Krmení masem + granule na cesty?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2009 23:02

Zdravím,
máme 8měsíčního psa (setr) a pereme se s granulemi pro něj. Vyzkoušeli jsme už poměrně hodně značek (na náš vkus) a stále jsme nenašli něco co by mu trochu víc sedlo. Vždy to jsou průjmy, časem trochu lepší, pak zas horší... Při zvýšené aktivitě doslova "teče zadem"... (vyzkoušeli jsme eukanuba, orijen, proplan, acana)
Proto přemýšlíme o vaření masa (ano o vaření, nenuťte nám syrové), háček je v tom, že docela často se psem jezdíme pryč a nemáme možnost proto neustále vařit (nebo tahat už vařené). Lze tedy psovi kombinovat - doma vařené - pryč granule? (jezdíme tak 2x měsíčně na víkend, někdy i déle)

Co vy na to?

29.10.2009 23:22
hlozi

XXX.XXX.62.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím,
máme 8měsíčního psa (setr) a pereme se s granulemi pro něj. Vyzkoušeli jsme už poměrně hodně značek (na náš vkus) a stále jsme nenašli něco co by mu trochu víc sedlo. Vždy to jsou průjmy, časem trochu lepší, pak zas horší... Při zvýšené aktivitě doslova "teče zadem"... (vyzkoušeli jsme eukanuba, orijen, proplan, acana)
Proto přemýšlíme o vaření masa (ano o vaření, nenuťte nám syrové), háček je v tom, že docela často se psem jezdíme pryč a nemáme možnost proto neustále vařit (nebo tahat už vařené). Lze tedy psovi kombinovat - doma vařené - pryč granule? (jezdíme tak 2x měsíčně na víkend, někdy i déle)

Co vy na to?

Zdravím,
určitě to jde, ale bála bych se zase průjmu. Zkuste raději sušené maso.
Jinak můžu vědět proč ne syrové??Jen za zvědavosti.

29.10.2009 23:27

hlozi napsal(a):
Zdravím,
určitě to jde, ale bála bych se zase průjmu. Zkuste raději sušené maso.
Jinak můžu vědět proč ne syrové??Jen za zvědavosti.

Sušené? Moc jsme o tom neslyšeli... Kde se to dá shánět a na kolik to vychází?
K tomu syrovému - nevím, jestli je to pověra, ale náš pes by měl být lovecky upotřebitelný a PRÝ mohou pak být problémy s donášením zvěře, hlavně teplé... Nechci aby se to strhlo v diskuzi o něčem jiném...
Děkujeme!

30.10.2009 05:39
matilda

XXX.XXX.19.151

Sušené? Moc jsme o tom neslyšeli... Kde se to dá shánět a na kolik to vychází?
K tomu syrovému - nevím, jestli je to pověra, ale náš pes by měl být lovecky upotřebitelný a PRÝ mohou pak být problémy s donášením zvěře, hlavně teplé... Nechci aby se to strhlo v diskuzi o něčem jiném...
Děkujeme!

Za chvilku frčím s čubinou na psí akci. A máme to tak od mala. Doma je teda na syrovém mase - upozorňuji, že neloví.Venčím u řeky, takže normálně kolem ní jsou kachny. Jinak pokud před ní vylítne zajíc, tak má tendence jen prohnat. Na cesty máme Acanu - pro ni vítaná změna. Jinak áíte ještě možnost trvanlivých salámků pro psy. Konkrétně Vetamix má Fíka nebo Mlsíka.

30.10.2009 07:18
slecnanikdo

XXX.XXX.163.130

Zdravím,

Co vy na to?

Spíš než ty granule (vzhledem k jeho zažívání) bych taky doporučila toho Fíka nebo Mlsíka od Vetamixu... Můžou se uchovávat v teple a moji psi s nimi problém nemají (normálně krmím syrovým).

Varianta také je si maso zavařit do sklinek. Dělalo se to tak dříve, než byly konzervy.

No a taky se dá to sušené maso. Někdo ho doporučuje, někdo méně. Já osobně jsem ho nezkoušela, takže nemůžu soudit. Dá se koupit sypké, zalije se vodou, nechá se nabobtnat a podává se psovi. (je to syrové usušené - jestli ti to taky nebude vadit)

30.10.2009 07:26
cameo

XXX.XXX.156.190

slecnanikdo napsal(a):
Spíš než ty granule (vzhledem k jeho zažívání) bych taky doporučila toho Fíka nebo Mlsíka od Vetamixu... Můžou se uchovávat v teple a moji psi s nimi problém nemají (normálně krmím syrovým).

Varianta také je si maso zavařit do sklinek. Dělalo se to tak dříve, než byly konzervy.

No a taky se dá to sušené maso. Někdo ho doporučuje, někdo méně. Já osobně jsem ho nezkoušela, takže nemůžu soudit. Dá se koupit sypké, zalije se vodou, nechá se nabobtnat a podává se psovi. (je to syrové usušené - jestli ti to taky nebude vadit)

Moje zkušenost se sušeným masem .
1. rozhodně nenabobtná na takové množství jako udávají prodejci
2. po zalití vodou je to matlavá kaše
takže jsme to, co jsme zkusili na zkoušku koupit zkrmili tak, že jsem jim to postupně sypala na granule

30.10.2009 07:37
efka

XXX.XXX.131.253

Zdravím,

Co vy na to?

Nechávali jste psa vyšetřit jestli má v pořádku trávení? Takhle dlouhodobé průjmy nemusí být jen výsledkem toho že mu nesednou granule. Být vámi bych co nejdříve nechala udělat vyšetření na funkci slinivky. Jestli má opravdu nějaký problém tak mu ani vařené nepomůže. Funkce slinivky se zjistí ve veterinární laboratoři z rozboru krve.

30.10.2009 07:56
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Zdravím,

Co vy na to?

Děláme to takhle už roky. Ale ve vašem případě se obávám, že pak budou průjmy po granulích ještě větší. Taky bych doporučila hlavně kontrolu slinivky.
Sušené maso od firmy Falco jsem měla a byla jsem spokojená - opravdu vznikne matlavá kaše, ale pes se po ní mohl utlouct. Lžíce sušeného masa do vody je mmch. skvělý způsob, jak zavodnit psa před větší aktivitou.
K té otázce lovení po syrovém - krmím syrovým masem, pes mi neloví a naopak mi nechce žrát ani celé neodrané slepice, bažanty apod. když se k nim náhodou dostanu. Musím je nechat hodně odležet nebo přemrazit, aby se jich vůbec dotknul.

30.10.2009 08:44
brix

XXX.XXX.133.209

jazzinka napsal(a):
Děláme to takhle už roky. Ale ve vašem případě se obávám, že pak budou průjmy po granulích ještě větší. Taky bych doporučila hlavně kontrolu slinivky.
Sušené maso od firmy Falco jsem měla a byla jsem spokojená - opravdu vznikne matlavá kaše, ale pes se po ní mohl utlouct. Lžíce sušeného masa do vody je mmch. skvělý způsob, jak zavodnit psa před větší aktivitou.
K té otázce lovení po syrovém - krmím syrovým masem, pes mi neloví a naopak mi nechce žrát ani celé neodrané slepice, bažanty apod. když se k nim náhodou dostanu. Musím je nechat hodně odležet nebo přemrazit, aby se jich vůbec dotknul.

My jsme měli velice podobné problémy s výmarem. Skončili jsme na vařeném mase a kdž musíme pryč, tak bud ukecáme přítelovu mamku a ta nám ho zavaří a nebo máme sušené. Bereme od sleddogs predatora a jsme spokojeni. Trávení se upravilo, pesan konečně přibral a průjem je jenom občas. Nicméně se stejně chystáme na komplexní vyšetření trávení, pro jistotu. Trošku pozměním téma, co byste nechali všechno vyšetřit?
Díky L

30.10.2009 09:52
v v

XXX.XXX.164.184

brix napsal(a):
My jsme měli velice podobné problémy s výmarem. Skončili jsme na vařeném mase a kdž musíme pryč, tak bud ukecáme přítelovu mamku a ta nám ho zavaří a nebo máme sušené. Bereme od sleddogs predatora a jsme spokojeni. Trávení se upravilo, pesan konečně přibral a průjem je jenom občas. Nicméně se stejně chystáme na komplexní vyšetření trávení, pro jistotu. Trošku pozměním téma, co byste nechali všechno vyšetřit?
Díky L

