zašli na prodejnu, kde nás změřili a poradili nám, takže s velikostí bych si hlavu nelámala, jinak to jde udělat i přes internet, najdeš spoustu návodů a tipů jak psa změřit, ale za mě je lepší si postroj ozkoušet. Zapínání trvá samozřejmě déle než u klasického obojku, ale já tomu tu minutku navíc obětuju, když vím že to hafanovi neničí páteř, dýchací cety a celkově se v tom cítí volnější smajlík

15.3.2018 08:40

Já zase můžu doporučit obojky odsud, mají širší obojky, než běžně seženete v obchodě, a cenově to vyjde podobně: https://www.obojky.cz/obojky-kozene?sort=14&itemsPerPage=36
Škrcení se na obojku vyřešíte tím, že psa naučíte, aby netahal. Na to je celá řada metod.

15.3.2018 08:52
tralalák

XXX.XXX.14.251

MarieBarkova napsal(a):
Ahojky, určitě bych zapracovala na výchově jak už tu nademnou píší, ale jestli se pes sám na obojku svým taháním přiškrtí, tak si myslím že postroj je dobrá volba, nebude se na něm dusit. Zkus se mrknout na 4dox, kupovala jsem tam postroje na oba naše pejsky (máme bígla a dobrmana) konkrétně tento typ http://www.4dox.cz/objednavka/comfort-plus Za sebe doporučuji širší popruhy, je to pejskovi víc pohodlné, co se velikosti týče tak to chce pejska dobře změřit, jinak je postroj nepoužitelný, nebo se musí přešít. My jsme zašli na prodejnu, kde nás změřili a poradili nám, takže s velikostí bych si hlavu nelámala, jinak to jde udělat i přes internet, najdeš spoustu návodů a tipů jak psa změřit, ale za mě je lepší si postroj ozkoušet. Zapínání trvá samozřejmě déle než u klasického obojku, ale já tomu tu minutku navíc obětuju, když vím že to hafanovi neničí páteř, dýchací cety a celkově se v tom cítí volnější smajlík

Jestli se pes soustavně dusí na obojku, těžko přestane tahat na postroji. A v postroji je pes mnohem méně ovladatelný. První je pořídit pořádný silný měkký obojek, soustavnou výchovou ho naučit netahat, a až pak se dá pořídit postroj. Ale to už by byl spíš zbytečný. Postroje jsou super na caniscross, stopování nebo tahání nějakého vozítka. Nebo pokud by měl problém s tracheou. Nevychovaného psa postrojem jen ještě víc v tahání utvrdíte, protože mu nic nebude bránit v tom, aby to dělal a ještě s vámi bude pěkně mávat, aby se pohodlně dostal tam, kam chce on.

16.3.2018 06:56
Naffi

XXX.XXX.129.20

Fena mé kamarádky hrozně táhka na obojku tak ji koupila poatroj a zklidnila se a uz netahne, doporučuji koupit postroj.

16.3.2018 21:16
Clayton

XXX.XXX.209.200

Postroj je na tahání, na práci, možná bych ho pochopila u mikroplemen, ale ne na normální procházky pro zdravého mladého a nevycválaného psa. Ten se musí vychovat, ne mu zpříjemnit mávání s pánečkem a v tahu ho ještě podporovat. Pořiďte pořádný široký pevný obojek, napadá mě třeba MAG, šijí pro bull plemena. K tomu normální krátké vodítko, ne navíjecí Flexi, a intenzivně pracuju na normální chůzi s prověšeným vodítkem. Žádný vlající páneček za psem, pes se nevychová sám. Metody tady vypisovat nebudu, na netu jich je kopa.

18.3.2018 09:02
hojka1

XXX.XXX.101.30

@Marieberkova
Také doporučuji, objendávali jsme tam našemu labradorovi obojek i postroj, oboje má už několik let a kvalita je na jedničku, látka je pevná, nášivky drží. Postroj dávám když jdu se psem běhat, nebo když jdeme na nějaké delší výlety a tury, obojek jen na klasické krátké venčení. Za sebe ale víc preferuju postroj, hlavně co se zdraví týče ( postroj nestlačuje dýchací trubici, neomezuje ramenní klouby a nezpůsobuje blokády zad..) Obchod moc doporučuju, na vše jsou schopni našít jméno pejska, telefoní číslo atd.

15.7.2018 14:27
Myskada25

XXX.XXX.242.203

Postroje jsou vhodné spíše pro větší plemena, hlavně už dospělá. Takže štěněti normálně pořídit obojek a pak jak pes doroste, tak postroje. Lépe se tak se psem manipuluje na těch postrojích. Hlavně je potřeba pořídit kvalitní, aby vydržely a nejlépe aby se i dobře udržovaly, protože když si vezmu tu našu potvoru, která v čem může tak se vyválí, tak my je třeba pořád čistíme.

15.7.2018 20:20

No, a úplně nejlepší je halti ohlávka, hlavně pro velká plemena. Kruci, nedělejte ze psů krávy, a vychovejte je, aby netahali. Postroj tohle nevyřeší, to řeší opravdu jen a pouze výchova.

15.7.2018 23:19

Mně tedy ten můj jako štěně po přechodu na postroje tahat přestal. Myslím normální chůzi. A relativně ovladatelný je, stačí uhnout rukou cm stranou a mění směr. A je jedno, jestli mám flexinu seklou na krátké vodítko, nebo je "navolno". Nicméně nikdy nezvládneme veverky a podobné situace, takže s obojkem bych časem řešila problém s krční páteří apod.

16.7.2018 08:48
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Na čivavy taky používám radši postroje (kšírky)... u nich stačí i malý tlak na krk a "rozkašlají se". Chození na kšírách jsem učila stejně jako na obojku. "Táhneš? Nejdeme!"... Postroj nebo obojek... na všem se dá naučit netahat. A naopak se dá cíleně naučit, že na postroji se táhne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík