forpus
napsal(a):
A to nikdo nemáte belgicáka???Já chci videt fotecky....prosím
Fotky bohužel nemám, ale hlídala jsem známým fenku Terviuerena vloni v létě, když byly na dovče a nadchla mě její povaha. Tak by mě zajímalo, jestli je nějaký výjimečný jedinec nebo je to u nich nějaký obecnější rys.
Fenka byla neuvěřitelně klidná, vyrovnaná a poslušná (absolvovala výcvik, to bylo znát), hodně závislá na lidech, radši courala se mnou ve městě než by zůstala doma v chládku. Pořád mě musela mít na očích. Ale zase si pozornost nevynucovala. K smrti ráda aportovala. Doma sebou plácla na parkety a do rána jsem o ní prakticky nevěděla. Žádné cpaní se do postele. Za ten týden jsem ji neslyšela štěkat. Jiných psů si vůbec nevšímala. Jedinou "vadou" bylo, že na vodítku tahala, ale bratr říkal, že ve srovnání s NO jeho přítelkyně se to snad ani tahání nazvat nedá. Svojí kouzelnou povahou si získala i jednu mou kamarádku, která se větších psů dost bojí. Ta se nakonec odvázala tak, že jí házela aportíček :-) Fenka je prý i exteriérově kvalitní, za ten týden mě zastavili asi 3 lidé a ptali se, že od kud jí mám, že prý to její medové zbarvení je vzácné, atd., atd. Já to posoudit nedokážu, je to jediný zástupce tohohle plemene, co znám na vlastní oka :-)-
Ve srovnání s nevychovanci, které měl můj tehdejší přítel, prostě balzám na duši. Do jaké míry to bylo očividně dobrou výchovou a do jaké míry povahou plemene?
cathys
napsal(a):
Fotky bohužel nemám, ale hlídala jsem známým fenku Terviuerena vloni v létě, když byly na dovče a nadchla mě její povaha. Tak by mě zajímalo, jestli je nějaký výjimečný jedinec nebo je to u nich nějaký obecnější rys.
Fenka byla neuvěřitelně klidná, vyrovnaná a poslušná (absolvovala výcvik, to bylo znát), hodně závislá na lidech, radši courala se mnou ve městě než by zůstala doma v chládku. Pořád mě musela mít na očích. Ale zase si pozornost nevynucovala. K smrti ráda aportovala. Doma sebou plácla na parkety a do rána jsem o ní prakticky nevěděla. Žádné cpaní se do postele. Za ten týden jsem ji neslyšela štěkat. Jiných psů si vůbec nevšímala. Jedinou "vadou" bylo, že na vodítku tahala, ale bratr říkal, že ve srovnání s NO jeho přítelkyně se to snad ani tahání nazvat nedá. Svojí kouzelnou povahou si získala i jednu mou kamarádku, která se větších psů dost bojí. Ta se nakonec odvázala tak, že jí házela aportíček :-) Fenka je prý i exteriérově kvalitní, za ten týden mě zastavili asi 3 lidé a ptali se, že od kud jí mám, že prý to její medové zbarvení je vzácné, atd., atd. Já to posoudit nedokážu, je to jediný zástupce tohohle plemene, co znám na vlastní oka :-)-
Ve srovnání s nevychovanci, které měl můj tehdejší přítel, prostě balzám na duši. Do jaké míry to bylo očividně dobrou výchovou a do jaké míry povahou plemene?
Tady dávám fotku mého křížence německého a belgického ovčáka. Je mu 10 let a pořád lítá jak torpédo.
cathys
napsal(a):
Jake je taky velikej pohodář!!Téměř vůbec neštěká,má moc rád lidi,ale nevtírá se...je schopný absolvovat běh u kola,lyží,koní a rád se sveze na lodi.Když ale není čas,tak se svalí doma na dlaždičky a je taky spokojenej...hlavně,že je s námi...!Je taky velice učenlivej a chytrej....Ale taky má chyby:občas by se rád popral,někdy nám uteče po stopě a na všechno má zatraceně dlouhou pamět
!Ale jinak fajn plemeno....
janice
napsal(a):
a tedy už jsme pěkně vyrostly- věk 13 týdnů.....
.....a jště jednu nakonec, tedy se Yasii učí plavat (18 týdnů) a asistuje jí u toho sparing partner Baxíček. Má už pěkně protáhlý rypáček-konečně.
Musím říct, že je to skvělý zvířátko, všechno se strašně snadno a dychtivě učí. Nikdy jsem to u žádného mého pejska nezažila. Na druhou stranu její temperament naprosto ubíjí Baxíčka-všchny ty srandičky a útoky se mu sice líbí, ale krmíme zátěžovkou a zvyšujeme dávky a hubneme,...Prostě takovejhle šrumec doma přece jen nečekal a to je to taky pěknej rapl. Mějte se hezky, Jana
eliska84
napsal(a):
a ještě jednu...na tý první vypadá vypaseně a přitom to je takovej hubenour
Díky...moc za chválu....krásný j,ale to by byl pro mě každý.Sebekriticky musím uznat,že to není úplně standartní vzhled.Je moc velikej a mohutnej a úplnej klidas...
.Když jsem na výstavě viděla ty nervní drobounké lištičky,tak jsem ho v nich nepoznávala...
janice
napsal(a):
Jak nám Yasmine ("Sminy") poslala fotku od moře, aneb krysa vodní s náma na písáku (věk 6 měs.)
Ahoj, moje kámoška má tervíka bez papírů. Vždycky to bylo největší trdlo, jaký jsem kdy viděla Ale v jeho dvou letech jsme se přestali vídávat, tak nevím, jak je na tom teď
Vždycky tvořil nerozlučnou dvojku s mým choďákem, tak posílám jejich společnou fotku, když měli oba kolem jednoho roku.
darca
napsal(a):
Ahoj, moje kámoška má tervíka bez papírů. Vždycky to bylo největší trdlo, jaký jsem kdy viděla Ale v jeho dvou letech jsme se přestali vídávat, tak nevím, jak je na tom teď
Vždycky tvořil nerozlučnou dvojku s mým choďákem, tak posílám jejich společnou fotku, když měli oba kolem jednoho roku.
tak ještě nějací belgičáci
darca
napsal(a):
a jeden "zapadlý vlastenec"
darca
napsal(a):
a ještě něco pro milovníky černé barvy
darca
napsal(a):
a tohle z toho nakonec vyroste :-)
darca
napsal(a):
A nebo tohle!