Já to tak dělám od malinka.Mám stejně starou ohařku jako ty a vařím jí maso s ríží a třeba mrkví a k tomu denně jí i granule.Nikdy s tím problímy neměla.Holt bych to zkusila jestli se ti po tom ještě víc nepo když budeš vařit a pak zase dva dny granule, ale jak říkám taky to tak dělám, ale už od malinka a nikdy nebyl problém.Mluvila jsem o tom s několika vetama a chovatelema a všichni mi to schválili i když jsem o takové kombinaci četla že to není úplně nejvhodnější to takle kombinovat.

30.10.2009 10:02
impact

XXX.XXX.216.36

jazzinka napsal(a):

U loveckych psu nejde o to, ze by pak nejak lovili, ale o to, ze by mohli nacinat zver, kterou maji donest. Zrovna vcera jsem o tom debatovala u nas s myslivci. Taky radsi vari nebo davaji granule.

30.10.2009 10:04
tezy

XXX.XXX.11.44

Zdravím,

Co vy na to?

Ahoj, tak já jsem měla taky takový problémy s čubou. Po všech granulých průjmovala a navíc je nechtěla jíst. Tak jsem začala vařit. Konečně jí chutná a průjmy pomalu mizí - vařím od března, průjmy má už jen při velké aktivitě. A teď pomalu přecházíme na syrové
Bohužel, když dám čubě granule (chvíli jsem s nima odměňovala), zase má průjem . Tak když někam jedem, navařim si dopředu a vše je OK (naštěstí mám vždy po ruce lednici )

30.10.2009 10:50
janaa

XXX.XXX.124.90

tezy napsal(a):
Ahoj, tak já jsem měla taky takový problémy s čubou. Po všech granulých průjmovala a navíc je nechtěla jíst. Tak jsem začala vařit. Konečně jí chutná a průjmy pomalu mizí - vařím od března, průjmy má už jen při velké aktivitě. A teď pomalu přecházíme na syrové
Bohužel, když dám čubě granule (chvíli jsem s nima odměňovala), zase má průjem . Tak když někam jedem, navařim si dopředu a vše je OK (naštěstí mám vždy po ruce lednici )

Pověra,že pes krmený syrovým bude načínat zvěř je velice rozšířená,ale samozřejmě nepravdivá. Traduje se z dob, kdy se na vesnici třeba stará slepice neupotřebitelná pro lidi prostě švihla psům. Stejně tak větší části králíka i s kousky kožichu atd. Pak samozřejmě pes nemohl rozlišovat,kdy jde o "slepici" k žrádlu a kdy jde o bažantí "slepici",kterou žrát nesmí. Mám lovecký psy a spousta známých taky,krmí syrovým a psi opravdu nenačínají.

30.10.2009 12:02

janaa napsal(a):
Pověra,že pes krmený syrovým bude načínat zvěř je velice rozšířená,ale samozřejmě nepravdivá. Traduje se z dob, kdy se na vesnici třeba stará slepice neupotřebitelná pro lidi prostě švihla psům. Stejně tak větší části králíka i s kousky kožichu atd. Pak samozřejmě pes nemohl rozlišovat,kdy jde o "slepici" k žrádlu a kdy jde o bažantí "slepici",kterou žrát nesmí. Mám lovecký psy a spousta známých taky,krmí syrovým a psi opravdu nenačínají.

Děkuji všem za rady.
Víte, ono to s tím průjmem a trávením není tak zlé jak to víc a víc vyznívá... Vždy po ránu má bobky tvrdé, časem mají i barvu... Pak přijde zátěž venku a průjmuje. Večer už pak nedělá potřebu a ráno je to zase ok. Jinak žral velice s chutí (proplan), jen s posledním pytlem už ho to přecházelo, tak jsme vzali acanu a ta mu moc nejede, ale sní jí. A prblémy s nedostatkem váhy taky nemáme...
K těm co vaří maso... Kde a co kupujete? Chodíte si pro zbytky k řezníkovi nebo a jatka?

Přidejte reakci

Přidat smajlík