Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2009 19:51
luciusl

XXX.XXX.217.210

Mám 9 měs. psa krátkosrsté kolie. Od začátku krmím proplanem - dle věku. Pejsek měl vždy velice časté, silné a páchnoucí větry. Odbourala jsem většinu granulí - vařím a krmím masové směsi, kosti, prasečí nožičky apod. Větry stále přetrvávají. Vzhledem k tomu, že je to převážně pes "domácí" je to dost nepříjemné. Nemáte někdo podobné zkusenosti a rady na to, co krmit a jak upravit zažívání ?
Děkuji L.

27.8.2009 19:56
sí

XXX.XXX.148.2

luciusl napsal(a):
Mám 9 měs. psa krátkosrsté kolie. Od začátku krmím proplanem - dle věku. Pejsek měl vždy velice časté, silné a páchnoucí větry. Odbourala jsem většinu granulí - vařím a krmím masové směsi, kosti, prasečí nožičky apod. Větry stále přetrvávají. Vzhledem k tomu, že je to převážně pes "domácí" je to dost nepříjemné. Nemáte někdo podobné zkusenosti a rady na to, co krmit a jak upravit zažívání ?
Děkuji L.

Nám prděl 1. pes právě po jedněch granulích, pak jsme granule změnili a byl klid, ale když krmíte vařeným, tak je to divný, mělo by to být pro zažívací trakt přirozenější=lepší. Chápu, že je to blbý, hlavně když přijde návštěva a pak to může vypadat, že se na psa jen vymlouváte

27.8.2009 20:38
zboza3aj

XXX.XXX.97.207

luciusl napsal(a):
Děkuji L.

V novém čísle Svět psů je článeček o zažívání a je tam zmínka i o nadměrné plynatosti. Buď přemíra vlákniny (nekvalitní granule), anebo naopak přemíra bílkovin (vařené maso). Takže to chce nějak vyvážit. Zkuste do toho článečku mrknout..

28.8.2009 07:04
pinoha

XXX.XXX.69.167

luciusl napsal(a):
Děkuji L.

Možná bych zkusila i nějaká probiotika (Probican, jogurty) na úpravu střevní flóry.
Lucie

28.8.2009 07:30
efka

XXX.XXX.131.253

pinoha napsal(a):
Možná bych zkusila i nějaká probiotika (Probican, jogurty) na úpravu střevní flóry.
Lucie

Já bych se taky přimlouvala za probiotika - ze začátku na nastartování něco silnějšího třeba ten Probican a pak na udržování jogurty, případně Pangamin Bifi. Mě první čubina taky hodně prděla po Proplanu přešli jsme na Acanu a posléze na Brit Care a je v poho. Prcek prděl když přišel od chovatelky - zvyklý na Eukanubu, protože tyhle granule nepovažuju za kvalitní změnili jsme a spokojenost už neprdí. Oběma pejskům dávám dobré granulky, syrové maso, bylinky, , rýži, jogurty a co kde zblajznou za ovoce + teda prcek blbeček se venku přikrmuje žížalama a slimákama

29.8.2009 11:56
luciusl

XXX.XXX.217.210

efka napsal(a):
Já bych se taky přimlouvala za probiotika - ze začátku na nastartování něco silnějšího třeba ten Probican a pak na udržování jogurty, případně Pangamin Bifi. Mě první čubina taky hodně prděla po Proplanu přešli jsme na Acanu a posléze na Brit Care a je v poho. Prcek prděl když přišel od chovatelky - zvyklý na Eukanubu, protože tyhle granule nepovažuju za kvalitní změnili jsme a spokojenost už neprdí. Oběma pejskům dávám dobré granulky, syrové maso, bylinky, , rýži, jogurty a co kde zblajznou za ovoce + teda prcek blbeček se venku přikrmuje žížalama a slimákama

Díky moc,
zkoušela jsem mu dávat i activii bio, stále hledám ten správný poměr mezi granulemi a masem. Ale asi zkusím jinou značku granulí. Maso mu vyloženě svědčí - kvalita srsti, svaly, nárůst hmoty je úplně jiný.
Když on je také hrozný pažravec - žere koním granule, hovna, ostrouhaná kopyta, chleba, jablka. Prostě co kde najde
Pak se ani nemůžu divit, že tak smrdí ... Jo jo, ty návštěvy Asi je zakážu a bude klid, ať si psík prdí jak chce

Přidejte reakci

Přidat smajlík