Opravdu kvalitní granule pro březí fenku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2009 11:07
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

Moc bych se potřebovala zeptat na kvalitní granule pro březí fenku Rhodezského Ridgebacka... Fenka je pár hodin březí a chci jí koupit granule, po kterých jí samotné nebudou ubývat žádné potřebné látky v těle, na úkor malých rostoucích štěňátek.... Štěňata bude mít poprvé...
Po ránu dostává vařené těstoviny s rýží, masem a rozmáčeným pečivem s ovesnýma vločkama... Není ani tlustá ani hubená, přes den má dost pohybu na zahradě s druhou fenkou. Večer dostává normální granule pro velká plemena. Chtěla bych je po dobu březosti nahradit nějakým opravdu kvalitním krmivem pro březí feny, a to co nejdříve. Nevím, zda se tu mohou psát značky výrobků, tak vás prosím, kdybyste měli čas, napište mi ty, které máte odzkoušené, na můj email v profilu. Klidně i špatné zkušenosti, abych nekupovala špatně... Díky moc, Pája

3.11.2009 11:42
mojipsi

XXX.XXX.165.36

vendulka2066 napsal(a):
Moc bych se potřebovala zeptat na kvalitní granule pro březí fenku Rhodezského Ridgebacka... Fenka je pár hodin březí a chci jí koupit granule, po kterých jí samotné nebudou ubývat žádné potřebné látky v těle, na úkor malých rostoucích štěňátek.... Štěňata bude mít poprvé...
Po ránu dostává vařené těstoviny s rýží, masem a rozmáčeným pečivem s ovesnýma vločkama... Není ani tlustá ani hubená, přes den má dost pohybu na zahradě s druhou fenkou. Večer dostává normální granule pro velká plemena. Chtěla bych je po dobu březosti nahradit nějakým opravdu kvalitním krmivem pro březí feny, a to co nejdříve. Nevím, zda se tu mohou psát značky výrobků, tak vás prosím, kdybyste měli čas, napište mi ty, které máte odzkoušené, na můj email v profilu. Klidně i špatné zkušenosti, abych nekupovala špatně... Díky moc, Pája

Prosím Tě, je pár hodin březí nebo pár hodin nakrytá? Jídelníček bych jí zatí stejně neměnila.

3.11.2009 11:51
lisakova

XXX.XXX.173.51

mojipsi napsal(a):
Prosím Tě, je pár hodin březí nebo pár hodin nakrytá? Jídelníček bych jí zatí stejně neměnila.

já myslim, že jen pár hodin nakrytá, březost se dá určit až cca za měsíc

3.11.2009 11:54
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

mojipsi napsal(a):

Je už tak třikrát nakrytá, během dvou dnů, tudíž mám dojem, že by již mohla být i březí a čím dřív jí zlepším jídelníček, tím bude mít podle mého názoru míň úbytku na svých látkách... štěňata si hned od začátku berou od své matky potřebné látky pro svůj růst a vývin, vápník, bílkoviny, tuky... Neměla by se proto hned ze začátku dávat potřebná dávka i pro možná štěňata??? I když jsou to teď ještě malé buňky, radši bych nic nezameškala... Když ty granule koupím teď, budu je mít ihned k použití.. když je začnu hledat po týdnu, třeba je nikde nebudou mít...

3.11.2009 12:14
vitacit

XXX.XXX.188.22

vendulka2066 napsal(a):

Pokud fenka již dostává kvalitní granule, tak je dobrá volba štěněcí té stejné značky. Od druhé poloviny březosti na ně přejít.

3.11.2009 12:38
pinoha

XXX.XXX.69.167

vendulka2066 napsal(a):

Neplašte! První měsíc se stejně téměř nic nemění (ani krmení, ani pohybová aktivita). Zhruba za měsíc zajděte na sono, a až v případě potvrzené březosti jednejte! Jak už tu někdo psal, pokud krmíte schopné granule, přejděte kolem té půlky březosti na tytéž pro březí feny (jestliže je nemají, dají se použít i ty pro štěňata). Určitě nezvyšujte krmnou dávku teď! Fenka Vám nadměrně přibere a mohla by mít potíže s porodem.

Jen tak pro zajímavost doporučuju:
http://www.rr.sk/modules.php?name=Preg_kal
Lucie

3.11.2009 12:58
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

pinoha napsal(a):
Neplašte! První měsíc se stejně téměř nic nemění (ani krmení, ani pohybová aktivita). Zhruba za měsíc zajděte na sono, a až v případě potvrzené březosti jednejte! Jak už tu někdo psal, pokud krmíte schopné granule, přejděte kolem té půlky březosti na tytéž pro březí feny (jestliže je nemají, dají se použít i ty pro štěňata). Určitě nezvyšujte krmnou dávku teď! Fenka Vám nadměrně přibere a mohla by mít potíže s porodem.

Lucie

Jéé, to jsou ale krásné stránky.. moc se mi ten kalendář líbí a velice ti Lucie děkuji... To je opravdu dopodrobna vysvětlené to, co mě zajímalo... Už sjem relativně v klidu...

3.11.2009 15:49
lisakova

XXX.XXX.173.49

pinoha napsal(a):

Lucie

Já bych to nijak nehrotila krmila do poloviny březosti normálně a přilepšovala až od poloviny březosti, když se potvrdí na sonu, že fenka je březí. Jinak pokud mam feny březí tak opravdu jim přilepšuju až od druhý půlky kvalitní granule dostávaji a k tomu jim uvařim vajíčko, kuře nebo jim dám olejovky ve vlastní šťávě, tvaroh nějakej ten bílej jogurt občas vnitřnosti, ale to jen na přilepšení, a hlavně chodíme na procházky i v druhý půlce aby mi nezlenivěli a když fence se blíží konec březosti ona sama si řekne.

4.11.2009 18:46
burunduk

XXX.XXX.98.178

lisakova napsal(a):
Já bych to nijak nehrotila krmila do poloviny březosti normálně a přilepšovala až od poloviny březosti, když se potvrdí na sonu, že fenka je březí. Jinak pokud mam feny březí tak opravdu jim přilepšuju až od druhý půlky kvalitní granule dostávaji a k tomu jim uvařim vajíčko, kuře nebo jim dám olejovky ve vlastní šťávě, tvaroh nějakej ten bílej jogurt občas vnitřnosti, ale to jen na přilepšení, a hlavně chodíme na procházky i v druhý půlce aby mi nezlenivěli a když fence se blíží konec březosti ona sama si řekne.

A co myslíte - že je vhodné přidávat? Vitamíny a pod. Prý je dobrá kyselina listová a železo. Ale zase ji nechci cpát zbytečně něco.. a zatěžovat ledviny. Co třeba jí dát špenát, to by pokrylo kys. listovou i železo.. ne?
Prý železo a kys. listová podporují zdraví budoucích štěňátek.
S fenkou jsme byli dnes a včera na krytí.. říká se, že se má chodit obden, ale snad to nevadí. Půjdeme i zítra, pro jistotu.
Nebyli svázaní.. jen asi 10 minut v sobě. (pes na feně) Myslíte, že to stačí?
Dík za odpovědi.

5.11.2009 12:37
pinoha

XXX.XXX.69.167

burunduk napsal(a):
A co myslíte - že je vhodné přidávat? Vitamíny a pod. Prý je dobrá kyselina listová a železo. Ale zase ji nechci cpát zbytečně něco.. a zatěžovat ledviny. Co třeba jí dát špenát, to by pokrylo kys. listovou i železo.. ne?
S fenkou jsme byli dnes a včera na krytí.. říká se, že se má chodit obden, ale snad to nevadí. Půjdeme i zítra, pro jistotu.
Dík za odpovědi.

Jestli byli 10 minut "v sobě", tak byli svázaní. Buďte v klidu!

Přidáváním kyseliny listové nic nepokazíte, předávkovat se nedá. S tím železem nevím, ale asi bych neexperimentovala. Pokud krmíte rovnoměrně (nemám ráda výraz "vyvážená strava" a nic lepšího mě nenapadlo), tak by fence nic chybět nemělo. Na špenát pozor. Obsahuje šťavelany a ty blokují vstřebávání vápníku!!! V přiměřeném množství samozřejmě nevadí.
Lucie

5.11.2009 17:29
zandule

XXX.XXX.16.204

burunduk napsal(a):
Dík za odpovědi.

V první řadě si přečtěte něco o období březosti a odchovu štěňat, podle příspěvků toho zatím moc nevíte. V druhé řadě ji ráno přestaňte krmit tím ranním nesmyslem a to natrvalo, nemá to absolutně žádnou výživnou hodnotu. Granule můžete podávat ráno i večer, maso můžete přimíchávat i do nich. Jakými "granulemi pro velké psy" krmíte?
V době březosti moc neexperimentujte a, pokud budete stravu měnit, dělejte to postupně. No, a za třetí žádné další vitamíny nepřidávejte, zvláště, když to střílíte takhle od boku. V tomto období je méně mnohdy více!

6.11.2009 11:49
burunduk

XXX.XXX.151.144

pinoha napsal(a):

Přidáváním kyseliny listové nic nepokazíte, předávkovat se nedá. S tím železem nevím, ale asi bych neexperimentovala. Pokud krmíte rovnoměrně (nemám ráda výraz "vyvážená strava" a nic lepšího mě nenapadlo), tak by fence nic chybět nemělo. Na špenát pozor. Obsahuje šťavelany a ty blokují vstřebávání vápníku!!! V přiměřeném množství samozřejmě nevadí.
Lucie

Já jsem to myslela tak, že nebyli zády k sobě.. co jsem viděla svázané psy, tak vždycky pes přehodil nohu a stáli poklidně zadkama k sobě.

Díky za rady, budu ji krmit normálně jako doposud, možná jen trošku víc, ona si sama řekne :)

6.11.2009 11:50
burunduk

XXX.XXX.151.144

zandule napsal(a):
V první řadě si přečtěte něco o období březosti a odchovu štěňat, podle příspěvků toho zatím moc nevíte. V druhé řadě ji ráno přestaňte krmit tím ranním nesmyslem a to natrvalo, nemá to absolutně žádnou výživnou hodnotu. Granule můžete podávat ráno i večer, maso můžete přimíchávat i do nich. Jakými "granulemi pro velké psy" krmíte?
V době březosti moc neexperimentujte a, pokud budete stravu měnit, dělejte to postupně. No, a za třetí žádné další vitamíny nepřidávejte, zvláště, když to střílíte takhle od boku. V tomto období je méně mnohdy více!

Už jsem se lekla, že to bylo na mě

6.11.2009 12:01
burunduk

XXX.XXX.151.144

pinoha napsal(a):

Lucie

Ještě dotaz - jestli je lepší zůstat u masa a příloh nebo po dobu březosti dávat spešl granule pro březí fenky (kojící fenky) a štěňata? Děkuji.

Love vera

17.2.2016 20:10
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík