Vlastní sušení masa:-o

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2009 06:10
bffb

XXX.XXX.116.58

ahojte, konečně jsem se dokopala k pořízení sušičky , hlavně kvuli sušení masa pro pesany...máte s tím někdo zkušenosti?...Zajímalo by mě např, jak velké kousky jsou nejvhodnější, jak dlouho to asi trvá a které maso je k sušení nejvhodnější....můžete přidat i fotku:-))......a ještě, zkoušel jste někdo sušit i pro dvojnožce, to nasolené???
Díky předem za rady a tipy:-))))

6.11.2009 08:16
dabliczech

XXX.XXX.247.225

bffb napsal(a):
ahojte, konečně jsem se dokopala k pořízení sušičky , hlavně kvuli sušení masa pro pesany...máte s tím někdo zkušenosti?...Zajímalo by mě např, jak velké kousky jsou nejvhodnější, jak dlouho to asi trvá a které maso je k sušení nejvhodnější....můžete přidat i fotku:-))......a ještě, zkoušel jste někdo sušit i pro dvojnožce, to nasolené???
Díky předem za rady a tipy:-))))

ahoj, jukni na mujpes. Je tam diskuze Krmení syrovím + přílohy a holky to tam suší. Určo poradí.

6.11.2009 10:55
janaa

XXX.XXX.124.90

dabliczech napsal(a):
ahoj, jukni na mujpes. Je tam diskuze Krmení syrovím + přílohy a holky to tam suší. Určo poradí.

Je vcelku jedno,co budeš sušit,ale mělo by tam být co nejméně tuku,resp. pokud to budeš krmit hned,tak to nevadí,ale při delším skladování by ten tuk mohl žluknout. Já suším srdce,jazyk (tučnější části odřeži), krůtí, telecí.... Nejjednodušší je maso umlít na masovým strojku a to rozložit na pláty sušičky. Pokud je maso opravdu netučné (krůtí,hovězí),tak můžeš maso nakrájet na plátečky nebo proužky a ty pak rozmixovat v robotu - pokud to budeš mít na krmení. Na pamlsky to suším právě na ty plátky. Aby to šlo dobře nakrájet,tak to před zpracováním šoupnu na hodinu,dvě do mrazáku.
To samé pro lidi - opět nejlíp dát do mrazáku,maso pak drží a jde rozkrájet na tenké plátky,proužky. Pro lidi suším hovězí, vepřovou krkovici (ta je teda tučná,ale u nás to hned zmizí a je to luxus), krůtí,kuřecí. Zkoušela jsem víc způsobů nakládání a nám nejvíc chutná kombinace sojovka,worchestr,sůl - vezmu mísu,dám vrstvu masa, hodně osolím a zaleju zmíněným,dám další vrstvu masa a pokračuju. Nahoře by mělo být koření,pak to ještě rukou pořádně zmáčknu a dám do ledničky - většinou si to naložím ráno a večer to šoupnu do sušičky. Doba sušení se odvíjí zase od libovosti masa a tloušťky plátků, zhruba 18-24 hodin

Přidejte reakci

Přidat smajlík